Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 15.10.2024 15:35

Отговори на тема  [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10
Сериали 4 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 4   |   19.09.2024 16:50

Изгледах епизод 1 от сезон 2 на Кралят на Тълса със Слай. На Шеридан. Добър старт!
https://www.imdb.com/title/tt16358384/

Изгледах и сезон 4 на Кметът на Кингстаун с Джереми Ренър пак на Тейлър Шеридан.
https://www.imdb.com/title/tt11712058/

Не съм сигурен ама май е последен сезон. Поне по начина по който завърши ама не съм търсил за инфо.
Дано да е последен сезон, защото според мен този сезон беше най-слабия дотук и вече прекалено много преекспонираха всичко. Освен това се изтърка. Лично според мен това е и най-слабия сериал на Шеридан. Но слаб по неговата твърде висока скала.
7.0 от 10. крайна генерална оценка.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 4   |   06.10.2024 11:48

The Lord of the Rings: The Rings of Power
сезон 2

Добър сезон! Останах изненадан, но не чак толкова. Просто бяха длъжни да направят нещо по въпроса и явно това е максимума, който могат да изтискат.
Очаквах повече от последния епизод, сякаш пикът им беше предпоследния. И сега някак си ми стоеше твърде 'мех' Но въпреки това ми хареса заради Саурон и как запрати в пропастта Галадриелчето. Пък така и направи услуга и я видяхме след това в бяло и еволюирала. Надявам се от сезон 3 само да се усмихва и да не говори или хайде много рядко, колкото да каже там някаква мъдрост. И разбира се, че никога повече не трябва да вади меч. Това само по себе си беше най-голямата грешка на продукцията. Не само в избора на актрисата, но и за това че я превърнаха във воин.

Хареса ми и началото с джуджетата и Балрога, беше внушително. Жалко за Крал Дурин, но беше ясно.
Падението на Хазад-дум и Нуменор сигурно ще са в сезон 3, ама не знам как я мислят като цяло с концепцията.
Би трябвало краят на сезон 5 (нали така са планирали, аз обаче се съмнявам да изпълнят квотата) да съвпадне с началото на Задругата на пръстена. Поне на мен така би ми харесало, а те какво ще направят не знам.
Умишлено се старая да не чета материали или да слушам ютюб видеа, за да ми е интересно какво предстои и т.н.

Иначе аз като заклет толкинист, изчел и изгледал всичко никога няма да харесам истински този сериал, но със сигурност след този втори сезон ми се оправи вкуса в устата и започвам лекичко да ги харесвам и да се усещам как съм инвенстиран в случващото се.
Но не биваше, просто не биваше да ни показват Гандалф в тази епоха и времена. Колко хитро обаче използваха името му, хаха. Това византийци и финикийци репи да ядат.

Най-досадните арки за мен бяха всичките сцени с Галадриел, с хобитите и вълшебника (винаги ми е скучно и досадно като ги покажат) и след това с хората в Нуменор. Никога не съм харесвал хората във вселената на Толкин. То няма и за какво. Само и единствено Арагорн.

Безспорната звезда на сериала е Чарли Викърс, невероятен е просто. Топ злодей по всички показатели.
А колаборацията му с Чарлс Едуардс беше истинска наслада за окото.
Хареса ми и каста за Том Бомбадил. По принцип той не би трябвало да е толкова пряко замесен в тези събития, той си е нещо като наблюдател, ама все пак е помагал и на нашите хобити в оригиналнат история, така че хайде приемам.
Джуджетата са си все так топ.
Адар също беше много добро попадение за сезона. Като печален антигерой си отиде както и бе редно.

Накрая прекалено засилен щастлив край, твърде самоцелно направен, а за тези времена не бива да е така. Трябва да е обратното. И как така всички оцеляха? Специално Арондир визирам, но не само. Иначе той ме кефи, имам предвид актьора и присъствието му в сериала. Обаче вече е ненужен и очаквам в скоро време наистина да го убият след някоя геройска жертва.

Като цяло сезон 2 ми хареса и му давам една 7-ца.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сериали 4   |   06.10.2024 13:02

Аз тотално изпозабравих кой, кое, какво, що от първия сезон. Ето затова предпочитам да гледам сериали със сериозно закъснение, но затова пък яко на парче. В момента правя точно това с един друг сериал, за който ти наскоро писа тук, но ще коментирам едва след като го изгледам.

Иначе за Пръстените, май ще е по-добре да изгледам наново първия сезон, че да стане спойката.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 183 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 6, 7, 8, 9, 10