Групова фаза - III кръг - коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 09:30
Колумбия със заслужено първо място, като вараджийките дори ги ощетиха с несправедливо отменения гол, за да не ревне преждевременно педерастиана гейналда... Друг за мен почти чист гол беше пак несправедливо отменен от вараджийките - на Иран срещу Египет. Тук могат и политически причини да се търсят - не е хубаво Иран след като сритаха сращ, изсраел и уахабитските им съюзнички, техния футболен отбор да шества победоносно баш на територията на нагъзената чифутска колония 
|
|   |
|
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 09:37
8 от 9 африкански страни прескачат в елиминациите. Само Тунис отпаднаха. В същото време от Азия продължават само Япония и Австралия, която географски не е Азия, а отделен континент. От Южна Америка 5 от 6 отбора продължават, ако Уругвай не бяха се издънили, щяха да са всичките. От Северна и Централна Америка продължават само домакините, останалите се оказаха пълнеж. От Европа 3 отпадат, Турция, Шотландия и Чехия.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 09:42
Винаги е имало джуджета, включитерно по вримето на Марадона - Салвадор, Кувейт, Южна Корея (да, били са такива), ОАЕ, Ирак, Нова Зеландия, Канада.
Момчи, една Копа Америка направиха в повече, тази за Сентенариото. Не преувеличавай.
Салах е великолепен футболист, но не е от нивото на Меси.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 09:44
При гола на Иран имаше засада. Персите сами са си виновни. Да бяха били Нова Зеландия.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 11:43
 |  |  |  | spurs написа: Аз така и не мога да разбера за какво се бориш. Че не ги харесваш е ясно, това си е твоя работа и няма нищо лошо, както е известно и аз.единия никак не го харесвам. Но не ми е ясно какъв е проблемът с вниманието, което им се обръща. Футболът е най-популярният спорт и на най-големите звезди винаги се е обръщало извънредно внимание. Искаш да кажеш, че за Пеле през 60те, за Кройф примерно през 70те или за Марадона през 80те се е говорело по-малко ли? Разликата е, че сега има интернет, социални мрежи и всякакви такива идиотщини и като цяло шумът за всичко е несравнимо по-голям. Същевременно, наистина е безпрецедентно в колко дълъг период от време тези двамата бяха най-добри в света. Откакто аз гледам футбол, някой е най-добър в света за 2-3 години, после става друг пак за толкова, след това го сменя трети. Така беше със Зидан, с Роналдо, с Роналдиньо и т.н. А двамата над десет години бяха над всички.
Ясно е, че ако бяха от ДР Конго или Египет нямаше да имат титли, ама.то това важи и за Пеле и Марадона. Някога възмущавал ли си се, че ги определят за.най-добрите в историята. Щото да ти припомня, за Марадона се говори, че напълно сам е донесъл титлата 86. Е, няма съмнение, че ако беше в Конго, нямаше да я донесе тая титла. А даже съм чел от Дявола, че 90та сам ги бил завел до финала, при положение, че футболният му принос за тоя финал се изчерпва с асистенцията за Каниджа срещу Бразилия. Не си спомням да си беснял така по темата.
И накрая, имам една лоша новина за теб. Като се пенсионират дядовците, други ще бъдат актуални най-големи звезди във футбола и за тях пак ще се говори и ще се вдига шум.
|  |  |  |  |
Кога го е имало това, айде моля ти се?! Точно от 86-та гледам футбол и да тогава беше фурор на тема Марадона заради световното. Ама до там. Нямаше златни топки, то даже Марадона не можа да спечели и ШЛ, смятай! Точно по времето на Марадона имаше и Платини, имаше триото холандци, немците имаха звезди като Румениге, Бреме. Гари Линикер да добавим, Уго Санчес шиеше в Реал... По това време заради наказанието на англичаните, серия А беше номер 1 и тогава се говроеше за холандският Милан, немският Интер и Наполи на Марадона. И никой нямаше някаква тотална доминация. После другите дето ги споменаваш, пак бяха звезди за кратко време, но никога не е имало тоя двуполюсен модел и надпревара между двама олигофрени, все едно други футболисти няма. От както дойдоха тия двамата стана отврат. Ей го ти единият не го харесваш, ама щот си фен на другият. И кат ме питат ти за кой си... (вечният бг въпрос ЦСКА или Левски)  Еми, за никой не съм и двамата ги хейтя и на задаващият въпроса му увисва ченето. Та дори тия всичките дето ги споменаваш да са били топ за известен период, то: 1. Този период никога не е бил толкова дълъг 2. Никога не е имало противопоставяне с някой друг Та за нищо не се боря. Това убива футбола, а това което аз правя е да напомням на всичките сектанти в каква илюзия живеят.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 11:44
 |  |  |  | Vendome написа: Винаги е имало джуджета, включитерно по вримето на Марадона - Салвадор, Кувейт, Южна Корея (да, били са такива), ОАЕ, Ирак, Нова Зеландия, Канада.
Момчи, една Копа Америка направиха в повече, тази за Сентенариото. Не преувеличавай.
Салах е великолепен футболист, но не е от нивото на Меси. |  |  |  |  |
Т.е. твърдиш, че Египет с Меси щеше да спечели 5 КАН-а и щеше да има 2 1/2 финала на СП?
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 11:58
Да отдадем заслуженото на капачките, лимонадите, бабериците Изненадващо отпадналите: Турция, Чехия, Уругвай - особено Уругвай и Турция си е шок, Турция защото бяха в тая лека група. За една бройка и Австрия да отиде с тях, ама отърваха гъза. Отпадналите на трето място с 3 точки - Китайците, Шотландия, Иран. Честно казано не си представях, че в тоя формат ще има трети отпаднали с 3 точки. Бях сигурен, че Китайците ще продължат, даже и с Томича спорих по темата, а накрая се оказа, че единственият отбор продължил с 3 точки е Нено. Най-слабият трети е Уругвай с 2 точки. Няма никой с 1т. (във форматите с 24 отбора, редовно имаше). Не знам на какво се дължи, но за мен това е изненада. Отпадналите достойно - Кюрасао, Н. Зеландия, Джихада - бориха се, кюрасанчетата взеха точка, вкараха и изравнителен гол на Германия, кво повече да искат?  Катар не ги слагам в тая група, щото точката дето взеха с Швайца беше нереална. Там можеше да паднат и с 5:0. Нулевите: Хаити, Тунис, Ирак, Данчо, Узбекистан, Панама. Не съм им гледал много мачове на тия, ама безлична работа. Панама донякъде бива с това -4 голова, но пък не вкара гол. Единственият отбор на това първенство! На другите им напълниха кошниците.
 |
|
Hiksa
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 12:00
Доволен съм от отпадането на Иран Мексико би трябвало да го последва скоро и мисля да го гледам по телемундо да гледам сълзи в ефир 
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 12:18
Очакваш Еквадор да ги бие на Ацтека ли?
 |
|
Hiksa
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 12:20
Естествено. Имат много дефанзивен отбор, крив за фаворитите.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 12:28
 |  |  |  | bai Momchil написа:  |  |  |  | spurs написа: Аз така и не мога да разбера за какво се бориш. Че не ги харесваш е ясно, това си е твоя работа и няма нищо лошо, както е известно и аз.единия никак не го харесвам. Но не ми е ясно какъв е проблемът с вниманието, което им се обръща. Футболът е най-популярният спорт и на най-големите звезди винаги се е обръщало извънредно внимание. Искаш да кажеш, че за Пеле през 60те, за Кройф примерно през 70те или за Марадона през 80те се е говорело по-малко ли? Разликата е, че сега има интернет, социални мрежи и всякакви такива идиотщини и като цяло шумът за всичко е несравнимо по-голям. Същевременно, наистина е безпрецедентно в колко дълъг период от време тези двамата бяха най-добри в света. Откакто аз гледам футбол, някой е най-добър в света за 2-3 години, после става друг пак за толкова, след това го сменя трети. Така беше със Зидан, с Роналдо, с Роналдиньо и т.н. А двамата над десет години бяха над всички.
Ясно е, че ако бяха от ДР Конго или Египет нямаше да имат титли, ама.то това важи и за Пеле и Марадона. Някога възмущавал ли си се, че ги определят за.най-добрите в историята. Щото да ти припомня, за Марадона се говори, че напълно сам е донесъл титлата 86. Е, няма съмнение, че ако беше в Конго, нямаше да я донесе тая титла. А даже съм чел от Дявола, че 90та сам ги бил завел до финала, при положение, че футболният му принос за тоя финал се изчерпва с асистенцията за Каниджа срещу Бразилия. Не си спомням да си беснял така по темата.
И накрая, имам една лоша новина за теб. Като се пенсионират дядовците, други ще бъдат актуални най-големи звезди във футбола и за тях пак ще се говори и ще се вдига шум.
|  |  |  |  |
Кога го е имало това, айде моля ти се?! Точно от 86-та гледам футбол и да тогава беше фурор на тема Марадона заради световното. Ама до там. Нямаше златни топки, то даже Марадона не можа да спечели и ШЛ, смятай! Точно по времето на Марадона имаше и Платини, имаше триото холандци, немците имаха звезди като Румениге, Бреме. Гари Линикер да добавим, Уго Санчес шиеше в Реал... По това време заради наказанието на англичаните, серия А беше номер 1 и тогава се говроеше за холандският Милан, немският Интер и Наполи на Марадона. И никой нямаше някаква тотална доминация. После другите дето ги споменаваш, пак бяха звезди за кратко време, но никога не е имало тоя двуполюсен модел и надпревара между двама олигофрени, все едно други футболисти няма. От както дойдоха тия двамата стана отврат. Ей го ти единият не го харесваш, ама щот си фен на другият. И кат ме питат ти за кой си... (вечният бг въпрос ЦСКА или Левски)  Еми, за никой не съм и двамата ги хейтя и на задаващият въпроса му увисва ченето. Та дори тия всичките дето ги споменаваш да са били топ за известен период, то: 1. Този период никога не е бил толкова дълъг 2. Никога не е имало противопоставяне с някой друг Та за нищо не се боря. Това убива футбола, а това което аз правя е да напомням на всичките сектанти в каква илюзия живеят. |  |  |  |  |
Е какво различно казваш от мен? Точно това твърдя и аз - никога не е имало такава доминация на двама играчи толкова продължително време. Нормално е и манията по тях да е толкова голяма. Да не би да казваш всъщност, че е лошо, че са (бяха) чак толкова добри? И по въпроса ти към Стенли - за 1/2 финал на световно едва ли, но Египет с Меси е доста вероятно да бяха спечелили КАН поне веднъж, а може и повече от веднъж.
|
|   |
|
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 12:46
По темата за "съперничеството" Меси-гейналда, до голяма степен е много преекспонирано от масмедиите. Ясно е, Меси е несравнимо по-добър от педерастиана във всяко отношение (без играта с глава и то най-вече заради ръста). гейналда е много добра, но не е суперталантка от ранга на Меси. От близките им по възраст мога да посоча няколко, които я превъзхождат - Левандовски, Суарес, Ибрахимович..., дори Неймар като се абстрахираме от циганията. От следващите поколения по-добри от педерастиана са Мбапе, Холанд, Ямал... Така че гейналда заради позьорщината си най-вече я изтипосаха като "съперничка" на Меси.
Последна промяна Dobril на 28.06.2026 12:48, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 13:08
 |  |  |  | bai Momchil написа:  |  |  |  | Vendome написа: Винаги е имало джуджета, включитерно по вримето на Марадона - Салвадор, Кувейт, Южна Корея (да, били са такива), ОАЕ, Ирак, Нова Зеландия, Канада.
Салах е великолепен футболист, но не е от нивото на Меси. |  |  |  |  |
Т.е. твърдиш, че Египет с Меси щеше да спечели 5 КАН-а и щеше да има 2 1/2 финала на СП? |  |  |  |  |
Няма “ако” в живота.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 13:13
Не харесвам Кристиано Роналдо, но постиженията му казват достатъчно - 5 Златни топки, 5 ШЛ, 1 европейска титла с доста безличния отбор на Португалия. И между другото, синът ми, който е почитател на Меси (за разлика от повечето деца в неговото училище) ме светна, че Роналдо е по-популярен от Меси (справка последователите им в социалните мрежи).
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 13:30
гейналда е много популярна именно заради масмедийния култ към гейката. Нейовите "златни топки" са пресилени, за европейската титла имаше скромен принос и късмет, а съдийските ШЛ с фекал смърдид изобщо не трябва да ги броим.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 13:34
Пишеш глупости, напекло те е слънцето.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 13:35
С кое точно португалците с а по-безлични от Испания например? Португалия има много силен отбор и точно липсата на успехи се дължи на егото на Роналдо.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 13:39
Коментирам състава им на ЕП 2016.
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 14:14
Състава не им го помня, ама те тогава едва минаха групите, после всичките им мачове на елиминациите биха с продължения и дузпи. И на финала се контузи и биха без него. Абе големи калитари, определено имаше по-добри отбори от тях.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32267 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 28.06.2026 17:07
Панама 0:2 Англия Отчайващо първо полувреме за трите лъва и две големи НУЛИ. Панама имаше по-добрите положения... Добре, че индивидуалната класа на Джуд Белингам реши мача с пласиране и технично подлагане през крак за първия гол и после прецизното му копване на топката за втория гол в мача дело на принц Хари. 11-ти гол за Хари Кейн на СП с което изпреварва легендата Гари Линекер с 10. Англия излезе с възможно най-добрата си офанзивна формация (само Коби Мейно не игра, но явно няма и да играе на това първенство) и се видя отново, че изпитват големи мъки срещу отбори с нисък блок. Не стоят добре нещата и в защита, защото панамците на няколко пъти можеха да отбележат, а този отбор за мен е в топ 5 на най-слабите на първенството като игрови потенциал. Все пак нямаше драми и една икономична Англия се добра до елиминациите, където вече трябва да вдигнат нивото. Да видим... Панама пък стана единственият отбор на това световно първенство, който не успя да вкара гол!
Хърватия 2:1 Гана Класика 2-1 се получи. Много добър мач за ватрените. Контролираха мача от първата до последната минута. Много опитен и коварен отбор са хърватите. С големи имена, с голямо самочувствие и характер. Петър Сучич вкара от над 35 метра, няма ''по-дълъг'' гол от този на Мондиала.
Колумбия 0:0 Португалия Това 0-0 лъже. Стана хубав мач, а имаше и чудесна атмосфера. Много неприятно изненадан съм от играта на португалците с изключение на последните 10 минути на първото полувреме. Онова положение как не го вкара Бруно не знам. Леао имаше също отличен шанс за гол или пас дълбоко в продължението на мача, но изигра ситуацията по възможно най-лошият начин. Гледайки как играха португалците се питам две неща: Толкова си могат? Или искаха да отидат в другия поток при Испания (все пак имат добри спомени срещу тях от Лигата на нациите, а и тази Испания не плаши за разлика от Аржентина)? Ще видим още срещу хърватите на 1/16 финала, където ако Португалия играе по същия начин, то опитните и хитри хървати ще ги елиминират. Колумбия желаеше много повече победата (въпреки че и равенството ги устройваше) и имаха много повече положения за гол, но Диого Коща направи невероятен мач и спаси всичко. Отмениха и гол на колумбийците, много спорен. С тези чертания за засадата много ме съмняват на това световно...
ДР Конго 3:1 Узбекистан Историческо класиране за елиминациите на конгоанци! Узбеките започнаха ударно мача и бяха по-добрият отбор през първата част. Но през втората разочароваха. Силите им свършиха явно. Но все едно, напълно различен отбор. Много слаба игра във всеки един аспект. ДР Конго не им даваха да дишат и можеха да бият и с повече от 2 гола разлика. Вторият гол на Уиса в мача беше много красив и едновременно много труден за изпълнение.
Алжир 3:3 Австрия Съжалявам, но за мен този мач беше абсолютна пародия. Бяха се разбрали за 1-1, макс 2-2 (Швеция и Дания на ЕВРО 2004) и си личеше как и двата отбора спряха да играят след бързата размяна на двата гола през второто полувреме, за да не стане някоя беля... И тази беля можеше да стане, защото Рияд Марез не трябваше да вкарва онзи трети гол дълбоко в продължението. Лоша намеса и на вратаря. Личеше си как австрийските футболисти са бесни, хахаха. И какво стана? Още на втората атака след гола, веднага стана 3-3 след пародийна намеса в защита, а вратарят на Алжир дори не мръдна. Можеше поне ръцете да разпери, ама я за всеки случай недей... 3-3, зрелище (като игра не, много муден мач) но какво от това? Срамен мач! Но не е луд този, който яде баницата. ФИФА са големите виновници за цялата тази ситуация с групите. Не трябваше да променят регламента. Винаги общата голова разлика в групите е бил основният критерий. И да добавим тези най-добри трети. Пълен фарс!
Йордания 1:3 Аржентина Лионел Меси отново пренаписа историята, като стана първият футболист в историята разписал се на 7 поредни мача мача от СП?! Аржентина стана единственият отбор на това СП, който се е разписал в 6 от 6 възможни полувремена! Близо зад тях с актуална серия от по 5 поредни полувремена с гол са Франция и Нидерландия. Йордания пък вкараха гол и в трите си мача в групата. Браво на тях! Нещо с което могат да се гордеят.
Последна промяна Diavolo на 28.06.2026 17:33, променена общо 1 път
|
|   |
|
|