Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 02:05

Отговори на тема  [ 310 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Следваща
Снукър 
Автор Съобщение
(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   30.04.2015 01:02

Да, за съжаление... И аз не виждах как Рони ще мине през Тръмп в точно този момент, даже изненадващо за конкурентите в играта щях да пиша за Джъд да ви сюрпризирам, но това не пречи да ме е яд страшно много, защото все пак Рони си е Рони и докато е в играта винаги ще е фаворит. Да не говорим за заряда, атмосферата. Абеееее..... :dunno:
Иначе Фу и Динг не са фактор в момента... Но нз де, аз си го харесвам Джъд (ти май нещо не го долюбваше или се лъжа?) и ще се радвам на една негова победа. От младата вълна има най-комплексната и зрелищна игра, а е силен и в сейфти играта за разлика от Робо например. Щеше да е класика един мач Селби - Тръмп и двамата в топ форма, но уви, може би по-нататък през сезоните.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   30.04.2015 01:12

Ама Динг игра доста силно срещу Хигинс, а и виждаш, че който не е бил постоянен в маратона от турнири през сезона, е свеж за световното (Хоукинс)... Тръмп няма вина, че китайчето беше тотално насрано на 1/4 финала, с кошмарни показатели във всички важни елементи.

Харесвам го Тръмп, но още е рано да му пишем сигурна титла. Динг не го постави под напрежение дори в първата сесия от мача им, а оттук нататък тепърва ще бъда тестван. Шон Мърфи също има много сериозни аргументи за крайна победа и очаквам тепърва да се разиграе още повече. Но наистина Джъд за момента изглежда като фаворит номер 1, много е уверен особено след като би Рони на финала на Гран При.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   30.04.2015 01:22

аха, загуби поредица от тежки мачове срещу Рони, но след тази победа за Гран При (където да си признаем главния виновник за това се казваше именно Рони, който пак спря да играе в последната сесия) е като отвързан. Апропо срещу Фу не се чувстваше никак комфортно край сукното, но се измъкна, а и Фу не направи нещо чак кой знае за да го затрудни истински.
Като цяло първенството е силно, най-вече с многото сенчъри брейкове, но ми липсват големите класики, много се надявах на звездни полуфинали, а виждаш какво стана. Всичко тръгна с ранната загуба на Магуайър от изненадата на първенството МакГил, после и Селби напусна. за твоя любимец Марк Уилямс направо не ми се говори какво сътвори в първи кръг, а все пак мач Рони - Марк щеше да си е класика за 2 ия кръг. Хигинс вече не е това което беше и въпреки, че този сезон му е най-добрия от бая време насам и беше като скрит фаворит за титлата пропиля голям аванс срещу Динг. От своя страна Динг е в много голяма психологическа дупка. Лично за мен като брекбилдинг има невероятна техника и един от най-добрите, които изобщо съм виждал, но тези огромни очаквания на цял Китай му разбиха кариерата. А и винаги си е бил лабилен психически. Преди години редовно ревеше като го разгромяваха (на два пъти срещу Рони).
Ако не беше днешната класика между двамата левичари не бих дал добра оценка на първенството именно откъм драми и емоции. А това все пак е най-важното.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   30.04.2015 01:27

За мен най-странно от всичко беше това 10-2 за Стивънс срещу Уилямс. Матю е симпатяга, но в момента е много далеч от това, което беше. А целият мач се разви някак на майтап, все едно приятелско спарингче си правиха. :outofspace: Кой го знае Марк Джей, и той е една странна птица... Миналата година в подобен двубой Бинго излетя още в 1-ви кръг от трагичния Дохърти.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   30.04.2015 01:34

ето как ги подрецдам до тук мачовете поне от това което успях да гледам, защото не малко и изтървах с тези дневни сесии много гадно като съм на работа ама все пак си нагласих програмата и повечето неща ги гледах.

1. Бари Хоукинс - Нийл Робъртсън (тук спор не може да има)
-
2. Стивън Магуайър - Антъни МакГил
3. Бари Хоукинс - Марк Алън
4. Динг Джънхуей - Джон Хигинс

нещо такова. :)
еми постично като цяло. :/

но пък да си пожелаем драматични полуфинали и финал - спектакъл (ама за да има такъв спектакъл трябва да стискаме палци на финала да е един фокусиран Мърфи, защото иначе Тръмп буквално ще изяде жив един доста уморен Хокуинс, виж само до тук колко фреймове изигра ястреба, а ако мине и през Мърфи 100% ще е след поне 30 изиграни фрейма поне)

Последна промяна Diavolo на 30.04.2015 01:36, променена общо 1 път

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   30.04.2015 01:59

Diavolo написа:
ето как ги подрецдам до тук мачовете поне от това което успях да гледам, защото не малко и изтървах с тези дневни сесии много гадно като съм на работа ама все пак си нагласих програмата и повечето неща ги гледах.

1. Бари Хоукинс - Нийл Робъртсън (тук спор не може да има)
-
2. Стивън Магуайър - Антъни МакГил
3. Бари Хоукинс - Марк Алън
4. Динг Джънхуей - Джон Хигинс

нещо такова. :)
еми постично като цяло. :/

но пък да си пожелаем драматични полуфинали и финал - спектакъл (ама за да има такъв спектакъл трябва да стискаме палци на финала да е един фокусиран Мърфи, защото иначе Тръмп буквално ще изяде жив един доста уморен Хокуинс, виж само до тук колко фреймове изигра ястреба, а ако мине и през Мърфи 100% ще е след поне 30 изиграни фрейма поне)

Това мега фаворизиране на Тръмп обаче да не се обърне срещу него? Гледам, че букитата се цепят и са го направили фаворит за титлата още преди Рони да отпадне. Всичките английски специалисти са на мнение, че по-добър момент от сега няма как да има, всичко било перфектно най-накрая свежа кръв да триумфира. Фенските очаквания също са за негова победа. А знаем, че когато един спортист/отбор стане в хода на турнира такъв фаворит на масата, не винаги е на добро... Справка: Холандия на Евро 2008 и още един милион примери. Е, ако става дума за Надал на РГ или Сампрас на Уимбълдън, как да е, ама тук в случая изобщо нямаме такъв изявен доминатор.

Ако разгледаме обективно другите полуфиналисти, какво имаме:

Мърфи - бивш шампион на този турнир, с още един финал от 2009, тази година смачка всичко живо на Мастърса, 10-2 срещу Робо на финала, за момента печели без проблем с мощна и резултатна игра и каквото и да стане срещу Хоукинс, ако бие, ще е свеж за финала. Преди 2 години играха с Тръмп в Крусибъл и мачът завърши 13-12, като Шон имаше и много малшанс в последния фрейм.

Бари - за трета поредна година на 1/2 финал в Шефилд след грандиозна победа над Робъртсън. Обича Крусибъл и е в топ форма за този турнир. Да, много фреймове изигра, но през сезона никакъв го нямаше, а и адреналинът би трябвало да помогне.

Бингам - няма какво да губи, ще излезе с огромно самочувствие и увереност след победата над Ракетата. Побеждавал е Джъд пък макар и в значително по-къси формати Ако някой има нещо да доказва в 1/2 финала, това е Тръмп.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   30.04.2015 02:18

Е, така е прав си.
Това което плаши у Тръмп е чудовищния потенциал. Нещо като Дел Потро ако се развихри на 100%
Тръмп не е най-добър в нито един параграф, но е един микс, една подобрена версия 2.0 комплексно.
Какво имам предвид, почти толкова силен с позицията на бялата между червените като Рони, почти толкова добър като сингъл потинг колкото е Ем Джей и почти толкова добър в сейфти играта колкото Хигинс и Селби (хайде по този компонент е малко по-слабичък). Не казвам, че е по-добър от тях, но има от всичко на едно много високо ниво, докато при тях не е точно така.
И предвид годините му (най-млад от всичките топ имена) и конкуренцията като потенциал в съвременния снукър, то ако се доразвие и като понатрупа и престижни титли и самочувствие, то ще се роди едно всепомитащо чудовише, ще имаме един реален претендент за подобряване на вечните рекорди в играта на Хендри и О' Съливан.
Може би малко смела прогноза правя, но бъдещето изглежда безоблачно пред него с оглед непостоянната форма на кокурентите му и неговия огромен и все още нереализиран потенциал.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   03.05.2015 00:27

:outofspace:
Джъд, Джъд :no:
пфф, този бундзил Бингъм какво прави веееееееее
ааааргххх не нее :besnyo:

амииии не знам дали заслужава, сигурно де, както и да е. Много смел последен фрейм, невероятни удари, преди това фаулира розовата по безумен начин, а можеше още на 14 да затвори мача.
Абе уникална драма и втората класика на този шампионат стана факт. Вече си имаме две вечни класики.
А днес Мърфи и Хоукинс отново изравниха рекорда от 8 сенчърита на един шампионат. Лудо световно, но за мое съжаление не с хората на които аз държа.

Е, честита втора световна титла на Мърфи, поне той ми е симпатичен и заслужава.

някой да спре Бингъм!! :-x

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   03.05.2015 00:33

И какво стана с Дел Потро 2.0? :laugh: Велик мач на Бингам, изключително солидна игра. Не трепна дори когато Тръмп изравни за 16-16 и изглеждаше сигурен победител. Имаше поне три удара на Бинго, всеки от които би могъл да бъде удар на турнира - онова измъкване от снукъра зад черната днес сутринта, когато без бордове стигна до жълтата с огромно количество ляв спин, 3-метровия плант в началото на тази сесия и решителния плант в последния фрейм, който на практика му спечели мача.

Иначе за Джъд какво да кажа... Сам си е виновен, че за втори път стига полуфинал и поставя такова огромно напрежение върху себе си с изказвания, че е готов шампион. Играта му беше скована, като изключим последната сесия. Не съм съгласен, че е близо до максимума във всички елементи - има много какво да учи по отношение на сейфти играта и брейкбюлдинга, колкото и да напредна в последно време. Дългите удари и сингъл потинга са му запазена марка, но само с тях трудно ще издържи на Крусибълския маратон.

Смешното е, че в последно време все по-усилено се говори за идеята снукърът да стане олимпийски спорт, а сега какво имаме - двама шишковци на финал. :laugh: Това в кръга на шегата, де, на мен лично и двамата ме кефят и напълно заслужено ще спорят за титлата!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   03.05.2015 23:08

Айде, да ни е честит новия рекорд. :first:
84 сенчъри брейкове на едно световно първенство. Бингъм влиза в историята като постигналния рекордния брейк. :-D

А, Мърфи не знам защо така се отпуска след като поведе убедително. От 3-0 допусна да стане 4-4, сега поведе с 8-4 след 4 поредни фрейма след което пак почна да бърка и връща в мача Бингъм. Но това е типично за Шон де, не му е първи път, няма да му е и последен.
Най-вероятно ще стане като миналата година и ще имаме 10-7 след първия ден, да видим. :-)

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   03.05.2015 23:58

И какво стана сега - определения за скучен двубой от масовия зрител се превръща в един от най-атрактивните финали изобщо в историята! Атака, атака и само атака - направо се разкъртиха от тежки брейкове тази вечер и логично рекордът от 2009 падна! Както казва Стивън Хендри - Safety play is overrated. :laugh: А дори когато имаше тактическа битката, всеки от двамата гледаше максимално бързо да вземе надмощие над другия и да започне серия. Нищо общо с обичайното протакане, бавене, празни негативни удари и скука. Такъв снукър искам да гледам аз - дано утре добавят и драма към мача (а май натам отиваме) и ще се превърне в класика.

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   04.05.2015 00:22

Страхотен и открит мач става, няма спор в това. Вчера си мислех, че Бингам няма шанс, но след вечерната сесия вече съм на друго мнение.
п.с. Дългите ги пробват все едно играят тренировъчен мач :)

Изображение

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   04.05.2015 18:42

Мърфи може да има феноменална техника, но съм забелязал, че под напрежение много често му се случва да влиза в негативни серии, които траят дълги поредици от фреймове. И той като Хендри има склонност да става още по-офанзивен, когато изостава, и да дава лесни маси на противниците. Затова и двамата са ставали жертви от време на време на разгроми.

Иначе Бинго беше фамозен в тази сесия и напълно си заслужи водачеството с 14-11. Изпусна и шанс за 147 само защото последната червена беше на борда и няколко сантиметра не му достигнаха да я развие. Двамата са направили над 20 серии от 50 или повече точки за 25 фрейма! Довечера не очаквам Мърфи така да остави нещата, време е да му тръгне играта и със сигурност ще има опит за щурм. Допълнителен бонус е, че Спиридонов ще коментира. :-D

(Real Green)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   04.05.2015 19:32

Асен е Велик. Такива свежи и готини коментари пуска (червените са се скупчили като стадо овце, а го няма нито кучето, нито овчаря), уникален е. Малко офф, но жалко, че му взеха / не коментира вече биатлон.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   04.05.2015 21:35

Мърфи без дългите си удари бил като Персей без меча си. :laugh:

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   05.05.2015 01:00

Бингам :first: :first: :first:

Изображение

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   05.05.2015 08:44

На онзи фамозен 31 фрейм спрях да го гледам, когато Бингам прекъсна след като 1 час бяха на масата... Явно след онези 5 или 6 фаула просто прекърши Мърфи...
Победил е, ама някак си ми е като на Мъдото титлата, с грозна игра... :-D

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   05.05.2015 11:01

Напълно заслужена титла за Бингам.
Според мен, показа изключително балансирана игра.
Най-силното му оръжие според мен беше, че успяваше да поставя съперниците си в адски неудобни ситуации в които да взимат много трудни решения. Например, дали да рискуват с удар или да играят сейфти. Мърфи се опита да се върне в мача, но не успя. Темпото винаги беше определяно от Бингам.

Браво, стана ми любимец!

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   06.05.2015 22:49

alexbg написа:
На онзи фамозен 31 фрейм спрях да го гледам, когато Бингам прекъсна след като 1 час бяха на масата... Явно след онези 5 или 6 фаула просто прекърши Мърфи...
Победил е, ама някак си ми е като на Мъдото титлата, с грозна игра... :-D

Е, как бре, аз по-бърз и изпълнен с нападателна игра финал не съм гледал. Този 31-ви фрейм беше единственият по-дълъг, другото беше за по 10-15 минути и почти без сейфтита. Нищо общо с паркирането на автобуса на Селби. :-D

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Снукър   |   26.06.2015 22:27

Финалистите от това СП ще играят демонстративни мачове у нас
http://www.sportal.bg/news.php?news=554162
В София ще са на 17-ти юли в аула "Максима" - УНСС, като цените на билетите почват от 30лв.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 310 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Следваща