Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 15.10.2024 09:06

Темата е заключена, не можете да променяте мнения.  [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   22.08.2023 12:47

Vendome написа:
Сливен играят само с юноши.

Знам, но кой и защо ги допуска тези неща. И ако след няколко кръга се откажат какво правим?
Ама то тези неща са се случвали и в елита, та за В група ли...
Докъде го докара един областен град и славен отбор навремето??? :outofspace:
Лечков например не го ли е поне малко срам...

(Thug Slugs)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   22.08.2023 13:11

Diavolo написа:
А как ще коментирате пародията която се случва в славния навремето Сливен във В групата?
И от БФС-то не ги ли е поне малко срам???

Доколкото разбрах, Сливен е трябвало да изпаднат в окръжните, но БФС е решило да ги остави, след като Арда 2 (победителят в баража за влизане във В група) се отказал. И сега финалистът от баража ("Минерал" (Овощник)) се оплаква, че те е трябвало да бъдат на мястото на Сливен и твърдят, че нарочно ги "наказват", защото са подкрепили Бербатов за президент на БФС. Според тях БФС нарушава собствения си правилник, чийто чл. 5, ал. 3 гласи ""Не се допуска попълване с отбор, изпаднал от същата лига или група според класирането от предходното първенство". Не съм се задълбавал и не знам доколко има истина в това, но звучи логично :-) Един вид правят реверанс на Лечков, който е тясно свързан със Сливен.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   02.09.2023 09:17

Да отбележим, че Ботев най-накрая спечели победа на Колежа. Е, всичките тия гелета срещу паляци като Арда и Крумовград вече мога да ги преглътна, защото победата дойде срещу най-противният ми отбор в А група! Интересно ми е гнусаря, който напоследък е подвил опашка как го излъгаха да сложи Бакеро? Досега не правеше подобни глупости. Още по интересно е че ако вместо Бакеро, беше някой си Бакеров, то отдавна вторият щеше да бъде уволнен. Бакеро обаче още не е, макар че е много вероятно това да се случи още днес. Въпроса е обаче дали не се е подковал с някоя сериозна комисионна и наглеца ся да го сърби дебелия гъз, че ще има да дава сериозна неустойка. Ама да се оправя.

(Arlito)

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   02.09.2023 12:04

Така чух и аз, че имало много сериозна неустойка и било трудно да го махне Бакеро.

Иначе като говориш за Ботев, нищо не казваш за един клоун, дето вкара не знам колко гола вече. Ето един твой цитат, да ти припомня :)

bai Momchil написа:
Тъкмо сглобихте добър отбор, изгонихте паляк като Божинката и взех друг клоун на негово място.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   02.09.2023 14:12

spurs написа:
Така чух и аз, че имало много сериозна неустойка и било трудно да го махне Бакеро.

Иначе като говориш за Ботев, нищо не казваш за един клоун, дето вкара не знам колко гола вече. Ето един твой цитат, да ти припомня :)

bai Momchil написа:
Тъкмо сглобихте добър отбор, изгонихте паляк като Божинката и взех друг клоун на негово място.

3 дотук. Продължавам да не го харесвам. При вас кво направи? Нищо. Прав се оказах.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   04.09.2023 21:01

Тъкмо направихме 2 победи и вместо да оставят временният ни треньор за постоянно, който явно влезна в час, сложиха някаква плескавица Керкенез. :uuu: :help: :no: :helpless: :question:

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   05.09.2023 09:18

Буахахахах, ей тва е тотален лицемер. До преди един месец напускаше, до преди няколко години беше върл левскар, малко преди това лижеше задника на Перуката с подобни словоизлияния, ся вече намерил оазис. :laugh: :laugh: :laugh:

https://plovdivderby.com/2023/09/04/pavel-kolev-v-prochuvstven-i-iskren-post-namerih-oazis-v-kojto-pochtenostta-i-rabotnata-etika-sa-vodeshti

Последна промяна SUBXERO на 05.09.2023 10:48, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   18.09.2023 09:53

Кеф обаче как свинката се прецака яко с Бакеро, хем го боли, хем го сърби. 8-)

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   18.09.2023 09:56

Другият голям кеф е представянето на числовата ос. Двата отбора с най-гнусни президенти с жалко представяне през сезона 8-) 8-) 8-)

(The Grizzlies)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   18.09.2023 10:42

С тези кръжочници за треньори числото няма да прокопса.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   18.09.2023 10:56

Vendome написа:
С тези кръжочници за треньори числото няма да прокопса.

Ако могат да отпаднат в Б група заедно със Славия ще е перфе.

Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   25.11.2023 17:36

Прехвърлях каналите и видях че започват ЦСКА - Етър.

Ами то вали силен сняг, терена е изцяло снежен и бял, трева не се вижда, линиите и те не се виждат, но те ще играят :laugh:
Казаха, че ВАР нямало да се намесва днес за засадите защото не може системата да калибрира линиите поради факта, че нищо не се вижда на терена. Пълен смях.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   02.12.2023 23:04

Мазньо Мижетурков пак реве. Интересно що напусна топлото местенце в Нион? Преди няколко дена заби нов в гърба на Перукан на който лижеше мъдете (и гъза). Наплю и Левски, където беше по-времето на златният дъжд на Черепухя. Ебаси и мекотелоко.

легенда: Мазньо Мижетурков е мръсното мазно безгръбначно плазмодиево същество павел колев. Един от най-противните карикатури в БГ футбола, без да има нищо общо с футбола като цяло. Бездарно журналистче стигнало до директорски позиции с гъзолизане.

Последна промяна bai Momchil на 02.12.2023 23:07, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   10.01.2024 12:55

То няма общо с дришня лига, ама пък е пък свързан с БГ футбол... Помните ли мега таланта със звучното име Джошкун Теменужков? Правеше фурор при юношите на Барса и му предвиждаха бялскаво бъдеще. Направи трансфер в Лийдс и от там стремглаво надолу. Днес чета едно звучно заглави от бг медиите - подписал с 26 кратен шампион. УАУУУУУУ. Тоя най-накрая е направил мегатрансфера на живота си, според заглавието в БГ медията. И кой е тоя 26 кратен шампион? Линкълн Ред Импс от Гибралтар. :rofl: :laugh: :helpless:

И той е продукт на школата на Барса, не е тренирал футбол в България да кажем. Другият подобен с не чак толкова звучното име Едисон Йорданов, който правеше фурор в Дортмунд и той премина през Люксенбург, но все пак стигна до статус на резерва в средняк от белгийската първа лига, където му дават някакви мижави минути отвреме навреме. Пак по-добре от Кун Теменугата.

Имаше и още един паляк с не по-малко колоритното име Индиана Василев. Той поне отказа да играе за България, но пак се водеше голям талант, отиде във Вила, но скоропостижно се върна в САЩ. Там дали и къде играе нямам наблюдения.

Мисълта обаче ми е друга. Гледах една Албания, която преди няколко месеца се класира за ЕП печелейки групата си. Да ок с Чехия и Полша в нея, не с Франция или Англия ама все пак. Тогава се закрастих и им проверих играчите какви са и що са. Оказа са, че повечето - около 80-90% са играчи продукт на европейски школи - Германия, Гърция, Швейцария, Испания... Та ясно е че ако очакваме да имаме топ играчи и силен национален отбор, то трябва да натурализираме играчи, които са израстнали в държави които произвеждат качествени футболисти. Такива произведени в България за момента не може да разчитаме. Даже и да излезе някой то ще е по-скоро изключение. Та тия тримцата са точно такива - продукт на водещи школи, които не само са продукт ми са правили и фурор като юноши и експертите са им прогнозирали бялскаво бъдеще, уж. Да ама ей ги на и те се провалиха. Да стигнеш от Барса до Гибралтар ... смятай. Груев Младши и той хайвана проби в Бундеслигата, отиде в Лийдс и там греда засега... боксува. Какво точно се случва в главата на тия момчета има нещо генерално сбъркано? :dunno: И то не е свързано с гени, щото примери от миналото бол. Има нещи тотално сбъркано.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   02.05.2024 17:57

Чаво прояви интерес за скандалите в Ботев. Ще кажа квото аз знам и съм чел и гледал, разбира се не твърдя, че всичко е вярно, щото не съм в кухнята на отбора.

За Филипов, собственика на ПИМК или строителят както го наричат се говори че приближен на ДПС, нещо което не би ме изненадало, предвид че има доста успешен бизнес и печели държавни поръчки. Не е тайна, че предните собственици Цецо Василев, Самуилов, Палийски са или бяха все лица, които са близки до ДПС кръговете. Филипов не е от вчера в Ботев, беше спонсор още по-времето на Самуилов, така че най-вероятно твърдението е вярно. Хубавото е че е ботевист, като Палийски, което не може да се каже за Самуилов или ЦВ.

Какво се случи. Зингаревич като взе отбора, каза че очаква бизнеса в Пловдив да помага. Филипов влезна в управлението. Нещо обаче се разпърдяха нещата и той се махна. Беше спонсор на Крумовград за кратко ама и от там изчезна. След това започнаха някакви игрички от негова страна с намеци да поеме отбора и колко зле е руснака. Покрай тия игри се стигнаха до двата скандала, които визираш. Единият е с един фен - Велизар, който по-принцип ми е много съмнителен. Тоя Велизар уж бил на страната на Зингаревич, ама скандала дали е свързан с това или с нещо друго не знам. Другият по-фрапантен скандал е с момчето дето беше на работа в Ботев. Там според мен атаката е типично мутренска. Филипов се изживява като собственик на стадиона и тоя младеж отказал нещо на някаква негова приятелка и той го е приел на чест и отишъл да се саморазправя. Един вид къф си ти, бре, ти знаеш ли аз кой съм? :) Според мен тоя случай не е свързан пряко със Зингаревич.

Относно разделението на феновете, то е малко по-различно, макар че според мен и двамата се опитват да ги яхнат. Сдружението, чиито председател е Гиздаков, държи правата на емблемата и марката Ботев. То също така има 1% в клуба. За да си част от сдружението плащаш членски внос на година. Официално мисля има 240 човека в момента, ама не съм много сигурен. Сдружението като миноритарен собственик е партньор на Зингаревич. Съответно Сдружението е атакувано от някой от фракциите, заведението на Гиздаков беше нашарено, имаше и други инциденти. Атакуват ги че видиш ли било подлоги на руснака и не защитавали интересите. Съвсем възможно е Филипов да ги подкокоросва. Това което опитаха е в един момент са се подали много молби за членство в Сдружението, което Гиздаков не е приел, щото се опасява, че е опит да завземат Сдружението. Не знам много подробности, кой е крив и кой е прав. Това което виждам, че от към маркетинг и връзки с обществеността, Зингаревич изгради доста добра структура. Вкара някой европейски практики. Проблема на Зингаревич е че спортно технически не може да изгради добър отбор. То няма и как да го направи, щото постоянно продава, тва си му е бизнес на него. Та така - кофти че публиката се раздели така, по-точно фракциите де. Дано се разберат и дано наистина Филипов не стои зад тях, щото ще е много жалко ако е така.

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   02.05.2024 19:26

Благодаря за обстойните и ерудирани отговори и в двете теми, научих не малко нови неща. :cheers:

По повод по-горната ти тема за нашите млади футболисти в чужбина я бях чел по-рано, но в онзи момент не пишех и не съм взел отношение. Но поздравления за труда ти.
За съжаление нашите млади футболисти все по-трудно пробиват и в родните си клубове, какво остава за чужбина. Аз имам една теория, която няма да се хареса, че до голяма степен заради СССР навремето се е обръщало внимание на спортни училища, интернати, школи, като в исторически план, ние в България не сме много по спорта, но независимо дали съм прав или не, то е факт, че школите отдавна не работят добре, а инерцията която имаше от старите години отдавна свърши. За мен нещата не опират само до методика, а повече влияе връзкарството. Дано лека-полека се подобрят нещата и хората от които зависи да разберат, че в крайна сметка от това състояние на нещата не печели никой.

А и аз като още по-страничен наблюдател от теб съм на мнение, че Зингаревич може да направи Ботев фактор в първенството, но както и ти си писал с този битпазар няма как да стане. Поне Ботев е на доста по-високо ниво, сравнение с миналия сезон.

От интервютата които гледах, този Гиздаков ми се видя най-искрен и честен. Може и той по някакъв начин да е зависим, но поне това не е водещото при него.
И аз смятам, че инцидента със служителя на Ботев, който се занимава с продажба на карти и билети няма общо с войната между Филипов и Зингаревич. Даже Филипов каза, че си е мислел, че си е оправил отношенията с това момче, и поне в това беше искрен.
Велизар с гръцката фамилия и на мен ми е много съмнителен, изглежда като криминален тип, а в интервюто което даде, за мен ясно си личеше, че лъже за някои неща.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   02.05.2024 20:09

Велизар е вечното присъствие на стадиона. Все е там при всеки собственик и се бута и се изявява като някой важен фактор, а реално е никой. Много ми е съмнителен и според мен добре си го усетил. Гиздаков и аз мисля, че е читав или поне не съм забелязал нещо негативно от него. Иначе Зингаревич има потенциал да направи силен отбор ако иска. Това което пропуснах, също много силен ход от негова страна е назначенито на Платек за технически директор. Много силно впечатление ми прави този човек, дано го оставят да работи, според мен си разбира от работата.

За школите съм съгласен караше се по инерция от социализма и изостанахме много и инфраструктурно и методики и всичко. Болна тема имаме много да наваксаме ама с това БФС не съм оптимист.

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   04.05.2024 13:57

Да отбележим, че вече официално Спартак Варна се завърна в елита. Това стана възможно след загубата на Марек от Спортист в Своге с 3-1.
По този повод входът за следващото домакинство на Литекс ще бъде свободен, за да може повече привърженици да отпразнуват успеха.
Нямам добри наблюдения и не знам дали "соколите" отново ще са в ролята на "асансьор" между двете дивизии. Дано този път са по-добре подготвени, най-вече финансово.

(Крива Нива)
Аватар

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   04.05.2024 18:49

albertz написа:
Да отбележим, че вече официално Спартак Варна се завърна в елита. Това стана възможно след загубата на Марек от Спортист в Своге с 3-1.
По този повод входът за следващото домакинство на Литекс ще бъде свободен, за да може повече привърженици да отпразнуват успеха.
Нямам добри наблюдения и не знам дали "соколите" отново ще са в ролята на "асансьор" между двете дивизии. Дано този път са по-добре подготвени, най-вече финансово.

Аз много им симпатизирах, хем заради феновете, щото са приятели с нашите, но най-вече заради Васко Петров. Значи пича ги качи до А група, ок след това не се справи добре, махнаха го, ама даже и с тая смяна отпаднаха. След това пак го сложиха, вдигна ги до челните места и зимата най-неочаквано го разкараха с мотива "Уронване престижа на клуба". Добре ама това уронване на престижа така и никой не разбра какво е. Никой нищо не каза. :dunno: Та това неуважение към човек, който им осигури 2 промоции и основната заслуга за третата също е негова ме разочарова много.

Мнение  Re: Efbet Лига - Сезон 2023-2024 - Тема за коментари   |   15.05.2024 12:43

Интересни новини около Левски. Говори се, че Станислав Генчев ще им е треньор следващия сезон. Ако е вярно, то за мен това е най-доброто решение след Станимир Стоилов. Свърши много добра работа в Локомотив София с ограничен бюджет и лимитирани футболости, лично имах възможност да гледам някои от мачовете тогава. Сега и в Крумовград се справя много добре.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Темата е заключена, не можете да променяте мнения.   [ 92 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща