Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:34

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3
Среща преди сезона !! 
Автор Съобщение
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   03.09.2012 02:13

Реално никога в миналото не е имало организация с по-широк кръг участници, че да се правят толкова крайни изводи за провал на идеята. В Дирчето нещата протичаха с презумцията, че модераторите са натоварени със задължението и техническите възможности да водят лайвскорите и въпреки това мога да изброя десетки случаи, при които лайвскорът се е поемал самосиндикално от различни участници немодератори.

Разбира се, че съм оптимист и разбира се, че е възможна подобна организация. Кратка справка с последните два-три сезона говори достатъчно. А това, смея да кажа, не е и 10% от наличния потенциал в тази насока.

п.п. А какво мислите за една идея, която ми се подхвърли наскоро, а именно - да се въведе своеобразен "обществено полезен труд"? Идеята е да може определени наказания да се изчистват с полагането на някакъв доброволен труд в полза на играта, какъвто например е водене на лайвскора уикендите.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   03.09.2012 10:01

PMLeague написа:
Реално никога в миналото не е имало организация с по-широк кръг участници, че да се правят толкова крайни изводи за провал на идеята. В Дирчето нещата протичаха с презумцията, че модераторите са натоварени със задължението и техническите възможности да водят лайвскорите и въпреки това мога да изброя десетки случаи, при които лайвскорът се е поемал самосиндикално от различни участници немодератори.

Разбира се, че съм оптимист и разбира се, че е възможна подобна организация. Кратка справка с последните два-три сезона говори достатъчно. А това, смея да кажа, не е и 10% от наличния потенциал в тази насока.

п.п. А какво мислите за една идея, която ми се подхвърли наскоро, а именно - да се въведе своеобразен "обществено полезен труд"? Идеята е да може определени наказания да се изчистват с полагането на някакъв доброволен труд в полза на играта, какъвто например е водене на лайвскора уикендите.

Искам точно от последните два-три сезона да ми дадеш колко са примерите - двата Лайвскора в края на последния ли? Колкото до идеята за общественополезен труд - първо въведи заплащане а.к.а стимули и привилегии, после давай задължения. Щото иначе верно рискуваш доста хора да си останат в Дира.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   03.09.2012 10:55

Няма никакви задължения, всичко е на абсолютно доброволни начала, както е било и както ще бъде. А относно плащането - мисля, че се разбрахме още преди, че плащане няма да има под каквато и да е форма и в която и да е посока. Ако някой си прави някакви криви сметки в другата посока, да се опомня овреме. Всичко е организирано на изцяло идеални начала и ако има някакво "плащане", то ще е 100% под формата на доброволни дарения и ще се ползва 100% за нуждите на играта, а не за нечии стимули и привилегии. Точка по въпроса!

За миналите два-три сезона - намирам поне 95% от лайвскорите за водени на супер ниво на същия този принцип, макар и с по-тясно участие. Вие двамата с Мандора ако не си оценявате приноса, вече не знам какво да ви кажа.

Последна промяна PMLeague на 03.09.2012 11:02, променена общо 1 път

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   03.09.2012 12:46

Нещо май ни се разминават дефинициите на доброволен труд.

Ние със Сандро бяхме поели това като отговорност и един вид задължение. Никога не е стоял въпроса "Ще го правя, ако няма кой друг". Затова лайвскора беше на ниво, защото го правехме двама души всяка седмица, откривахме си грешките, подобрявахме си методите и софтуера и така...

Освен така най-важното беше, че се знаеше кой какво прави в играта. Имаше точно определено ръководство - ти на върха, под теб 4ма модератори и всеки казваше преди сезона какво ще може да прави.

Сега след преместването нещо ми е мъгляво кой какво и защо. Ще има ли модератори (организатори) както беше преди, кой какво ще прави... Това, че сме на нов форум и имаме красива главна страница по никаквъ начин не отменя хамалогията по организацията на ПМЛ. А по този въпрос нищо не казваш, въпреки че Сандро и Дявола 100% заявиха че няма да са организатори повече, Алекс не го е казал в прав текст. Оставаме само аз и ти, а яснота аз лично нямам какво ще става :) Само знам, че с добровплен труд е много малко вероятно да стане.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   03.09.2012 13:17

С твоята дефиниция: трябва един по-широк кръг хора да "поемат отговорност и задължение" в някаква част, така че тежестта на организацията да не пада върху двама-трима човека. Мисля, че в новия форум има много благоприятни условия (в т.ч. и технически) и всичко е въпрос на добра организация.

По отношение на самата организация - ще пиша допълнително в отделна тема в близките дни.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   03.09.2012 13:48

PMLeague написа:
Няма никакви задължения, всичко е на абсолютно доброволни начала, както е било и както ще бъде. А относно плащането - мисля, че се разбрахме още преди, че плащане няма да има под каквато и да е форма и в която и да е посока. Ако някой си прави някакви криви сметки в другата посока, да се опомня овреме. Всичко е организирано на изцяло идеални начала и ако има някакво "плащане", то ще е 100% под формата на доброволни дарения и ще се ползва 100% за нуждите на играта, а не за нечии стимули и привилегии. Точка по въпроса!

За миналите два-три сезона - намирам поне 95% от лайвскорите за водени на супер ниво на същия този принцип, макар и с по-тясно участие. Вие двамата с Мандора ако не си оценявате приноса, вече не знам какво да ви кажа.

Изобщо май не искаш да вденеш какво ти се казва, но ти си знаеш. Аз ще почакам да видя как ще заработи "широкото доброволчество". И приносът си съм го оценил, спокойно - изтръпва ми ръката по-често, отколкото преди пет години. :celebrate:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   03.09.2012 14:18

Забравих, Мейдж

Ако в човешката природа беше заложено "един по-широк кръг хора" да поемат отговорност, то обществото нямаше да е на фаза "пазарна икономика" в своето развитие. Толкоз - за другото здраве. И още веднъж браво за ентусиазма да тръгнем по нов път. Дано само основата не поддаде. :football:

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Среща преди сезона !!   |   03.09.2012 14:24

Това с "широкото доброволчество" е някакъв мираж. Трябва да има ясна йерархия и ясно разпределени отговорности. Ще е хубаво с организацията да се занимават повече от един-двама души, но това няма да се постигне с доброволчество. Нито пък с наказания от рода на "обществено полезен труд".

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 48 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3