Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 06:08

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 6 мнения ] 
Финал на сезона и други размишления 
Автор Съобщение
(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Финал на сезона и други размишления   |   15.04.2013 17:48

Предпочитам да си говорим тук, а не в темата на Livescore за кръга...

Та, какво значи стана сега... От една страна, имаме финал за Купата между Плужеци и Подземни...
Добре, че Найтс отстраниха Плужеците, че иначе ставаше "цветно"...

От друга страна, имаме дузпи в баража и сега се губи една седмица... Добре, че може да се коригират в случая нещата, ето как:
27-28 април е 22 кръг на А лига и първи финален бараж Б-лига;
04-05 май е мач реванш от финалния бараж на Б-лигата и финал за Купата;
11-12 май първи бараж за влизане в А-лига - гост е 10-тия от А-лига;
18-19 май е мача реванш.

Дузпите... В конкретния случай - ако на финалния баража на Б-лига пак се стигне до дузпи, както сега между Демба и РОД, няма компромиси: дузпите се бият в понеделник върху мачове от вторник и сряда (каквито има - такива)... А после в четвъртък победителя ще има цял ден да избере мачове за първия мач от баража за А-лига...

И пак за дузпите, този път принципно...
Моето мнение е, че това е супер недоразумение... Не може да имаме бараж след баража и между тях дузпи... Затова, споед мен регламента трябва да се коригира за следващи години и да се зачитат голове на чужд терен, след това точки от мачовете, след това моачвете между двата отбора през сезона и едва накрая дузпи (с изричната уговорка: вторник/сряда)...

В общи линии, това е, което мисля по въпроса...
Коментари - чакам...

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Финал на сезона и други размишления   |   15.04.2013 18:47

Според мен тези баражи спокойно можеше да се направят по 1 мач на неутрален терен, нещо като полуфиналите и финала за ФА къп. Не ощетява никой и пести време. При равенство директно да се преминава към дузпи. Зачитане на голове на чужд терен ТВЪРДО НЕ.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Финал на сезона и други размишления   |   15.04.2013 19:38

alexbg написа:
Затова, споед мен регламента трябва да се коригира за следващи години и да се зачитат голове на чужд терен, след това точки от мачовете, след това моачвете между двата отбора през сезона и едва накрая дузпи (с изричната уговорка: вторник/сряда)...

Това ми харесва, но преработено до следния вариант:
- при равенство в двата мача, се гледа общия баланс от директните мачове между двата отбора през редовния сезон.
- при ново равенство - по-предно класираният отбор в крайното класиране на редовния сезон продължава напред.

Много добра идея, бих казал, но категорично без реанимирането на кухия гол на чужд терен.

Идеята - в една седмица да се играят паралелно елиминационни дузпи и редовен мач на бъдещия победител от въпросните дузпи, ще се направя, че не съм я прочел/разбрал... :-D

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Финал на сезона и други размишления   |   15.04.2013 20:19

Аз мисля, че е крайно време да спрем да си правим експерименти с Б групата. Това все пак не е Купата.

В тази връзка, не ми допада да обвързваме изхода от плейофен двубой с резултати или класирания от редовен сезон. Според мен това е нелепица, която не се прилага никъде в сериозния реален футбол, нито пък в други спортове, които използват плейофни системи. Иначе рискуваме да стигнем до смешки и абсурди като тоя белгийски плейоф за изпадане, дето Нивата ни даде да прогнозираме. Който иска, да погледне за каква управленска и мисловна трагедия става дума.

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Финал на сезона и други размишления   |   15.04.2013 20:36

Няма кво толкова за чудене. Съвсем нормален развой на нещата. В ПМЛ "гол на чужд терен е най-лесното". По-скоро, ако при равенство се гледат головете, то трябва да се гледа кой е вкарал повече като домакин ;-)

Единственото недоразумение е победителят от финала на Баража в Б група да играе още един мач с отбор от А за неговото място. Просто това е някаква изключително дълга и сложна схема. :petku:

Регламента е на страната на А група и против Б :yes: Т.е. 10-ия от А директно трябва да изпада и да освобождава мястото си. ;-)

Последна промяна tonzos_justice на 15.04.2013 20:38, променена общо 1 път

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Финал на сезона и други размишления   |   16.04.2013 08:28

tonzos_justice написа:
Няма кво толкова за чудене. Съвсем нормален развой на нещата. В ПМЛ "гол на чужд терен е най-лесното". По-скоро, ако при равенство се гледат головете, то трябва да се гледа кой е вкарал повече като домакин ;-)

Единственото недоразумение е победителят от финала на Баража в Б група да играе още един мач с отбор от А за неговото място. Просто това е някаква изключително дълга и сложна схема. :petku:

Регламента е на страната на А група и против Б :yes: Т.е. 10-ия от А директно трябва да изпада и да освобождава мястото си. ;-)

Баражът между 3 отборите от 3то до 6то място от Б лига е допълнителна схема, която се въведе за да могат отборите да играят повече. Иначе 3-тия след редовния сезон си почива 4 седмици и отива на 2 мача бараж с 10-тия от А. Нито е дълга схема, нито е сложна.

Иначе ти също беше на срещата, когато се реши да няма повече от 2 отбора директно класиращи се/изпадащи, за сметка на 2 директни/2 баража при пълен формат на Б-лига. Така че реално целта винаги е била да имаме 12 отбора в Б лига и в А да се сменят 4 вместо 3 отбора.

Колкото до формата на Баражите за в бъдеще, не мисля че ще е кой знае какъв проблем в двете предвидени седмици да се играят мач на неутрален терен + дузпи, вместо мачове на разменено гостуване и да се чудим кога да вкарваме дузпите.

Последна промяна Mandor на 16.04.2013 08:28, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 6 мнения ]