Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 20:15

Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Болоня - Рома 3:3 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Болоня - Рома 3:3   |   28.01.2013 13:00

Гледам че никой не пише и реших да раздвижа малко нещата :laugh: Е, аз мислех да пиша още вчера де, но не остана време.

С противоречиви чувства съм от срещата. От една страна стана много интересен за гледане мач, но от друга в мен останаха съмнения за редовността на мача. И да кажеш така се е получило просто, да беше станало веднъж хайде, но мачовете на Рома, не само този сезон, които намирисват станаха много.
Не приемам мнението, че "вълците" имат отдавна проблеми в защита и е нормално да правят такива резултати.
Дори и един отбор с колеблива защита трябва да е оправил играта си до този етап от сезона.
Освен това грешките са твърде наивни, за да се отдадат само на малшанс и липса на концентрация на даден футболист.
Отделно вчера може да се каже, че Рома от три атаки вкара три гола, защото те играха активно, но ударите към вратата бяха твърде малко. Също нещо съмнително.
Но и отбора като цяло играе неграмотно. От мачовете които гледах досега ми направи впечатление, че разчитат основно на центрирания, за да създават голови положения.
Отделно и селекцията е с ниско качество.
Имам съмнения и за мениджърски интереси.
Защо на вратата пази напълно неадекватния и слаб вратар Гойкоечея, а доказани имена с висока класа като Лобонт и Стекеленбург стоят на пейката?
Хайде, с единия Земан може да има конфликт, но и с двамата ли?
Не ми е ясно и какво още търсят в отбора Тадей и Перота, те са играчи за Серия Б.
Несериозно е да се разчита на тях като опции за широчина на състава по простата причина, че те не могат да свършат нищо.
Толкова години да се задържат в Рома не е реално. Сигурно ще ги държат докато почнат да се придвижват с помощта на бастуни.
Освен изброените дотук Пирис, Балдзарети, Пянич също не стават. Да не изреждам още, че трябва почти целия отбор да изредя.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Болоня - Рома 3:3   |   28.01.2013 13:30

От няколкото мача (3-4), които съм гледал този сезон съм на мнение, че състава си е добре. Отбора има нужда от треньор. Земан е окей за атрактивна игра и голови фиести, но не и за нещо голямо. Като погледнеш съставите на конкурентните отбори и е ясно, че само Ювентус имат по-добри играчи. Освалдо е супер,Ламела се развива с всеки мач,Флоренци и той. Тоти е стар вече, но дава пасове. Де Роси му падна формата, но си е величина в Рома. Дестро е добър нападател. Стекеленбург също е добър вратар,а Балдзарети и Бурдисо са си защитници на ниво. Въпреки това защитата е болната тема за отбора, но и аз като теб съм на мнение, че не е реално през мач да се пускат по 2-3 гола. Особено като Бурдисо си играе в центъра , а той е стабилен. Кастан също не е лош, но Земан ги върти постоянно с Маркиньо. Вратарите също ги върти, което е глупост велика. За купата с Интер игра Стекеленбург и се справи добре, сега чета от тебе, че в събота е пазил Гойкоечея ???
Това показваоще един път, че си трябва треньор. Рома след Спалети не е имала стабилен наставник. Спалети беше супер, но тогава нямаше пари за никакви играчи и правеше от нищо нещо. Като дойдоха парите и се почна със средняшките треньори. Монтела, Енрике, Земан и т.н. Добре ще е шефовете да вземат да се опомнят и да назначат някой доказан с име треньор,който да вкара в ред нещата.Продължавам да твърдя, че Рома с тези играчи (е, без Тадей и Перота) има потенциал за титла. Бутиковите състави на Интер и Лацио да не са по-добри или беззъбия Милан ?

Отговори с цитат
Мнение  Re: Болоня - Рома 3:3   |   28.01.2013 16:41

Ехе, значи аз съм гледал повече мачове на Рома от теб през този сезон. :laugh:
Мача с Интер за купата не можах да го гледам, но гледах този за първенство с нераздурите, да ти кажа тогава пак ме ядосаха Рома, привидно играха добре, но чистите голови положения и ударите към вратата бяха малко.
Мача с Болоня беше вчера(неделя). Коментатора каза, че в предварителния списък за стартов състав на вратата е бил записан Стекеленбург, но впоследствие се видя кой пази.

Истина е, че Интер и Милан не блестят като състави, но при тях има повече опитни играчи или утвърдени имена, докато в Рома има потенциално добри играчи, но опитните които играят са Бурдисо, Тоти, Де Роси.
В Лацио също имат утвърдени имена, но и аз не бих казал, че са по - добри.

Доколкото си спомням критикуваше и Спалети навремето( с основание), а и другите след него.
Аз моето мнение съм ти го казал - който и да е треньор на Рома няма да е много по - различно.

През годините тези италиански отбори които гледам - Интер, Милан, Ювентус, Лацио, Рома, Фиорентина, Удинезе, та от тези отбори за мен Удинезе и Рома правят най - съмнителните мачове. И това е тенденция от години.
За мен Рома участва много активно в манипулирани мачове и това е причината да няма успехи, въпреки наличието на добри футболисти.

За тях е изгодно (и те така хвърлят прах в очите на хората) да са симпатичния губещ, да играят атрактивно, да се харесват на фена, а той всеки път да казва че са нямали шанс и че не могат да се преборят с финансово по - мощните отбори от Севера.
За мен без преувеличение, ръководителите на Рома са по - зле и от Титан, Томов, Божков и Мултигруп.

Ето виж го Тоти какво прави от години. Ще ти изиграе супер мач, но когато мача не е от голямо значение.
Когато Рома обаче се бори за нещо него никакъв го няма.
Като онзи мач когато спечелиха купата преди няколко години - срещу Интер 6:2 мисля.
Да, но Интер си станаха шампиони, а купата си е второстепенен трофей.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Болоня - Рома 3:3   |   28.01.2013 22:03

albertz написа:
Ехе, значи аз съм гледал повече мачове на Рома от теб през този сезон. :laugh:
Мача с Интер за купата не можах да го гледам, но гледах този за първенство с нераздурите, да ти кажа тогава пак ме ядосаха Рома, привидно играха добре, но чистите голови положения и ударите към вратата бяха малко.
Мача с Болоня беше вчера(неделя). Коментатора каза, че в предварителния списък за стартов състав на вратата е бил записан Стекеленбург, но впоследствие се видя кой пази.

Истина е, че Интер и Милан не блестят като състави, но при тях има повече опитни играчи или утвърдени имена, докато в Рома има потенциално добри играчи, но опитните които играят са Бурдисо, Тоти, Де Роси.
В Лацио също имат утвърдени имена, но и аз не бих казал, че са по - добри.

Доколкото си спомням критикуваше и Спалети навремето( с основание), а и другите след него.
Аз моето мнение съм ти го казал - който и да е треньор на Рома няма да е много по - различно.

През годините тези италиански отбори които гледам - Интер, Милан, Ювентус, Лацио, Рома, Фиорентина, Удинезе, та от тези отбори за мен Удинезе и Рома правят най - съмнителните мачове. И това е тенденция от години.
За мен Рома участва много активно в манипулирани мачове и това е причината да няма успехи, въпреки наличието на добри футболисти.

За тях е изгодно (и те така хвърлят прах в очите на хората) да са симпатичния губещ, да играят атрактивно, да се харесват на фена, а той всеки път да казва че са нямали шанс и че не могат да се преборят с финансово по - мощните отбори от Севера.
За мен без преувеличение, ръководителите на Рома са по - зле и от Титан, Томов, Божков и Мултигруп.

Ето виж го Тоти какво прави от години. Ще ти изиграе супер мач, но когато мача не е от голямо значение.
Когато Рома обаче се бори за нещо него никакъв го няма.
Като онзи мач когато спечелиха купата преди няколко години - срещу Интер 6:2 мисля.
Да, но Интер си станаха шампиони, а купата си е второстепенен трофей.

Съгласен съм, че има съмнителни неща покрай отбора. Най-малкото почти всеки мач пускат по 2-3 гола :no:
Спалети наистина съм го критикувал, но сега от дистанцията на времето си давам сметка, че е класа над треньорите дето дойдоха след него. Все си мисля, че треньор от класата на Анчелоти или Липи може да докара титлата в Рим още другия сезон.
За Тоти не си прав. Правил е доста силни мачове срещу всички големи отбори. Само си спомни това Изображение от мача срещу Ювентус. С Интер също има доста добри мачове и редовно си им вкарваше последните сезони.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Болоня - Рома 3:3   |   28.01.2013 22:19

Оу, това си мислех, че няма нужда да го уточнявам, но съм сбъркал.
Не казвам, че Тоти не е играл силно срещу силни отбори, напротив.
Просто може да играе силно срещу Ювентус Ноември или Декември месец, но ако мача е края на Април или Май и той решава титлата, няма да играе силно, това ми беше мисълта. ,Може да вкара три поредни пъти на Юве, но когато Рома най - много се нуждае да вкара, няма да вкара. Надявам се да си ме разбрал вече.
Аз и затова писах, че Рома умее добре да хвърля прах в очите на хората. Те ако падаха само от силните или се дънеха прекалено често срещу слабаци това нямаше да е така.

Иначе много си прав, че от дистанцията на времето човек преценява по - добре случилото се.
Анчелоти може и да дойде като треньор, нищо не се знае. :-)
Но ако дойде някой по - сериозен той ще иска и по - сериозна селекция и повече отговорност, а Тоти и Де Роси не са свикнали да играят по свирката на някой, а да командват те.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Болоня - Рома 3:3   |   28.01.2013 22:41

albertz написа:
Оу, това си мислех, че няма нужда да го уточнявам, но съм сбъркал.
Не казвам, че Тоти не е играл силно срещу силни отбори, напротив.
Просто може да играе силно срещу Ювентус Ноември или Декември месец, но ако мача е края на Април или Май и той решава титлата, няма да играе силно, това ми беше мисълта. ,Може да вкара три поредни пъти на Юве, но когато Рома най - много се нуждае да вкара, няма да вкара. Надявам се да си ме разбрал вече.
Аз и затова писах, че Рома умее добре да хвърля прах в очите на хората. Те ако падаха само от силните или се дънеха прекалено често срещу слабаци това нямаше да е така.

Иначе много си прав, че от дистанцията на времето човек преценява по - добре случилото се.
Анчелоти може и да дойде като треньор, нищо не се знае. :-)
Но ако дойде някой по - сериозен той ще иска и по - сериозна селекция и повече отговорност, а Тоти и Де Роси не са свикнали да играят по свирката на някой, а да командват те.

Е, то на Тоти му остават още 1-2 сезона макс за съжаление, а може и да го направят помощник треньор ако дойде някой като Анчелоти примерно. Ето какво излезе днеска http://gong.bg/view_article.php?article_id=324619
Значи все пак някой мисли в тоя отбор ;-)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]