Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 01.10.2023 04:04

Отговори на тема  [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Снукър 2023 ~~~ 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   01.05.2023 14:17

Гледам, гледам. Много добър финал се получава, но Бресел изтърва питомното когато на отвори по-голяма разлика на уморения Селби в първите две сесии.
Селби с тези 147 влиза в историята!

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   01.05.2023 23:08

Изключителен финал, с много качествени изпълнения, като в различни периоди единият играч доминираше и не се виждаше как другият ще се съвземе. В крайна сметка разликата 10-16 за Бресел от началото на последната сесия се оказа решаваща, Селби опита финален щурм, но се пречупи и след пет поредни фрейма накрая не издържа и загуби с 15-18. Бресел напълно заслужено става първият не-англоговорящ световен шампион. Селби не успя да влезе в елитната компания на О'Съливан и Хендри като играч, който печели световната титла, след като е направил 147 в рамките на турнира.

Последна промяна Shifter на 01.05.2023 23:12, променена общо 2 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   02.05.2023 12:35

Не мога да повярвам. :outofspace: :helpless: :-o
Това е ШОКА на 2023 г. от всички спортове.
Бресел световен шампион ми звучи като Мароко световен шампион по футбол (е, не бяха далеч де), нещо от този ранг.
Бресел за мен си беше пътник още срещу Рони, когато изоставаше с 6-10, но спечели 7 последователни фрейма след явното танкиране на Рони, който по незнайни причини реши, че просто няма да играе снукър?! На полуфинала обърна китаеца от 5-14?!?! :outofspace: :dunno: :helpless: Това е абсурдно просто, АБСУРДНО
И сега срещу Марк Селби на финал, WTF хора???
Не мога да повярвам, хахаха
Тази титла е от ранга на Гърция европейски шампион по футбол.

Селби изтърва златен, златен шанс за 5 титла с която предвид годинките му щеше да го доближи много до Рони и Стивън. Ще съжалява горчиво за тази загуба. Изключително тежък шамар! Тези 147 са много слаба утеха.

Иначе финалът беше и най-хубави мач на световното, което мен лично цялостно погледнато ме разочарова, НО със сигурност ще се запомни и ще остане в историята.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   02.05.2023 18:51

Diavolo написа:
[....]
Иначе финалът беше и най-хубави мач на световното, което мен лично цялостно погледнато ме разочарова, НО със сигурност ще се запомни и ще остане в историята.

Хм, тоест ти предпочиташ финалът да не е най-интересният мач на световното? Тоест обичаш да гледаш финали тип О'Съливан-Уилсън 18-8, или как? За мен именно финалът определя качеството на едно първенство и той "трябва" да е на-интересният мач, иначе остава усещането, че най-добрите (като игра в конкретния турнир, а не "най-добрите по принцип") са отпаднали не когато трябва.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   02.05.2023 19:13

Ами след 1-ия кръг бяха много малко истински запомнящите се и драматични мачове.
Но пък финала беше велик, един от най-добрите в историята. Ама една птичка не прави. Не ми хареса световното цялостно, но пък ще се запомни с много неща. Ще остане в историята.
С много изненади, с многото обрати, със сензационната победа на белгиеца, както писа първа титла за не-англоговорящ играч. С 2 бр. 147 + 147 на финала и т.н.
Като факти ти си прав (явно на теб ти харесва много). Просто аз не го усетих така. НО съм съгласен с твията гледна точка и не малко неща и ми харесаха. Гледах 90% от мачовете, така че видях всичко.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   30.08.2023 00:12

Започна новия сезон с ШЛ, но не ги следя. Само резултатите.
Гледах обаче европейския мастърс без Рони и имаше доста силен снукър. Тръмп обърна Хигинс в епичен полуфинал само за да загуби на финала от Ястреба за който бях забравил малко, ама ето че винаги е способен да избухне. :dunno: :uuu:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   18.09.2023 14:30

Не знам дали гледахте Мастърса в Шанхай, но аз го гледах.
Рони О' Съливан за пореден път доказа защо е ГОАТ! :moufan: :first:
5 титла в Китай и 4 поредна. А това не се води ранкинг турнир. Сметайте... Смех.

На 1/4 финала, Ракетата победи своя най-голям съперник Джон Хигинс с 6-5, като направи Хигински обрат от 2-5 до 6-5?! 4 поредни фрейма! И последните два със светкавични сенчъри брейкове. :outofspace: :rock:
На 1/2 финала, Рони игра с другия си най-голям ''враг'', Марк Селби и го обърна също. Селби водеше с 7-6 и не записа фрейм до края! 10-7 за Рони, като Ронката надделя дори и в сейфти размените в може би ключовия 14 фрейм, когато можеше да стане 8-6 за Селби, но вместо това стана 7-7. И пак, както срещу Хигинс, Рони завърши мача с 2 поредни стотачки!
И дойде големия финал срещу актуалния световен шампион, Лука Бресел.
11-9 за О' Съливан в много качествен и бърз финал с тежки размени. Тук, Рони си водеше през цялото време, освен когато Бресел записа 3 поредни фрейма и поведе с 4-3.
При 10-7 за Рони, Бресел записа 2 поредни фрейма, но Рони с няколко спиращи дъха разигравания спечели 20-ия фрейм и не допусна да се стигне до решителен последен фрейм.
Пак Рони записа две поредни стотаки, но този път не последните два фрейма в мача. Записа и рекордните 143 за турнира, като подобри най-високия брейк от 141 на Хигинс и взе допълнителната премия.

Меко казано съм впечатлен от нивото на ударите на Рони. Имаше невъзможни удари от невъзможни ситуации и той успяваше!
Гений! :first: :cheers:

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   18.09.2023 14:39

Diavolo написа:
Рони О' Съливан за пореден път доказа защо е ГОАТ! :moufan: :first:

Нали знаеш, че трябва да направи само още едно нещо, за да бъде определен безапелационно като най-великия в този спорт...

Изображение

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър 2023 ~~~   |   19.09.2023 12:56

Е, няма какво повече...
За още 1 световна титла ли? Може и без нея вече... ;)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 49 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3