Не знам дали гледахте Мастърса в Шанхай, но аз го гледах.
Рони О' Съливан за пореден път доказа защо е ГОАТ!
5 титла в Китай и 4 поредна. А това не се води ранкинг турнир. Сметайте... Смех.
На 1/4 финала, Ракетата победи своя най-голям съперник Джон Хигинс с 6-5, като направи Хигински обрат от 2-5 до 6-5?! 4 поредни фрейма! И последните два със светкавични сенчъри брейкове.
На 1/2 финала, Рони игра с другия си най-голям ''враг'', Марк Селби и го обърна също. Селби водеше с 7-6 и не записа фрейм до края! 10-7 за Рони, като Ронката надделя дори и в сейфти размените в може би ключовия 14 фрейм, когато можеше да стане 8-6 за Селби, но вместо това стана 7-7. И пак, както срещу Хигинс, Рони завърши мача с 2 поредни стотачки!
И дойде големия финал срещу актуалния световен шампион, Лука Бресел.
11-9 за О' Съливан в много качествен и бърз финал с тежки размени. Тук, Рони си водеше през цялото време, освен когато Бресел записа 3 поредни фрейма и поведе с 4-3.
При 10-7 за Рони, Бресел записа 2 поредни фрейма, но Рони с няколко спиращи дъха разигравания спечели 20-ия фрейм и не допусна да се стигне до решителен последен фрейм.
Пак Рони записа две поредни стотаки, но този път не последните два фрейма в мача. Записа и рекордните 143 за турнира, като подобри най-високия брейк от 141 на Хигинс и взе допълнителната премия.
Меко казано съм впечатлен от нивото на ударите на Рони. Имаше невъзможни удари от невъзможни ситуации и той успяваше!
Гений!