Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 02:28

Отговори на тема  [ 99 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Лига на Нациите 2024-2025 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   18.11.2024 11:11

Да си кажа какво ми направи впечатление.
Начи без Мбапе Франция играят по-добре Не ми е ясно на какво се дължи ,но снощи срещу Италия направиха силен мач .
Ако защитника на Ирландия не беше сбъркал за дузпата,не виждах как англичаните щяха да бият .Формата на Хари е отвратителна.Правилно е било решението на Карсли да го остави да търка пейката срещу Гърция .
Холанд е машина.Някои мои колеги ми се чудят ,как тъй говоря добри думи за футболист от вражески отбор Аз да не съм сляп,класата си е класа.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   18.11.2024 12:25

Да видим днес без Десподов какво ще играят нашите юнаци.

Мбапе е в криза от ЕВРО 2024 насам.
И сякаш затъва все повече...

Искрено се надявам Норвегия да се класира на световното през 2026 г. Имат супер поколение и е грехота все да не могат да се класират. Дано случат на добър жребий. Май на 13 декември беше жребия за световните квалификации за зона Европа.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   18.11.2024 17:22

borkata написа:
Да си кажа какво ми направи впечатление.
Начи без Мбапе Франция играят по-добре Не ми е ясно на какво се дължи ,но снощи срещу Италия направиха силен мач .
Ако защитника на Ирландия не беше сбъркал за дузпата,не виждах как англичаните щяха да бият .Формата на Хари е отвратителна.Правилно е било решението на Карсли да го остави да търка пейката срещу Гърция .
Холанд е машина.Някои мои колеги ми се чудят ,как тъй говоря добри думи за футболист от вражески отбор Аз да не съм сляп,класата си е класа.

А видя ли Нуса какъв мач направи - освен гола почти всичките останали са с негова асистенция (по един или друг начин)...

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   18.11.2024 18:35

Кой е този Нуса?

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   18.11.2024 19:34

Знам го от ФИФА 2023: обещаващ талант крило - беше в Брюж май. А от този сезон е в Лайпциг - май е на 19 години, само. От новите, модерни скандинавци...
Антонио Нуса

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   19.11.2024 11:12

От БФС трябва сериозно да помислят за преместване на мачовете на националите в провинцията.Снощи никаква обстановка,никаква подкрепа.То не стига,че те я немогат,ами и на стадиона се чува ехото от подвикванията.В Пловдив беше по-пълно и по-задължаващо някак си към играчите.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   19.11.2024 23:21

borkata написа:
От БФС трябва сериозно да помислят за преместване на мачовете на националите в провинцията.Снощи никаква обстановка,никаква подкрепа.То не стига,че те я немогат,ами и на стадиона се чува ехото от подвикванията.В Пловдив беше по-пълно и по-задължаващо някак си към играчите.

Абсолютно и смея да твърдя, че България няма нужда от национален стадион. Ако в София има 2 хубави стадиона на ЦСКА и Левски + Колежа и един стадион във Варна. Добави и Разград и ако някой друг град направи приличен стадион, тогава защо ни е стадион тип Уембли на който да се играе 1 финал за купата + няколко мача на националите?

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   20.11.2024 04:39

bai Momchil написа:
borkata написа:

Абсолютно и смея да твърдя, че България няма нужда от национален стадион. Ако в София има 2 хубави стадиона на ЦСКА и Левски + Колежа и един стадион във Варна. Добави и Разград и ако някой друг град направи приличен стадион, тогава защо ни е стадион тип Уембли на който да се играе 1 финал за купата + няколко мача на националите?

Армията между другото се очертава да стане много добро модерно съоръжение и е на същото централно място, като националния, който, колкото и да имам сантиментални чувства, много трудно може да бъде ремонтиран в съвременен стадион, сегашни международни стандарти. Просто заради локацията. Ако тръгнат да го изграждат, означава, че трябва да спрат движението в три ключови централни булевардни възли за поне една година, а това няма как да стане. Виж за мега концерти е отличен, но не и за международен финал например, както направиха в ... Скопие!

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   20.11.2024 11:30

Национален стадион не може да се изгради на мястото на сегашният. Той трябва да е на друга локация.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   20.11.2024 14:43

bai Momchil написа:
Национален стадион не може да се изгради на мястото на сегашният. Той трябва да е на друга локация.

Защо? За да могат да набичат бизес сгради на негово място ли?
И стадиона да отиде някъде накрая на града... Кремиковци например...

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   20.11.2024 16:53

alexbg написа:
bai Momchil написа:

Това което обясняваха е че нямало място за паркинг уж, което било изискване. Не знам дали е така. За мен този стадион трябва да си остане стадион за лека атлетика, концерти и за спортове като ръгби например. Иначе като локация за потенциален нов национален стадион, някъде преди летището, на спирка на метрото. Ама за мен е излишно да наливат тия милиони там. По-добре да ги дадат на софийските отбори да си построят стадиони.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   21.11.2024 11:09

alexbg написа:
bai Momchil написа:

Защото, Алекс, това ще спре възловите булеварди в столицата за поне една година, няма да си избият парите, просто Националният е НАЙ-в центъра, икономическо е. Армията е близо, но няма булеварди там. Уембли например е далеч от центъра на Лондон!

Иначе аз съм категорично против потенциално разрушаване, това е национална емблема, която трябва да си стои, за разлика от оня измислен паметник, който така и не го до-махнаха!

Последна промяна TheExorcist на 21.11.2024 11:13, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   21.11.2024 14:47

TheExorcist написа:
alexbg написа:
bai Momchil написа:

Защото, Алекс, това ще спре възловите булеварди в столицата за поне една година, няма да си избият парите, просто Националният е НАЙ-в центъра, икономическо е. Армията е близо, но няма булеварди там. Уембли например е далеч от центъра на Лондон!

Иначе аз съм категорично против потенциално разрушаване, това е национална емблема, която трябва да си стои, за разлика от оня измислен паметник, който така и не го до-махнаха!

Такива гнусни бетонни уроди е пълно във всички градове и то все на видими и централни места. Ние нямаме толкова паметници на българи, колкото на съветски боклуци.

Иначе стадиона е емблема, ама въпроса е колко икономически изгодно е да се подържа такъв стадион. Не случайно в Англия старите стадиони ги бутат - и Уайт Харт Лейн и Хайбъри и Ъптън Парк и Мейн Роуд вече ги няма като стадиони. За съжаление същата съдба ще го последва и Гудисън. А всички тия стадиони бяха емблема.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   21.11.2024 15:59

Според мен проблемът с евентуална реконструкция/новоизграждане на Националния Стадион съвсем не опира до блокиране на инфраструктурата. Подобни дейности в наши дни се извършват на къде по-невралгични локации и с къде по-малко място. Нито една от прилежащите пътни артерии не би се наложило да бъде затворена.

Проблемът е с липсата на достатъчно площи за паркоместа, която би ударила и по категорията на едно бъдещо съоръжение, което съответно би понижило статуса му и намалило шансовете да бъде използвано за престижни и най-вече доходоносни събития, без значение дали си говорим за мачове, състезания или други мероприятия. Не че е неосъществимо де. Надолу може да се копае колкото иска човек. Всички модерни стадиони в ЦГЧ по света, колкото и да намаляват като бройка, разполоагат с огромни подземни гаражи на сума ти нива. Естествено, това е свързано с допълнителни разходи, а както знаем, родните функционери винаги гледат да минат тънкажно и предпочитат една ливада, където с Х на брой ремаркета асфалт всичко би заспало. Тук си трябва хай-тек и интелигентни решения.

Другият проблем е свързан с формàта на съоръжението, който пък от своя страна в известна степен предопределя потенциала му като инвестиция. Ако се остане към настоящия формат с писта, едва ли ще иамаме шансове за какъвто и да е финал в ЕКТ или СК. Освен това поне моето лично мнение е, че инвестирането в стадион за лека атлетика е меко казано рисковано. Този спорт постепенно губи популярност и като изключим Олимпиадите и Златната Лига интересът е крайно незадоволителен. В подкрепа на това мога да дам като пример множество стадиони с писти, които през последните 10-20 години бяха основно реконструирани или новоизградени на същото място като чисто футболни стадиони - Москва, Варшава, Будапеща, Букурещ, Киев, поне 10-15 броя из Германия и т.н. В Лондон и Манчестър дори бяха построени стадиони с писти за предстоящи лекоатлетически състезания, за които предварително се знаеше, че в последствие ще бъдат реконструирани като чисто футболни арени. Единствено в Париж се изсипаха съответните пари за да се направи истински мултифункционален стадион с подвижни трибуни, в състояние да подслонява всякакви спортни и неспортни събития.

Дори в случай, че се избере опцията за чисто футболен стадион, която е малко по-евтина и доста по-интересна, изникват въпроси около капацитета и целесъобразността, имайки предвид колко хора ходят на мачове на националния отбор (най-вече когато тези се играят в София), като нямам предвид евентуални посещения на някой от елитните отбори по силата на някой жребий, а редовно ходене без значение на противника или хайде, някакво усреднено число. Щото на всеки би трябвало да му е ясно, че национален стадион с капацитет 20.000 по-добре изобщо да не бъде започван.

В случай, че се премине към модел без национален стадион (като в Германия, Италия, Испания, Нидерландия, Швейцария, Чехия...) изниква въпросът КАКВО ще дойде на мястото на стадиона, когато него вече го няма? Е, тук мене лично ме втриса само като се опитвам да си представя какви глупости може да роди българския нихилизъм и безочие, когато става дума за кокала. Локацията е безкрайно апетитна и не ми се мисли на каква умнотия бихме могли да станем неми свидетели.

В крайна сметка, колкото и да е грозен, амортизиран и старомоден, май поне засега най-добре (или по-скоро най-малко зле) ще е стадионът да си остане в сегашното си състояние с минимални разходи по поддръжка и козметични дейности.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   22.11.2024 03:03

Евала за анализа бро, като най-точното е родните функционери винаги гледат да минат тънкажно и предпочитат една ливада, където с Х на брой ремаркета асфалт всичко би заспало. Тук си трябва хай-тек и интелигентни решения..
Ганьовския богаташ е мизерник по манталитет и него го интересува лъскавото и скъпите коли и палати, а не да оправи държавата, която е кочина и имиджа и по света.
Обикалям из черноморието и знам за какво пране на пари става въпрос, изоставени хотели и бази на прекрасни места.
Колкото до стадиона, донякъде съм съгласен, че трябва да остане в сегашния си вид, колкото и да е obsolete, защото ако бъде разрушен напълно, хищните копеленца ще корумпират и без това вече корумпираната държава и ще построят някакъв свръх световен мол център ( България е с най-много молове от европейските страни б.а. ) и спортната и културна история на това място е :wave:

И понеже спомена за Лондон, там няма стадион или концертни зали баш в центъра, там всичко е от втора зона навън.

P.S. Мазохистично гледах репортаж от баналния финал 2018, където гнусния Рамос трябваше да бъде изгонен, а Кариус сменен, но нямаше как да стане по средата на второто, още не се знаеше, че има сътресение, кънкъшън, но отдалече стадиона в Киев наистина много добре са го модернизирали и с пистата, не знам, може би подобно нещо може да се направи и с националния, защото без пълно разрушение, няма как да махнеш пистата, иначе е идеално за концерти.

P.S. 2 Само да добавя, българина е най-разединеното племе, което го има, тоя паметник, от махане, е полумахнат и е по-грозен и от преди, щото не може да се вземат решения!

Последна промяна TheExorcist на 22.11.2024 03:08, променена общо 1 път

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   22.11.2024 10:55

Туморът на комунизма в България е пуснал най-много метастази от всички останали държави от СИВ, за съжаление Томич. Явно пропагандата тук е била много добра. От там идва и разединението, щото в момента почвата е супер благодатна за това. И това не го разбират както копейките, които си живеят в техният абсурдно антиутопичен свят, така и останалите хора със западни убеждения. И други се възползват от това.

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   22.11.2024 14:18

bai Momchil написа:
Туморът на комунизма в България е пуснал най-много метастази от всички останали държави от СИВ, за съжаление Томич. Явно пропагандата тук е била много добра. От там идва и разединението, щото в момента почвата е супер благодатна за това. И това не го разбират както копейките, които си живеят в техният абсурдно антиутопичен свят, така и останалите хора със западни убеждения. И други се възползват от това.

Бро, туморът за разединението на ганьо е мнооого отпреди комунизма. Чувал си за поп Кръстьо предполагам. Предадатеслкото на булгаристанеца е в главата и в кръвта му!

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   22.11.2024 14:36

Плейофи за влизане/запазване място в Лига C
Гибралтар - Латвия
Малта - Люксембург

Плейофи за влизане/запазване място в Лига B
Косово - Исландия
България - Ейре
Армения - Грузия
Словакия - Словения

Плейофи за влизане/запазване място в Лига A
Турция - Унгария
Украйна - Белгия
Австрия - Сърбия
Гърция - Шотландия

Група А, 1/4 финали
1. Нидерландия - Испания
2. Хърватия - Франция
3. Дания - Португалия
4. Италия - Германия

Група А, 1/2 финали
4 - 3
1 - 2

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   22.11.2024 14:36

Поп Кръстьо не е предал Левски.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Лига на нациите 2024/2025   |   22.11.2024 14:38

Плейофи за влизане/запазване място в Лига C
Гибралтар - Латвия
Малта - Люксембург

Плейофи за влизане/запазване място в Лига B
Косово - Исландия
България - Ейре
Армения - Грузия
Словакия - Словения

Плейофи за влизане/запазване място в Лига A
Турция - Унгария
Украйна - Белгия
Австрия - Сърбия
Гърция - Шотландия

Група А, 1/4 финали
1. Нидерландия - Испания
2. Хърватия - Франция
3. Дания - Португалия
4. Италия - Германия

Група А, 1/2 финали
Италия - Португалия
Испания - Франция

Португалия - Франция

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 99 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща