Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 27.02.2021 08:31Отговори на тема  [ 176 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Сериали 3 
Автор Съобщение
(New Mersey Razors)
Аватар

Регистриран на: 12.09.2012 07:07
Мнения: 5167
Отговори с цитат
Мнение  The Capture   |   29.01.2021 02:28


https://en.wikipedia.org/wiki/The_Capture_(TV_series)

Само 6 серии, но хич не е лош, хванах го по Бтв, Британска драма за един набеден войник с намесата на ЦРУ, check it out!

_________________
Изображение


 
(Extreme Zombies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 15:09
Мнения: 23126
Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   29.01.2021 14:42


Да и на мен ми хареса много. Топ британска кримка/драма :)
Чакам продължението.

_________________
Изображение


 
(Extreme Zombies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 15:09
Мнения: 23126
Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   31.01.2021 22:46


Перевал Дятлова (The Dyatlov Pass Incident)
https://www.imdb.com/title/tt11455654/

Руска драма/мистерия в 8 епизода х 50 мин. Продукция на ''1-2-3 Production'' излъчена в Русия по телеканал ''ТНТ''
Предполагам всички сте запознати с мистериозния 'инцидент Дятлов' за който е изписано толкова много. След няколко документални и игрални филми, ето че дойде време и за съвременен сериал направен с размах и погледнат от няколко възможни гледни точки. Каквото и да си говорим, то трагедията, разиграла се през Февруари, 1959 г. остава забулена в мистерии и легенди. Какво наистина се е случило едва ли някой може да каже със сигурност, защото жив свидетел няма. Сега специално за сериала.
Той като цяло е базирана върху официалната версия на случилото се. Останах много приятно изненадан от нивото на продукцията. Всъщност подходих със завишени очаквания и те не само бяха покрити, но и надминати, което си е рядкост. Абстрахирам се от истинската достоверност, защото съм се интересувал и чел за историята и очаквах да се спомене за повишената концентрация на радиация, както и странния цвят на телата вследствие на тази радиация, но явно това е гледната точка на създателите на сериала и трябва да я уважим. А и както писах до голяма степен това е трактовката с която случаят е прилючен навремето. Опитали са се да подходят по-реалистично и научно на случилото се без да се намесват извънземни, военни експерименти, масова психоза довела до лудост и пр. Да, намесени са духовете и е достатъчно стряскащо и зловещо на моменти, но без да се минава една определена граница. За сметка на това е намесена кармата, предопределеността и мистериозната сила на майката природа. Някои хора критикуват паралелите между втората световна война и конкретния случай през 1959 г. но това е художествена продукция и с тези ретроспекции обогатиха още повече историята и тя стана още по-силна, поне според мен. За мен на първо място в един сериал или филм винаги е стояла силата на разказаната история, нейната тежест. Дали и по какъв начин ще ме докосне. И разбира се героите. Дали се усещам как ми пука за тях и тръпна да не им се случи нещо. Как актьорите ще се превъплатят в тези роли. Няма ли ги тези неща, колкото и да е скъп или арт даден филм/сериал, то ми олеква и губи тежест. Е, в този аспект им се е получило. Героите са много топли и живи, изиграни от едни прекрасни актьори, а историята е и трогателна и красива.
Гледайте, няма да съжалявате.
-
8.5 / 8.0

_________________
Изображение


 
(Extreme Zombies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 15:09
Мнения: 23126
Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   05.02.2021 02:18


Fate: The Winx Saga
https://www.imdb.com/title/tt8179402/

Фентъзи/приключенски/драма. Адаптация по анимационната поредица на Nickelodeon, ''Winx Club''
6 епизода х 45/50 мин. Продукция на Нетфликс.
Хареса ми като цяло и го препоръчвам, но за да ви хареса със сигурност не подхождайте с прекалено големи очаквания. Със сигурност не е нещо специално. Основните и най-важни плюсове са добре познатата ни и любима атмосфера, пък било то и заради Землемория и Хари Потър. Имаме училище за магии, готини герои, приключения. Минусите са елементарния плот, предсказуемостта и за съжаление слабата актьорска игра на не малка част от главния каст, което определено не е добре, като особено неприятно впечатление ми остави Дани Грифин в ролята на Скай. Но пък за сметка на това, Абигейл Коуън като огнената Блум компенсира достатъчно добре.
-
7.0neXt
https://www.imdb.com/title/tt9315054/

10 епизода. Канселиран е и спира до тук. В торентите е преведен до 7-ми епизод за тези, които биха се поинтересували.
Иде реч за изкуствен интелект, който иска да ни заличи като вид и как група смели американци ще се пробват да спасят положението.
Ами за този не съжалявам, че не получава продължение. Нищо особено, разхищение на средства общо взето. Нито сценария бе добър, нито играта на актьорите. Тръгна добре в интерес на истината, но само в началото.
И естествено завърши с клифхенгър. Честитка.
-
6.0

_________________
Изображение


 
(Extreme Zombies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 15:09
Мнения: 23126
Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   07.02.2021 05:33


Unorthodox
https://www.imdb.com/title/tt9815454/

Мини-сериал на Нетфликс. Драма, адаптация по автобиогафичния роман на Дебора Фелдман, ''Неортодоксално: скандално отхвърляне на моите хасидски корени'' от 2012 г.
4 епизода х 50 минути.
Продукцията на Нетфликс, ''Неортодоксален'' хвърля светлина върху живота на едно от най-ортодоксалните течения в света, ''Сатмар Хасидизъм'' клон на ултраортодоксалния юдаизъм, основан от равин Моше Тейтелбаум.
Хареса ми и препоръчвам!
Бях чел за хасидите и от обща култура очаквах част от това което видях, но дори и аз се шокирах от някои направо покъртителни случаи и то на хора, живеещи в Ню Йорк през 21 век?!
В никакъв случай не искам да осъждам никого, всеки има право да живее както си иска и да изповядва каквато си иска религия, стига да не вреди на околните. В случая обаче имам сериозна дилема. Всъщност това учение на тази ултра ортодоксална секта вреди ли на младите момичета и момчета (от видяното нагледно се вижда, че не само момичетата са жертва, макар тяхното тегло изглежда наистина ужасно) или не, защото всичко е един вид ‘по-взаимно съгласие?’ Може много да се спори, но от това което ни бе показано аз се шокирах и ужасих едновременно, но и осъзнавайки едновременно, че това е техния начин на живот и в крайна сметка нито убиват, нито крадат. Признавам си имаше моменти в които на глас съм се смял, но добре че ги имаше тези сегменти и режисьорът много точно ги експлоатираше, за да може да се дъвче и преглъща много по-лесно, защото иначе атмосферата щеше да е прекалено напрягаща. Освен режисьорът и сценаристите, главните виновници за високото качество на продукцията и за нейната достоверност е на двамата главни актьори, Шира Хаас като Ести Шапиро и Амит Рахав като Янки Шапиро. Янки горкия през цялото време го съжалявах и по едно време чак жал ми стана за него, а Шира е просто невероятна. Това изпълнение просто трябва да се гледа. Едно от най-силните превъплъщения което съм виждал през последните години независимо дали става въпрос за филм или сериал. Очаквам награди тук!
-
8.0

_________________
Изображение


 
Online
(Real Green)

Регистриран на: 20.05.2012 18:26
Мнения: 2739
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   07.02.2021 20:47


Diavolo написа:
Това ми е отчета за 2020 г.

1. Messiah
2. The Queen’ s Gambit
3. Upload
4. Tales from the Loop
5. Snowpiercer


1. Raised by Wolves
2. Devs
3. I Know This Much Is True
4. Defending Jacob
5. Valley of Tears@Дяволе, кои от тези сериали са така да се каже завършени (подобно на Messiah, който може да се каже че завърши с отворен край, но е ок и най-вече, като The Queen’ s Gambit)?

_________________
viewtopic.php?f=42&t=25


 
(Extreme Zombies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 15:09
Мнения: 23126
Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   07.02.2021 21:09


Tales from the Loop
и
Devs

и двата са меко казано задължително за всеки НФ фен. Много силни и философски, особено Tales from the Loop.
Може да се каже и за Defending Jacob, който все пак е по книга и е трилър.

_________________
Изображение


 
(Extreme Zombies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 15:09
Мнения: 23126
Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   07.02.2021 21:38


Warrior Nun
https://www.imdb.com/title/tt9059350/

Екшън/фентъзи/драма, продукция на Нетфликс. 10 епизода по 40 мин. Подновен за 2 сезон.
Саймън Бари (Континуум ; Ван Хелзинг) прави адаптация по комикса на Бари Дън, ‘’Warrior Nun Areala’’ от 1994 г.
Разказва се за тайнствен орден на католическата църква съставен от монахини, тренирани като същински нинджи и използвани в битката срещу злото, в случая демоните от Ада.
А в основата е легендарната жена воин Ариала, която през 1066 г. първа получава небесния ангелски дар, ‘’Ореолът’’ или ангелската корона лично от ангелът Адриел . Този дар дава невероятни свръх сили и възможности на притежателката му, но и големи отговорности.
Така през вековете различни монахини воини носят свещеният ‘ореол’ и разбира се стигаме до наши дни в които едно момиче загубило майка си при тежка катастрофа, парализирано, отгледано и тормозено в монашенски орден умира... Дали обаче...?
Има много забавни моменти, много екшън, готини герои, конспирации, изненадващи туистове, намесена е и науката, впрегната в битка за живота на едно невинно момченце, има и философски дилеми. Любимият ми монолог:
‘’За църквата се основава на това, което не можеш да докажеш. Защото без вяра няма манипулация. Без манипулация няма страх. А без страх няма власт!
Общо взето са се постарали и аз лично се забавлявах и се радвам, че ще има и втори сезон. Сериалът не е ‘уау’ и ви съветвам да не подхождате с прекалено големи очаквания и мисля, че ще ви хареса.
-
7.5 / 7.0


The Enfield Haunting
https://www.imdb.com/title/tt4036886/

Британски мини-сериал от 3 части х 45 мин. Хорър/драма по действителни събития разиграли се пред 1977 г. в Енфийлд, Северен Лондон.
11 г. момиченце е нападнато от полтъргайст в къщата в която живее заедно с майка си, сестра си и брат си. Странните събития са документирани и широко известни, но така и необяснени напълно (типично).
Тук се залага повече на историята и актьорската игра и по-малко на ефектите, макар че самите хорър моменти са повече от изпипани и наистина ужасяват.
Възстановката на събитията е повече от автентична, а Тимъти Спол, Елинор Уортингтън-Кокс и Джулиет Стивънсън правят много добри роли. В края имаме и изненадващ туист.
Препоръчвам на всеки един фен на жанра.
-
7.0 / 7.5

_________________
Изображение


 
Online
(Real Green)

Регистриран на: 20.05.2012 18:26
Мнения: 2739
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   07.02.2021 23:27


Diavolo написа:
Tales from the Loop
и
Devs

и двата са меко казано задължително за всеки НФ фен. Много силни и философски, особено Tales from the Loop.
Може да се каже и за Defending Jacob, който все пак е по книга и е трилър.


Мерси :)

_________________
viewtopic.php?f=42&t=25


 
(New Mersey Razors)
Аватар

Регистриран на: 12.09.2012 07:07
Мнения: 5167
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   08.02.2021 08:35


The Enfield Haunting
https://www.imdb.com/title/tt4036886/

Британски мини-сериал от 3 части х 45 мин. Хорър/драма по действителни събития разиграли се пред 1977 г. в Енфийлд, Северен Лондон.
11 г. момиченце е нападнато от полтъргайст в къщата в която живее заедно с майка си, сестра си и брат си. Странните събития са документирани и широко известни, но така и необяснени напълно (типично).
Тук се залага повече на историята и актьорската игра и по-малко на ефектите, макар че самите хорър моменти са повече от изпипани и наистина ужасяват.
Възстановката на събитията е повече от автентична, а Тимъти Спол, Елинор Уортингтън-Кокс и Джулиет Стивънсън правят много добри роли. В края имаме и изненадващ туист.
Препоръчвам на всеки един фен на жанра.
-
7.0 / 7.5[/quote]

Аз съм спрял с хоръра от известно време - АЗ СЪМ УЖАСА! :laugh:
Ташака настрана, често сънувам кошмари!
А иначе имах хорър модул в университета в Лондон!

_________________
Изображение


 
(Extreme Zombies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 15:09
Мнения: 23126
Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   13.02.2021 00:57


Ted Lasso
https://www.imdb.com/title/tt10986410/

спортен/комедия ; Apple TV+ ; 10 епизода х 30 мин. / подновен е за 2 и 3 сезон! В главната роля е Джейсън Съдейкис. Сериалът е с две номинации за Златен глобус’ 2021
Много хвалби се изписаха и изговориха за това шоу и съответно подходих със сериозни очаквания, още повече, че разказва за любимият ми футбол и то от елитния ‘Премиършип’ в Англия. Хареса, даже повече отколкото очаквах.
Накратко, гимназиален треньор по американски футбол (Тед Ласо изигран по невероятен начин от Джейсън) прочул се в ютюб и социалните мрежи с нестандартния си подход към всичко е нает за треньор по... футбол и то на отбор от Висшата Лига на Англия. Отборът е с измисленото име, ‘’ФК Ричмънд’’ от Лондон (квартал в Лондон). Любопитното е, че един от централните персонажи в сериала, Рой Кент е базиран върху реалната легенда Рой Кийн. А пък стадионът на който Ричмънд играят мачовете си е стадионът на Кристъл Палас, ‘’Селхърст Парк.’’
Изключително забавен сериал за интелигентни зрители, хуморът е сатиричен и с много социални препратки между редовете, но забележете без да става въпрос за ковид-19, БЛМ, гейове и пр. и пр. до болка омръзнали ни неща. Не случайно и феновете са така възторжени, защото просто е глътка свеж въздух. Лично за мен едно от най-оригиналните и трогателни шоута през последните години. Препоръчвам горещо!
-
8.5

_________________
Изображение


 
(Extreme Zombies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 15:09
Мнения: 23126
Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   14.02.2021 14:34


The Stand
https://www.imdb.com/title/tt1831804/

По-скоро съм разочарован. Очаквах много това шоу, защото книгата на Стивън Кинг е сред най, най-силните му, а старият филм от 1994 г. също ми е любим. Сериалът има три солидни плюса, визията на Лас Вегас, столицата на човешкия грях и плацдарм на Дявола и изборът за актьори за ролите на Рандал Флаг, Стю, Харолд, Глен и Том. И това е всичко. Минусите са много повече. Много промени спрямо предшвествениците (книга и филм) и то не за добро, а за лошо. Слаб старт, слаб финал, ужасен избор за ролята на Франи, недоразвити персонажи, история с пукнатини в нея, разбъркана времева рамка в първите епизоди, която тотално е объркала огромния процент от хора, които не са чели книгата или не са гледали стария филм. Финалния епизод за тези, които са гледали сигурно е поставил редица въпроси на които ще се опитам да отговоря, защото в самото шоу тези въпроси не са получили категоричен отговор.

   >>>>
Какво стана с Лари и Рей. Ами умряха, водата няма как да си спаси от атомната бомба, а и те всъщност се удавиха, просто не го показаха. Защо Флаг оцеля след светкавиците и бомбата? Ами Бог и Дявола могат ли да се убият? Винаги ще има зло и добро. Какви бяха тези светкавици и мълнии и защо, каква бе мисията на Стю, Рей, Лари и Глен, като единия не достигна до Лас Вегас, а другите бяха изпратени едва ли не на заколение. Всъщност ако сте гледали вниматално ще видите облаците спускащи се над града под формата на длан. Това е ръката Господна. Божият гняв се стовари върху Дявола и неговите последователи, а за се стигне до това, трябваше нашите герои да минат върховното изпитание и да не се отрекът от Господа Бог дори и пред прага на смъртта. Те останаха докрай верни и умряха вярвайки в доброто. Ако се бяха пречупили нямаше да се появи и Господ, съответно Дявола да спечели играта... И последно, защо на финала Дявола се яви с ново име, Ръсел Фарадей? Фарадей е заигравка, игра на думи, в случая заигравка с Бог. Фарадей е известен физик и химик, един от най-значимите учени в историята. Така Флаг му казва, ''вече съм готов за новата ни среща, защото електромагнетизма ми е ясен вече...''

-
6.0 / 5.5

_________________
Изображение


Последна промяна Diavolo на 14.02.2021 14:40, променена общо 1 път 
(New Mersey Razors)
Аватар

Регистриран на: 12.09.2012 07:07
Мнения: 5167
Отговори с цитат
Мнение  Любимката на Краля   |   19.02.2021 01:20


Някой гледа ли тоя купон ''Любимката на Краля"? Става въпрос за ( което е вярно ) за походствата на крал Жоао Португалски, 18 век, дето импрегнира яко монахини и една му става любимата, която гони всички останали след това! Убийства и кво ли не! Актьорската игра е под всякаква критика, но иначе е забавно за гледане, а за тези, които не знаят история не е зле да попрочетат! Check it out!

П.С. Гледам телевизия, щото няма къде да се дена последните няколко месеца! :-)

_________________
Изображение


Последна промяна TheExorcist на 19.02.2021 01:22, променена общо 2 пъти 
(Extreme Zombies)
Аватар

Регистриран на: 30.05.2012 15:09
Мнения: 23126
Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 3   |   19.02.2021 15:51


Your Honor
https://www.imdb.com/title/tt7440726/

Лимитиран сериал, 10 епизода х 55 мин. Продукция на ‘’Showtime.’’ Адаптация на израелския сериал ‘’Kvodo’’ (2017).
В главната роля е Брайън Кранстън (Breaking Bad).
Не съм съгласен с високите оценки. Излишен ‘хайп’ заради Кранстън. Кой между другото прави силна роля, просто защото е добър, но нищо специално или нещо което да не сме виждали.
Като цяло скучен и предвидим в голямата си част. Прекалено много епизоди, изпълнение с излишно съдържание, което остана неупотребено до самия финал. Вместо десет епизода спокойно можеха да разкажат историята в четири. За капак имахме и недовършени линии, което е недопустимо. Не е лошо шоуто, за едно гледане е приемлив, просто потенциалът бе за нещо много по-значимо като интрига и изпълнение.
Единственото което ми хареса бе шекспировия финал що касае виновникът да се стигне до всичко това... Повече от това не издавам.
-
6.5 / 7.0

_________________
Изображение


 
(The Grizzlies)

Регистриран на: 05.06.2012 17:22
Мнения: 8964
Отговори с цитат
Мнение  Re: Любимката на Краля   |   19.02.2021 16:46


TheExorcist написа:
Някой гледа ли тоя купон ''Любимката на Краля"? Става въпрос за ( което е вярно ) за походствата на крал Жоао Португалски, 18 век, дето импрегнира яко монахини и една му става любимата, която гони всички останали след това! Убийства и кво ли не! Актьорската игра е под всякаква критика, но иначе е забавно за гледане, а за тези, които не знаят история не е зле да попрочетат! Check it out!

П.С. Гледам телевизия, щото няма къде да се дена последните няколко месеца! :-)


Дай линк.

_________________
Изображение


 
(New Mersey Razors)
Аватар

Регистриран на: 12.09.2012 07:07
Мнения: 5167
Отговори с цитат
Мнение  Re: Любимката на Краля   |   20.02.2021 07:54


Vendome написа:
TheExorcist написа:
Някой гледа ли тоя купон ''Любимката на Краля"? Става въпрос за ( което е вярно ) за походствата на крал Жоао Португалски, 18 век, дето импрегнира яко монахини и една му става любимата, която гони всички останали след това! Убийства и кво ли не! Актьорската игра е под всякаква критика, но иначе е забавно за гледане, а за тези, които не знаят история не е зле да попрочетат! Check it out!

П.С. Гледам телевизия, щото няма къде да се дена последните няколко месеца! :-)


Дай линк.


https://www.imdb.com/title/tt6548416/

Историята е истинска, португалския крал, женкар и курвар, а брат му иска да го измести от трона, пише го в историята!

_________________
Изображение


 
Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 176 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 5, 6, 7, 8, 9

Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


Вие не можете да пускате нови теми
Вие не можете да отговаряте на теми
Вие не можете да променяте собственото си мнение
Вие не можете да изтривате собствените си мнения

Търсене:
Иди на:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Хостинг