Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 13.11.2025 05:09

Отговори на тема  [ 108 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Манчестър Юнайтед Сезон 25/26 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   16.08.2025 13:40

Доста се колебаех дали да пускам тема за новия сезон, като причините нямат нищо общо с представянето на тима. Въпреки че за този сезон сменям леко заглавното име на темата, защото предишните две не донесоха късмет. :-) Не че това ще помогне по някакъв начин, но го правя.
Но Жоро написа, че е имал желание да пусне тема, а и този клуб си остава все така популярен, въпреки всички неудачи. Манчестър Юнайтед са най-гледания отбор във ВЛ за миналия сезон, а контролният им мач в САЩ срещу Уест Хам събра повече публиката, отколкото финала на световното клубно първенство между ПСЖ и Челси. Вярно, с малко, но все пак Манчестър Юнайтед е по-гледаният отбор.
Имам идея темата да е по-различна от предишните, не толкова да се коментират мачове, затова има тема за Висшата лига, колкото актуални неща в хода на сезона. Затова не очаквайте много коментари тук,. поне що се отнася до мен. Имам слабост към женския тим и младежите, така че мога да се спра подробно на някой техен мач, но като цяло няма да го правя често.
Единственото което си пожелаван, е да не се налага да пиша тук за загубата на поредната легенда на клуба, както беше случая с Боби Чарлтън и Денис Лоу в предишните години.
Бих отговарял на въпроси, но стига да имам време и да не ги сметна за провокация. Нека никой не се чувства обиден, ако не му отговоря. Щом не съм му отговорил, значи е имало защо.
Не ми се искаше въведението да е толкова дълго, но няма да отегчавам повече и преминавам вече към същината, като ще започна с най-актуалното.

Снощи останах приятно изненадан от новината, че Манчестър Юнайтед са привлекли една от моите любими състезателки, шведката Фридолина Ролфо. Освен, че е красива, смятам че ще свърши добра работа на клуба, тя има много опит и трофеи в кариерата си, може да играе и на различни позиции. Тя ще носи номер 12 в клуба. Юнайтед вече привлякоха една шведка Джулия Зигиоти, като заедно с младата Ана Сандберг шведските състезателки изравниха норвежките в клуба, а те са Селин Бизет, Лиса Наалсунд и Елизабет Терланд.
Но селекцията в Манчестър Юнайтед доста се забави, имайки предид, че клубът ще играе квалификации в Шампионската лига. Наред с Тотнъм те са сред най-пасивните на трансферния пазар в лигата, но поне новите попълнения са на място.

Лично "Сенсей" Бербатов имаше дейно участие в представянето на третия екип на клуба, който се появи във Вторник. Аз вече го имам, във версия replica, която ми се видя достатъчно добра, за да не търся authentic. Като гледах снимките останах с впечатлението, че може би "вграденият дявол" в екипа се набива прекалено много на очи, но всъщност не е така. Екипът действително наподобява този на "Умбро", който клуба носеше при гостуванията си в началото на 90-те. По-точно сезони 93/94 и 94/95. Жалко само, че емблемата не е в оригиналните цветове, мисля че щеше даже да е още по-як. Но най-важното е, че материята е хубава, дори и на репликата. Снощи беше голяма жега, а аз дори по някое време забравих, че не съм с памучна фланелка, никакъв дискомфорт не почуствах. Щеше ми се и да пусна и клипчето с Бербатов, но както се казва техниката не позволява при мен, за което съжалявам.

През това лято клубът откри и реновираната си база в Карингтън, която е едно произведение на изкуството. За мен не е маловажно и за самочувствието на футболистите, както и за имиджа на клуба, че имат такава база. Ще се опитам да дам линк или да приложа няколко снимки, защото си заслужава, просто красота.

https://e0.365dm.com/25/08/1600x900/skysports-manchester-united_6986077.jpg?20250808223244

https://e0.365dm.com/25/08/1600x900/skysports-carrington-manchester-united_6986057.jpg?20250808222131

https://e0.365dm.com/25/08/1600x900/skysports-carrington-manchester-united_6986058.jpg?20250808222154

Но веднага по последователност искам да коментирам и една друга новина. Нямам време да търся линкове, но не отдавна ми попадна една статия, в която се пишеше как срещу няколко хиляди паунда един привърженик може да запази мястото на което седи, за дълги години напред. Мисля, че това се отнасяше за притежателите на сезонни билети. Но в мен веднага изникна въпросът какво ще се случи с евентуалния нов стадион? Ясно е, че в клуба търсят постъпления отвсякъде, но не е логично, ако действително намеренията за нов стадион са сериозни, да се предлага такава опция. Правя и уговорката, че аз може да не съм разбрал нещо правилно, като това би променило всичко. Но ми направи и впечатление, понеже се снабдявам понякога с FourFourTwo, че там нямаше нито ред за евентуален нов стадион на клуба, а все пак това е сериозно събитие.

И стигам до това, което може би вълнува най-много хора и те смятат, че с това е трябвало да започна, а мен най-слабо ме вълнува, как ще изглежда отборът през новия сезон.
За мен нормално се даде приоритет на атаката в селекцията, защото това е най-слабото звено в тима, както се видя и във финала за Лига Европа срещу Тотнъм. С годините клубът влошаваше все повече и повече представянето си в атака, като и създаването на положения бе много трудно. За да работи една атака наистина добре обаче, трябват и качествени халфове, активни крайни защитници, още повече при схема с халф-бекове (халфбекове условно). Не е тайна, че клубът иска да направи още два трансфера, на вътрешен халф и вратар, дали ще се получи през този трансферен прозорец е сложно да се каже, зависи от много фактори, най-вече парите за харчене в клуба не са много и ако няма изходящи трансфери и цените на исканите състезатели са много високи, то нещата няма как да се случат.
За мен е неприятно оставането на Онана, надявам се поне в началото, а и така е справедливо за мен, да се даде шанс на Байандър и той да го използва пълноценно. Няма как да изпитвам уважение от изказванията на такива като Онана и Хойлунд, как те искали да остнат в клуба и да се наложат, защото изникват много въпроси защо точно те искат да останат в клуба, при положение, че нито веднъж не съм ги видял да "горят" в играта с клубната фланелка на терена.
Хубавото е, че в предсезонната подготовка тимът не допусна загуба, макар и да не игра срещу много силни отбори, без да искам да показвам неуважение към въпросните отбори. Дори се спечелиха и два символични трофея в тази подготовка. За мен ще бъде чудесно, серията без загуба на тима да продължи колкото се може по-дълго, лека-полека да се промени нагласата на футболистите, да се създаде култура на победители.
Ще бъде интересно и ако не се привлече нов играч в халфовата линия, дали ще се разчита на Бруно Фернандеш да играе изтеглен по-назад, въпреки че за мен там не му е силата. След напускането на Карик в клуба така и не могат да намерят подходящ вътрешен халф, който хем да е достатъчно техничен, хем да не е балерина. Въпреки че снощи и в мача на Ливърпул с Борнмът при схемата която показаха, то и Макалистър играе нещо като вътрешен халф, въпреки че няма нужната физика. Но е борбен, има нужната техника и поглед върху играта. А Бруно не е борбен, той обича да театралничи, да ръкомаха. За него важи донякъде това което написах за Онана и Хойлунд. Щях да се радвам Бруно да замине за Саудитска Арабия и с парите от него клубът да вземе друг играч. За мен нищо добро не чака клуба с него на терена. Нямам доказателства, но той прилича на интригант. Рубен Аморим трябва да забрави това, че той е негов сънародник, да си отвори очите и постепенно да го изолира от тима.

И последно, наскоро ми попадна една интересно видео в ютуб, което донякъде е свързано с това което коментирах в заключителната част. Вярно, доста е дълго, аз го гледах на части, освен това трябва човек да има приличен английски, за да го разбере, но за мен беше много интересно и си заслужава. Ето го

https://www.youtube.com/watch?v=Dki5tjN0rDE

Последна промяна albertz на 16.08.2025 13:40, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   16.08.2025 15:30

Чете се, че Барса искат да продадат Фермин Лопес, а вие да го вземете. Той е отличен играч.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   16.08.2025 16:35

Чаво, пиши, пиши. Особено нещата за МЮ (а и тия за ЦСКА) с кеф ти ги чета. :cheers:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   16.08.2025 20:35

Чаво, пиши или се обади като си тук. Иначе пиши. Без теб доста увяхва форумът.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.08.2025 00:09

Vendome написа:
Чаво, пиши или се обади като си тук. Иначе пиши. Без теб доста увяхва форумът.

Аз щях да се обадя така или иначе. Но все още не знам кога, първоначално имах едни планове, но се промениха.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   18.08.2025 00:37

NEW SEASON, SAME OLD STORY (ALMOST)

Какво да ви кажа драги читатели, освен че и този сезон май отборът няма да направи нищо съществено. Дано жените и младежите донесат повече радост, аз така или иначе на представителния тим не се надявах много. Поне съм от поколението, което беше свидетел на повечето успехи при Алекс Фергюсън.

Новият сезон започна и веднага лъснаха старите слабости. Няма достатъчно динамика в играта на тима, няма достатъчно майсторство, мачовете се забравят веднага щом приключат, няма я магията, която да вдига публиката на крака.

Какво се промени от загубата във финала срещу Тотнъм за Лига Европа? За мен не много. Юнайтед отново започна мача пасивно, без да опита натиск, действаше се бавно, чак след получения гол последва някаква активизация, но отново опасностите не бяха много, Рая трябваше да се намесва сериозно само при удара на Мбуемо с глава, футболът който предложи Юнайтед беше скучен, до болка втръснал на всеки.
Да, Арсенал също не предложи много, първата ми реакция при техния гол беше, че има нарушение. Но от друга страна трябва да се замислим, защо все на Юнайтед се случва да получава подобни голове, защото това далеч не е първият подобен случай. Те получиха два сходни гола отново от Арсенал миналия сезон, от Улвърхемптън, от Тотнъм за купа на лигата. Значи изначало нещо не е както трабва, когато тимът се защитава при статични положения и това не се е променило.

Един от анализаторите на БиБиСи Пат Невин, бивш играч на Челси и Селтик, каза преди началото на сезона, че при подобна схема която използва Аморим, халф-бековте са много важни и той не вижда как с такива като Далот и Доргу Юнайтед ще бъдат в топ 4. И действително, имаха ли поне едно качествено центриране или пас в противниковото наказателно поле тези двамата? Играта се раздвижи след излизането на Далот и влизането на Амад, но Юнайтед си останаха все така беззъби в атака. Както има една приказка, два дена да бяха играли с Арсенал, едва ли щяха да вкарат гол.

Позитивно е представянето на Куня и Мбуемо, които имат безпорна индивидуана класа. Люк Шоу се справи много добре като част от тримата в защита, Бруно не стоеше толкова зле по-назад, поне не и в този мач.

Онана и Хойлунд не бяха дори в групата за мача. Ще видим как ще се развият нещата. Но оправданията за Аморим вече не важат. Докараха му нови футболисти, проведе една цяла подготовка с тима, а голяма разлика с миналия сезон няма. Ако тимът не започне да печели, не виждам какво може да го спаси. Мисля, че няма да завърши годината. Предстои да разберем. От 28 шампионатни мача, в които е водил тима, той е спечелил едва 7, загубите вече са 15. Това е изравнено най-лошо постижение, за най-бързо допуснати 15 поражения, но в предишния случай то е дело на Пол Харт през 2009 година, който тогава води новака Портсмут. Въпреки че "помпи" имат опит от предишни сезони в елита, не отдавна преди въпросната промоция.

Никой мениджър на Манчестър Юнайтед в ерата на Висшата лига не е получавал такъв толеранс като Аморим, а с днешното представяне той доказа категорично, че не го заслужава! Ще използвам една друга наша приказка - На кривата ракета, космосът й пречи!

Последна промяна albertz на 18.08.2025 00:44, променена общо 2 пъти

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   27.08.2025 16:00

Манчестър Юнаѝтед победи ПСВ с 4-0 в квалификациите за ШЛ в Стокхолм, след хеттрик на Елизабет Терланд. Момичетата на Марк Скинър имаха пълно превъзходство, въпреки многото проблеми с контузени футболистки.
Новото попълнение Зигиоти се включи отлично.
С успеха Юнаѝтед си осигури участие минимум в новия турнир Европа Къп. Сега те ще срещнат победителя от Хамарби - Металист Харков в Събота, като при победа отиват в следващия квалификационен кръг, който вече е на разменено гостуване. Там дебнат отбори като Реал Мадрид.
Жалко, че днес не можахме да видим в игра Сими Аужо, която впечатли в подготовката.

При младежите до 18 години дагестанецът Амир Ибрагимов се откроява все повече, а синът на Уейн Руни, Кай вече вкарва голове като баща си.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   28.08.2025 00:20

Е, рубенчо ще има още повече свободни дни, за да налага своите идеи.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   28.08.2025 09:21

Бед кармата беше съсипан. Тоя човек не знае къде се намира. Вратаря на Гримзби Рум и той гола вода. Бил фен на МЮ чета днес. От тия дузпи половината бяха хващаеми.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   28.08.2025 10:05

Тоя път ударихме дъното.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   28.08.2025 12:11

bai Momchil написа:
Бед кармата беше съсипан. Тоя човек не знае къде се намира. Вратаря на Гримзби Рум и той гола вода. Бил фен на МЮ чета днес. От тия дузпи половината бяха хващаеми.

Виж сега, Онана действитеоно беше трагичен за пореден път. Първия гол във вратарския ъгъл, напълно предотвратим, за втория няма какво да се коментира. При дузпите от 12 изпълнения на играчи на четвъртодивизионен клуб да хванеш само една, при това случайно, пак не е добър атестат. Но за мен главния извод който може да се направи е, че системата с трима в защита не работи. Нито има солидност в защита, нито в халфовата линия, а в атака качествата на играчите биват ограничавани. В първенство като португалското, което не е нито толкова физическо, нито има толкова качество, може и да доминираш с тази система, но не и във ВЛ. Аморим каза след мача "Играчите показаха какво искат, нещо трябва да се промени", може би е намек за това или пък грешна интерпретация от моя страна, но упорството на този неопитен треньор няма да му донесе нищо добро. Ако не се вземат мерки тимът няма да спечели и мача си с Бърнли.
За мен няма голямо значение дали отбора е от Лига 1 или 2, Юнайтед и преди е отпадал от нискоразредни отбори. Но на тази групичка им стана навик. Срама срещу Ковънтри, отбор като Нюпорт да ти върне два гола от 0-2 пак си беше голям срам. Да победиха тогава, но пак се изложиха. Люк Шоу вика преди сезона това е най-добрата група играчи в която съм бил, като атмосфера, е и това явно означава че пак липва какъвто и да е контрол и уважение в съблекалнята, поне според мен.

Последна промяна albertz на 28.08.2025 12:13, променена общо 2 пъти

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   28.08.2025 12:15

Съмнявам се, че Аморим ще изкара септември. Като цяло португалските треньори са тотален резил извън тяхната страна.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   28.08.2025 18:05

albertz написа:
bai Momchil написа:

Виж сега, Онана действитеоно беше трагичен за пореден път. Първия гол във вратарския ъгъл, напълно предотвратим, за втория няма какво да се коментира. При дузпите от 12 изпълнения на играчи на четвъртодивизионен клуб да хванеш само една, при това случайно, пак не е добър атестат. Но за мен главния извод който може да се направи е, че системата с трима в защита не работи. Нито има солидност в защита, нито в халфовата линия, а в атака качествата на играчите биват ограничавани. В първенство като португалското, което не е нито толкова физическо, нито има толкова качество, може и да доминираш с тази система, но не и във ВЛ. Аморим каза след мача "Играчите показаха какво искат, нещо трябва да се промени", може би е намек за това или пък грешна интерпретация от моя страна, но упорството на този неопитен треньор няма да му донесе нищо добро. Ако не се вземат мерки тимът няма да спечели и мача си с Бърнли.
За мен няма голямо значение дали отбора е от Лига 1 или 2, Юнайтед и преди е отпадал от нискоразредни отбори. Но на тази групичка им стана навик. Срама срещу Ковънтри, отбор като Нюпорт да ти върне два гола от 0-2 пак си беше голям срам. Да победиха тогава, но пак се изложиха. Люк Шоу вика преди сезона това е най-добрата група играчи в която съм бил, като атмосфера, е и това явно означава че пак липва какъвто и да е контрол и уважение в съблекалнята, поне според мен.

Не аз го казвам щото ми стана жал за него. Не гледах мача щото по същото време вървеше нашият мач с Мансфийлд. Превключих на дузпите директно. Гледа едно такова отчаяно. 2-3 от дузпите минаха покрай него, даже ги закачи леко с ръка и влезнаха. После видях и двата гола дето са ви вкарали... Тоя човек е психически съсипан, това казвам, а не че той е главният виновник за състоянието на МЮ.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   28.08.2025 20:21

Съгласен съм за Онана, че е рухнал. Донякъде и аз му симпатизирам, но на него още в началото му тръгна лошо.
А натискът отвън също е много голям. Всяко нещо свързано с клуба се гледах под лупа, било играта, било съдийско отсъждане в тяхна полза. Но когато е в тяхна вреда се неглижира.
Не всеки е за този клуб, дори да има футболни качества. Нещата са комплексни, но все някога ще се подредят. Няма да е и този сезон, обаче.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   28.08.2025 23:53

Русата Златка напусна Юнайтед.

Манчестър Юнайтед продаде крилото Алехандро Гарначо - Русата Златка на Челси за добра сума. Така клубът придобива един по-естетичен вид, без аржентинеца с кретенската прическа. Ще запомня Гарначо с това, че тичаше неуморно по целия терен, понякога вкарваше голове, някои и красиви, като онзи на Гудисън парк. Макар че много се ядосвах на хората които правят класации в клуба сместиха гола му на първо място и го превъзнасяха, макар че има и далеч по-хубави. Както и превъзнасят скапания пряк свободен на Роналдо срещу Помпи, при положение, че Бекъм има много по-хубави.
Отиде си едно старателно момче, което клубните медии превърнаха в измислен герой и може би попречиха на развитието му. Но не съжалявам много. Не и колкото за Джеси Лингард, че не се разви. За мен много по-добър футболист от Гарначо, с много яки голове, донесли и трофеи.
Все пак успех на Гарначо, дано се развие като футболист и да не бъде запомнен най-вече с кретенската си прическа.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   29.08.2025 00:01

Карначето малко ми мязаше на травестит, но като футболист има качества. Ся не знам в Челси как ще е, но ми се струва, че ако иде в Италия или Испания ще избухне като Мактомине и Антони.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   29.08.2025 00:20

Аз съм последният човек, който ще каже нещо хубаво за Кристияно, ама фалът му срещу Помпи никак не е скапан, страхотна техника и прецизност. Естествено че и Бекъм има много яки фалове, но не се сещам за по-добър от този (чисто като майсторство и красота, иначе разбира се има несравнимо по-важни и "тежки" голове от фал).

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   29.08.2025 01:10

Е, щом ти го твърдиш може би трябва да се замисля. Не лош гол, със специфична техника, но някак не успява да ме грабне.
Няма как да ти го покажа, но гола на Бекъм срещу Астън Вила, мисля беше през сезон 1998/99, когато завъртя топката от едната страна в другия ъгъл на мен ми е един от любимите.Вкарва и подобен на Гудисън срещу Евертън в последния мач на сезон 2002/03, но дистанцията бе по-малка.
Иначе харесвам и гола му срещу Барса на Ван Гаал на Олд Трафорд. Някои ще кажат, че няма нищо особено в него, но само как приспа Хесп. Също гола му за Англия срещу Гърция в последната минута пак на Олд Трафорд много ми харесва. И дебютния му гол за Англия от ПСУ, мисля че беше срещу Колумбия през 98 на СП.

Последна промяна albertz на 29.08.2025 01:11, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   29.08.2025 01:41

Явно Челси градят дълбока скамейка. Иначе не виждам защо им е аржентинско-испанският травестит.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Манчестър Юнайтед Сезон 25/26   |   29.08.2025 08:50

albertz написа:
Е, щом ти го твърдиш може би трябва да се замисля. Не лош гол, със специфична техника, но някак не успява да ме грабне.
Няма как да ти го покажа, но гола на Бекъм срещу Астън Вила, мисля беше през сезон 1998/99, когато завъртя топката от едната страна в другия ъгъл на мен ми е един от любимите.Вкарва и подобен на Гудисън срещу Евертън в последния мач на сезон 2002/03, но дистанцията бе по-малка.
Иначе харесвам и гола му срещу Барса на Ван Гаал на Олд Трафорд. Някои ще кажат, че няма нищо особено в него, но само как приспа Хесп. Също гола му за Англия срещу Гърция в последната минута пак на Олд Трафорд много ми харесва. И дебютния му гол за Англия от ПСУ, мисля че беше срещу Колумбия през 98 на СП.
По-стандартни са ми на мен неговите. И аз най-много харесвам тези в обратния ъгъл, аз се сещах за тоя срещу Евертън, тоя срещу Вила не го знаех, сега го видях. Срещу Гърция пък със сигурност му е най-важният и емблематичен. И все пак, онзи на Кристияно ми харесва повече.

А иначе, не е за тази тема, но да си кажа, че най-добрите фаладжии за мен са безспорният Жуниньо Пернамбукано и Пламен Гетов :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 108 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща