ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид
| Автор |
Съобщение |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 30.04.2014 23:29
Попрочетох в предната тема разни мнения и реших и аз да споделя няколко неща. Първо, съжалявам че нямах време преди полуфиналите да пиша, но лично аз не съм изненадан от развоя, очаквах мадридско дерби на финала. В Мания се вижда - един от малкото съм, може би единственият, който игра твърда 2-ка на Реал, Атлетико мислех, че ще излъжат Челси я след продължения, я с гол на чужд терен, но те пък си ги биха още по-убедително. А и ми донесоха биричка благодарение на едно наивно момче от Челси, нали съм добряк не го резнах с буренце Второ - за финала. Отново залагам на Атлетико и ще кажа защо. Дюшекчиите са мега каръци, през годините примери бол. Затова мисля, че Фортуна ще е за тях. Освен това отбори като тях, както и като Челси са напълно способни да спрат Реал и големи фигури като Роналдо, просто защото играят директен и отборен футбол - здрава преса, безкомпромисна игра. Откакто Симеоне им е треньор, Атлетико не страдат от комплекс от Реал, след като толкова години Белия балет ги гърчеше (бтв. наскоро говорих за тоя прякор Белия балет и в Испания всъщност не го знаят?! Мой приятел ми каза, че там ги наричат Меренгес, което било някакъв вид храна, май гевречета, не помня вече). Вярно е, че тая година за Копа Дел Рей Реал би два пъти убедително, но е вярно и че в тоя момент Атлетико бяха в миникриза - единствената им през сезона. Сега са пак в пик и Реал трябва да са пределно наясно, че ще трябва да показват страхотна игра в атака, щото стигне ли се до това защитата да решава, мачът да се развие с повече физика и сблъсъци, тогава не виждам как защитата на Реал ще изкара - справка срещите за първенство и тая година. Това не им е импотенцията Пеп Гуардиола да си цъкат безмислени пасчета. Разбира се, в толкова голям мач всичко може да стане и разбира се, Реал ще е фаворит заради по-големите звезди, по-голямото име и повечето опит. Но все пак аз си мисля, че ще грейне слънце и на улицата на Атлетико.
Последна промяна alessandron на 30.04.2014 23:45, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 30.04.2014 23:39
прякорите сме ги нищели много тук, Лос Бланкос и Меренгес са прякорите в Испания, за малък период и Викингите, това с Белия Балет е повече българско понятие ...
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 30.04.2014 23:43
Да, сигурно, просто не съм обръщал внимание, все пак Реал не са ми някаква любов, за да ги следя изкъсо. Поздрави и тук за победата ви над покаталунчения Байерн, а на баварците пожелавам да уволняват по-бързичко Гуардиола.
|
|   |
|
 |
|
A.Agassi
(Valiant Knights)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 30.04.2014 23:45
за съжаление това е отколешен проблем на БГ журналистиката. ползват се понятия, които нямат нищо общо с истината и масово се говори наизуст. тук им казват само Мадрид обикновено или другите 2, които е споменал Балета. примерно "Кралския Клуб" никой не им казва. то в Испания има 20-ина "Реал-а", така че...
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 30.04.2014 23:47
Да, това за кралския клуб също. Просто различни прякори в БГ, не мисля, че е толкоз лошо в случая :)
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 30.04.2014 23:50
Дано познаеш, но ме мъчи аналогията от миналогодишния финал. Пак два отбора от една страна, единият гранд, другият малък и симпатичен, но спечели гранда.
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 30.04.2014 23:51
"Белият балет" и "кралският клуб" тръгват от едни стари БГ книжки за футбола.
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 30.04.2014 23:52
Дотук Атлетико сътвориха огромен подвиг, за което заслужават поклон! На финала.... трябва да бият, могат да бият и ще бият! 
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 01.05.2014 02:35
Трудничко... Дано, естествено ще дера гърло за Атлетико, а и след 1/8 финалите те бяха моя фаворит за титлата, ама почти сигурно ще станат шампиони в примера и да направят дубъл ще е сензационно направо. Някак си чисто статистически не ми се вярва. В подобни финали между голям гранд и по-обикновен отбор така да се каже, в 90% от случаите печели голямото име. Да за първенство победа за Атлетико на Бернабеу и равен на Калдерон, ама в купата на краля имаше погром (вярно Атлетико няма и ресурса да играят на три фронта). От друга страна когато двата отбора са спорили на финал, резултата е 4-1 за Атлетико!! Да на давам пример и за прегазването на Валенсия с 3-0 от Реал на Дел Боске с Раул, Мориентес и Макманамън ако не се лъжа. После парите развалиха този тогава играещ страхотен футбол отбор и се превърнаха в ненавиждания цирк...
Последна промяна Diavolo на 01.05.2014 02:37, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 01.05.2014 11:08
 |  |  |  | alessandron написа: Попрочетох в предната тема разни мнения и реших и аз да споделя няколко неща. Първо, съжалявам че нямах време преди полуфиналите да пиша, но лично аз не съм изненадан от развоя, очаквах мадридско дерби на финала. В Мания се вижда - един от малкото съм, може би единственият, който игра твърда 2-ка на Реал, Атлетико мислех, че ще излъжат Челси я след продължения, я с гол на чужд терен, но те пък си ги биха още по-убедително. А и ми донесоха биричка благодарение на едно наивно момче от Челси, нали съм добряк не го резнах с буренце Второ - за финала. Отново залагам на Атлетико и ще кажа защо. Дюшекчиите са мега каръци, през годините примери бол. Затова мисля, че Фортуна ще е за тях. Освен това отбори като тях, както и като Челси са напълно способни да спрат Реал и големи фигури като Роналдо, просто защото играят директен и отборен футбол - здрава преса, безкомпромисна игра. Откакто Симеоне им е треньор, Атлетико не страдат от комплекс от Реал, след като толкова години Белия балет ги гърчеше (бтв. наскоро говорих за тоя прякор Белия балет и в Испания всъщност не го знаят?! Мой приятел ми каза, че там ги наричат Меренгес, което било някакъв вид храна, май гевречета, не помня вече). Вярно е, че тая година за Копа Дел Рей Реал би два пъти убедително, но е вярно и че в тоя момент Атлетико бяха в миникриза - единствената им през сезона. Сега са пак в пик и Реал трябва да са пределно наясно, че ще трябва да показват страхотна игра в атака, щото стигне ли се до това защитата да решава, мачът да се развие с повече физика и сблъсъци, тогава не виждам как защитата на Реал ще изкара - справка срещите за първенство и тая година. Това не им е импотенцията Пеп Гуардиола да си цъкат безмислени пасчета. Разбира се, в толкова голям мач всичко може да стане и разбира се, Реал ще е фаворит заради по-големите звезди, по-голямото име и повечето опит. Но все пак аз си мисля, че ще грейне слънце и на улицата на Атлетико. |  |  |  |  |
Все пак освен, че Реал е гранд, също така мисля е вярно, че играят доста приличен футбол. Само гранд-а, името, мач не печели. Освен всичко психологически едно е да си севте на финал, друго е да си го печелил доста пъти. Тактически двата отбора ще се напаснат и не мисля, че някой априори има предимство, но класата на КР7, Бензема, Касияс и Рамос е по-големшка. Ще липсва обаче Шаби Алонсо. Атлетико ще противопоставят огромна енергия, агресия и желание за победа.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 01.05.2014 11:54
Реал че играят тоя сезон, играят, но в големите дербита не бяха кой знае колко убедителни, с изключение Байерн и изпускаха инициативата. Така че според мен можем да очакваме подобно нещо и на финала.
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13100 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: AW: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 01.05.2014 12:51
Аз, Санде, също съм оптимист по отношение на финала, макар и по-умерен от тебе. Най-якото обаче, което ще се получи при триумф на Атлетико ще е, че "вторият отбор на Мадрид" ще има и Трите във витрината си, нещо, което "първият отбор на Мадрид" никога няма да има, хихихи.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 01.05.2014 13:49
Според мен пък Реал ще си ги резне с лекота за 10-ата (нещо като някогашния финал Реал-Валенсия), пък Атлетико ще вземе Примерата. Иначе Фортуна си направи мега гавра с Крал Моу - сега друг да обере големите лаври на труда му в Мадрид, ама това е фуболът и животът понякога :)
|
|   |
|
 |
|
Dobril
(The Grizzlies)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 01.05.2014 14:27
"крал моу" - хахаха, татка ви Карло доказа, че е класи над прехваленото цигане - медиен балон. При него фекал определено играят по-добре, все пак спечелиха и една купа на краля, което не е малко в сравнение с миналия сезон, когато нищо не спечелиха.
|
|   |
|
 |
|
control
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 01.05.2014 14:50
Атлетико може само за 1 година да вземе, направо да открадне 3 трофея от Реал - след копата, сега премиерата и ШЛ. После нека им викат абонати на Реал или лузърите от Мадрид. На финала ще е идеално за тях да вкарат 1 гол в началото и после да си чакат шансовете.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 01.05.2014 15:16
Атлетико нищо не е откраднал - за Копата тоя сезон беше разбит, в Примера Реал САМ се прецака в мача с Барса от Атлетико НИЩО не зависеше към тоя момент, финала в ШЛ тепърва предстои - определението абонати идва след 10 ГОДИНИ, пак повтарям 10 ГОДИНИ без победа над Реал  Много сте интересни някои - избухва някой отбор дето е бил в миманса не знам си колко години + Б група, прави пробив, после минава в забвение пак за нови намсиколко години (Атлетико, Борусия) и видите ли те не са като лошите големи батковци от Реал, Байерн, Манчо, които всяка година трябва да са на ниво и 2-о място е абсолютен провал за тях. Не е лесно и да си гранд, даже доста по трудо, въпреки парите и подкрепата, напрежението е убийствено там, кой ще те чака да градиш или развиваш младоци, феновете не чакат, рекламодателите също. П.П. 1 За абонати се обърни към Девола той е спеца там. П.П. 2 Иначе в един мач на финал всичко се случва
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 01.05.2014 15:33
Най-неочаквания финал се получи тази година. Всеки може да бие. Принципно Атлетико си имат голям комплекс от балета, но в един мач всичко може да ......
|
|   |
|
 |
|
Diavolo
(Extreme Zombies)
Регистриран на: 30.05.2012 16:09 Мнения: 32264 Местоположение: Адът, казват е навсякъде около нас...
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 02.05.2014 17:54
Имал е предвид сигурно, че ви биха на финала за купата на краля предния сезон на Бернабеу, последния мач на Моуриньо.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 03.05.2014 14:16
Сектата ме разочарова. Кралят колкото и да е аристократ си е простосмъртен. Мъдото може и да е крал на мъдурковщината, но все си мислех, че сектата го смята за минимум Бог. 
 |
|
Руиз
|

Re: ФИНАЛ ШЛ: Реал Мадрид - Атлетико Мадрид | 09.05.2014 15:22
Бях възпрепиятстван да гледам Челси- Атлетико и Валенсия-Севиля. Изненада ме резултатът в Лондон.Интересно е събирането на четири отбора от Пиринейския /Иберийски/ полуостров на двата финала. Разбира се всичко може да се случи. Според мен, Реал Мадрид с Анчелоти ще вдигне купата на ШЛ. В другия финал отдавам предпочитание на Бенфика.
|
|   |
|
|