Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 13.11.2025 06:04

Отговори на тема  [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Тема за руски футбол 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   28.02.2025 16:12

Трудно е да се отговори еднозначно. Въпросът наистина е интересен, имайки предвид, че руските клубове не участват в евротурнирите, а до 2005 г. в руското първенство нямаше лимит за чужденци, след това се въведе, но трансферите от Африка и Южна Америка продължиха. Но трябва да се има предвид, че както и Бразилия, така и повечето от африканските страни са пренаселени територии, има много материал, както се казва. А никак не малко африкански играчи има по всички първенства, също и много бразилски, не толкова южноамерикански. И тук възниква въпросът в кое първенство каква е котата за играчи извън ЕС, доколко популярно е натурализирането на играчи. Защото в Русия натурализираха доста чужденци. Такива като бразилският вратар Гийерме стигнаха и до националния отбор. Между другото мисля, че той все още живее в Русия, въпреки че не се състезава отдавна, харесва му. Бяха го поканили в едно студио сравнително наскоро.
Не съм чел и не знам, някой руски клуб да има договор за сътрудничество с бразилски клуб, въпреки че двете страни поддържат добри отношения покрай БРИКС.
И имайки предвид, колко бразилски футболисти тръгнаха към европейските първенства от Русия (също и от Украйна), то може да се заключи, че руското първенство е с добра репутация като трамплин към по-силни първенства.
В Русия се привличат основно млади играчи от Южна Америка и Африка, които със сигурност взимат повече отколкото в родината си, защото повечето идват от непретенциозни отбори.
Що се отнася до расизма, то като цяло все още го има в страната, но мисля че нещата доста се нормализириха. Както и в България. Да, все още можеш да видиш хора с расистки татуировки или с фланелка с пречупен кръст, но това става все по-рядко.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   03.03.2025 00:58

От водещите отбори в Русия само Спартак Москва победи в този кръг и така се изравни по точки (40) със Зенит и Краснодар, като последните са първи по голова разлика. Спартак са втори, единственият отбор с 5 поредни победи преди паузата и сега при рестарта. Зенит са трети, Динамо Москва изостават с 4 точки -36.

Локо Москва направи 1-1 като гост с Динамо Махачкала. Зенит и ЦСКА направиха 0-0 в Санкт Петербург, Краснодар направи 1-1 у дома с Криля Советов. Ростов и Динамо Москва завършиха 1-1, а Спартак победи у дома Оренбург с 2-0. Аутсайдера Ахмат Грозни би 2-1 у дома Рубин Казан.

Ако гледам нещо от кръга ще пиша по-подробно.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   17.03.2025 00:41

Вперед, «Спартак»!

Спартак Москва постигна изключително важна и драматична победа над шампиона Зенит Санкт Петррбург с 2-1 и остава в борбата за титлата.
Преди мача спартаковци бяха надъхани от бивши свои футболисти, включително и Ивелин Попов!
Спартак бяха длъжни да реагират, след неприятната загуба от Рубин в Казан в предния кръг. В герой за домакините се превърна Кристофър Мартинс с два гола в края на двете полувремена. За първия той се пребори за една топка малко след централния кръг, напредна и с далечен изстрел изненада вратаря на Зенит Латишонок, който не се намеси по най-добрия начин. Луис Енрике изравни за Зенит с прекрасен фалцов удар от границата на наказателното поле в 83-та минута, но в 90-та Мартинс донесе победата за Спартак! Той засече в наказателното поле опит за центриране, като положението беше много деликатно, заради евентуална засада. Но след преглед с ВАР бе отсъден гол.

Спартак е на второ място в класирането, с 43 точки, колкото има и Зенит, на три точки след лидера Краснодар.

Резултати от кръга

ФК Оренбург - Факел Воронеж 1-0
ФК Химки - Ахмат Грозни 1-1
Динамо Махачкала - Криля Советов 4-0
Локомотив Москва - Динамо Москва 2-1
ФК Акрон Толиати - ЦСКА Москва 1-2
Рубин Казан - Пари Нижни Новгород 1-0
Ростов - Краснодар 0-1
Спартак Москва - Зенит Санкт Пет. 2-1

По-рано през седмицата се играха мачове от купата на Русия. В единия поток, където по-принцип попадат по-силните тимове се играха първите полуфинални мачове. ЦСКА Москва победи като домакин Динамо Москва с 2-1, а Зенит победи като гост Ростов с 1-0. В другия поток на етап плейофи Спартак Москва победи Акрон Толиати с 3-2 като гост, Урал победи Рубин Казан с 1-0, Ахмат Грозни би като гост Краснодар с 2-1, а Локо Москва би Динамо Махачкала с 2-1 като гост. В следващия етап там Локо Москва ще срещне Ахмат Грозни, а Спартак Москва играе с Урал. Сложна схема, за мен също е сложно.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   17.03.2025 14:45

Гледах Локо Москва - Динамо Москва и Спартак Москва - Зенит
Локото и Динамото направиха по-добрия мач, осоебно първото полувреме аз останах изумен на каква скорост играеха и двата отбора. :outofspace:
Много съм доволен и от двата мача като цяло. И от амтосферата по трибуните на мача на Спартак със Зенит, ама това едва ли е изненада.

Големия въпрос е ще успее ли Краснодар да спечели първата си титла (в случая и първа купа изобщо)?
Зенит пък се е устремил към рекордна 7 поредна титла с което ще бият рекорда на Спартак, отделно че само в руската премиер лига, двата гранда имат по 10 титли и се търси първия отбор с 11 титли (ЦСКА имат 6).

А защо не пък Локото или Динамо да направят нещо?

Изобщо, доста е интересно

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   20.03.2025 22:30

Нормално е Локомотив-Динамо да е по-приятен за гледане отколкото Спартак-Зенит, където залогът и напрежението са много по-големи. Локото играе най-приятния футбол, но според мен нямат никакъв шанс за титлата, нямат толкова добри индивидуалности в състава, както е в Зенит, Спартак и по-малко в Краснодар.
За шампион предпочитанията са ми да не е отново Зенит. Спартак заслужават, но не знам дали ще издържат на темпото.

Междувременно руския национален отбор записа нова убедителна победа в контролен мач, след като не бяха играли дълго такъв. Русия победи Гренада с 5-0. Головете вкараха Пруцев, Адамов, Дзюба, Фомин и Бакаев.
Русия започнаха в състав - Латишонок, Адамов, Силянов, Солдатенков, Горшков, Батраков, Фомин, Пруцев, Глушенков, Дзюба, Садулаев в схема 4-3-3. Като смени влязоха резервния вратар Бакаев, освен него също Мостовой, Сергеев, Ибишев, Кисляк, Агкацев.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   21.03.2025 20:41

Е как Дзюба бе - той не е ли вече много дърт?!

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   22.03.2025 14:41

На 36 години е Дзюба, в напреднала за футболист възраст е. Не играе за силен отбор (Акрон), не бележи и често. Още повече с Валери Карпин никак не се харесват. Между другото Карпин вече не е треньор на Ростов( от края на февруари) само на руския национален отбор.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   26.03.2025 23:38

Нова победа с 5-0 за руския национален отбор, този път над Замбия. В този мач Артьом Дзюба въобще не играе, но на мен ми е чудно защо за тези контроли не бе повикан Фьодор Чалов, може би е контузен. Хет-трик срещу Замбия на Глушенков, по един гол за Вакхания и Батраков.

Русия - Максименко, Вакхания, Дивеев, Осипенко, Круговой, Комаров, Чернилков, Миранчук, Глушенков, Комличенко, Мостовой. Като резерви влизат Бакаев, Мусаев, Кисляк, Литвинов, Садулаев, Батраков.

Замбия - Нсабата, Чепеши, Мпханде, Чонго, Каманга, Капумбу, Банда, Чайва, Кангва, Чама, Мусонда. Като резерви влизат Канда, Чилуфия, Сонга, Чанда.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   27.03.2025 00:46

Хех, че на рашките национала им цъка мачове ли? Не знаех. Между другото сега ми стана любопитно и проверих в ЕКТ докъде са се сринали и с изненада открих, че всъщност са преди нас - на 26 място са, като взимат всяка година коефициент 4.333. Вероятно това е някакъв дефолтен коефициент, който им се дава, не разбирам на какъв принцип и защо? :dunno: Реално ако Оранжа договори с Лили спиране на войната и УЕФА ги върне, няма да почнат от нулата, както бяха ингилизите по времето на наказанито си. Не хващам логиката. :helpless:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   27.03.2025 11:11

Кое наказание на англичаните?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   27.03.2025 11:15

След Хейзел 1985!

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   27.03.2025 12:08

И аз така си помислих, ама реших да попитам, за по-сигурно.
'Щото за мен са несравними нещата - едното е наказание заради поведение на фенове (не изолиран случай, а просто Хейзъл е кулминация, "преляла чаша") и т.н неща, свързани с фубола.
А в случая с Русия футбола няма нищо общо - нито отбори, нито запалянковци. То си е едно политическо решение. Добре че поне са имали доблестта да не ги занулят, мен ако питате...

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   27.03.2025 22:58

Остави ся тия тъпотии, аз за принципа питам. Тая година са с 0 отбори ама взимат 4.333 точки. Що? :dunno:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   28.03.2025 01:16

bai Momchil написа:
Остави ся тия тъпотии, аз за принципа питам. Тая година са с 0 отбори ама взимат 4.333 точки. Що? :dunno:

Решение на УЕФА е - да им присъждат най-ниския коефициент, който са имали за последните пет години участие. В случая това е от сезон 20-21. (1.750 е коефициента за женските им клубове.)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   28.03.2025 09:49

Ясно. Значи те под това 26 място няма да паднат.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   07.04.2025 17:59

Изгледах Локо М - Зенит и ЦСКА М - Динамо М
И двата мача ми харесаха. Изобщо въпреки тоталната изолация, руския футбол е много, много пред нашия.
Все повече вървим към първа титла за Краснодар. Останаха 7 кръга.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   13.04.2025 22:50

Не съм гледал нищо от този уикенд, но Зенит побеждават с категоричното 4-1 прекия си конкурент за титлата Краснодар. Краснодар все още водят с 2 точки, а Спартак и ЦСКА са на 5 от върха. Спартак допуснаха поредната си сериозна издънка през сезона, паднаха в Москва от Динамо Махачкала. От друга страна ЦСКА тръгнаха много добре през тази календарна година. Стилът им продължава да е прагматичен, типично за треньора им Николич, но има резултати. Пет точки не са малко, но ще бъда доволен, ако се намесят в борбата за титлата.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   14.04.2025 01:28

Гледах Зенит и Краснодар.
57 000 човека на стадиона, празник. Какво шоу сътвориха в началото, все едно сме на откриване на СП. Или сме във Вегас преди решителен мач за купа Стенли на рицарите.
Краснодар поведоха и стояха много добре на терена до изравнителния гол на Мостовой. След това Зенит ги разнебитиха. Този 4-ти гол допуснат в продължението може да се окаже златен, защото при 3:1, Краснодар щяха да имат предимство от преките двубои при равенство в точките. В момента разликата е само 2 точки, т.е. щеше все едно да е 3 в тяхна полза, но Зенит си гонеха до последно четвъртия гол и сега имат психологическо предимство. Все пак все още всичко си зависи от футболистите на Краснодар.
ЦСКА и Спартак нямат никакви шансове за титлата според мен. Остават малко кръгове, а цели два отбора трябва да бъркат, не само един.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   14.04.2025 07:27

Мостовой роднина ли е на другия с тази фамилия?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Тема за руски футбол   |   14.04.2025 13:04

Не, не е. Предполагам визираш легендата Александър Мостовой.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 75 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща