Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 06:07

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Асистенции в ПМЛ 
Автор Съобщение
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
 Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 01:37

Едно предложение на Спърс отпреди няколко седмици, което ми се стори интересно за внасяне на още един атрактивен елемент от реалния футбол, без това да е свързано с някакво усложняване на правилата. Става дума за отбелязване на асистенции в мачовете. Асистенция се брои на всеки играч, чийто удар е отбит от противниковия вратар и същевременно има отбелязан гол на същия мач. Пример с един мач от последния кръг (THE MUMMIES - СИНЯТА ЛАВИНА) - прогнозата на Анфийлд Айрън (Сент Етиен - Монако 1:1) е избита от вратаря, но тази на Джони Хейнс на същия мач влиза гол. Така имаме гол на Джони Хейнс с асистенция на Анфийлд Айрън. В случаи, при които имаме две отбити прогнози на различни постове, а влиза третата, ще имаме двама асистента.

Чисто смислово ми се струва правдоподобно, чисто технически не чак толкова - но както сме си говорили и друг път, стопроцентов паралел с реалния футбол трудно може да се постигне.

Мнения?

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 02:09

добре е, съгласен съм.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 10:05

Чисто смислово не ми се струва много логично да има асистенция при дублирана прогноза, това е един вид "добавка". По-скоро ако има такова нещо, трябва да е на покриваща прогноза, увлякла избивка. Иначе е добре, че всички останали проблеми вече са изяснени и сега на дневен ред е подобно нововъведение.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 10:22

PMLeague написа:
Едно предложение на Спърс отпреди няколко седмици, което ми се стори интересно за внасяне на още един атрактивен елемент от реалния футбол, без това да е свързано с някакво усложняване на правилата. Става дума за отбелязване на асистенции в мачовете. Асистенция се брои на всеки играч, чийто удар е отбит от противниковия вратар и същевременно има отбелязан гол на същия мач. Пример с един мач от последния кръг (THE MUMMIES - СИНЯТА ЛАВИНА) - прогнозата на Анфийлд Айрън (Сент Етиен - Монако 1:1) е избита от вратаря, но тази на Джони Хейнс на същия мач влиза гол. Така имаме гол на Джони Хейнс с асистенция на Анфийлд Айрън. В случаи, при които имаме две отбити прогнози на различни постове, а влиза третата, ще имаме двама асистента.

Чисто смислово ми се струва правдоподобно, чисто технически не чак толкова - но както сме си говорили и друг път, стопроцентов паралел с реалния футбол трудно може да се постигне.

Мнения?

...
Според мен при асистенцията трябва по някакъв начин да се отчете и хронологичното пускане на прогнозите. В тоя смисъл прогнозата - асистенция да предшества прогнозата -гол.

Последна промяна terminator на 15.11.2014 10:25, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 13:23

Като се замислям, по-скоро сме възприели обратна хронология - ето например при частично избиване на дублирана прогноза е прието за избита да се счита по-късно пуснатата прогноза. Но така или иначе хронологията на пускане на прогнозите има само някакъв условен характер при нас. Основната хронология, по която се водим, са началните часове на мачовете за прогнозиране.

п.п. Удар за добавката си е чиста проба асистенция. Дори мисля, че го водят така в някои официални статистики (може да е било при хокея).

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 13:31

Bjoern Bo написа:
Като се замислям, по-скоро сме възприели обратна хронология - ето например при частично избиване на дублирана прогноза е прието за избита да се счита по-късно пуснатата прогноза. Но така или иначе хронологията на пускане на прогнозите има само някакъв условен характер при нас. Основната хронология, по която се водим, са началните часове на мачовете за прогнозиране.

п.п. Удар за добавката си е чиста проба асистенция. Дори мисля, че го водят така в някои официални статистики (може да е било при хокея).

...
Във всички случай асистенцията ще донесе допълнителна атракция. Аз си мисля, че е хубаво да се поощри първата хронологична прогноза, тъй като тя задава в голяма степен и диапазона в който да се изиграе мача.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 13:35

Аз не съм съгласен, че само дублирана прогноза може да е асистенция. За мен трябва да е и например прогноза с разлика един гол, но която е уцелила крайния знак.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 13:39

alessandron написа:
Аз не съм съгласен, че само дублирана прогноза може да е асистенция. За мен трябва да е и например прогноза с разлика един гол, но която е уцелила крайния знак.

...
Да, подкрепям. Това е продължение и на моята теза.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 13:43

alessandron написа:

Според оригиналната идея асистенция е всяка избита прогноза на мач, на който е отбелязан гол с някоя от другите 1-2 прогнози (не само дублирани).

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 13:48

Bjoern Bo написа:
alessandron написа:

Според оригиналната идея асистенция е всяка избита прогноза на мач, на който е отбелязан гол с някоя от другите 1-2 прогнози (не само дублирани).

И аз така си го представям. Не е задължително да бъде познат знакът. Щом "ударът" е предизвикал "реакцията" на вратаря и по този начин е допринесъл за гола/головете на съотборниците, би трябвало да се смята за асистенция.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 14:18

За мен основното противоречие е там, че при дадена избивка вратарят "отворя пространство" за някой гол, който не винаги е на същия мач (даже в огромния брой от случаите е на друг мач)...

Примерно двоумиш се между Хъл-Сток 1:1 и Норич-Милуол 1:1 за четвърта избивка - избираш първия, а влиза гол с втория. Това е далеч повече асистенция, отколкото примерно вратарят да избие Хъл-Сток 1:1, пък някой да го вкара с 2:0.

Това, което предлага Терминатора, също е идейно - трябва да се помисли допълнително...

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Асистенции в ПМЛ   |   15.11.2014 14:29

Bjoern Bo написа:

Примерно двоумиш се между Хъл-Сток 1:1 и Норич-Милуол 1:1 за четвърта избивка - избираш първия, а влиза гол с втория. Това е далеч повече асистенция, отколкото примерно вратарят да избие Хъл-Сток 1:1, пък някой да го вкара с 2:0.

То това е така, ама няма как да знаем какво са си мислели вратарите и освен това ни е минало времето да попълваме лексикони.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]