Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 12.12.2019 19:10

Правила на форума


-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.Отговори на тема  [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >> 
Автор Съобщение
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Регистриран на: 01.06.2012 17:54
Мнения: 3910
Отговори с цитат
 Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   22.09.2015 19:32


Ново правило в сила от началото на настоящия сезон:

-> При пускане на прогнози на съперников пост същите ще се водят невалидни, а виновният играч получава жълт картон (+ ПСУ за съперника) с възможност да пусне друг пост с валидни прогнози срещу нов жълт картон (+ нов ПСУ за съперника).


Досега: Подобни прогнози се зачитаха като пети пост за съперниковия отбор (потенциален автогол).

Аргументация: Досегашното правило беше против всякаква логика на автогола, а също така водеше до много потенциални казусни ситуации и затруднения при обработката на мачовете.

---

Предложение (което може да се приеме в движение, ако се прегърне от доволно мнозинство и в момента на евентуалното приемане не е имало ситуация от началото на настоящия сезон, която да му противоречи):

-> Пускане след крайния срок на потоци, мачове или прогнози да води само до жълт картон и незачитане на прогнозите.


Досега: Директен червен картон и незачитане на прогнозите.

Аргументация: Прекалено сурово наказание, което в комбинация с другите съпровождащи нарушения прави лавина от наказания, която санкционира прекалено строго провинилия се състезател/отбор и е източник на излишно изнервяне.

---

Регламент за настоящия сезон в "А" и "Б" лига:

-> Във връзка с намаления брой самостоятелни отбори в "Б" лига, този сезон ще има само един бараж между 10-ия в "А" и 3-ия в "Б".


<>


 
(Arlito)

Регистриран на: 20.08.2012 22:17
Мнения: 3774
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   22.09.2015 20:13


Ясно ми е, че това с отмяната на автогола е дискутирано надълго и нашироко в УС и след претегляне на аргументите е прието с огромно мнозинство :rofl: ама все пак да си кажа, че аз съм твърдо против.

За обработката на мачовете не знам, явно я затруднява щом казваш, ама другите аргументи са тотално неиздържани. Не виждам защо да е против логиката на автогола - ако приемем, че мачовете на единия отбор са неговите атаки, то очевидно нападател, който е прогнозирал мачове на другия отбор, взима участие в атаките му и съответно има шанс да си отбележи автогол. А от "потенциалните казусни ситуации", за които говориш, аз не мога да се сетя за нито една :)


 
(The Thracian Orphics)
Аватар

Регистриран на: 06.06.2012 10:44
Мнения: 2880
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   22.09.2015 20:40


Мда - надълго и широко го обсъждаха Мейджъра, Медвед, Мечок и другите шест бота...
Макар че, честно казано, и аз съм против отмяната на автогола, по-скоро ме вълнува регламента за баражи А-лига / Б-лига...
Надявам се, че Мандора ще може да помогне като изрови архивите от последната среща, на която официално, повтарям официално бе решено какви ще са местата за директна промоция и за бараж в зависимост от броя на отборите в Б-лига... Смътните ми спомени са, че наистина е само 1 бараж, но все пак смятам, че е редно да го знаем със сигурност, а не просто спуснато свише... И това е най-важното от трите споменати промени/предложения, поне според мен...

П.С. Аз съм "за" отмяната на ЧК...

_________________
БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...

Изображение


 
(The Mummies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 12:53
Мнения: 3854
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   23.09.2015 08:19


За автогола съм склонен да се съглася с Мейджа. Колкото и атрактивно да е правилото в сегашния му вид, то абсолютно не се вписва в никакви автоматизации. Воденето на кръг с подобни прогнози се свежда до записването им на лист и ръчното следене от модератора. Последното, което искам е да имаме такива атрактивни усложнения.

Точка 2.
Замяната на ЧК с ЖК не води до решаване на основния проблем в подобни ситуации - назначаването на дузпа за пропуснатия срок и на ЖК+ПСУ за пускането след срока. Но ако мнозинството е съгласно наказанието да е Д+ЖК+ПСУ, то аз нямам проблем да остане така.

Точка 3

Цитат:
12. Промяна на формата на групите от сезон 2012/2013 - по 10 в А и Б лига.
След дълго и оживено обсъждане се взеха следните решения:
- Сегашният базов формат на групите в ПМЛ остава непроменен - максимум 12 отбора във всяка лига.
- С цел засилване динамиката и повишаване на интереса към ПМЛ се разширява ролята на баражите и се увеличава броя на отборите, които минават от едната в другата лига по следната схема:

1/ При Б-лига, състояща се от 7 или по-малко отбори, класиралият се на 1-во място получава директна промоция в А-лига, а 12-я в А-лига изпада директно в Б-лига. Играе се бараж между 2-я в Б-лига и 11-я в А-лига, като победителя играе в А-лига през следващия сезон.

2/ При Б-лига, състояща се от 8 или 9 отбора, класиралият се на 1-во място получава директна промоция в А-лига, а 12-я в А-лига изпада директно в Б-лига. Играят се баражи между 2-я в Б-лига и 11-я в А-лига и между 3-я в Б-лига и 10-я в А-лига. Победителите играят в А-лига през следващия сезон.

3/ При Б-лига, състояща се от 10 или 11 отбора, класиралите се на 1-во и 2-ро място получават директна промоция в А-лига, а 11-я и 12-я в А-лига изпадат директно в Б-лига. Играе се бараж между 3-я в Б-лига и 10-я в А-лига, като победителя играе в А-лига през следващия сезон.

4/ При Б-лига, състояща се от 12 отбора, класиралите се на 1-во и 2-ро място получават директна промоция в А-лига, а 11-я и 12-я в А-лига изпадат директно в Б-лига. Играят се баражи между 3-я в Б-лига и 10-я в А-лига и между 4-я в Б-лига и 9-я в А-лига. Победителите играят в А-лига през следващия сезон.


1 бараж, точно според това, което сме приели на въпросната среща.


 
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Регистриран на: 01.06.2012 17:54
Мнения: 3910
Отговори с цитат
Мнение  Допълнения на правилата   |   13.10.2015 09:39


Ново правило за стартовите състави

Пускането на стартов състав по постове има само информативен характер за съответния отбор. При дублиране на постове и наличие на стартов състав по постове, за валидни на съответния пост се приемат прогнозите на по-рано пусналия състезател.

Капитанът на отбор може да остави някой от картотекираните си състезатели извън групата за даден мач. Това трябва да бъде означено ясно при пускането на избор-потоци/избор-мачове/стартов състав, но не по-късно от първия пуснал прогнози състезател от съответния отбор. Веднъж изваден извън групата състезател няма право да пуска прогнози за съответния мач.

Уточняване на правила, свързани с резервите ~ допълването/дублирането на пост ~ статичните положения ~ наказанията

- Участието на резерви е премахнато изцяло от играта, което ще рече, че двама състезатели не могат да разделят даден пост при каквито и да е обстоятелства, в т.ч. и допълване на некоректни/липсващи прогнози на пуснат пост. В случай че даден пост е непълен поради липсващи или некоректни прогнози, същият може да бъде допълнен само от оригиналният състезател на съответния пост срещу жълт картон (ако допълването е в мекия срок - срещу червен картон). Допълването на прогнози от резервен състезател ще се счита за невалидно, а съответният състезател ще получава жълт картон.

- Статични положения (дузпа и фаул) могат да се изпълняват само от титулярната петица в мача. Пускането на фаул/дузпа от резервен състезател ще се счита за невалидно, а съответният състезател ще получава жълт картон.

- В случаите на дублиране на пост. В общия случай прогнозите на дублиралия състезател се считат за невалидни срещу жълт картон. В случай че след изтичане на твърдия срок за пускане на прогнози съответният отбор остане с един или два непуснати поста, то съвпадащите прогнози на дублиралия състезател придобиват валидност и се разпределят на поста с най-голямо съвпадение (при равно съвпадение - поста с по-малък номер).

- Пускането на прогнози от състезател, който е изваден от групата или няма права за съответния мач поради изтърпяване на наказание или друга причина, ще се счита за тежко нарушение и ще води до директен червен картон. Същото се отнася и за състезател, който пусне прогнози в тема на друг мач.

- В случай че състезател е трябвало да пропусне даден мач заради натрупано наказание, но поради организаторско недоглеждане към момента на пускането не е бил отбелязан в наказаните играчи за кръга в темата за съответния мач, то евентуално негово участие в мача се счита за валидно, а наказанието му се изтърпява в следващия официален мач. В случай че наказанието не е отбелязано в темата поради организаторско недоглеждане, но състезателят пропусне кръга, то наказанието му се счита за изтърпяно.

- Състезател, който получи червен картон, няма право да продължи участието си в мача като нападател, вратар или изпълнител/вратар на статични положения. Ако състезател, получил червен картон, продължи участието си в мача, прогнозите му се считат за невалидни, а наказанието му се удвоява (равняващо се на два червени картона).

- Индивидуалните наказания ще се пресмятат по точковата система, където ЖК - 1 НТ, ЧК - 3+ НТ (като наказателната тежест на червения картон се определя в зависимост от степента на нарушението). В случай че даден състезател получи комбинация от два или повече картона (в т.ч. и стандартната ситуация на ЖК+ЧК), то на сметката на състезателя се отчита само един червен картон със съответната наказателна тежест.

- Лишаване от състезателни права става по следната схема:
-- при натрупване на 3 НТ - един мач;
-- при натрупване на 6 НТ - два мача;
-- при натрупване на 9 НТ - три мача;
-- при натрупване на 12 НТ - четири мача и т.н. по същата стъпка.

- Неизтърпените в рамките на състезателния сезон наказания се прехвърлят за следващия сезон, както следва. Наказания се натрупват и изтърпяват в официалните мачове от календара на ПМЛ (първенство, купа, суперкупа). В случай че състезател трябва да изтърпи наказанието с в мач, който в последствие бива неигран поради неявяване на съперника или отлагане, наказанието му се прехвърля за следващия официален мач от календара.


При противоречия и неясноти в горните текстове - сигнализирайте в темата.


Последна промяна PMLeague на 13.10.2015 09:48, променена общо 1 път 
(Demba Boyz)

Регистриран на: 24.07.2012 11:37
Мнения: 5281
Отговори с цитат
Мнение  Re: Допълнения на правилата   |   13.10.2015 12:05


PMLeague написа:
[text]
- Пускането на прогнози от състезател, който е изваден от групата или няма права за съответния мач поради изтърпяване на наказание или друга причина, ще се счита за тежко нарушение и ще води до директен червен картон. Същото се отнася и за състезател, който пусне прогнози в тема на друг мач.


Само картон или всичко свързано с него (Дузпа , 2 ПСУ-та и тн ) ?

_________________
Изображение


 
(The Mummies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 12:53
Мнения: 3854
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   13.10.2015 23:55


Цитат:
При дублиране на постове и наличие на стартов състав по постове, за валидни на съответния пост се приемат прогнозите на по-рано пусналия състезател.


Това не е ли при липса на състав по постове?


 
(Valiant Knights)
Аватар

Регистриран на: 07.06.2012 12:21
Мнения: 1602
Отговори с цитат
Мнение  Re: Допълнения на правилата   |   17.10.2015 10:40


PMLeague написа:
Статични положения (дузпа и фаул) могат да се изпълняват само от титулярната петица в мача[/b]. Пускането на фаул/дузпа от резервен състезател ще се счита за невалидно, а съответният състезател ще получава жълт картон.

Това откога е валидно? И защо? Какво пречи 6ти човек да влезе и да бие псу? Като си толкова строг, защо тогава не варди САМО вратарят след това?

_________________
Изображение


 
(Primus Maximus)

Регистриран на: 18.08.2012 16:45
Мнения: 9851
Отговори с цитат
Мнение  Re: Допълнения на правилата   |   17.10.2015 10:44


NuFc написа:
Като си толкова строг, защо тогава не варди САМО вратарят след това?


Доста резонен въпрос всъщност.


 
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Регистриран на: 01.06.2012 17:54
Мнения: 3910
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   17.10.2015 11:46


Добавка към правилата за пускане/редактиране/добавяне на прогнози.

-> Редактиране след съответния срок = пускане след съответния срок с всички произтичащи от това последствия, независимо дали става дума за реална редакция, или за оправяне някоя запетая. Тоест, ако се пуснат прогнози в 10:50 и се редактират в 11:01, пускането се счита за редовно и състезателят получава ЖК. Ако се пусне избор-потоци в сряда 08:59 и се редактира в 09:01, пускане се счита за нередевно, състезателят получава ЧК, а съперникът има право на изпълнение на ПСУ и дузпа.

-> При наличие на некоректен/или липсващ поток/мач/прогноза, същият може да бъде заменен/добавен при следните условия:
-- без последствия в 15-минутния срок за редакция, започващ да тече в момента на пускането, когато това не влиза в конфликт с горното правило (редактиране след срока = пускане след срока)
-- без последствия до края на съответния срок (за избор-потоци - вторник 09:00; за избор-мачове - четвъртък 21:00; за нападателни прогнози - събота 11:00), когато некоректният поток/мач/прогноза НЕ е по вина на съответния състезател.
-- без последствия до края на съответния служебен срок (за избор-потоци - вторник 11:00; за избор-мачове - четвъртък 23:00; за нападателни прогнози - събота 13:00), когато некоректният поток/мач/прогноза НЕ е по вина на съответния състезател и некоректността му е установена по-късно от 2 часа до изтичане на съответния редовен срок.
-- без право на редакция след изтичане на 15-минутния срок в случаите, в които некоректният поток/мач/прогноза е по вина на съответния състезател.

-> Пускане на избор-потоци/избор-мачове/прогнози преди изтичане на предходния срок (пускане на избор-потоци преди понеделник 21:00; пускане на избор-мачове преди сряда 09:00, пускане на прогнози преди четвъртък 21:00) е крайно нежелателно и последвали замени на некоректни потоци/мачове/прогнози са си изцяло за сметка на съответните играчи, което ще рече следното:

-- Ако се пусне избор-потоци прекалено рано (преди понеделник 21:00) и в избора попадне поток, който в последствие бива изваден от номинираните потоци (не по-късно от понеделник 21:00), то заменянето на този поток ще става срещу ЖК до края на съответния срок (сряда, 09:00).
-- Ако се пусне избор-мачове прекалено рано (преди сряда 09:00) и в избора попадне мач върху некоректен поток или мач, който в последствие бива изваден от номинираните мачове (не по-късно от сряда 09:00), то заменянето на този мач ще става срещу ЖК до края на съответния срок (четвъртък, 21:00).
-- Ако се пуснат прогнози прекалено рано (преди четвъртък 21:00) и сред тях попаднат некоректни мачове (като подредба или други нарушения) или мачове, които в последствие биват изваден от номинираните мачове (не по-късно от четвъртък 21:00), то заменянето на тези мачове ще става срещу ЖК до края на съответния срок (събота, 11:00).

-> Считано от следващия кръг (S15W08) служебните срокове за избор-потоци и избор-мачове се намаляват с един час и стават: за избор-потоци сряда 11:00, за избор-мачове - четвъртък 23:00. Пускането на служебни варианти при непуснат избор-потоци или избор-мачове трябва да става в тези срокове.


 
(Valiant Knights)
Аватар

Регистриран на: 07.06.2012 12:21
Мнения: 1602
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   17.10.2015 14:43


Тези промени защо Не преди сезона???

_________________
Изображение


 
(Arlito)

Регистриран на: 20.08.2012 22:17
Мнения: 3774
Отговори с цитат
Мнение  Re: Допълнения на правилата   |   19.11.2015 09:35


NuFc написа:
PMLeague написа:
Статични положения (дузпа и фаул) могат да се изпълняват само от титулярната петица в мача[/b]. Пускането на фаул/дузпа от резервен състезател ще се счита за невалидно, а съответният състезател ще получава жълт картон.

Това откога е валидно? И защо? Какво пречи 6ти човек да влезе и да бие псу? Като си толкова строг, защо тогава не варди САМО вратарят след това?


Понеже тук така и не отговори нищо, да попитам - щом си написал само за изпълняване на статични положения, значи дузпите могат да се пазят от играч, който не взима участие в мача, нали?


 
(The Cursed)
Аватар

Регистриран на: 21.08.2012 20:19
Мнения: 431
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   23.11.2015 19:07


Искам да направя един друг анонс - Срокът за пускане на потоци да бъде удължен с час или два. Доводите са следните:
1. От началото на сезона няма нито един домакински капитан пуснал мачове в сряда в диапазона 09:00 - 12:00.
2. Темите за мачовете много рядко са пуснати преди понеделник вечер, съответно остава вторник само за гостуващите капитани.
3. Ако забравиш във вторник да пуснеш потоци - изгаряш, защото в сряда сутрин няма как хем да се оправяш/пътуваш за работа, хем да пускаш потоци.
4. Увеличаването с час - два дава възможност (ако си забравил във вторник) в сряда, след като вече на работа от 8:30/9:00 да имаш 1-2 часа възможност за пускане.
5. В сегашният си вариант реалното време за пускане на потоци е 27-29 часа, а за мачове е 31-33 часа.
6. Тъй като Магера веднага ще извади от кацата нещо да ме обори - КЗМ.

_________________
Изображение

Само сър-ове ....


 
(The Mummies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 12:53
Мнения: 3854
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   23.11.2015 19:22


Основният проблем не е във времето за пускане, а във времето за обработка. Реално модераторите могат да се занимават с клуба или сутрин преди работа (докъм 9-10 часа), или късно вечер.

Реално ако срока бъде увеличен дори с 1 час, шанса да не може никой да обработи пуснатите потоци след 10 часа е огромен. А както и този сезон се вижда грешки при пускането на потоците стават.

От друга страна, капитаните също пускат потоци и мачове предимно вечер и късно през нощта. Така че по тази точка имаме равенство - понеделник и вторник вечер за потоци, сряда и четвъртък - за мачове. Не приемам, че пускането на кръга, дори и да стане в 19 в понеделник ограничава по някакъв начин гостуващите капитани.

Относно пускането преди работа, имам налюдения по въпроса и много капитани са пускали между 8 и 9 сутринта, явно този срок не е някаква особена пречка за тези, които са забравили за ПМЛ във вторник.


 
(The Cursed)
Аватар

Регистриран на: 21.08.2012 20:19
Мнения: 431
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   09.12.2015 13:46


Да, че не искате с 1 час да мръднете срока , днес трябваше да идвам 30 мин по рано на работа ........ смешна история

_________________
Изображение

Само сър-ове ....


 
(Arlito)

Регистриран на: 20.08.2012 22:17
Мнения: 3774
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   09.12.2015 13:51


qUeStIoN написа:
Да, че не искате с 1 час да мръднете срока , днес трябваше да идвам 30 мин по рано на работа ........ смешна история


Подозирам, че ако Милен види това, ще лобира даже да се намали с 1 час срока (ако още работиш на същото място де) :laugh:


 
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Регистриран на: 01.06.2012 17:54
Мнения: 3910
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   11.12.2015 18:34


Във връзка с дискусията по трансферните правилници, ето какво олекотено проект правилно съм разработил:

Всеки договор между клуб и състезател се подписва от двете страни със следните действия:
- от страна на клуба - с официалното заявление на състезателя в картотеката на клуба.
- от страна на състезателя - с първото му участие в официален мач за клуба.

Всеки договор се подписва за срок до края на съответния сезон (с конкретна дата: до 1 юли), след което състезателите са свободни да преминават в други клубове.

Докато е в сила даден договор (т.е. в течение на сезона) един състезател може да сменя клубната си принадлежност/да преминава в друг отбор при следните условия:

I. Под наем - за срок от минимум 4 състезателни седмици до края на съответния сезон, като клубът, собственик на играча, и клубът, който иска играча под наем, трябва да заявят писменото си съгласие в съответната тема за трансфери. Преотстъпването може да бъде прекратено по желание на някоя от трите страни, но не по-рано от изтичане на минималния срок от 4 състезателни седмици. Преотстъпването може да се осъществява само между отбори от различни дивизии.

II. След преждевременно прекратяване/разтрогване на договора си с клуба, което става при следните условия:

1. По взаимно съгласие - осъществява се в зимния трансферен прозорец, за което е нужно писменото съгласие на мениджъра на досегашния клуб. Състезателят има право да премине в друг отбор и моментално получава състезателни права.

2. По желание на клуба - осъществява се по всяко време с молба за освобождаване/разкартотекиране от страна на мениджъра на клуба. Състезателят има право да премине в друг отбор и получава състезателни права от състезателната седмицата след официалното освобождаване (т.е. ако състезател е освободен в понеделник-сряда на седмица W15, получава състезателни права за седмица W16; ако е освободен в четвъртък-неделя на седмица W15, получава състезателни права за седмица W17).

3. По желание на състезателя - осъществява се по всяко време с молба за освобождаване/разкартотекиране от страна на самия състезател. В този случай състезателят има право да играе в друг отбор след определен период, равен на 5 състезателни седмици (т.е. ако състезател напусне клуба си в понеделник-сряда на седмица W15, получава състезателни права за седмица W20; ако напусне в четвъртък-неделя на седмица W15, получава състезателни права за седмица W21).

2.1 Ако освобождаването по желание на клуба е станало заради доказана вина на играча (саботиране на състезателния процес, бойкот, симулативно участие, фантомна игра и др.), то същият може да преминава в друг отбор най-малко 5 състезателни седмици след освобождаването.

3.1 Ако освобождаването по желание на играча е станало заради доказана вина на клуба (изпадане в немилост, закотвяне на резервната скамейка и др.), то същият може да преминава в друг отбор и по-рано от указаните м т.3. 5 състезателни седмици след освобождаването.

Допълнителни правила:

- Един състезател няма право да играе за повече от 2 клуба в рамките на един състезателен сезон. Под "играе" се има предвид да има записан официален мач.

- Състезател, който е бил картотекиран в даден отбор, но не е изиграл нито един официален мач, може да преминава в друг отбор по всяко време на сезона без каквито и да било спънки от отбора, който го е картотекирал, като получава състезателни права моментално.

- Входящите трансфери се преустановяват в последните пет състезателни седмици на сезона, като този срок може да бъде удължаван локално за някоя от по-рано завършващите лиги, така че да не могат да се осъществяват входящи трансфери в последните два кръга на редовния сезон на която и да е лига.

- Други ... (ще се допълват)


 
(The Mummies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 12:53
Мнения: 3854
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   11.12.2015 18:49


Нещо не ми харесва...

Всяко освобождаване, което включва по какъвто и да е начин съгласието на играча, води до някакъв период на чакане, а освобождаването му без неговото съгласие води до почти моментално включване пак в игра. Не е нормално да има такава разлика само с оглед на това пуснал ли е някой пост, че е съгласен или не...


 
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Регистриран на: 01.06.2012 17:54
Мнения: 3910
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   11.12.2015 19:24


Mandor написа:
Нещо не ми харесва...

Всяко освобождаване, което включва по какъвто и да е начин съгласието на играча, води до някакъв период на чакане, а освобождаването му без неговото съгласие води до почти моментално включване пак в игра. Не е нормално да има такава разлика само с оглед на това пуснал ли е някой пост, че е съгласен или не...


Хм, май има някакво неразбиране тук... Къде има изрично съгласие на играча? Именно защото съгласието на играча може да разтегли във времето всеки един трансфер, затова е направено да е по подразбиране (т.е. никъде не се изисква изрично съгласие на играча за какъвто и да било входящ или изходящ трансфер).

Ако визираш случая, в който игръчът напуска по свое желание, то освобождаването настъпва веднага след постъпването на молбата на играча, т.е. не се чака нищо. Що се отнася до последващия напускането 5-седмичен период без състезателни права - той е въведен като необходима превантивна мярка срещу самоволното напускане на играчи по всяко време на сезона, каквито клоунски изпълнения имаше в предни сезони. Не си спазваш договора и напускаш самоволно по средата на сезона - почиваш известно време, преди да получиш пак състезателни права.

Общо взето, разликата между 1 до 5 седмици без състезателни права след преждевременно напускане на отбор е свързана с това дали напускането е по вина/желание на играча, или по вина/желание на клуба. Смятам, че е логично и съвсем в духа на съществуващите трансферни правила в реалния спорт.


Последна промяна PMLeague на 11.12.2015 19:25, променена общо 1 път 
(The Mummies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 12:53
Мнения: 3854
Отговори с цитат
Мнение  Re: Промяна/отмяна на правилото за автогол + други анонси >>   |   11.12.2015 20:38


Тоест ако не е в зимния трансферен прозорец, тогава не може да е по взаимно съгласие, така ли? Напиши го ясно, че ако е извън прозореца, тогава е или по желание на клуба или по желание на играча.


 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 30 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Хостинг