Re: Premier League 2024-2025
| 18.06.2024 15:23
Е - разбира се, че няма заяждане; обсъждаме си просто. И разбира се има различни гледни точки.
Неприятното за мен е, че все пак е начало на сезона - играчите все още не са в оптимална форма. Особено пък при наличието на Европейско и Копа Америка, което допълнително пречи за почивка и "презареждане на батериите". За другите състави не знам, но при нас от титулярните 14 цели единадесет са в националните си отбори. Титуляри засега са 7 (Сака и Тросар са с по 15-тина минути по-малко и Хаверц с цели 30 почивка) - потенциално до 10 ще станат с бразилците. Само Уайт, Парти и Йодегор не участват.
И логично ми се вижда, че след края на тези турнири ще почиват 15-20 дни (вместо повече от месец) и после ще започне обратното навлизане във форма. Ама това не става за седмица-две - а между края на двата турнира и началото на ПЛ има точно един месец. Демек, искам да кажа, че няма да са в оптимална форма, в каквото биха били след първите 10-тина кръга.
Тоест - възможността за лош старт се увеличава. Което би повлияло и психологически. А оттам и следващите "по-лесни" мачове, ще се окажат трудни и с препъни-камъни...
Само да вметна, че между тия начални три гостувания имаме домакинство на традиционно неудобния ни Брайтън! А пък мача с Пуул е отново "с екстри" - след него са две гостувания - на седмия Нюкасъл и веднага след това на шестия Челси. В първите 11 кръга 6 мача срещу останалите от топ7 и от тях - 5 гостувания!!!
И друго интересно - на два пъти имаме по две поредни гостувания срещу топ отбори. За сметка на това имаме две поредни домакинства срещу два от новаците!!!
А за мачове на отборите от топ7 срещу останалите 6 отбора.
Единственото хубаво за мен е, че Сити имат шити програма от края на януари - Челси Н, Арсенал А, Нюкасъл Н, Пуул Н, Спърс А. Ама тогава ще има отложени мачове заради купи, а освен това нямат вариант за две поредни гостувания на топ7 отбори. По принцип през целия сезон имат три пъти поредни гостувания: Борнемът/Брайтън, Брентфърд/Ипсуич и Спърс/Форест!!!!!! За сравнения нашите са: Спърс/Шити, Нюкасъл/Челси, Брентфърд/Брайтън и Форест/МанЮ. Хем са повече на брой, хем са несравними като мачове.
При Пуул ситуацията с двойните гостувания е: Уулвс/Палас, Нюкасъл/Евертън и Форест/Брентфърд. Мисля, че няма какво да коментирам...
За поредни мачове срещу топ7 отборите от миналия сезон.
Сити - Челси Н, Арсенал А, Нюкасъл Н, Пуул Н, Спърс А
Арсенал - Пуул А, Нюкасъл Н, Челси А
Пуул - Спърс Н, Челси А, Арсенал Н
Вила - максимум по два поредни
Спърс - максимум по два поредни
Челси - максимум по два поредни
Нюкасъл - изненада: максимум по два поредни.
Както казах, ние сме единствените с два пъти по два поредни мача гостувания на отбори от топ7: Спърс/Шити и Нюкасъл/Челси.
Единственият друг отбор с два поредни мача гостувания на топ7 е Вила: Спърс/Пуул.
А иначе - голямото дерби на Премиър Лийг е на рождения ден на сина Алекс - 03/12. Ако не го сменят сменят за сряда, следващия ден. А втория мач от дербито на Северен Лондон срещу Спърс е 3 дни след моя рожден ден - най-вероятно и този мач ще бъде изместен от вторник за сряда.
Демек - очертават се две възможности за посещение на Ашбъртън Гроув Стейдиъм. Обаче хубавите булети са на някакви безбожни цени към момента: около 2500€ на билет за МанЮ и 2500-3400€ на билет за Спърс............