Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 00:06

Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
ХАНДБАЛ: Тема за дискусии 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХАНДБАЛ: Тема за дискусии   |   17.02.2016 00:14

Като възпитаник на учебното заведение, в което за пръв път в България се е играл хандбал, люлката на този спорт в страната, така да се каже, ми е много болно, че тази страхотна игра трябва едва ли не да се преоткрива. Жалко, наистина. Така или иначе, каквото има да се опропастява в тази държава, се опропастява със завидно постоянство, защо ли хандбалът да е изключението.

Помня как навремето по ТВто ежеседмично се отразяваха първенствата при мъжете и жените. Съществуваше хандбална култура, публика, традиции... В Бургас се проведе СП при мъжете (група Б, но все пак СП). По-късно имаше някакво СП или ЕП при девойките, не помня вече точно. В залата в Габрово атмосферата се нажежаваше невероятно.

Между другото, преди две седмици ми беше на пръстите да отворя тема за хандбала, само че по доста по-приятен повод. В Полша се проведе ЕП при мъжете. Изненадата на турнира поднесе Германия, която с коренно подмладен отбор (най-ниска средна възраст на турнира) с маса дебютанти взе, че напляска всички фаворити по ред на номерата, като за капак във финала орезили голямата Испания. Гледах 3-4 мача и изобщо не съжалявам. Страхотно ниво, много адреналин, динамика, красота.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХАНДБАЛ: Тема за дискусии   |   17.02.2016 00:47

Ох, не отваряй дума за европейското в Полша, че още ми е болно как не успях да отскоча поне за 1-2 дни, а можех да го комбинирам и с други полезни и приятни дейностни в региона... :/

Поляците винаги организират уникални първенства като атмосфера и адреналин. Специално за групата в Краков, в която бяха Полша, Сърбия и кои още там, билетите били свършили за около половин час след пускането им в продажба.

Иначе и аз си спомням, че едно време хандбалът имаше основно място в спортните емисии. Сега едва ли не този спорт не съществува, защото никой не го споменава дори между другото. Какви са тия палячовци Гонг и Спортал и за какви спортни лидери се имат? Ако им спусне нещо БТА, тогава се сещат да копират два кирливи реда на петнайста страница, иначе им дай да се превъзнасят по някакви жълтении. Как човек да разбере, че въобще съществува такъв спорт у нас?

п.п. Форца Гьопинген! Преди няколко години им бях хванал един мач от евротурнирите, ако не се лъжа, и ме бяха грабнали много! :fan:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХАНДБАЛ: Тема за дискусии   |   17.02.2016 08:43

Сега, като спомена за Гьопинген, се сетих за едно доста неприятно събитие от последния месец, което идва да подсети, че такива глупости се случват навсякъде, дори и в "спортна" Германия. Става дума за това, че хандбалният ХШФ Хамбург, един от доминантите, носител на ШЛ и какво ли още не през последните 15 години, обяви несъстоятелност декември 2015, а миналия месец синдикът нареди изваждане от Бундеслигата. Ако изобщо продължат следващия сезон, ще е в 3. Лига. Та така с липсата на парес, има го навсякъде.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХАНДБАЛ: Тема за дискусии   |   17.02.2016 10:47

bai Momchil написа:
нашето училище (128 Кубрат Пулев и Спърса Шампиони)

Хахахха, евала :) Сега остава да кажеш, че Букреев още води физическото, по мое време беше млад, та на теория може и да е възможно :)

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ХАНДБАЛ: Тема за дискусии   |   17.02.2016 11:14

spurs написа:
bai Momchil написа:
нашето училище (128 Кубрат Пулев и Спърса Шампиони)

Хахахха, евала :) Сега остава да кажеш, че Букреев още води физическото, по мое време беше млад, та на теория може и да е възможно :)

Мога да питам ама доколкото знам даскала им е млад, така че надали е тоя Букреев.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2