Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:21

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща
Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане 
Автор Съобщение
(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   06.01.2015 12:16

Bjoern Bo написа:
Алекс, поеми си Купата, като ти е толкова на сърце, и си определи регламент, формат, календар по свое усмотрение... Ако искаш и си я прекръсти самосиндикално на Алекс къп, Хистерия къп или каквото ти хрумне там. Ама си я хващаш и си я организираш от-до - от темите на мачовете до лайвскорите!

Ама защо ли се сещам за предишния подобен случай, в който след поредния ти истеричен пристъп уж се беше нагърбил да организираш целия турнир от-до. Дадоха ти се права, файлове, указания, всичко... Какво се случи, помним всички - Мандора ти бърса лайната, за да има купа въобще!

:help:

Ако не си разбрал - да ти кажа: НО ПАСАРАН. Няма мира, докато има наневутевщина.

1. Не ми говори за прекръстване на Купата. или забрави, че ти самосиндикално я прекръсти от "Купа на Федерацията" на "Купа на ПМЛ". Твоите методи не се опитвай да приписваш на другиго!!!

2. Ще има да взимаш с това "поеми си Купата". Този път ТИ ще играеш филма. Кой постави изискване да няма ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ в неделя - ТИ, нали? 'Айде сега - съответно КОЙ трябва да поеме организирането и провеждането на жребия до финала? Разбира се, че ТИ - нали знаеш, който предложи, той заложи!!!
Само че - не си само ти този, който може да поставя ИЗИСКВАНИЯ. В случая изискването към теб е: жребият да бъде съгласно формата и традициите на всички досегашни жребии: в тема, с 4-ма участника, с предварително определени правила и схеми. А не както ти се опита миналия (или по-миналия сезон) - сам, вкъщи, с листчета и шапка (и всички ние да ти вЕрваме, сорри ама не става). Точно и поради това тогава вдигнах врява, настоях и направих жребий както трябва и както сме приели всички, че е редно и прозрачно.

3. Мда - точно поради това, че не се съгласих с твоя псевдо-жребий, Нане-Вуте такъв, после се опита да ме "наказваш" или не знам там какво със същите приказки: от-до, файлове, права и прочее. Ами и сега ще повторя - не мога да се оправя с прекалено сложния за мен екселски файл. и ще добавя - видно е, че и гугъл докс не ползваш, което още повече би затруднило съвместното подържане на кръга, лайвскора и т.н.

И всъщност - като как точно пак реши сам да определяш ред и правила? Защо смяташ, че пускането и подържането на темите за кръга и лайвскора ти дава право да определяш какъв ще е формата на Купата или ти дава право да поставяш изисквания?

Та така - бумерангът казва: дерзай, имаш срок до понеделник 12.01.2015 15:00 часа да изтеглиш жребия за 1/8-финалите и насетне. Защото ние от топ8 искаме да наблюдаваме изкъсо евентуалните си съперници.

........

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   06.01.2015 14:59

Жребият ще е на живо, както повелява истинската традиция, която беше неусетно подменена с някакъв студен виртуален вариант от един вреслив палячо заради пълната му несъстоятелност да организира реален жребий с бири и наздравици!

Само като отпратка към историята, за да не съм голословен, припомням: 1) най-посетения жребий въобще в историята на ПМЛ - теглене на жребия за Купа 2002/2003 в Кривото; 2) най-паметния жребий въобще в историята на ПМЛ - теглене на жребия за Купа 2004/2005 в Орехово.

Жребият ще се тегли на живо в близките седмици. Можеш да заповядаш като наблюдател, ако ти стиска, мишко! Схемата и правилата ти ги оставям да ги определиш ти. Ако искаш ги определяй еднолично, ако искаш си прави анкети. Не са ли ясни тези неща до тегленето, решават присъстващите на жребия!

п.п. Доста по-неграмотни технически от теб са се оправяли със сложните файлове, в които реши да се вкопчиш ревниво като единствено оправдание за пълната ти организаторска несъстоятелност, тъй че с тези балъшки оправдания ходи да се обясняваш пред другиго, безсмислено кречетало такова!!! Аз като си наакам нещо, сам си го чистя след това. Ти искаш да се изсереш и някой друг да ти чисти лайната. Не става така!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   06.01.2015 21:50

Сигурен съм, че ако не на теория, то след няколко изиграни мача предложените експериментални правила ще се харесат на мнозинството играчи в ПМЛ, както е ставало с всяко едно отричано в началото успешно нововъведение в играта (картони, вратари, дузпи, пряк свободни и т.н.), но с оглед на всеобщата апатия и ултраконсерватизъм по въпроса, гарнирана с така създалото се напрежение покрай формата на Купата, считам, че подобен експеримент би имал по-скоро негативен ефект, затова и го оттеглям. Все още обмислям дали да се пусне паралелна неофициална тенекия, където въпросните правила да се експериментират свободно от желаещите да участват, но ще реша окончателно до ден-два.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   07.01.2015 01:04

ааа не, не. :stop:
разбрах се с кептъна на орфиците в нашия мач да експериментираме с новите правила, това е контрола, така че не виждам проблемии. ;)

неприятно е, че се получи този скандал, но вместо да продължаваме да се дръглявим дайте да мислим позитивно и да се опитаме да оправим нещата.

ае, мир. :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   07.01.2015 01:24

Как предпочитате да ги експериментирате точно? Специално самостоятелният пробив е по-мътен. По един самостоятелен пробив на състезателен пост за по-пълноценно експериментиране? И примерно да се избират мачове само от зелените (и червените?!) потоци, или пък от всички номинирани?!

Далечният удар е ясен в общи линии:

За всяка прогноза с над 4+ гола (над 3,5 гола) нападателят има право да добави една бонус прогноза 5+ гола (над 4,5 гола) на същия мач. Условия:

- Всеки отбор има право на два далечни удара в мача. Всеки следващ се брои засада.
- Няма ограничения за броя далечни удари на отделен пост (т.е. може и двата да са на един пост, може и да са разпределени на два поста).
- Не може двата далечни удара да са на един мач (т.е. Лече-Интер 1:3/2:3 и после Лече-Интер 2:2/2:4)
- Не може да се получава дублиране между прогноза от далечния удар и друга прогноза на същия мач (напр. Лече-Интер 2:2 и Лече-Интер 2:2/2:3).
- Вратарят има право да избива добавка на далечен удар със стандартните си избивки (ако иска да избие Лече-Интер 1:3/2:3 изцяло, трябва да ползва две избивки: Лече-Интер 1:3 и Лече-Интер 2:3).

Вратарят има право на 5 избивки в мача.

Това е май...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   07.01.2015 02:29

Bjoern Bo написа:
Как предпочитате да ги експериментирате точно? Специално самостоятелният пробив е по-мътен. По един самостоятелен пробив на състезателен пост за по-пълноценно експериментиране? И примерно да се избират мачове само от зелените (и червените?!) потоци, или пък от всички номинирани?!

Разбрахме се за 2 пробива и 2 далечни удара както и още 1 вратарска избивка. За далечните удари всичко е кристално ясно. За пробивите нищо конкретно не сме говорили. Аз бих дал пълна свобода на тараните за избор на мач, но нека и Дяволо си каже мнението.

Последна промяна Electrue на 07.01.2015 02:30, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   07.01.2015 13:03

Идеално. Както го решите за самостоятелния пробив. При всички положения е добре да се експериментира в различни разновидности.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   08.01.2015 03:19

Electrue написа:
За пробивите нищо конкретно не сме говорили. Аз бих дал пълна свобода на тараните за избор на мач, но нека и Дяволо си каже мнението.

Тц, нека все пак домакините да имат предимство. една от основните идеи на тези нововъведения е освен да се засили мисленето и импровизацията, да се засили най-вече и домакинския фактор, така че аз предлагам вие да си изберете двата пробива от всички номинирани за кръга мачове, а ние да имаме право да избираме само от зелените и червените потоци.
ОК? :-)

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   08.01.2015 13:13

Diavolo написа:
Electrue написа:
За пробивите нищо конкретно не сме говорили. Аз бих дал пълна свобода на тараните за избор на мач, но нека и Дяволо си каже мнението.

Тц, нека все пак домакините да имат предимство. една от основните идеи на тези нововъведения е освен да се засили мисленето и импровизацията, да се засили най-вече и домакинския фактор, така че аз предлагам вие да си изберете двата пробива от всички номинирани за кръга мачове, а ние да имаме право да избираме само от зелените и червените потоци.
ОК? :-)

Така да бъде. :handshake:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   08.01.2015 20:42

Нужно ли е да закачам изрични инструкции в темата за мача довечера, или сте си инструктирали съотборниците? Да не стане някакво разминаване и объркване само...

Иначе подобно разделение на потоците при избора на мачове за самостоятелни пробиви е доста интересно хрумване. Ако не друго, поне ми се струва много по-опростено като обяснение от горепредложено разделение, което изисква обособяването на условен поток (петите мачове в отделните потоци). Бравос! :)

Пресметнато в проценти: домакините ще имат около 50% по-голям избор на мачове за самостоятелен пробив от гостите (в другия вариант беше над 500% по-голям избор, което не е ясно дали няма до води и до обратен ефект от един момент нататък).

Ако се окажат недостатъчни тези 50% разлика, може да се пробва и друго разделение на базата на същата логика: домакините избират от сини + зелени (~ 130 мача), гостите от червени (когато ги има) + статични (= 36-72 мача).

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   08.01.2015 21:19

Мейдж, да ние сме се разбрали и съм инструктирал моите хора какво да правят, но нека все пак е качено официално черно на бяло в подтемата да няма обърквации. :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   08.01.2015 21:33

Копирай точно какво сте се разбрали, че да не стане баш обърквацията :)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   08.01.2015 21:52

абе не ве :) знае се кои ще правят пробивите и съм обяснил за далечния удар и че имат право само на мач с 4 гола да добавят 5+ гола като допълнителна прогноза само веднъж. :)
то може и да нямаме далечен удар, ако и останалите преценят като Фогелето, че няма да има оувъри :-D

имах предвид във възможно най-сбит и подреден стил да е написано аджеба върху какво експериментираме. ;-)
но може и без нищо де, няма проблеми.
ама май трябваше да дам други потоци, че ние си залагаме на любимото 0-0/1-0 :))

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   08.01.2015 21:59

Убихте експеримента ве, ботовееееее! :helpless: :-D :-P

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   19.01.2015 16:14

Ето един съвсем нагледен пример какво се случва с "напълно подходящите" състезателни седмици - http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?f=31&t=5196 - "99% сигурното" Чили няма шампионатен кръг, а баш сигурните по програма Англия-Ш и Шотландия в последния момент остават само с по 4 валидни мача и отпадат от номинираните потоци. Така една подходяща по критериите за провеждане на шампионатен кръг състезателна седмица изведнъж увехва с 14 валидни потока и нито шампионат, нито купа... На Алекс специално оставям задачата да си помисли какво щеше да се случи, ако един компромисно преместен за такава рискова седмица шампионатен кръг трябваше да бъде отложен в последния момент заради подобно стечение на обстоятелствата.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   20.01.2015 14:47

Bjoern Bo написа:
Ето един съвсем нагледен пример какво се случва с "напълно подходящите" състезателни седмици - http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?f=31&t=5196 - "99% сигурното" Чили няма шампионатен кръг, а баш сигурните по програма Англия-Ш и Шотландия в последния момент остават само с по 4 валидни мача и отпадат от номинираните потоци. Така една подходяща по критериите за провеждане на шампионатен кръг състезателна седмица изведнъж увехва с 14 валидни потока и нито шампионат, нито купа... На Алекс специално оставям задачата да си помисли какво щеше да се случи, ако един компромисно преместен за такава рискова седмица шампионатен кръг трябваше да бъде отложен в последния момент заради подобно стечение на обстоятелствата.

На Мейджър поставям да помисли две задачи:
1. Защо за първи път в историята на ПМЛ няма две "подходящи" седмици за шампионат през януари (за справка - винаги досега предпоследната седмица от януари е била я за 12-и, я за 13-и кръг от първенство, а последната се е ползвала за Купа). В Алекс и организацията на Купата ли е проблема? Или другаде? И КЪДЕ!!!
2. Как да се избегне това следващия сезон? С промяна принципа на Купата на ПМЛ (групи вместо директни елиминации; "гарантирани минимални два мача" и прочее)? Или с мач за Суперкупата в последния уикенд на август? Или с нещо друго? КАК!!!

Чакам... И сигурно няма да дочакам... Така както не дочаках жребий за Купата на ПМЛ съгласно поставената от мен задача...
(П.С. Май ще трябва по hard way да се учим, че каквото повикало, такова се обадило - който дава задачи, ще трябва и да получава задачи.)

А по въпроса за твоята задача, Мейджо - имаме си и прецедент в предишни години. Решението е просто - отлага се кръга.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   20.01.2015 17:57

Сега пък Суперкупата виновна, че нямало подходяща януарска седмица за шампионатен кръг.... :rofl: :rofl: :rofl:

Иначе януари без шампионатен кръг е имало поне 2 или 3 пъти в историята (за последно 2010). Виж, умишлено оставен почивен кръг в сърцето на сезона - април, се случи за първи път миналия сезон. Сещаш се по чия инициатива. През същия този минал сезон - пак за първи път в историята и пак по инициатива на същото лице - финалът за Купата беше изтеглен преди края на първенството, за да се замажат някакви алексурдизми. И лицето, потрошило с лека ръка и без спешна нужда една от малкото ненарушими до този момент традиции на Купата, сега вършее из темите като големият защитник на традициите, хе-хе-хе :х

Ех, Алекс, Алекс... Къди си тръгнал с тези потури бе, брато :)))

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   22.01.2015 17:14

Малее - щом ти не си ме разбрал... Ужассс...

Не съм казвал, че Суперкупата е виновна за липсата на ДВЕ подходящи за първенство седмици през януари. Явно сам не можеш да се сетиш - промените в ранглистата на потоците и допълнително наложените условия за топ 40: ТОВА Е ПРИЧИНАТА!!! Или бъркам?

Ако съм прав - тогава вече преминаваме на втория ми въпрос - решението на проблема. И пак - не съм казал, че САМО местенето на СК през август е панацеята. По-скоро местенето има смисъл, ако правилата за потоците останат - не за друго, а за да се освободи една седмица, така че да имаме все пак "резервна седмица". Нещо, което винаги съм се стремял да има в Календара. Нещо, което този сезон за първи път от много време липсва - интересно защо ли?

И не се прави излишно на интересен. Още по-малко се опитвай така плоско да заблуждаваш незапознатите отблизо. Аман вече от тия йезуитски мейджъроглупости. "Умишлено" оставения почивен кръг миналия сезон беше направен така поради:
1. В седмицата 14-20.04.2014 (въпросната почивна) беше Великден - голям български празник, който при това от 2 или 3 години се празнува от петък (ако не помниш - преди беше събота-понеделник). Тоест голяма част от играчите може да са извън домовете си от четвъртък вечер (когато още няма качено разпределение по постове в официалните теми).
2. Точно в тази седмица от тогавашните 6 сини потока 1/3 не играеха (Германия и Холандия). Две седмици назад и две седмици напред всички сини имаха кръгове.
3. Календарът беше обмислен и направен предварително (а не в края на октомври, както този сезон). Беше видно, че понеже е в година преди голямо първенство, ще има възможност за резервна дата. И поради точки 1 и 2 прецених и така направих седмиците. Не си спомням някой друг, освен теб, да е "ревал". И то ти го направи чак пролетта - което показва колко заинтересован беше (така че не ми вдигай гири за моята заинтересованост). За разлика от този сезон - всеки един от УС можеше да види рано-рано пълния календар (и ако има забележки да ги каже). Сега нямаше такава възможност - разбира се благодарение на това, че аз нямах възможност да направя Календара. И разбира се, защото ти се възползва от това да направиш своя си схема, в която "апогея" е, че отново прати финала за Купата след баражите!!!! Поредният ти абсурд в опита да неглижираш дотолкова Купата, че после на всички да им е през оная дали и какви изченати "нововъведения" ще искаш да изпробваш в този турнир. Без дори да се замислиш, че ако "фейлне" някоя седмица и както нямаме резервна - финалът на Купата образно казано "духа супата". Или всъщност ти нямаш против отново да стигаме до абсурда бараж или Купа да има през август, преди началото на следващия сезон?

'Айде стига вече - нито аз съм безгрешен, нито ти... Вземи се спри малко, Конструктивний...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   22.01.2015 17:22

alexbg написа:
'Айде стига вече - нито аз съм безгрешен, нито ти... Вземи се спри малко, Конструктивний...

:handshake:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Експериментални правила за Купата 2015 - обсъждане   |   22.01.2015 18:15

:cheers:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 121 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Следваща