| Автор |
Съобщение |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 25.04.2016 11:58
Тръмп за пореден път показва, че е ужасно надценяван играч. И Динг е в тази категория, но поне има 11 ранкинг титли (от които 2 ЮК-я) и Мастърс. А Тръмп не стига, че е спечелил всичко на всичко 5 титли и играе някакъв безкрайно хаотичен и небрежен снукър, ами и самочувствието му е до небето. Сега в Туитър и пред журналистите от ББС пак се е осрал с поредица от арогантни коментари. Една част от тях пренебрежителни по адрес на Динг и Уенбо, а с други открито е нападнал Дейл. Интересно, че част от туийтовете са по време на почивката на мача му с Динг, явно си няма друга работа освен да цъка в социалните мрежи... Според мен не е невъзможно да навакса това изоставане, защото и Динг не е съвсем убедителен, но май е по-хубаво да падне, за да му уври малко главата.
Доста съм изненадан, че Бари показва такъв безгрешен снукър особено след загубата от О'Съливан на финала на Мастърс с 10-1. За момента играе най-силния снукър от всички в турнира. Рони също изглежда в отлична форма, единствено сейфти ударите му не са на ниво, което може би се дължи на малкото състезателни мачове и повечето демота, в които участва. Според мен Хоукинс трябваше да води поне с 10-6 с оглед показаното, сега при 9-7 мачът е отворен. Но ако се справи тук, очаквам да го видим на финал, защото Селби играе слабо и вероятно ще излети още срещу Уилсън.
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13100 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: Снукър | 25.04.2016 23:41
Дяволе, как са нервите, копеле?
Аз веднъж ще хвана ръка да гледам снукър от сума ти време и то егати мачлето се получава. Три пъти вече се каня да си лягам визирайки очертаваща се загуба на Рони и три пъти ме връща изродът му с изрод.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 26.04.2016 00:18
Уникална драма и невероятно качествен двубой! Рони беше много близо до чудото и обрат от 12-9, но в тоя последен фрейм просто топките бяха брутално неудобни и 55-те точки на Бари бяха на практика недостижим аванс. Щеше да е интересно да видим как щеше да развие брейка по-нататък, но с тоя ин-оф с бялата всичко приключи. Заслужена победа на Хоукинс според мен, след като водеше непрекъснато през целия мач (освен при 3-2 за О'Съливан). Щеше да е ужасно да падне накрая.
За жалост и тази година няма да има финал Хигинс - Рони. На мен лично Бари ми е фаворит в долната част на схемата, а защо не и за титла?! Форматът на световното обаче наистина е брутален, защото още утре след около 16 часа трябва отново да е фокусиран и да започне нова битка в три сесии с лисицата Марко Фу.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32263 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Снукър | 26.04.2016 00:35
Е как да е, не ми се коментира. Да беше паднал с 13-9  Рони игра силно, беше в зоната, но не биваше да разчита на всичко в последната сесия. Изоставаше след първата и втората сесия, а накрая и с 12-9, твърде голям пасив срещу феноменално играещия Хоукинс. И на мен ястреба ми е фаворит за финал, а защо не и за титла. Не мисля, че е по-слаб от Бингъм, напротив даже мисля, че е малко по-добър от него и защо да не спечели и той световната тила. Така поне ще ме е по-малко яд, но това беше златен шанс за Рони за титла. Жалко, че налетя на играч направил мача на живота си. Само ако на финала е Динг няма да съм за Бари. Ще се радвам разбира се и за Марк Джей ако успее ама не ми вдъхва доверие нещо. В никакъв случай не искам да спечелят Хигинс или Селби. Иначе Тръмп за пореден път разочарова. Не знам защо е тази истерия по него, дори и аз смятам, че е уникален и във всеки един момент очаквам някакви чудеса от него, но да си го кажем откровено, брейкбилдинга му куца сериозно и е много разпилян. А и е голяма уста. Преди началото на световното каза уверено и на всеослушание, че титлата е негова и ето какво стана, отпадане още след втория си мач. И какво сега без О' Съливан, Тръмп, Робъртсън и Мърфи на 1/4 финал?! 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 26.04.2016 00:41
Баси, сега гледам статсовете от мача и излиза, че Рони е направил 4 сенчърита (един от които 139) и още 8 халф-сенчърита, всеки един от които над 60 точки. Т.е. спечелил е всеки един от 12-те си фрейма с тежък брейк. Хоукинс много по-скромно - 6 брейка от 50 и нагоре и един "малък" сенчъри брейк от 102. Как тогава успя да го води цял мач и да го бие накрая просто не знам! Тоя човек, като дойде време за Световно, и нещо му става и играе като млад Джон Хигинс. Този мач е доказателство, че не по-важно от големите брейкове са и добрите сейфти удари и по-късите серии, но направени в ключови моменти.
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: Снукър | 26.04.2016 00:59
Момчета, според мен сте много в грешка. Фу ще смачка Хоукинс, колкото и да не ми се иска. Ястреба направи мача на живота си, но срещу Фу няма да има никакъв шанс. Иначе относно мача на Рони за мен ключов се оказа пропуска на Ракетата по червена мисля при 5-4 за Хоукинс. Гледах го на някакъв стрийм без коментар и още не мога да проумея как се случи. Но отпдането на Рони е факт. Освен Фу, аз поставям фаворити Хигинс и Уилямс. За Селби се пише, че не е във форма, но Селби си е Селби.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 26.04.2016 01:20
О, да, Фу е много коварен противник. Той спокойно можеше да стане световен шампион през 2006, но загуби на полуфинала в драма срещу Ебдън. Срещу него играта ще върви много по-бавно и фрагментарно, няма да ги има тези бързи, отворени позиции, които гледахме в мача с Рони. Освен това Бари може да е поуморен малко. Все пак си мисля, че би трябвало да се справи, повече вкарва и е в по-добра цялостна форма през последните няколко сезона от Марко. Надявам се да познаеш за Хигинс и Уилямс. 
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 26.04.2016 18:20
Ястреба очаквано тотално е свършил бензина и не може да вкара 3 топки поред. Ако успее да се измъкне от тази сесия "само" с 2-6 изоставане, ще е малка победа... Динг и Уилямс правят доста нервен мач, но Ем Джей допусни повече ънфорси и логично губи с 2-6. Имаше и малшанса да стане жертва на 3 кика все във важни моменти. Прави ми впечатление, че играчите наистина са прави и една от масите (дясната от гледна точка на камерите) е доста по-лоша за игра от другата. Доста кикове, лоши отскоци от борда и т.н.
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: Снукър | 26.04.2016 23:53
Катастрофа за Уилямс. Неочаквано!
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32263 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Снукър | 27.04.2016 00:08
Бахти и пародийните и слаби 1/4 финали. Жалко, че Рони отпадна, турнира умря и днешните мачове го доказват. Поне Динг продължава ама след какъв мач само, Марк Джей да се отказва направо... а тоя Селби не е истина каква схема му се отвори, какъв жребий и късмет. А е трагичен, две топки не може да върже ама се измъва някак си. трагично първенство, ууууу 
Последна промяна Diavolo на 27.04.2016 00:09, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 27.04.2016 10:53
Марк Джей е имал сериозен проблем с върха на щеката, бил е разрушен в нощта преди мача. Казва, че още тогава е разбрал, че няма никакви шансове и че с нормален връх е щял да води през първата сесия. Уилямс обикновено не се оправдава, така че сигурно е вярно. Помня, че Рони имаше проблем с тапата на щеката преди години и загуби с 8-0 сесия от Дот.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Снукър | 27.04.2016 12:35
Е, чакай де, няма ли резервна щека?! :о в тениса излизат с цял сак наплетени ракети. :о айде Макманааааааас, завързвай! 
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 27.04.2016 16:07
Не, абсурд, някой от играчите като Дейвис и Мърфи даже играят с една и съща щека цял живот. Просто е много индивидуално чувството при игра с всяка отделна щека, докато при ракетите обикновено всяка е наплетена на различни килограми с оглед това дали играят на открито, закрито, клей, трева, повече влага, по-малко и т.н. Иначе са му сложили нова тапа на щеката на Ем Джей, но по думите му трябва поне седмица, за да се свикне с новия връх, особено на тия ултра тънки сукна. За първи път го виждам толкова разочарован, обикновено обяснява, че му е все тая дали печели или губи. А сега - https://www.youtube.com/watch?v=kJH7Pu9sgvU. Също така в туитър е писал: Mark Williams MBE @markwil147 3h3 hours ago Shame the comp had to end like tha, i felt i was gunna win it. I knew i was getting hammered whoever i played out there with a new tip on 9 retweets 43 likes А това е писал след спечеления фрейм за 10-3, с което официално е на второ място след Карлович в класацията за туитър кинг: Mark Williams MBE @markwil147 18h18 hours ago Cmon willo you got him rattled now his heads gone 
Последна промяна Henman на 27.04.2016 16:08, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Снукър | 27.04.2016 19:12
 (култов туит) Е, не знаех за това с щеките. Но е логично де, като се замислиш... Ами значи си връщам думите назад. Жалко за Марк, който ми е любимец ама... Лошо стечение на обстоятелствата за него. И лош край на един разочароващ сезон. Дано следващия да му е по-добър. Ти как виждаш полуфинала Динг - Хигинс? Китайчето си е фаворит. Миналата година тресна Хигинс, а и играта му е неудобна за Джонката. Има добра сейфти игра, пословично добър по страничните джобове. Уникален шанс за световна титла има пред Динг. 
Последна промяна Diavolo на 27.04.2016 19:12, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Снукър | 27.04.2016 23:55
Не мога да повярвам какъв обрат направи Алън МакМанъс от 9-11 до 13-11 и то срещу Джон Хигинс?! фантастика. със смела и агресивна игра, браво! а сега ако Бари направи обрат направо ще полудея. Дано Хоукинс успее, че скучния снукър на Фу не ми се гледа. Един мач между Селби и Фу би бил някакъв антиснукър, няма гледане това... Айде ястрееееееб
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 27.04.2016 23:56
Уникални неща се случват в Крусибъл в момента. Алън МакМанъс от 9-11 спечели 4 фрейма поред, отстрани Джон Хигинс и се класира за трети път в кариерата си на полуфинал на световно. Предишните му два полуфинала са, внимание, през 1992 и 1993?!?  Загуби от Джими Уайт и Стивън Хендри...Демек бил е полуфиналист като 20-годишно хлапе, а утре ще бъде като посивял ветеран на 45. На другата маса Хоукинс прави и невъзможното, за да се върне в мача. Днес следобед загуби и първите два фрейма от втората сесия и изостана с 1-9, но спечели 8 от следващите 9 (Фу разчисти за 136, за да спечели този едничък фрейм от въпросната серия) и докара нещата до 9-10. След това Марко пак дръпна с 12-9 със стабилни брейкове, но преди малко пропусна абсолютно чисти мачболи първо по кафява, а после по синя. Особено синята беше абсолютно права от средна дистанция. Сега вече е 11-12 и се пече най-големият обрат в историята в този формат.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Снукър | 28.04.2016 00:02
особено пропуска му по синята бе фрапантен! ако се стигне до 12-12, Бари ще го убие.
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 28.04.2016 00:06
И кафявата дори не беше толкова трудна за играч от неговата класа. На сляпо, но беше близо до джоба. 
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Снукър | 28.04.2016 00:14
еми всичко свърши :(
|
|   |
|
 |
|
Henman
(Valiant Knights)
|

Re: Снукър | 28.04.2016 00:24
Еми, браво на Марко, добър брейк беше предвид обстоятелствата. Оная червена на борда изглеждаше много трудна, но се нае и я вкара. И първи стиснат юмрук изобщо в кариерата на убиеца от Щастливата долина, Хонг Конг.  Между другото, като игра полуфинал с Ебдън през 2006, той беше в позицията на Ястреба - от 15-8 или 15-9 направи 16-16 и с едно подобно разчистване Питър спечели мача. Има равновесие в природата явно. Иначе МакМанъс гледам, че доста здраво е вкарвал - 11 брейка от 50 точки и нагоре. Ако играе така и срещу Динг, предвид и опита, който има, и отличната сейфти игра, хм, хм... Да не стане като Тръмп - Бингъм миналата година? А и Динг ще е изнервен сигурно - не стига, че никога не е минавал полуфинал на световното, а ужасно иска да го направи и всички го очакват от него, ами и ще влезе в мача като тотален фаворит. Няма да се учудя да стане драмичка и там. А щом МакМанъс се бори за титлата на 45 години, значи съм спокоен, че триото набор '75 още дълго ще ни радва.  Даже направо Хендри да се връща догодина!
Последна промяна Henman на 28.04.2016 00:36, променена общо 1 път
|
|   |
|
|