Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 20.04.2025 22:27

Отговори на тема  [ 93 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
ЦСКА 2024-2025 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  ЦСКА 2024-2025   |   18.06.2024 15:08

Няма кой знае какви новини около отбора. Очаквано Валтер Папазки не се появи "на светло" и за собственик бе обявен Данаил Илиев, както и Христо Стоичков като съакционер, чийто акции в клуба обаче намаляват. Но се знае, че неговото присъствие в клуба е повече за представителност, така че това не е изненада.
Обявен е летен лагер в Банско, знаят се някои от съперниците като Крумовград, както и се знае името на първия нов футболист, Иван Тасев от Пирин, който обаче най-вероятно ще бъде преотстъпен.
Не съм видял да е анонсиран друг подготвителен лагер, освен този в Банско, но аз одобрявам. Ходенето в чужбина лятото е малко излишно. Нито там се отива със състава, който ще изнесе тежестта на предстоящия сезон, нито се играят контролни срещи с особено силни съперници.
За съжаление очаквам линията от последните години, с налагането предимно на чужденци, да продължи и да не се дава голям шанс на български играчи, особено на младите.

Не одобрявам това да се търси сметка на някой от ръководителите какво бил казал, кой бил поздравил, това не е работа на привържениците. Нормално е Михаил Александров да пожелае успех на Лудогорец в турнирите, все пак той е играл там. За мен много по-важно е каква работа ще свърши и искам тимът да "говори" на терена, защото хората много правилно са казали, че "куче което лае, не хапе". От много време в ЦСКА само "лаеха", време е да започнат и да "хапят". Иначе нормално е разни "големи" платени фенове да не знаят, че Мишо Александров има симпатии към Левски в тинейджърска възраст, а и по-добре.
И въобще е добре да спре "ловът на вещици" или не знам как да го нарека, това някой заслужил футболист или треньор на клуба да се нарочва за предател, само защото е казал или направил нещо, което не се е харесало. В крайна сметка голяма част от тези хора, които са оплювани, са дали много повече на ЦСКА като клуб, от разни ганчевци, бодуровци и десподовци, големи любимци на някои през последните години. Но като знам какъв е манталитета едва ли ще се получи.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   18.06.2024 18:08

Този сезон съм го отписал на всички фронтове.
Дано да ме опровергаят, ама надали... :-(

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   03.07.2024 00:31

ЦСКА продължава с пълна успеваемост в контролите, а днес обяви първото си попълнение за новия сезон. Това е вратарят Иван Дюлгеров, който идва от Черно море. Твърди се, че е отказал сериозна оферта от Израел. И за мен Бусато имаше нужда от по-силна конкуренция.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   03.07.2024 09:19

Каква е причината Папазки да не иска да се появи "на светло"?

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   03.07.2024 10:13

Каквато и Божков в Левски. Собственик е на хазартна компания.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   15.07.2024 14:34

Изображение

В Събота сутринта по нелеп начин ни напусна без време големия вратар Илия Вълов. Той е издъхнал във врачанската болница, след операция на счупена става, направена предния ден.

Голям вратар, всички се сещат за спасените дузпи срещу Рода в 1/4 финал за КНК през 1989г., като освен това Вълов спасява дузпа и на Гари Линекер от Барселона в 1/2 финална среща от същия турнир, играна на "Васил Левски". Лично аз ще помня и великолепните му изяви с националния екип на България срещу Бразилия, на приятелския мач в Кампияс, където въпреки инкасираните два гола той показва завиден рефлекс и отразява други опасни положения, включително срещу една от тогавашните звезди на бразилците Карека.
На СП през 1986г. в Мексико е резерва на Борислав Михайлов. В ЦСКА играе в една от най-силните формации на "армейците" в края на 80-те години, като е двукратен шампион, двукратен носител на КСА, носител на Купата на България и Суперкупата.
Той е юноша на Ботев Враца, като у нас играе още освен в ЦСКА и в Локомотив София и Добруджа. В чужбина играе за Берлинер Динамо (Германия), Аустрия Виена (Австрия), Алтай (Турция).
Илия Вълов е баща на Валентин Илиев, също бивш футболист на ЦСКА.

Светла му памет!

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   15.07.2024 14:40

Преди няколко дни директорът на школата на ЦСКА Костадин Ангелов даде интервю за YouTube канала на клуба. На мен интервюто ми се стори интересно, затова го помествам тук.

- Г-н Ангелов, възможно ли е да видим в бъдеще ЦСКА, изграден основно от футболисти в школата?
– Работим активно в тази посока, мисля че се вижда и от действията на ръководството. Убеден съм, че имаме момчета с потенциал. Проблемът е, че в България нямаме търпението да ги изчакаме да грешат. Защото когато един играч е млад, е ясно, че ще криволичи в представянето си. Затова смятам, че основното нещо е търпението. Смятам, че резултатите в детско-юношеския футбол са пагубни за играчите. Няма как някой да се научи да прави нещо, ако преди това не сбърка хиляди пъти.

- Как процедирате с подготовката на треньорите в Академия ЦСКА?
– Всеки клуб трябва да знае как иска да му играе отборът. Какви технически умения иска да развива в младите играчи и по какъв начин да бъдат обучавани треньорите. Защото това е всекидневен процес. Не става да пратя една група в Барселона и това да им е обучението. Защото ЦСКА не е Барселона. Тук имаме различен манталитет, може да гоним различен стил. Затова и трябва да е ясно определено какво точно се иска от треньорите. ЦСКА трябва да е доминантен, т.е. топката да е в нашите крака и другите отбори да тичат по нея. Второ, трябва да е агресивен и когато загуби притежанието по най-бързия начин да успява да си го връща. Трето, ЦСКА трябва да се чувства комфортно в собствената си третина, защото не можеш постоянно да си на висока преса. Когато си наясно с това и на треньорите се спусне методика, може да има позитивно развитие. А това се случва с ежедневни корекции. Не може да не си там и да искаш всичко това да се реализира. Трябва да има опитен човек, който след тренировката да седне с треньора и да коригира малките детайли, за да се следва правилната посока.

- Какъв трябва да е характерът на треньор в школата на ЦСКА?
– Тук има разлика във възрастовите групи. Но първо искам да кажа, че за мен най-важните две неща са да бъде добър човек и да е амбициозен, всичко останало е обучение. При малките набори наставникът трябва да е т. нар. детешар – децата да го харесват и той да може да работи ползотворно с тях. Горе при елитните възрасти вече е нужен друг манталитет, защото там се гонят и резултати. Колкото по-близо си до мъжкия футбол, толкова е по-важна победата.

- Споменахте, че резултатите са пагубни за развитието на децата…
– Няма как да направиш силен отбор със слаби футболисти. А за да изградиш силен отбор, трябва да дадеш голям период от време на играчите, в който те да грешат. Както споменах, за мен и ръководството ЦСКА не трябва да рита топката от аут, а да я изнася. И за да се случи това, на всички трябва да е ясно, че в малките възрасти ще ни вкарат много голове, защото децата ще грешат при изнасянето. Това съответно означава и загуби в някои моменти. Но за мен това не е проблем. За мен е много важно също топката да се подава на човек, дори когато има защитник на гърба. У нас в детско-юношеския футбол това почти не се случва, точно защото ни е страх да не сбъркаме. Ако всички в България дадем време на тези деца да грешат, националният отбор ще изглежда по друг начин.

- Къде се губят българските юноши по пътя към мъжкия футбол?
– Обикновено в България всички казват, че децата, като са малки, са много талантливи. А защо са талантливи – защото бият чужди отбори, които не играят за победа. И изведнъж на 16 ги хваща пубертетът. Но пубертет има и в Будапеща, и в Белград, да не говорим за Лондон, Париж и т.н. И колкото и странно да звучи, проблем за мен е стандартът за нарушение в България, който разглезва децата. Те веднага при контакт падат и започват да плачат за фаул. Това ми направи брутално впечатление, когато почнахме да излизаме на турнири в чужбина, как там децата си влизат твърдо, падат, стават и продължават. От една година в ЦСКА се опитваме да не обръщаме внимание на това, че децата търсят внимание от някого, когато са наранени. Не говорим разбира се за реални контузии.

- Трябва ли наборите в школата да спазват схемата на игра на първия отбор?
– Точната система на игра не е важна. Ние в ЦСКА сме заложили на треньорите задължително да се действа с четирима в защита, защото искаме да имаме силни бекове и силни крила, а не хибридни крила. Но самата схема се определя от футболистите, с които разполагаш. Защото ако в някой набор имаш двама силни нападатели, а треньорът на първия отбор играе 4-3-3, ти трябва да убиеш развитието на единия. Това е принципът, а основната цел е да се изграждат качествени футболисти.

- Има ли изискване към Томислав Стипич да се дава повече шансове на младите футболисти?
– Честно казано не знам това нещо, защото покрай всички неща, които се случват в клуба, не съм имал време да седна и да поговоря с него. Беше труден процесът да подбера точните адреси за школата, защото ние имахме нужда от шест нови специалисти. И за мен беше важното те да са точните хора за ЦСКА и цялото ми внимание беше ангажирано с тази задача. Отделно имаше срещи за базите, където ще тренираме.

- Каква е ситуацията с тренировъчните терени за школата?
– Сега се реши. Преди на „Армията“ тренирахме на хибридно игрище между футбол 9 и футбол 11. После няколко месеца бяхме на няколко терена, а сега академията ще се премести на ПЖИ в Слатина, на бившето игрище на Витоша 13. Там ще се играе футбол 11. А по-малките възрасти ще тренират в Герман, на хубаво място, чисто нов терен, брандиран. Така че докато се построи нормална база, смятам, че ще се справим. Може да се наложи някой път да тренираме и на половин терен, но това не ме притеснява. Обикалял съм доста по Европа покрай предишната им работа в УЕФА и много от европейските клубове не се готвят на цял терен. А новата база, която ще се строи, вече ще даде нов тласък на ЦСКА. Надявам се това да се случи до година и половина – две.

Може ли в бъдеще школата на ЦСКА да служи за пример в България и на Балканите?
– Аз съм сигурен, че в момента ЦСКА вече служи за пример. За една година ние успяхме да направим това, което беше важно за мен – отборите ни да се отличават игрово. Изключвайки една възраст, с която имахме проблем – набор 2009, там се наложи да направим компромис и да сменим стила на игра, за да имаме някакви резултати. Но сега от най-малката възраст, където има някакъв игрови облик – 2016-а, до горе се вижда модел на игра от съставите на ЦСКА. Другото нещо, което ни отличава е средата. Аз не съм човек, който мачка другите, за да си вършат работата. Аз искам да ги убеждавам, че трябва да си свършат работата. Ако те не ме разбират, нямам сантименти, идват други.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   15.07.2024 15:48

Лаптопа е директор в школата? Не знаех. :-o

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   15.07.2024 15:58

Той е още от времето на Ганчев, мисля че от сезон 2023/24, може и от по-рано.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   19.07.2024 00:44

Аматьорщина в ЦСКА

След като години наред клубът се управляваше полу-аматьорски, то сега изглежда е дошъл моментът да се управлява изцяло аматьорски. Несериозно е дни преди началото на новия сезон клубът да е привлякъл само един футболист, който се очаква да е титуляр, някакъв талибан централен защитник, както и да няма нападател, понеже е несериозно да се мисли, че на Йоан Борносузов може да се разчита да поеме тежестта в нападение и да се превърне в основен нападател. Приказките, че няма да се взимат футболисти на килограм са хубаво нещо, но по-скоро истината е, че с напускането на семейство Ганчеви са приключили и всички контакти с близките до тях агенти и скаути. Несериозно е човек като Ф.Филипов да се опитва да прави трансферите, а какво точно прави Орманджиев - младши е неясно. Хората са го казали ясно - със стари к...и нов бардак не се прави.
Това лято досега напуснаха цели трима централни защитници, при това Матай основен такъв и капитан, а дойде само един нов, при това недоказан. Какво ще стане при наказания, контузии, все пак трябва да се правят и ротации, въпреки че няма участие в евротурнирите.
В нападение няма типичен голаджия, ще трябва да се разчита на фалшив номер 9 с някой от норвежците.
И да дойдат нови те тепърва трябва да се адаптират.
Прави впечатление също така, че в медиите се спрягаха нереалистични за мен цели в атака. Йоанис Питас съм го чувал, но едва ли ще дойде в България, още повече струва и не малко пари. Същото е и с нападателя от Кайзерслаутерн, чието име сега не мога да цитирам. При старото ръководство поне клубът разполагаше винаги с поне един изявен нападател, бил той Каранга, Мауридес, Али Соу, Кайседо, Назон.

Нищо чудно и топ 4 да се окаже непосилен за тима през настоящия сезон. А не се знае и дали ще стигнат до бараж.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   19.07.2024 08:03

Орманджиев нали работеше за Танев. Вероятно по тази линия търсят итрачи.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   25.07.2024 12:46

Казват, че не е хубаво да се плюе. Но и някакъв необясним за мен телешки ентусиазъм не е добър. Били надиграли Лудогорец, не знам си какво, светло бъдеще очаквало тима. Та Лудогорец почти винаги стартира слабо, особено между евромачове и кой ли не ги победи в първия кръг или втория. То не бяха Любимец, Хасково, Ботев Враца, Литекс, Крумовград, може и да пропускам някой отбор.
Повечето български играчи ще бъдат в състава, докато не се приключи със селекцията и не дойдат новите маймуни. Така беше и при Саша Илич. Ако някой се мисли, че такива като Панайотов и Чорбаджийски ще се наложат като титуляри, според мен се лъже много.
Сега се спряга някакво белгийско крило от Хъл Сити. Дано да не дойде, профилът му е на като на Отабор, Вилдсхут, Чатакович, с две думи нищо не става от него. Ебати, как са паднали критериите. Навремето в ЦСКА имаше един Шикодзе Удоджи. Нищо особено, но с класа над всичките тези смешници, взети заедно.
Спирам по тази тема, няма смисъл да продължавам.

А този Данаил Илиев, който се води собственик, някой виждал ли го е на живо, как изглежда, поне една снимка да се появи. Не е нормално за мен това, да ти е собственик някой, който никой не е виждал.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   30.07.2024 20:00

Бате какво значи не се знае, всички знаят кой е собственика... не виждам за какво трябва да се появяа по медии като гг или като който и да е от другите собственици. Той трябва да дава парите и да назначи екип който да работи, боли ме кура дали се появява в медиите.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   30.07.2024 23:53

Вероятно ти си по-навътре в нещата, аз коментирам повече като страничен наблюдател. Разбира се, че съм наясно кой е предполагаемият собственик, ако е достатъчно сериозен и дава пари е добре.
Навремето и Илия Павлов, Георги Илиев, Васил Божков не се появяваха кой знае колко в медиите и избягваха да дават инервюта, но все пак се знаеше кои са. Докато такъв подход като на Папазки на мен не ми е извествен. Вярно е, че и времената се менят, но за мен по този начин той много по-лесно може да се махне, ако му омръзне или се появят някакви пречки. Примерно със стадиона или ако ЦСКА не се класира пак за евротурнирите, то това ще донесе големи финансови загуби. И Папазки да каже "бях дотук", като никой не мо же да му търси сметка, след като никога не е бил официално собственик.
А това да даваш пари без да ги контролираш доказано не работи, във всички сфери. Един Стефан Орманджиев изхарчи много пари на Божков, без да има някакви грандиозни успехи, две титли и едно участие в групи на ЛЕ за мен не са достатъчни.
Сега се питам, защо се търсят все скъпи варианти за нападател, след като така шансът за неуспех е по-голям. И ако ЦСКА изгуби повече точки докато този нападател дойде и се адаптира, то ще си е заслужавала ли инвестицията? Винаги може да се потърси по-евтин, временен вариант, българин, без много големи финансови претенции, с краткросрочен договор. Когато Ганчев дойде той взе Пр.Йорданов и К.Хазуров, които свършиха добра работа. Вярно, отборът играеше на по-ниско ниво, но взе Купата на България, а Преслав остана известен период и в Първа лига.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   02.08.2024 10:30

Папазки няма да се откаже поради простата причина че вече е набил 100 милиона + а такива хора не набиват 100+ ако нямат план да си ги върнат, разбирай през стадиона. И той никога не е бил в светлината на прожекторите... явно това му е начина на работа, иначе си контролира, официалния собственик е един от управителите на инбет които са по документи на сина на Папазки. Аз не съм превъзбуден, на такива милиардери не вярвам, но има финансова логика, набиеш ли такива пари и си с такава позиция искаш да ги върнеш...а че е чорбар ти гаранирам, просто не го парадира.А и аз предпочитам първо да се подреди къщичката и после успехи, ние сме толкова години леща... за още 2-3 години... дреме ми, ако има стадион и база + профи управление, друото ще дойде. Виждат се грешки на растежа но съдейки по другите му бизнеси се надявам да се справи. Освен това бакиите на гг дето трябваше и пордължават да се чистят... справка евротурнири, ние буквално сме били на крачка от 3 години кур европа...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   04.08.2024 09:06

Дам, знаех си, че този сезон ще е кошмарен :uuu:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   04.08.2024 13:03

Жалко, че няма греди за рязане.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   21.08.2024 15:51

Изображение

Изображение

Днес на 79 години става Аспарух Никодимов, един истински легендарен футболист и впоследствие треньор на "армейците".

Бате Паро изкарва 11 сезона в ЦСКА като футболист, в периода 1964-1975, като отбелязва 58 гола в 296 мача. Той е шесткратен шампион с "армейците", пет пъти е носител на КСА и е полуфиналист за КЕШ, през сезон 1966.67.
За националния отбор записва 25 мача и 6 попадения, като с тима е участник на СП в Мексико през 1970, като се отчита с хубав гол срещу ФРГ, а с Олимпийската формация е сребърен медалист през 1968 г, отново в Мексико. Участва и на СП 1974г. в Германия, като записва два мача.
При младежите взима участие в три европейски първенства за юноши, като на това през 1963г. в Англия е капитан на тима.

Като треньор води ЦСКА в три периода - от 1979 до 1983, от 1990 до 1992, както и през есента на 2001 г. Като треньор на ЦСКА печели пет шампионски титли, включително и четири поредни. Печели и два пъти купата на страната. Извежда тима до полуфинал за КЕШ през сезон 1981/82, както и до четвъртфинал през сезон 1980/81. Още преди да е навършил 40 години като треньор елиминира действащите европейски шампиони Ливърпул и Нотингам Форест от Англия, както и Монако от едноименното княжество, Реал Сосиедад от Испания, Шахтьор Донецк от Украйна при последния му престой начело на тима. С него ЦСКА елиминира още Шомберки от Полша, Гленторан Северна Ирландия, Омония Никозия от Кипър, както и Шахтьор Солигорск от Беларус.

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   28.08.2024 14:33

Приветствам евентуалното идване на Александър Томаш в клуба. Стига разни нагаждачи-неможачи са се изреждали по не знам колко пъти на работа в клуба, има и други заслужили бивши "армейски" футболисти и треньори, не са само те. Лошото е, че трябваше да стане по такъв начин за сметка на Спартак Варна. По-добре е пишман директорите да се бяха сетили за него по-рано, когато се скара с Крушарски и напусна Локомотив Пловдив, вместо да водят някакъв ексцентричен и неизвестен хърватин, който не донесе нищо положително.
При предишната кражба на треньор на Акрапович, нещата не се развиха добре, но тогава Акрапович се скара със Стойчо Стоилов и напусна главно заради това, иначе донесе 4 точки на клуба от Лига Европа и солидни финансови приходи.
Сега Томаш трябва да бъде оставен на спокойствие поне до края на годината. Сезонът е провал, може да се търси спечелване на купата.

Приветствам и дистанцирането на клуба от Стойчо Младенов. Този човек повече не заслужава да работи в ЦСКА под каквато и да е форма. Никой не оспорва приносът му като футболист на ЦСКА, но като човек е просто един мошеник и негодник. Гриша Ганчев може и да е всякакъв, но правилно се изрази, макар и с неговия провинциален изказ, че няма как да позволи на някакви селски тарикати като Стойчо "да топят човката".
Младенов на два пъти в комбина с Лупи източваше клуба чрез комисионни, правеше го и при "Титан", въпреки че ревеше как уж не той бил довел някакви Бенжелюновци, Родриговци, след като в медиите излезе информация че именно по негово настояване са дошли поредните футболисти в пакет от Локо Пд в пакет по онова време, заради които на всичкото отгоре Гриша Ганчев плати преди няколко години. Ами Боладо, със само 45 минути за клуба кой го доведе и после този "футболист" съди клуба за хиляди левове. При втория престой на Лупи в клуба уж щяха да оздравяват, да стабилизират, но Стойчо доведе малкия си син с 5 цифрена месечна заплата, доведе и жена си на работа в клуба. Но за сметка на това изгониха Бай Добри (оказало се за кратко), защото трябвало да се пести.
Младенов е виновен в не малка степен за отнетия лиценз през 2008 г, със скъпата си селекция, както и за това, което се случи с клуба.
Като треньор също се провали. Спечели две титли, но след това при многобройните му завръщания не направи нищо. Отпадна от Торпедо Москва, от Галатасарай с общ резултат 6-0, от Мура, от Зимбру, изпусна 9 точки преднина пред Лудогорец.
Бил Левски в 6 поредни мача, но в мачове без значение, когато и двата отбора са далеч от върха и не се борят за нищо, няма го типичното напрежение за такива срещи, няма и много публика на стадиона.

Има и много други заслужили цесекари, като Александър Станков, Цецо Йончев, Ивайло Киров, Георги Денев, както и много други, но те не се бутат да са на хранилка в клуба, въпреки че имат знания и качества.

За Папазки съм снизходителен, защото много неща са му на главата, новия стадион, не плати никак малко забавени заплати, вноски към НАП, глоби към УЕФА, след като Ганчев занемари нещата. Но не може разни паразити да гравитират около клуба. Какъв е Лъчо Танев, той няма място в близост до клуба, като футболен мениджър. Играл е в ЦСКА, така е, добре си е вършел работата на терена, но не е емоционално обвързан с "армейците", голям приятел е с Наско Сираков и Илиана Раева, а като футболен мениджър е провал.

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЦСКА - сезон 2024/25   |   28.08.2024 21:17

Ръководството на ЦСКА-София е добре да се подсигури и да попита Томаш и за другите му детски мечти, че да не останат изненадани в близкото бъдеще. Не е само Томаш, който си тръгва от Спартак, а и целият му екип и това буквално оставя Спартак без никакви треньори. Доколкото четох за мача с Левски отбора ще бъде воден от Иван Цветанов, който е начело на втория отбор на Спартак във В група.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 93 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща