Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 11.12.2024 02:48

Отговори на тема  [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
НБА - Октомври / Ноември 2023 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   15.11.2023 12:11

Върна се Фокс и Кингс станаха друг отбор. Не само новата победа, но и цялостното им игрово поведение.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   16.11.2023 15:01

Нашите медии трябва да се спрат с помпозните си заглавия за Везенков, че са яко смешни.

Слаб мача вчера - 12 минути и 4-и точки

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   16.11.2023 16:59

Balleta написа:
Нашите медии трябва да се спрат с помпозните си заглавия за Везенков, че са яко смешни.

Аз гледах само последните две части и реално той игра именно в третата, когато Кингс направиха голяма разликата. Тогава вкара онзи спорния кош, както и двата наказателни.
Реално според мен заглавията са предимно за цялостното представяне на отбора, а не чак толкова за представянето на Везенков.

Изображение

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   16.11.2023 18:25

Balleta написа:

Да, много са смешни. Иначе по-скоро посредствен мач, отколкото слаб. Все пак освен 4 точки има и 2 откраднати топки, което е добре.
Като цяло, ключът към по-трайно присъствие на паркета в НБА ще е подобрение в защита, както и да не редува силни и слаби % при стрелбата, а да задържи едни близо 40% от тройката и около 50%.

Иначе няколко неща правят впечатление в последно време.
- Филаделфия живнаха без Хардън, който от своя страна пък закопава Клипърс още повече с присъствието си. Ръководството пък се оправдава с контузията на резервния център Мейсън Плъмли :rofl: и за това взимат спешен такъв в лицето на световния шампион Даниел Тайс от Индиана.
- Хюстън мачкат в момента - 6 поредни победи, най-голямата серия победи в момента. Аз лично нямам обяснение, защото не съм ги гледал, но виждам, че в стартовата петица имат трима U-21. Това означава, че може да очакваме възходящо развитие в отбора.
- Оклахома също се представят добре, но там като че ли беше по-ясно, защото взимат по 2-3 добри рукита всяка година последните два сезона, а най-стария от титулярите им Шел-Гилджис Алекзандър (25 г.) за втора поредна година прави по около 30 точки средно на мач.
- Сан Антонио като, че ли се представят под очакваниятa. Уембаяма играе добре и дава отсега заявка за Новобранец на годината, но другите около него са гола вода. Очаквах, че Попович и Сан Антонио ще направят по-сериозна селекция около младата си звезда.
- Индиана, както очаквах и писах преди време, играят много добре и тандемът Тайриз Халибъртън - Майлс Търнър може да се окаже доста добър в бъдеще. За втора поредна година показват стабилно разбирателство, а първия със сигурност ако не се контузи ще е пак част от Мача на звездите. Ако продължава така ще и е една от бъдещите суперзвезди на лигата. Много ме радва.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   16.11.2023 22:06

Наистина тукашните "медии" много преекспонират представянето на Саша. Дотук представянето му е скромно - не прекалено зле, но може доста повече, ако получава и повече минути, а и пасове от съотборниците. Ключовите играчи там обаче са други, знаем ги кои са и Саша трябва да се нагажда към играта им. Според мен със сигурност има качествата да е титуляр при този състав, но това зависи от треньора и доколко Везенков се вписва в системата му.

Със сигурност има качества да остави по-запомнящо присъствие в НБА, но може и да е нещо подобно на... Саша Вуячич например. Беше също много добър стрелец, но дълбока резерва в Лейкърс в шампионските сезони - все пак играеше на поста на Коби. Фил Джексън го пускаше в някои ключови моменти като например и във финалната серия със Селтикс, когато имаше нужда от хладнокръвен стрелец. Все пак взе два пръстена с Лейкърс, после отиде в Евролигата, където беше доста по-ключов играч, след това отново се върна в НБА, където пак беше резерва и т.н.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   17.11.2023 06:26

Нашите медии търсят кликове. Преди Везенков да иде в НБА, статиите за лигата бяха няколко пъти по-малко четени.

Относно самия Везенков, Майк Браун се има титулярна петица, която се утвърди миналия сезон и ще прави промени в нея само заради контузии и почевка на някой от титулярите. Така, че съм на мнението на Фалка - само подобряване на защитата (все пак Браун е дефанзивен треньор) и постоянство в стрелбата биха дали на Сашо повече минути в ротациятя.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   19.11.2023 03:04

Като си говорим за медии, не знам по каква причина рекламите за мачовете, които ще излъчват по Диема, се озвучават от Драгоев, а не от баскетболните коментатори. И съответно е пълно с глупости. Миналата седмица като рекламираха мач на Спърс Драгоев каза, че ще видим френското чудо УЕМБАЯМБА :) Сега пък говорят за мач на Лейкърс и текстът е, че Леброн, Антъни Дейвис и Ръсел Уестбрук се готвели за мача :)

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   20.11.2023 13:22

spurs написа:
Като си говорим за медии, не знам по каква причина рекламите за мачовете, които ще излъчват по Диема, се озвучават от Драгоев, а не от баскетболните коментатори. И съответно е пълно с глупости. Миналата седмица като рекламираха мач на Спърс Драгоев каза, че ще видим френското чудо УЕМБАЯМБА :) Сега пък говорят за мач на Лейкърс и текстът е, че Леброн, Антъни Дейвис и Ръсел Уестбрук се готвели за мача :)

Първия път като го чух си помислих, че съм недочул и си го върнах :-D Ако този почне да коментира баскетбол ще е особено деградиращо.

Иначе Сакраменто надстреляха твоите хора от Далас, които в последната четвърт не издържаха и се предадоха, за да може Везенков да влезе и определено да изпъкне сред резервите при решен мач. Общо взето в офанзивен план Сакраменто са машини - Фокс и Сабонис определено са звезден тандем.

Лейкърс и Кралят явно са взели насериозно Презсезонния турнир и играят много надъхано. Пореден оспорван мач срещу Хюстън завършил с драматична победа.
Нещастникът Дилън Брукс беше жертва на няколко показни отигравания на Джеймс, едния завършил със зверска забивка - бива си го Лебронката още, 37 точки. Веждата пък дава заявка за защитник на годината - води убедително в класацията за чадъри - над 3 на мач.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   20.11.2023 15:48

И аз мисля, че Лейкърс са сериозни за турнира, но мачът им с Хюстън не беше част от него.
В сряда (наше време 05:00, демек тяхно утре вечер) им е последния и то решаващ мач, срещу втория в тяхната група и единствен отбор, който може да ги изпревари - Джазмените. При определени обстоятелсва май и Сънс могат, ама им трябват две победи, освен загуба на Лейкърс...

Вторник и петък вечер са основно оставащите мачове, както и следващия вторник, когато са последните от груповата фаза.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   25.11.2023 00:55

Маями са покъртителни в последния мач от ония ден: Кливланд - Маями 96:129
От игралите 10 играча (10ия е играл 1 минута), 9има от Маями имат между 24 и 29 минути игра.
От тези 9 (реално целия отбор), 8 имат двоен актив точки.
От тези 9, всеки един е с поне 1 борба и 1 асистенция...

Ебаси отборната игра, ебаси разпределението на сила...

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   27.11.2023 15:43

Снощи Булс за пореден път се изложиха. Поведоха с 13-0 в гостуването си на Нетс, по едно време имаха преднина от 21 точки, но с изключение на първата четвърт в останалите бяха пометени. И то от отбор който има много отсъстващи състезатели и въпреки това техните резерви вкараха много повече точки от тази на Булс. Знаше се, че Нетс стрелят много от зоната за три точки, но Булс не можаха да им се противопоставят по никакъв начин. Нетс записаха второ най-добро постижение за франчайза по вкарани тройки в един мач и най-добро домакинско. Играчите на Булс допуснаха и твърде много грешки (търноувъри) в сезон в който изглеждаше, че поне в това отношение са се подобрили.
За пореден път, в който гледам мач на отбора, треньорът Били Донован гледаше как отборът му губи мача и на практика не направи нищо. Да, взе прекъсване, но остави същите играчи на паркета. Във втората четвърт Нетс вкараха 40+ точки на Булс, като преднината на биковете се стопи драстично още с началото на частта. Вярно е, че скамейката е къса, но бездействието и тъпия поглед не са оправдание.
Решението да се заложи като титуляри през този сезон на Коби Уайт и Патрик Уилямс бе доста авантюристично, въпреки че от друга страна те са вече достатъчно сезони в тима. Уайт се старае, подобрил е много играта си сравнение с миналия сезон, полезен е и в защита, но това не стига. Докато Уилямс е много непостоянен в изявите си, въпреки че не играе на предпочитаната от него позиция би трябвало да се представя по-добре.
Булс страдат все така от липсата на качествен плеймейкър и късата резервна скамейка. Играчи като Джевон Картър и Тори Крейг не допринасят почти с нищо, а като го няма Карузо, както беше снощи, то просто няма кой от пейката да направи разликата. Не знам защо лятото не бе направен опит да се върне Дерик Роуз в тима, въпреки че наямам информация за настоящото му възнаграждение, може и това да е причината.
ДеРозан и Лавийн рядко се представят добре и двамата в един мач. Обикновено един от двамата е на ниво, като това в повечето случаи е ДеРозан, който се нагърбва и с по-голяма отговорност.
Вучевич от началото на сезона няма това влияние в тима, което имаше от началото на календарната година до края на сезона, а и ми се вижда, че е загърбил донякъде защитата за сметка на стрелбата. Това може и да е треньорско решение, но сега освен на Карузо и резервата Дръмънд няма на кой друг да се разчита да направи силен мач в защита. А снощният мач на Вучевич беше един от най-слабите му, които лично аз съм гледал.
Този тим е "счупен" за мен и нещата не могат да бъдат поправени. Имах различни очаквания преди началото на сезона, но реалностите са други.

Ако се стигне до вариант rebuild това може би ще е по-доброто решение, отколкото да се разчита на сделки между клубовете и жертване на една или две от звездите за други играчи.
Но поправката трябва задължително да включва отстраняването на Били Доновън, който за толкова време така и не убеди с нищо, че заслужава да е треньор на тима.
Също и Артурас Карнишовас трябва да си ходи. Вярно е, че идеята беше друга и с наличието на един здрав Лонсо Бол тимът най-вероятно щеше да изглежда различно, но вече мина много време и така и не беше измислен адекватен вариант за излизане от ситуацията.
Предишното ръководство поне взе прилични играчи след "ремонта" като Марканен и Дън, плюс Лавийн, който още е в тима. Докато не съм сигурен на какво са способни сегашните отговорни фактори. Нищо чудно мизерията да стане по-голяма и Булс да се върнат на нивото след ерата Джордън и Джаксън.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   30.11.2023 15:38

Станаха ясни четвъртфиналистите на новия турнир - Купата на НБА, както му казвам аз.
В понеделник вечер (04.12) играят:
Пейсърс - Селтикс
Кингс - Пеликанс.
Следващата вечер (05.12) са:
Бъкс - Никс
Лейкърс - Сънс.

На 07.12 в Ти Мобай Арина в Лас Вегас играят победителите:
Пейсърс/Селтикс - Бъкс/Никс
Кингс/Пеликанс - Лейкърс/Сънс

И пак там на 09.12 е финалът.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   30.11.2023 18:49

Лейкърс срещу Сънс ще е епично в един мач да се гледа като има такъв залог.
Кингс изглеждат леки фаворити срещу Пеликаните, въпреки че последните ги биха два пъти подред, но в Луизиана.
На Изток, Бъкс изглежда твърд фаворит срещу Никс, но очаквам Пейсърс да изненадат като домакин Келтите.

Важно е да отбелим двата най-добри мача на Сашо Везенков срещу ГСУ и вчера срещу Клипърс.
Срещу ГСУ имаше основна роля за обрата и неслучайно вчера му дадоха повече минути срещу Клипърс, които оползотвори много добре.
Стискаме палци оттук насетне да играе все повече мачове над 20 минути.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: НБА - Октомври / Ноември 2023   |   30.11.2023 22:47

Гледах първия мач, четох за втория. Май усетиха класата му.

Иначе, за мен мачът е Пейсърс - Селтикс. Пристрастен към вторите и към страхотния играч Халибъртън.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 34 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2