Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 20.09.2026 23:16

Отговори на тема  [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Шампионска лига - 1/2 финали (26/27.04 - 03/04.05) 
Автор Съобщение
(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска лига - 1/2 финали (26/27.04 - 03/04.05)   |   05.05.2016 23:17

Diavolo написа:
Сега изгледах отново мача между Байерн и Атлетико
Значи Байерн наистина имаха много голямо териториално предимство, както и такова във владеенето на топката, но дефакто нямаха нито едно чисто голово положение в мача. Първото полувреме имаха едно положение на Левандовски, но от малък и неудобен ъгъл, което Облак спаси. После един далечен удар на Рибери, който Облак леко неуверено пробва да хване, но се получи малко нескопосано избиване. И дойде тъпия пряк свободен удар след ненужното нарушение на границата на наказателното поле на Аугусто Фернандез, а самия гол дойде след нелеп рикошет в Хосе Хименез. Дузпата какво да я коментирам, отново глупост, този път на Хименез. Дефакто всичко опасно пред вратата на Облак дойде не от футболистите на Гуардиола, а на тези на Симеоне.
Второто полувреме по-скоро стихиен натиск на Байерн. Един далечен и безопасен удар на Чаби Алонсо последвано от едно наистина хубаво положение на Левандовски след страхотен пас на Видал, но топката му дойде малко неудобна и не можа да я нацели както трябва, а и беше в нудобно положение. След втория гол на Байерн дошъл след грешка на Фелипе Луиш (най-вече) и Диего Гудин до края нищо опасно, отново далечен и немощен удар на Коман и един по-опасен далечен удар на Алаба, но станал такъв след поредния рикошет.
Не че Атлетико са имали някакви шансове за гол, но Байерн бе фаворита, Байерн има къде, къде по-големи звезди. Всъщност в първия мач в Мадрид гредата на Торес (когато можеше да стане 2-0) бе именно такова 100% положение за гол, което Байерн нямаха за всичките 180 минути футбол.
Така че в заключение може да се каже, че точната дума е Атлетико надхитри и отстрани Байерн по правилата на европейските клубни турнири, а не че са ги надиграли категорично и т.н.
Но това е напълно достатъчно. Единия отбор е на финал, другия не. Точно това малкото го имаше у Симеоне, а не в Гуардиола, като коз.

Дяволе, откъде го измисли това бе? Байерн нямали чисто положение??? Първо че имаха най-чистото възможно положение във футбола - дузпата. След това, положението, което ти описваш като "едно положение на Левандовски, но от малък и неудобен ъгъл" всъщност беше центриране, при което Мюлер и Левандовски бяха сами срещу вратаря, но Мюлер я свали прекалено дълга. Второто Левандовски на три пъти имаше много удобни положения в наказателното, при които не я уцелваше добре за да стане хубав удар. Така че положения имаше повече от достатъчно, а и Байерн имаха повече от 30 удара, май казаха че било рекорд срещу Атлетико на Симеоне. Да, много ясно че нямаха положение като гредата на Торес, но то няма и как да имат при положение, че те водеха играта и в наказателното винаги имаше по 7-8 играчи на Атлетико. Така че за първия мач може и да е така, но във втория мач категорично Симеоне не е надиграл Гуардиола, напротив, беше надигран и късметът го покри.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска лига - 1/2 финали (26/27.04 - 03/04.05)   |   05.05.2016 23:58

тц, това бяха трудни за отиграване топки за Лева и неслучайно така и не се стигна до нещо по-драматично пред Облак...
Задачата на Чоло беше да вкарат гол и да не допускат три. Мисия изпълнена! Пеп е АУТ! За трета поредна година с мега звезден отбор не може да се класира на финал.
Това са фактите. Дузпите са част от играта и се изпускат. При 2-0 мача не свършва, Атлетико пак можеше да вкара. Няма акота тук. Торес също изтърва дузпа.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска лига - 1/2 финали (26/27.04 - 03/04.05)   |   06.05.2016 00:18

Diavolo написа:
тц, това бяха трудни за отиграване топки за Лева и неслучайно така и не се стигна до нещо по-драматично пред Облак...
Задачата на Чоло беше да вкарат гол и да не допускат три. Мисия изпълнена! Пеп е АУТ! За трета поредна година с мега звезден отбор не може да се класира на финал.
Това са фактите. Дузпите са част от играта и се изпускат. При 2-0 мача не свършва, Атлетико пак можеше да вкара. Няма акота тук. Торес също изтърва дузпа.

Естествено че това са фактите, аз коментирам анализа ти, който не е точен.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска лига - 1/2 финали (26/27.04 - 03/04.05)   |   06.05.2016 00:32

Според мен си е абсолютно точен.

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска лига - 1/2 финали (26/27.04 - 03/04.05)   |   06.05.2016 12:23

spurs написа:
Ами не, ти ми вадиш факти и аргументи защо Симеоне е добър треньор, което аз никъде не съм отрекъл. Аз само казвам, че номерата му са супер селски и цигански, точно каквито бяха и като беше футболист - ако си забравил, по онова време се водеше провокатор номер 1 в световния футбол.

С Хенман съм съгласен, ама те с Мейджа пък по друга линия не мерят с еднакъв аршин - писали са тиради срещу симулациите на Барса, а не видам да се възмущават на симулациите на Атлетико ;)

Просто симулациите на Барса обикновено водят до дузпа/дузпи и червен(и) картон(и) и затова дразнят ужасно много, докато при Атлетико - само до бавене на времето и изнервяне на обстановката. Не че това не е за критика, струва ми се, че още преди 2-3 години писах, че тия цигании не ме кефят. Но това не означава, че не ми харесват другите достойнства в играта на Атлети и че няма да ги подкрепя срещу тики-таката. За финала сега съм раздвоен - който и да бие, няма да е зле. Ако Мангалдо не беше в Реал, щях да съм твърдо за тях и Крал Зизу, но предвид неговото присъствие и страхотното рънче на Чоло и компания до финала, съм повече неутрален. :-D

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска лига - 1/2 финали (26/27.04 - 03/04.05)   |   06.05.2016 12:56

tonzos_justice написа:
Този грозен футбол на Атлетико! Този антифутбол! Жалко че на Реал им се поднася наготово нова титла. Отбор с нападател Торес да ти играе финал, заеби и недоразуменията!!!

Много се забавлявам като те чета. :laugh:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска лига - 1/2 финали (26/27.04 - 03/04.05)   |   06.05.2016 12:57

alessandron написа:
tonzos_justice написа:
Този грозен футбол на Атлетико! Този антифутбол! Жалко че на Реал им се поднася наготово нова титла. Отбор с нападател Торес да ти играе финал, заеби и недоразуменията!!!

Много се забавлявам като те чета. :laugh:

Болезнено е да те сексат два пъти за три години. :laugh: :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Шампионска лига - 1/2 финали (26/27.04 - 03/04.05)   |   06.05.2016 13:11

Henman написа:
spurs написа:
Ами не, ти ми вадиш факти и аргументи защо Симеоне е добър треньор, което аз никъде не съм отрекъл. Аз само казвам, че номерата му са супер селски и цигански, точно каквито бяха и като беше футболист - ако си забравил, по онова време се водеше провокатор номер 1 в световния футбол.

С Хенман съм съгласен, ама те с Мейджа пък по друга линия не мерят с еднакъв аршин - писали са тиради срещу симулациите на Барса, а не видам да се възмущават на симулациите на Атлетико ;)

Просто симулациите на Барса обикновено водят до дузпа/дузпи и червен(и) картон(и) и затова дразнят ужасно много, докато при Атлетико - само до бавене на времето и изнервяне на обстановката. Не че това не е за критика, струва ми се, че още преди 2-3 години писах, че тия цигании не ме кефят. Но това не означава, че не ми харесват другите достойнства в играта на Атлети и че няма да ги подкрепя срещу тики-таката. За финала сега съм раздвоен - който и да бие, няма да е зле. Ако Мангалдо не беше в Реал, щях да съм твърдо за тях и Крал Зизу, но предвид неговото присъствие и страхотното рънче на Чоло и компания до финала, съм повече неутрален. :-D

С болднатото съм напълно съгласен. Това, което дразни най-много при УЕФАлона, е че спорните положения им се свирят така, както не биха се свирили на никой друг отбор. Отделно са чистите съдийски подпирачки, в които няма място дори за спор - като например 6:0 над Хихон, където 4 гола са абсолютно нередовни и де факто само голове номер 3 и номер 6 са по правилата.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 148 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8