Групова фаза - III кръг - коментари
| Автор |
Съобщение |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 23:18
Бе белите хървати имат финал на СП, 3 място и полуфинал Не е зле. А църните африканци за цялата история нямат и един полуфинал... 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 23:33
Най-добрите африкански църни играят за Франция, Англия, Белгия и т.н.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32268 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 23:53
Визирах традиционните африкански държави. Не чернокожите в Европа. Които според мен никога нямаше да имат тази класа ако се бяха подготвяли изцяло в Африка. И пак като се тегли чертата в исторически план: Световните титли спечелени от бели отбори са много повече. Никакво сравнение не може да има. Само Германия и Италия имат 8 световни титли. Сложи 5-те световни титли на Аржентина и Уругвай и титлите на Испания и Англия разбира се. Франция 1998 г. също си беше бяла. Основно. Бразилия е флагмана на чернокожите, но и там е имало доста бели с решителен принос, но техните 5 титли могат да се броят в черния лагер.
Последна промяна Diavolo на 25.06.2026 23:55, променена общо 3 пъти
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 25.06.2026 23:57
Точно щях да те едитирам, ама вече си го направил за титлите! 
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 00:04
В Аржентина и Уругвай няма църни, били са испанска колония, Бразилия португалска и там са влачили роби от Ангола и Мозамбик.
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 00:08
Хайде да сменим темата, моля... 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 00:13
В Уругвай има. Еквадор приятно я цъкат.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 00:58
Много грамотно изигран мач от Еквадор, респект, каските само ми преебаха прогнозата!
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2718 Местоположение: planet earth
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 00:59
Аз преценя ли, че някъде дреме изненадата на някой мач, го играя. Не пиша механично победи за фаворита. На Шотландия-греда, надценил съм ги явно.. Но в виж Еквадор  Първата ми прогноза беше 2:1, не знам що смених на 1:0  С две прогнози го заковавах и щеше да е шедьовър, сега е само наполовина . Утре очаквам викингите да хапнат петли на грил. Да видим!
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 01:00
Шотландци и корейци оттекоха. Австралия-Парагвай и Швеция-Япония като се спретнат хиксове, ще изхвърлят и Иран, Сенегал или Уругвай.
Тия Еквадор не могат ли да се паднат някакси на Мексико, за да се накефя по-рано.
|
|   |
|
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 01:22
Евала майна за уцеления знак, респект! 
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 01:23
Еквадор 2:1 Германия Нагелсман по-добре да беше пуснал резервите. Щеше да има оправдание за загубата, а сега натовари психически титулярите. Безобразна игра на Нойер и защитата. Напълно заслужена победа за Еквадор. Излъгаха германците и по класически начин си обърнаха мача. Еквадор са много добър отбор и на 1/16 финала ни чака класика на Ацтека с Мексико. Още от сега виждам някакъв зверски ъндър. Кюраса 0:2 Кот Д' Ивоар В тренировъчно темпо в големи периоди от мача слоновете с лекота се справиха с Кюрасао. Резултатът лъже. Спокойно можеше да е 4:0 и 5:0, просто малшанс. Но приятен мач стана особено последните 20 минути, когато Кюрасао решиха, че ще вкарват и се надигнаха, но можеха да отнесат няколко гола от контри. Слоновете са много добър отбор.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 01:47
Еквадор показаха много сърцат и приятен футбол. Определено се зарадвах на влизането в игра на носителя на КБ с ЦСКА за 2021 Жорди Кайседо.
Американците обичат статистиката, и се появи такава, че това СП чупи рекорда по посещаемост. Но не разбрах само за груповата фаза или въобще. Вярно, че сега мачовете са повече, но ако е цялостно подобрен е страхотно.
Тук е мястото да напиша, че за мен от това което съм гледал това е много добре организирано първенство. Паузите в полувремената не ме дразнят толкова, ако станат традиция вече ще е различно, но не вярвам. За сметка на това не се дават някакви много големи продължения, днес беше изключение. Няма и излишно бавене на играта, футболът е бърз, падат доста голове. Не съм следил детайлно, но май няма мач 0-0 досега.
Шотландия са ебаси дърварите, не знам какво някои им се кефят. По-скучни са за гледане и от България. Навремето имаха футболисти като Страхан, Г.Макалистър, Дюри, МакКойст, Хендри в защита. Сега най-голямата им звезда е посредственяка Мактомини. Какво да коментирам повече?
И накрая, както за някои е досадно да четат моите коментари за дадени национални отбори (не че в съответните страни не се говори за това, напротив), така и не е хубаво да се натъртва как едва ли не белите за нищо не ставали, ако не били тия по-екзотичните. Дребнавост, сякаш Норвегия е това което е, точно заради Боб и Нуса, или в миналото е била заради Карю или един от Литекс, забравих как се казваше. Просто на мен не ми харесва тази тенденция и това е, на който му харесва да се радва и толкова.
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 01:52
Има 4 нулеви ремита, но да, като цяло преобладават головете. Рекорд за всички времена е вече. Само до този момент е имало повече публика отколкото на всеки друг Мондиал общо.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 02:05
Новите немци са същите ботуши като старите, само че не са ботове като тях и няма да се изненадам ако отпаднат още на 1/16 финалите.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 02:06
Норвежците просто извадиха поколение. Австрийците също са преобладавщо с играчи с немски фамилии, но са тотални дървари в атака.
 |
|
TheExorcist
(New Mersey Razors)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 03:18
 |  |  |  | albertz написа: Еквадор показаха много сърцат и приятен футбол. Определено се зарадвах на влизането в игра на носителя на КБ с ЦСКА за 2021 Жорди Кайседо.
Американците обичат статистиката, и се появи такава, че това СП чупи рекорда по посещаемост. Но не разбрах само за груповата фаза или въобще. Вярно, че сега мачовете са повече, но ако е цялостно подобрен е страхотно.
Тук е мястото да напиша, че за мен от това което съм гледал това е много добре организирано първенство. Паузите в полувремената не ме дразнят толкова, ако станат традиция вече ще е различно, но не вярвам. За сметка на това не се дават някакви много големи продължения, днес беше изключение. Няма и излишно бавене на играта, футболът е бърз, падат доста голове. Не съм следил детайлно, но май няма мач 0-0 досега.
Шотландия са ебаси дърварите, не знам какво някои им се кефят. По-скучни са за гледане и от България. Навремето имаха футболисти като Страхан, Г.Макалистър, Дюри, МакКойст, Хендри в защита. Сега най-голямата им звезда е посредственяка Мактомини. Какво да коментирам повече?
И накрая, както за някои е досадно да четат моите коментари за дадени национални отбори (не че в съответните страни не се говори за това, напротив), така и не е хубаво да се натъртва как едва ли не белите за нищо не ставали, ако не били тия по-екзотичните. Дребнавост, сякаш Норвегия е това което е, точно заради Боб и Нуса, или в миналото е била заради Карю или един от Литекс, забравих как се казваше. Просто на мен не ми харесва тази тенденция и това е, на който му харесва да се радва и толкова. |  |  |  |  |
Чаво, не съм съгласен само, че Мактомини е посредствен играч, просто Шотландия е една дърварска сбирщина, по-зле и от Булгаристан!
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 03:28
Чак по-зле. Ако ни хванат, поне тройка ще ни сложат. Тия са на Световно и играха на две поредни европейски.
Японците имат черен вратар с дръпнати очи. Вероятно е някакъв мелез.
 |
|
Balleta
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 03:31
Какъвто и да е, трябваше да се намеси по-добре при изравнителния гол на Еланга. Страхотен гол се получи. 
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Групова фаза - III кръг - коментари | 26.06.2026 04:03
Оформиха се още две двойки от 1/16 финалите:
Нидерландия - Мароко Бразилия - Япония
Вини ще наказва япончета, а победителя от другата двойка Нидерландия-Мароко отива в лесен поток на 1/8 финалитв, където ще срещне победителя от Канада - ЮАР
|
|   |
|
|