УЕФА се подигра с Анжи, забрани им да играят в Махачкала
| 11.07.2012 00:33
Поредното жалко административно решение, ощетяващо спорта, е факт, след като УЕФА забрани на руския Анжи да играе домакинските си срещи в европейските клубни турнири на собствения стадион в Махачкала. Според футболните чиновници провеждането на мачове в столицата на Дагестан заплашва сигурността на играчите и длъжностните лица.
Отворено писмо на Анжи до УЕФА... Повече от 20 години Анжи играе своите домакински мачове от руския шашмпионат и купата на Русия в Махачкала. През този период нито един сериозен инцидент не се е случил на нашия стадион. Звездите на европейския и световен футбол - Роберто Карлуш, Самюел Ето'о, Юрий Жирков и други играят за Анжи в Махачкала под ръководството на Гуус Хидинк. Милиони от нашите фенове очакват евромачовете в Махачкала като истински празник. Отговорът на УЕФА... Разбираме вашето разочарование (бла-бла-бла),
но гарантирането сигурността на всички участници в състезанията е изискване на УЕФА. Във връзка с високия риск от тероризъм в Дагестан и препоръките на редица държави за избягване на пътувания в Дагестан и региона, считаме...(да ви отрежем от домакинство вкъщи).
Не знам за вас, но на мен ми писна от тези чиновнически решения, лицензи, путки-майни. За някои отбори, появяващи се на евросцената веднъж на 25 години, участието в турнирите е истински празник за съответния отбор и населеното място, което представлява. Малоумните изисквания и лицензи на дембелаците от УЕФА обаче отнемат тази радост на хората, пращайки любимците им да домакинстват на стотици километри от вкъщи.