Здравейте!
Не, не сте го прочели грешно, наистина има нова игра във форума на ПМЛ - Играта на Памела!
В края на отминалия сезон Жоро ми подхвърли една отколешна негова идея за игра с прогнози на точен резултат на мачовете от ПМЛ, каквато преди много години Блуфенът беше стартирал (ВИП Бет). Аз честно казано дори нямах нужда от убеждаване и бързо се навих да я направим.
Ето че новият сезон започва, а с него започва и първото издание на
Играта на Памела!
Тук ще се опитам да обобщя на едно място най-важните детайли около самата игра. Естествено ще се радваме на широк отклик, мнения и въпроси.
● Кои мачове ще се прогнозират?Ще играем на всички мачове от шампионатните кръгове, което значи 26 кръга от по 6 мача.
● Как ще протича играта?Всеки кръг ще се играе в отделна тема, подобно на останалите индивидуални игри във форума.
Аз ще пускам въпросните теми в четвъртък/петък, а в понеделник след края на всеки кръг ще пускам класирането за кръга, както и общото класиране.
● Как ще се играе играта?Мачовете от главното мнение се копират и пействат в ново мнение.
Срещу всеки мач се изписва
ЕДНА прогноза във формат -:- (0:0, 1:0, 0:1, 1:1, 2:0, 0:2, 2:1, 1:2, 2:2...).
Не са необходими каквито и да са допълнителни разяснения или графични оформления.
● Кой има право на участие?Право на участие имат всички регистрирани във форума потребители, без значение от това, дали са част от някой от отборите в лигата или не.
Всеки може да се включва винаги и толкова често, колкото пожелае.
Няма никакви времеви ограничения и крайни срокове за включване в играта.
● Има ли краен срок за пускане на прогнози във всеки един кръг?Да, естествено.
С оглед на спецификата на играта сметнахме за абсолютно необходимо да се даде максимално време на всеки участник да обмисли прогнозите си, които съответно ще зависят от прогнозите на участниците в прогнозираните мачове - както нападателните, така и вратарските.
Затова краен срок за пускане на прогнози в Играта на Памела ще е
СЪБОТА, 16:00 ЧАСА - виртуалният начален сигнал на кръга в ПМЛ!
● Какво ще е точкуването в играта?С оглед на сравнително малкото на брой мачове, както и на желанието ни да насърчим тактически грамотната и целенасочена игра, решихме леко да разчупим класическия модел на точкуване (1/3). Ето как ще се присъждат точките:
- За всеки познат изход (знак) на мач: 1 точка
- За всеки познат изход (знак) и разлика в головете на мач: 2 точки
- За всеки познат изход (знак) и разлика в головете на мач с над 3.5 гола (както прогноза, така и резултат): 3 точки
- За всеки познат точен резултат на мач: 4 точки
- За всеки познат точен резултат на мач с над 3.5 гола: 5 точки
Като организатори на играта, Жоро и аз ще се радваме, ако тя ви донесе удоволствие и тръпка, както и тайничко се надяваме на по-масово участие.
Тук давам думата на Жоро като съорганизатор и най-вече идейно ядро на играта.
От мене,
УСПЕХ НА ВСИ!ЧКИ!