Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:25

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4
Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) 
Автор Съобщение
(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 14:27

PMLeague написа:
Относно нощните мачове - нека се аргументирам накратко. Както беше казал някой, солта и пиперът на ПаМеЛка е да си пуснеш играните мачове и да си ги следиш с тръпка - с картина по ТВ-то или с рефреши в лайвскорите. Мачовете по нощите отнемат тази тръпка. Хайде, досега подобни мачове попадаха сравнително рядко за прогнозиране и си бяха по-скоро интересна екзотика два или три пъти на сезон, но с влизането на Аржентина, Бразилия и Мексико като редовно номирани потоци - ще са през кръг. Отделно, малко кофти се получава от организаторска гледна точка - вместо кръгът да бъде затворен в неделя вечерта и средностатистическият играч да си влезе понеделник сутрин и да си види крайните резултати и обзора за кръга, какъвто би бил идеалният вариант, към който се стремим в близко бъдеще, то тепърва към понеделник по обяд ще се оправят последните ъпдейти по резултатите заради сутрешните мачове.

И не на последно място, хубаво е твърденията за сериозно ощетените южноамериканци да са аргументирани с някакви факти. Моята справка показва, че по тази линия от Бразилия ще отпада максимум 1 мач (в повечето уикенди - нито един), от Аржентина - максимум два (в повечето уикенди - един). Единствено ощетени ще са мексиканците, които трудно ще събират за редовен кръг през повечето уикенди.

Окей, нека тогава обсъдим едно такова компромисно решение - събота срещу неделя попадат всички нощни, докато неделя срещу понеделник - само мачове, започващи не по-късно от 23:00 българско време. Така мексиканците няма да имат никакви проблеми за събиране на редовен зелен поток и в същото време няма да има тегави за следене и поддържане нощни мачове в неделя срещу понеделник.

Така?

Аз редовно съм буден в 3 през ноща и не виждам какъв проблем виждаш в СЛЕДЕНЕТО на въпросните мачове!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 14:41

PMLeague написа:
falkenbach написа:
Тея резултати ми изглеждат много по-резонни! Трябва да имат много по-голяма тежест. Това с телевизионните излъчвания, наистина е пълен ташак!

Цитат:
Ако си беше направил труда да сравниш резултатите (за осмисляне не смея и да си мечтая), щеше да видиш, че има огромно припокриване между гласовете от анкетата и крайния коефициент - над 90% съвпадение между отделните групи. Единствените по-съществени промени спрямо предишната ранглиста са: 1) Холандия син поток на мястото на Англия-Ш (анкетата го потвърждава), долните Англии отпадат от зелените потоци (анкетата го потвърждава), Водещите южноамерикански Аржентина, Бразилия и евентуално Мексико попадат в Топ-а (анкетата го потвърждава). Единствено по-ощетен е поток България, които така или иначе е активен само в 1/3 от сезонните кръгове, а в останалите ще е най-малкото червен поток.

Ами като няма чак толкова голяма разлика, защо си си правил тея тънки сметчици да въвеждаш някакви излишни и маловажни фактори??? Ясно е, че е било умишлено и с цел!

И аз мога да ти кажа каква е. За да можеш да набуташ шибаната ти Норвегия червен поток и да я има всеки кръг!

За сметка на това отпада Англия - 1, която ОК, пада в класацията, но реално винаги е била доста игран поток и пречи само на онези, които не разбират от футбол.

Е за това ме е яд! Хем си набутваш Норвегия еднолично, хем ми отпада на мене една от най-любимите дивизии!

Как например на точка 1.4 реши, че Англия 1 и Англия 2 са по-зле от Норвегия? Те в Норвегия да не са в тропика, че да не им отлагат мачове когато е студено?

И защо по точка 2.1. си сложил, че нямат ТВ и видео-покритие? В сайтовете на отборите ако си платиш ги излъчват мачовете. Освен това в сайтове като Спортинг бет излъчват понякога и мачове от тея дивизии, докато не съм видял да излъчват от Норвегия, която има общо 5 точки по тея 2 показателя. Настоявам тука веднага да се сложат точки и да промениш класирането! Така точно Англия 1 и Англия 2 си идват на мястото сред червените потоци и България А и Швейцария отпадат!

Последна промяна falkenbach на 02.10.2012 14:44, променена общо 2 пъти

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 15:04

falkenbach написа:
PMLeague написа:
falkenbach написа:
Тея резултати ми изглеждат много по-резонни! Трябва да имат много по-голяма тежест. Това с телевизионните излъчвания, наистина е пълен ташак!

Цитат:
Ако си беше направил труда да сравниш резултатите (за осмисляне не смея и да си мечтая), щеше да видиш, че има огромно припокриване между гласовете от анкетата и крайния коефициент - над 90% съвпадение между отделните групи. Единствените по-съществени промени спрямо предишната ранглиста са: 1) Холандия син поток на мястото на Англия-Ш (анкетата го потвърждава), долните Англии отпадат от зелените потоци (анкетата го потвърждава), Водещите южноамерикански Аржентина, Бразилия и евентуално Мексико попадат в Топ-а (анкетата го потвърждава). Единствено по-ощетен е поток България, които така или иначе е активен само в 1/3 от сезонните кръгове, а в останалите ще е най-малкото червен поток.

Ами като няма чак толкова голяма разлика, защо си си правил тея тънки сметчици да въвеждаш някакви излишни и маловажни фактори??? Ясно е, че е било умишлено и с цел!

И аз мога да ти кажа каква е. За да можеш да набуташ шибаната ти Норвегия червен поток и да я има всеки кръг!

За сметка на това отпада Англия - 1, която ОК, пада в класацията, но реално винаги е била доста игран поток и пречи само на онези, които не разбират от футбол.

Е за това ме е яд! Хем си набутваш Норвегия еднолично, хем ми отпада на мене една от най-любимите дивизии!

Как например на точка 1.4 реши, че Англия 1 и Англия 2 са по-зле от Норвегия? Те в Норвегия да не са в тропика, че да не им отлагат мачове когато е студено?

И защо по точка 2.1. си сложил, че нямат ТВ и видео-покритие? В сайтовете на отборите ако си платиш ги излъчват мачовете. Освен това в сайтове като Спортинг бет излъчват понякога и мачове от тея дивизии, докато не съм видял да излъчват от Норвегия, която има общо 5 точки по тея 2 показателя. Настоявам тука веднага да се сложат точки и да промениш класирането! Така точно Англия 1 и Англия 2 си идват на мястото сред червените потоци и България А и Швейцария отпадат!

е за това става въпрос, де
не на форум или на сайт
и на Луната да се изнесем, Мейджъра явно никога няма да се отърси от самозаблудата, че е пръв сред равни :stop:
потоците са ако не най-важното, то поне са основата, върху която се гради играта...
а сам "майстор" да си подбира "мат'ряла" за градежа , ми се струва доста нагло
айде лошите еднолични практики от тъмното дирско минало на играта, да не се пренасят толкова бързо и на това ново виртуално местенце
само това искам да помоля
благодаря !

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 15:17

най-ме е яд, че се опитва да ни прави на балами. хора дето сме от 10 години в играта.

в първите години ми излизаше с номера "Фалко ти си малък още не ги разбираш нещата", а сега с "Ако си беше направил труда да сравниш резултатите (за осмисляне не смея и да си мечтая)".

Мейджъре, разбери, че животът не е ПМЛ, и въпреки това следим играта, следим развитието й, даже някои направиха нови отбори за да има ПМЛ.
И ти ще ми излизаш с подобни аргументи и долни нападки.

Айде малко повече респект, а?!

И ми е много интересно, защо на живо не ми държиш такъв тон и всичко минава в шегички и закачки.

Ето една снимка по случая:
Изображение

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 15:24

Дълбоко се съмнявам, че всичката работа, която свърши Мейджа по този въпрос (между другото - съвсем не "еднолично" или като "пръв сред равни") и цялото време, което отне това мероприятие, са били с цел да се пробута Норвегия. Ако има наистина бутнати нагоре първенства след въвеждането на допълнителните критерии, то това са Гърция, Полша, Австрия.

А що касае Англиите - и аз не исках да падат така зловещо, но това е положението. Да бяхте гласували по-масово, вместо сега да се оплаквате. Щото то не са само 1 и 2, ами и Чемпиъншип глътна вода и вече не е син. И точно ти, фалк, нямаш основания да се оплакваш, щото ги гледам твоите хора и те съвсем не са дали максимум точки на ниските Англии.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 15:29

Аз не оспорвам класирането на хората. Просто виждам, че Англия 1 пада с 5 места надолу и остава извън червените потоци, защото мейджъра и там който му е помагал са сложили 0 точки за отлагане на мачове, а реално там не се отлагат повече мачове отколкото в Норвегия или Белгия.
Другото е за видео и тв излъчванията. Е извинявай, ама съм посочил как могат да се гледат мачове. Едва ли това заслужава 0 точки?
А прибавяйки 2-3 точки изведнъж се оказва, че Англия 1 реално треа да бъде дори зелен поток или поне пръв от червените!

А да ми сложиш на Норвегия 2 точки за отлагане на мачове, аре заеби! :)

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 15:48

falkenbach написа:
Аз не оспорвам класирането на хората. Просто виждам, че Англия 1 пада с 5 места надолу и остава извън червените потоци, защото мейджъра и там който му е помагал са сложили 0 точки за отлагане на мачове, а реално там не се отлагат повече мачове отколкото в Норвегия или Белгия.
Другото е за видео и тв излъчванията. Е извинявай, ама съм посочил как могат да се гледат мачове. Едва ли това заслужава 0 точки?
А прибавяйки 2-3 точки изведнъж се оказва, че Англия 1 реално треа да бъде дори зелен поток или поне пръв от червените!

А да ми сложиш на Норвегия 2 точки за отлагане на мачове, аре заеби! :)

За да изясним нещата: Аз му помагах. Аз повдигнах въпроса за потоците още миналия сезон. Тогава се обадиха предимно разни спецове, които искаха Таджикистан вместо Бразилия. Критериите на Мейджа и обяснението му кой как ще се определя си седят в "Тема за обсъждане на промени в правилата" в дира, която е от февруари. В тази тема съм ги копнал на 29 август. Що не си каза възраженията тогава? Признавам, че беше първият, който изобщо писа в тази тема изключая мен и Мейджа, но освен да предложиш да бъде включен Кипър, друго няма от теб.

Конкретно за тв покритие и отложени мачове в Норвегия (и Швеция, Финландия и ред други) не съм давал мнение, защото нямам наблюдения. И съм си го писал още началото на същата тази тема, в която коментираме в момента. Щом ти имаш наблюдения, казваш си ги, прилагаш си аргументацията и аз не виждам проблем да се пипне някоя точица.

Що касае Англиите - еми, сори, и на мен ми е много мъчно (щото за разлика от повечето тук съм си гласувал с по 3 точици до Конфърънс вкл.), но тука няма грешка - аз стриймове за Англия - 1 и 2 не съм виждал този сезон - нито по специализираните сайтове, нито в моите букмейкъри.

Толкова по този въпрос.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 15:59

Аз пък да ви кажа, че цялата тая простотия с анкетата е абсолютно безсмислена. Разгледайте само кой как е гласувал. Всеки си гласува по разни фенски мотиви. За мен лично е абсолютно абсурдно Англия ВЛ, Италия А, Испания 1, Германия 1 и Франция да не получат 3 точки. Пълен абсурд! И аз не обичам и не гледам жабарите ама няма да му дам 0 точки от хейтърство, защото Италия си остава в топ 5 първенствата в света. Да не говорим пък че имаше абсурд ниска дивизия да получава повече точки от топ такава на една и съща страна.

Като толкова искате да има ИЗБОР, да се избере по един представител на отбор да се седне и обмисли нещата ама нека са разумни, а не по фенска хейтърщина. Ако трябва за база да се вземе някаква ранглиста. Въпреки че и в нея нещата няма да са много точни, поне ще са много по-малко безпристрастни от това което наблюдавам в гласуването.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 16:03

Stuart написа:
Що не си каза възраженията тогава? Признавам, че беше първият, който изобщо писа в тази тема изключая мен и Мейджа, но освен да предложиш да бъде включен Кипър, друго няма от теб.

Човек то като идея всичко беше ОК, но според мен има 1 субективизъм, който дразни всички и този субективизъм идва предимно от Мейджъра.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 16:17

falkenbach написа:
Stuart написа:
Що не си каза възраженията тогава? Признавам, че беше първият, който изобщо писа в тази тема изключая мен и Мейджа, но освен да предложиш да бъде включен Кипър, друго няма от теб.

Човек то като идея всичко беше ОК, но според мен има 1 субективизъм, който дразни всички и този субективизъм идва предимно от Мейджъра.

Еми Мейджъра е писал "Коментари и мнения?" под това, което е постнал като краен резултат. Което според мен ще рече, че ако някой има по-сериозни наблюдения над някои шампионати, ще може да добави или поправи нещо с нужната аргументация. Аз си казах, че над много от по-слабите европейски първи дивизии (не само скандинавските, но и Гърция, Турция, Чехия и т.н.) нямам никакви наблюдения и съответно там нищо не съм поправял.

И нещо друго искам да спомена. Което ми прави особено странно впечатление. Значи, Турция например миналата година има 8.6% избираемост, което ще рече пълна мизерия и очевидна липса на интерес към това първенство, но какъв шок - в анкетата се гласува масово с по 3 точки. Англия - Ш, която води убедително в Б-лигата и е на второ място общо по избираемост, получава по-малко от Холандия, Португалия и Русия. Еми сори, ама това си беше стадно, фенско/хейтърско, ботско или не знам какво точно гласуване. И като е било такова, сега оплаквания при свършен факт не може да има. Прав е бай Момчил, че по-нататък явно трябва да се въведе друга методика.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 16:40

Stuart написа:
falkenbach написа:
Stuart написа:

Еми Мейджъра е писал "Коментари и мнения?" под това, което е постнал като краен резултат. Което според мен ще рече, че ако някой има по-сериозни наблюдения над някои шампионати, ще може да добави или поправи нещо с нужната аргументация. Аз си казах, че над много от по-слабите европейски първи дивизии (не само скандинавските, но и Гърция, Турция, Чехия и т.н.) нямам никакви наблюдения и съответно там нищо не съм поправял.

И нещо друго искам да спомена. Което ми прави особено странно впечатление. Значи, Турция например миналата година има 8.6% избираемост, което ще рече пълна мизерия и очевидна липса на интерес към това първенство, но какъв шок - в анкетата се гласува масово с по 3 точки. Англия - Ш, която води убедително в Б-лигата и е на второ място общо по избираемост, получава по-малко от Холандия, Португалия и Русия. Еми сори, ама това си беше стадно, фенско/хейтърско, ботско или не знам какво точно гласуване. И като е било такова, сега оплаквания при свършен факт не може да има. Прав е бай Момчил, че по-нататък явно трябва да се въведе друга методика.

Това, че Турция не е избирана толкова масово, явно не значи, че не се счита за интересно първенство от повечето хора и искат да присъства в потоците. Няма нищо шокиращо за мен. Просто хората предпочитат тя да е сред избора им на потоци пред 4-та английска дивизия примерно. ;-)

Последна промяна Ледо на 02.10.2012 16:41, променена общо 1 път

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 16:54

Ей за това не давам на моите да гласуват . Половината които са гласували , не са вложили грам мисъл . Трябваше да гласува само по един човек от отбор . Сега цял сезон ще си удряме главите с тези потоци .

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   02.10.2012 17:06

PMLeague написа:
Относно нощните мачове - нека се аргументирам накратко. Както беше казал някой, солта и пиперът на ПаМеЛка е да си пуснеш играните мачове и да си ги следиш с тръпка - с картина по ТВ-то или с рефреши в лайвскорите. Мачовете по нощите отнемат тази тръпка. Хайде, досега подобни мачове попадаха сравнително рядко за прогнозиране и си бяха по-скоро интересна екзотика два или три пъти на сезон, но с влизането на Аржентина, Бразилия и Мексико като редовно номирани потоци - ще са през кръг. Отделно, малко кофти се получава от организаторска гледна точка - вместо кръгът да бъде затворен в неделя вечерта и средностатистическият играч да си влезе понеделник сутрин и да си види крайните резултати и обзора за кръга, какъвто би бил идеалният вариант, към който се стремим в близко бъдеще, то тепърва към понеделник по обяд ще се оправят последните ъпдейти по резултатите заради сутрешните мачове.

И не на последно място, хубаво е твърденията за сериозно ощетените южноамериканци да са аргументирани с някакви факти. Моята справка показва, че по тази линия от Бразилия ще отпада максимум 1 мач (в повечето уикенди - нито един), от Аржентина - максимум два (в повечето уикенди - един). Единствено ощетени ще са мексиканците, които трудно ще събират за редовен кръг през повечето уикенди.

Окей, нека тогава обсъдим едно такова компромисно решение - събота срещу неделя попадат всички нощни, докато неделя срещу понеделник - само мачове, започващи не по-късно от 23:00 българско време. Така мексиканците няма да имат никакви проблеми за събиране на редовен зелен поток и в същото време няма да има тегави за следене и поддържане нощни мачове в неделя срещу понеделник.

Така?

Така съм съгласен.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   03.10.2012 02:29

falkenbach написа:

А реално са за минус 2:

http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/16875311
+
http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/front_page/9251219.stm
+
още много подобни...

Само за сравнение, зимен мач отвъд полярния кръг в Норвегия: http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=match&matchId=136450&tournamentId=1&seasonId=331&useFullUrl=false

Хубаво е, като се твърдят разни неща, същите да се подкрепят и с някакви факти. Нямам време да се занимавам с безпочвени твърдения и детски капризи. Ако някой има забележка към оценката на някой поток - пише я по един нормален и конструктивен начин и решаваме дали да я коригираме. Отлично знам, че оценките по различните критерии за атрактивност са малко или много субективни и именно затова сме ги обсъждали със Стюърт по нощите и именно затова съм пуснал тази тема тук - не Фалк, Резо и ко да играят някаква нелепа опозиция, ами да се изкажат възможно повече аргументирани забележки, така че да прецезираме максимално нещата.

Темата ще е отворена за обсъждане поне до следващата сряда, тъй че вие сте на ход. На прима виста виждам, че Мексико ще претърпи известни корекции заради актуализацията на правилото за нощните мачове.

:arrow:

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   07.10.2012 10:11

ReZo написа:
аз мисля ,че това тук :

Легенда:
1.1 Традиции като номиниран поток в ПМЛ (0-3 точки)
1.2 Ясна програма по дни и часове в понеделника преди кръга (0-4 точки)
1.3 Редки смени на часовете на програмата в течение на седмицата преди кръга (0-3 точки)
1.4 Редки отлагания и прекъсвания (0-2 точки)
1.5 Среден брой мачове в рамките на състезателния уикенд (0-3 точки): 8-12 мача (3 точки), 6-7 мача (2 точки), 4-5 мача (1 точка), 0-3 мача (0 точки).
1.6 Сезонно постоянство (0-5 точки)

2.1. TV покритие (0-4 точки)
2.2. Видео покритие (0-3 точки)
2.3. Информационно покритие - сайтове (0-3 точки)

....води до скандална подмяна на вота на избирателите (гласувалите)
излиза ,че хората гласуват и оценяват обективно с точки, това което им харесва и предпочитат

.....а после ,чрез някакви субективно подбрани ( от кой и кога ?!) критерии, се образуват коефициенти, които тотално пренареждат и обезсмислят напълно цялото гласуване ! :-o

пропуснати са : влажността на въздуха (0-5 т.), ред на п-вото в лентата на livescore.com (0-3т.) и трудна транскрипция на български на фамилиите на футболистите (0-3 т.)..и какво е това ТВ и Видео покритие ?! Ниие телевизионни права ли ще продаваме в сайта на ПМЛ или ще прогнозираме?!

излиза,че според Анкетата , хората масово оценяват Бразилия с 3 и 2 т. , но след МАТРИЦАТА-ПРЕНАРЕЖДАНЕ, същото п-во потъва дълбооооко в блатото.

какъв е тоя пореден ФАРС в играта бе, драги зрители ?! :outofspace:

Работата май стана като анкетата за играч на века на ФИФА, феновете избраха дебелия наркоман, ама ФИФА си направи друга със специалисти и избра подлогата си Пеле.

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   07.10.2012 17:33

bai Momchil написа:
Всеки си гласува по разни фенски мотиви. За мен лично е абсолютно абсурдно Англия ВЛ, Италия А, Испания 1, Германия 1 и Франция да не получат 3 точки.

Нормално, естествено, че ще се гласува по фенски мотиви то други няма, пък и да има 3-4 човека макс да ги вземат впредвид. Ей на на Фалка му била любима Англия1 и драпа ли драпа за нея пък конкретно аз даже не съм проверил кои отбори са там тази година.

bai Momchil написа:
Да не говорим пък че имаше абсурд ниска дивизия да получава повече точки от топ такава на една и съща страна.

Аз пък пък си следя 2.BL, която на хората им е през кура, ся ясно е че програмата и разкъсана и няма много шансове в пмл ама нормално за мен съм й дал една точка повече от 1.BL.

Ако Наполи се върне в сериа Б, че и в С да иде много ясно, че там ще следя и съответно там бих желал да прогнозирам.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 76 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4