Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 16.12.2025 12:30

Отговори на тема  [ 148 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща
Efbet Първа лига сезон 2025-2026 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   18.07.2025 11:45

Новият сезон чука на вратата. От този сезон влиза едно ново правило, което е коментирано и в други теми в раздела, а именно за минимално пръсъствие на български състезатели в стартовата единайсеторка. За разлика от други подобни правила, като това за състезател до 21 години в стартовия състав преди няколко сезона, то си мисля че това може да бъде по-устойчиво, най-вече защото то предлага и алтернативен вариант. Да си платиш, ако нямаш намерение или възможности да го изпълняват. Според последни информации освен Лудогорец, Левски, ЦСКА, ЦСКА 1948 и Берое ще се възползват от това изключение.
Иначе разбира се, че няма как с подобни ограничения да се вдигне нивото на родните футболисти, но поне ще бъде даван шанс за изява на повече такива. И еветуално отнякъде може да се появи нещо.

Лудогорец едва ли ще има особени трудности да спечели поредната си титла, те просто са в отделна лига. Отделно, ако случайно изпитват затруднения, то винаги могат да се намесят странични фактори в тяхна полза.

Левски отново се очертават като най-сериозния преследвач на шампиона. Мисля, че им трябват още добри попълнения, като не изключвам в хода на лятото и есента да дойдат един-двама играчи. За мен Хулио Веласкес не е чак толкова лош треньор, върши прилична работа. Като за всяко нещо, така и за значително вдигане на нивото трябват повече пари.

Нямам доверие на Черно море, мисля че ще има спад при тях. Очаквам Арда Кърджали да бъдат още по-силни и дс се борят за третото място.

И двата пловдивски отбора направиха мащабни селекции. Тази на Локомотив не е впечатляваща, сигурно пак ще са във втората половина на класирането. В Ботев се върна Тодор Неделев, имат и други интересни имена, но с тази селекция в движение ще им е трудно в началото. Но на ентусиазъм и мускули могат да повалят ЦСКА в първия кръг.

За мен ЦСКА 1948 направиха много интереснса селекция, има качество. В хода на миналия сезон се създаде впечатление, че този клуб е към края на съществуването си, лятото бяха освободени много състезатели, но с привлечените играчи Цветомир Найденов показа, че отново има високи амбиции. Очаквам ЦСКА 1948 да са в борбата за евроквоти през новия сезон.

В ЦСКА селекцията отново закъснява, отново има наченки за панически покупки, очаквам тима отново да пропусне евротурнирите. След ерата на Гриша Ганчев в спортно-трхническо отношение всичко в този отбор е пълен разпад. Обвиняват се дадени футболисти, треньорския щаб, но за мен има нещо генерално сбъркано. При Ганчев имаше добра организация, която сега не може да се види. Някои ще обвинят Ганчев, че е действал по втория начин, с уреждане на мачове и хващане на съдии. Може и донякъде да е вярно, но при него ЦСКА стоеше добре на терена срещу Лудогорец, побеждаваше го отвреме навреме, рядко губеше от Левски, игра два пъти в групова фаза на ЕКТ.

За Славия и Берое очаквам да са отново на същото ниво. Локомотив София също направи мащабна селекция, но предимно със средняци и недоказали се имена, очаквам отново да берат ядове.

От новаците очаквам Монтана да се представят най-добре. Много важно ще е да тръгнат силно и още в първата половина на полусезона да натрупат добър точков актив. Подобен подход помагаше на съседите от Ботев Враца, ще помогне и на тях.

На този етап ми е трудно да прогнозирам кой ще изпадне, като много зависи и от финансовото състояние на клубовете.

Последна промяна albertz на 18.07.2025 11:46, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   18.07.2025 12:30

Очаквам нова титла на Лудогорец.
Имам добро усещане за ЦСКА. Не знам, няма логика на пръв поглед, но така го усещам. Иначе взехме едно обещаващо албанче, новина от днес.
1. Лудогорец
2. ЦСКА
3. Левски
Но титлата на Лудогорец не е сигурна. Мисля, че с този си състав са най-уязвими откогато и да било. И червени и сини ще са в играта и все пак...

Днес ги виждам победа за моряците и хикс между числото и Арда.

Жалко, че водещите ни клубове няма да спазват новото правило (то се очакваше де). Това е много лош за българския футбол.

Последна промяна Diavolo на 18.07.2025 12:30, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   18.07.2025 13:22

От една страна е жалко, че правилото няма да се спазва, но от друга насила хубост не става. Няма смисъл да играят състезатели, които не са добре подготвени. Най-много да се сринат психически и кариерите им да се затрият скоропостижно.
Преди 15 години българските клубове привличаха все още предимно родни играчи, но тогава все още имаше останала инерция от предишния режим, сега кой да привлечеш? Например от привлечените български играчи в ЦСКА в последните години никой не се превърна във водещ играч. В Лудогорец след Недялков и Десподов също няма водещи български играчи.
Проблем са и школите, но за мен проблем е, че и във водещите ни отбори няма достатъчно добри играчи. Защото ако има, то като пуснеш някой млад до тях, на него ще му е много по-лесно, бързо ще се учи.
Друго е в по-малките отбори. Извън светлината на прожекторите, без големи очаквания за резултати и класиране, без публика и журналисти да те емнат, току виж някое младо момче показало качества и пробило. Но не може да се очаква, че това ще е масово, разбира се.
Аз съм за българските играчи, но те да бъдат добре подготвени. Най-после да се обърне сериозно внимание на школите, не само на приказки. Такива като Груев -младши няма как да се върнат да играят у нас, най-малкото и финансовите им претенции са неизпълними, но и като качество за мен не убеждават. ЦСКА искаха онзи с немската фамилия, той се дърпа, впоследствие какво направи, не знам. Филип Кръстев също не ме впечатли особено, докато беше в Левски.

Последна промяна albertz на 18.07.2025 13:24, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   19.07.2025 15:03

Момчи, кой идиоти ви е набримчил днешния мач в 22 часа? Като вземем предвид нивото на градския транспорт в Пловдив и на БДЖ, хората без коли са масово лишени от възможност да отидат да гледат двубоя.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   19.07.2025 19:55

Vendome написа:
Момчи, кой идиоти ви е набримчил днешния мач в 22 часа? Като вземем предвид нивото на градския транспорт в Пловдив и на БДЖ, хората без коли са масово лишени от възможност да отидат да гледат двубоя.

И двата отбора изрично го искаха това да не играели в жегата

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   19.07.2025 20:26

Лигльовци.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   20.07.2025 01:50

1-1 на колежа. Ботев с по-чисти положения + греда, а ние с бомбите на Ето'о. Реално ЦСКА нямаше изработена комбинация след пасове, която да доведе до чисто положение в наказателното поле за всичките 90 минути. :uuu:
Но като цяло заслужено равенство според мен. Дузпата за нас си беше безспорна.
Отбора спешно се нуждае от 4, 5 класни нови футболисти. И да разкарат Купър, който скандално и капитан го направиха. :uuu:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   20.07.2025 12:22

Не съм гледал мача, но съм съгласен, че на ЦСКА му трябват още нови попълнения. За играта, въпреки че предния път биха убедително, по-принцип ЦСКА играят трудно в Пловдив и нещата не им се получават. Резултата не е добър, но е приемлив.

Действително много късен час за клубен мач в България. Аз мисля, че досега не е имало мач, който да започва толкова късно. Но и по-рано да беше почнал, да разчиташ на извънградски транспорт, абсурд. Транспортната ни мрежа е под всякаква критика. Нямам впечатление как е в другите балкански страни, но тук е много зле. Обвиняват се хората, че имат прекалено много коли, но като няма читав транспорт нямат голям избор. Но да не задълбочавам по тази странична тема.

На нашите футболисти действително им липсва професионализъм и са доста разглезени в някои отношения. Наскоро гледах на живо бившият бразилски национал Валдо, който в момента е на 61 години. Той игра в демонстративен мач във Фонтеней (Вал дьо Марн), а там теренът е изложен изцяло на слънце. Температурата беше над 30 градуса, но Валдо и неговите колеги ветерани, показаха добро движение по терена и тичане през цялото време, нищо че мачът бе демонстративен, а особено Валдо бе един от най-активните.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   20.07.2025 13:37

albertz написа:

Действително много късен час за клубен мач в България. Аз мисля, че досега не е имало мач, който да започва толкова късно.

Точно това си мислех и аз вчера, Чаво. Почти съм сигурен, че това е първия такъв случай за мач от клубното първенство на България. Преди, когато още ходех на мачове, го правех само с автомобил и не съм използвал градски транспорт, но си спомням навремето, като бяхме още ученици имаше един мач Левски и Цска, който се игра със сигурност след 21 часа. Та тогава след мача бяха пълни автобусите и не успяхме да се качим. Съответно се прибирахме пеша до Мусагеница. А имаше и още по-фрапиращи случаи, когато в Пловдив не ни даваха да изгледаме мача и ни изкарваха преди края му, за да хванем късния влак за София.
Нямам наблюдение за транспорта в Пловдив към този момент, но в София не мисля, че нещата са зле и реално в нормални часове можеш да се придвижиш спокойно от точка А до точка Б. Но в ситуация, като часа за вчерашния мач, едва ли е приятна за хората, които ходят до стадиона без кола.
Мислех, че е поредното желание на телевизията, но щом клубовете са си го решили, значи топката остава в тях. Едва ли на някой, обаче му пука за феновете и това как ще се прибират. Което е тъжно, но това е положението.

Изображение

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   20.07.2025 14:53

Чаво, Ботев Пд има фенове в околни градове като Асеновград, Септември и Стамболийски. Ако нямат кола как точно да отидат на мач. Отделно Пловдив не е малък град, как да се прибереш след 12 часа без кола? Такситата не са решение в последно време.

София има градски транспорт на добро европейско ниво, но на Гереня дори с кола да отидеш при мач от 22 часа, остава проблем въпросът с паркирането. Не е ок мач след 21 дори за София.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   11.08.2025 09:06

Станислав Генчев показа,че си разбира работата.Софийското локо четвърти.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   11.08.2025 09:12

borkata написа:
Станислав Генчев показа,че си разбира работата.Софийското локо четвърти.

Те направиха и добри трансфери. Тази година Локото ще е в първата половина, ако не стане катаклизъм.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   14.08.2025 22:49

Хм Чаво и Дявола не са пуснали тема за ЦСКА за новият сезон. Днес изслушах пресконференцията за представянето на Бойко Величков. Ся ако ме питате що си го причиних, ми щот по принцип като съм в движение си пускам подкасти, изкочи ми тва и реших да го прослушам. Впечатления:

1. Бойко Величков каза, че в началото, че няма да използва клишета или лозунги както самият той ги нарича, но през цялото време ги използва :laugh: От друга страна обаче ми се видя интелигентен чиляк, който не се подаде на провокативните въпроси, не се нервира и запази спокойствие. Браво за което.

2. Ония другият паляк Златков (май така се казва), типичен мюдюрин от корпоративният свят. Типичен офисен планктон. Нервак. Яко го изнервиха журналята. Явно е свикнал "господин" Папазки да му комби каската, докато ми лиже гъза, ама като го правят журналята и не е ок. С тоя нищо добро не ви чака, но вероятно скоро и "господин" Папазки ще го изклеца и ще му бие шута на тоя планктон.

Та това което стана ясно е че в ЦСКА има сериозни проблеми, но рано или късно ще ги разрешат и предви финансовият ресурс "господин" Папазки, ще бутне Лудогорец от върха. Разбира се ако не го утрепат. :dunno:

Дявоиле, Чаво, кво мислите?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   15.08.2025 00:04

Аз вярвам на Величков. Но трябва да бъде оставен да работи и никой да не му се меси.
ЦСКА трябва да изгони 90% от сегашните си футболисти, а това става бавно.
Иначе ЦСКА има шансове да стане шампион до 3 години макс, но само ако се работи качествено и се тръгне от нулата, но да е ясно какво се цели, какви и кои футболисти се взимат и всеки да си знае мястото.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   15.08.2025 00:49

На какъв пост е този Величков? Това бившият футболист на ЦСКА Величков ли е или просто съвпадение в имената?

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   15.08.2025 01:06

Спортен директор му е постът и да, играл е и в ЦСКА, и в Левски. Не знам дали гледаш Диема, но е много чест гост там и говори много добре. Фен е и на Ман Юн, та може и по тая линия да го знаеш.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   15.08.2025 10:27

Мерси за информацията, Спърс. Ами не, българска тв не гледам, освен ако не ми попадне някой друг стрийм покрай някой съфорумец тук. Иначе за Бойко Величков, дори не знаех, че е играл за Левски. Бях още в България, когато заигра при мъжете в ЦСКА и го смятаха за голям талант и бъдеща звезда. Нямам идея какво е ставало по-нататък.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   15.08.2025 10:42

Да си ТВ анализатор е едно, да си треньор или спортен директор друго. Отделно Величков има посредствено представяне досега като треньор и спортен директор. Феновете на Пирин твърдят, че работа за пет стотинки не е свършил при тях. Трето, доколкото попаднах на статия за пресконференцията, там са казали, че той (Величков) само ще предлага, но офисният планктон ще има финалната дума. Това го разбирам като поредния бушон за потуиаване на напрежението и нищо повече. С парите на Папазки имат шанс да свалят Лудогорец от трона, но за тая работа им трябват кадърни хора. До момента не са ги намерили, а и те у нас са кът. Като вариант им го виждам Ивайло Петков, но вече беше спортен директор на Левски и ще го обявят за говедо. Другият вариант им е Стойкас Стоилас, но те го мразят, макар че той през годините имаше много добри попадения за Литекс преди и след ребрандирането, при това без да има данни да е правил далавери с трансфери на ментета заради комисиони. Такива от нафталина като Тройчо нищо добро няма да им донесат.

Последна промяна Vendome на 15.08.2025 10:55, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   15.08.2025 10:56

SUBXERO написа:
Мерси за информацията, Спърс. Ами не, българска тв не гледам, освен ако не ми попадне някой друг стрийм покрай някой съфорумец тук. Иначе за Бойко Величков, дори не знаех, че е играл за Левски. Бях още в България, когато заигра при мъжете в ЦСКА и го смятаха за голям талант и бъдеща звезда. Нямам идея какво е ставало по-нататък.

https://levskisofia.info/player/boyko-velichkov/

Отговори с цитат
Мнение  Re: Efbet Първа лига сезон 2025-2026   |   15.08.2025 11:58

За Бойко Величков. Навремето за неуспехите в ЦСКА го отнасяха младите. Преди него не бяха дооценени такива като Росен Кирилов, Милен Радуканов, Викторо Павлов. Величков беше в една групичка други талантливи играчи като Илиян Стоянов и младият тогава Здравко Лазаров. Те получаваха шансове за изява от Пламен Марков през есента на 1995, но зимата се извърши рокада и начело застана Георги Василев. Той винаги е предпочитал да залага предимно на опитни играчи, така че за тримата повече нямаше място в клуба. Те не го приеха леко, както и предишните натирени играчи. Всички от споменатите направиха добра кариера впоследствие в други български клубове. Величков беше в Левски, Локомотив София, мисля че и в Спартак Варна, поигра и малко в Германия в долните дивизии.
Впечатленията ми са, че е интелигентен човек, има и собствена футболна школа, доколкото знам, но не идва в правилния момент в ЦСКА, може би би бил успешен в един по-напреднал етап в клуба, но не и сега.
За Златков съм съгласен. Той е от този тип хора, които говорят много и в крайна сметка нищо не казват. Изглежда е такъв и в действията си, симулира че прави нещо, но всъщност нищо не прави.

Генерално, проблемът за мен е че в ЦСКА првз годините се изредиха да се изявяват редица кръгли глупаци, убедени в това, "че където е текло пак ще тече", търсейки си само оправдания и врагове, без да запретнат ръкави и да свършат някаква работа.
В последната година от управлението на Гриша Ганчев, както и след това все разни льоловци се изредиха на различни постове в клуба, без всъщност да направят нищо полезно.

Не виждам добро бъдеще за клуба. Той повече отвсякога е зависим от модела Бащица, а на един човек който е замесен в убийство, непрекъснато се слага "господин" пред името, като някои сигурно го имат ако не за Бог, то поне за Спасителя, но не се отчита, че в днешно време няма как цялата власт и сила да е съсредоточена на едно място, има конкуренция, бизнес интереси и т.н.
Голяма част от хората така и не могат да приемат, че старите времена няма как да се върнат, те бяха част от една система, която си отиде и няма изгледи да се върне някога.
Чрез Армията ЦСКА привличаше най-добрите играчи в България, когато Левски стана част от МВР им беше някаква конкуренция, но пак ЦСКА имаха предимството.
В А група редовно играеха Тракия, Черно море, Сливен, при нужда имаше гарантирани 12 точки по старата точкова система.
Някои от най-важните играчи на ЦСКА като Милко Балев, Добри Джуров, Никола Миланов-Чопъра, отдавна не са сред живите.

За да бъде успешен ЦСКА трябва да стане клуб който до голяма степен се самоиздържа, да не е напълно зависим от политическата ситуация и интересеите на дадени хора, като това зависи най-вече от мобилизацията на публиката, не разни тартори на агитката, които живеят на гърба на клуба, да определят какво трябва да става, кой трябва да си ходи и т.н.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 148 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Следваща