Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 01:03

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Имаме си Алея на славата 
Автор Съобщение
(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 09:33

Браво!

И според мен служебните загуби не трябва да се включват.

Освен това сложи и финалистите за купата, както и отборите класирани на второ и трето място в А-лига.
Така накрая може да направиш една голяма таблица, за да се видят кои са най-успешните отбори.
После лесно ще се изготвят визитките на всеки един от тях със съответните успехи.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 09:44

falkenbach написа:
Браво!

И според мен служебните загуби не трябва да се включват.

Освен това сложи и финалистите за купата, както и отборите класирани на второ и трето място в А-лига.
Така накрая може да направиш една голяма таблица, за да се видят кои са най-успешните отбори.
После лесно ще се изготвят визитките на всеки един от тях със съответните успехи.

Финалистите за купата, както и отборите на 2-ро и 3-то място могат да се видят в класациите за съответните сезони в архива, тези "постижения" нямат място в Алеята.
Колкото до служебните загуби - защо да не се включват? Това са официални резултати, оказали влияние върху крайното класиране. По-скоро се колебаех дали въобще да слагам "отрицателни" постижения, но все пак няма лоша слава, нали така :-P

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 11:43

Браво - похвална инициатива...

Хубаво е да огледаш нещата като имаш време... Както е хубаво и всеки един отбор да си огледа неговите...
Аз например видях несъответствия за Орфиците в сезон 03-04... Крайното класиране ни е сбъркано (за домакини и за гости изглежда добре - не съм гледал мач по мач де), крос таблицаа също е ОК, обаче крайното явно е сбъркана някаква формула или нещо друго...
Освен това - в само файлче за крайното класиране (на Б-лига) седи 2002-2003, вместо 2003-2004...

Ако има още нещ - ще кажа...

Браво, Шифтъре... и благодаря за усилията...

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 12:15

alexbg написа:
Аз например видях несъответствия за Орфиците в сезон 03-04... Крайното класиране ни е сбъркано (за домакини и за гости изглежда добре - не съм гледал мач по мач де), крос таблицаа също е ОК, обаче крайното явно е сбъркана някаква формула или нещо друго...
Освен това - в само файлче за крайното класиране (на Б-лига) седи 2002-2003, вместо 2003-2004...

Оправено. Не е объркана формула, просто не съм рефрешнал след последното копиране в класирането, сега трябва да е наред.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 15:22

Шифтъре, не може ли в крос таблиците резултатите да са линк към статистиката за съответния мач, ако е голяма играчка поне за настоящия сезон да стане, щото иначе три-четери неща отваряш докъто стигнеш до статистиката за някой мач.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 15:45

Отлична работа! :moufan:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 15:52

oasis написа:
Шифтъре, не може ли в крос таблиците резултатите да са линк към статистиката за съответния мач, ако е голяма играчка поне за настоящия сезон да стане, щото иначе три-четери неща отваряш докъто стигнеш до статистиката за някой мач.

Не съм сигурен, че разбирам идеята ти... Първо, практически невъзможно е всеки отделен резултат да е линк - в една крос-таблица това прави средно към 250 линка, абсурд да тръгна да го правя, за който и да е сезон. Второ, каква е тази "статистика за съответния мач"? Ако визираш лайвскора, то той се води на кръгове, не на отделни мачове и съм дал линк към него след всеки кръг от миналия и този сезон. За минали сезони няма как да дам поради простата причина, че са изгубени нейде из дира - имам идея да почна систематично да ги събирам, но със сигурност ще е адски бавно и не знам дали въобще ще стане (напр. може да има затрити теми като с Манията). Ако не съм те разбрал и имаш нещо друго предвид, кажи да опитаме пак :wave:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 16:07

Shifter написа:
oasis написа:

Не съм сигурен, че разбирам идеята ти... Първо, практически невъзможно е всеки отделен резултат да е линк - в една крос-таблица това прави средно към 250 линка, абсурд да тръгна да го правя, за който и да е сезон. Второ, каква е тази "статистика за съответния мач"? Ако визираш лайвскора, то той се води на кръгове, не на отделни мачове и съм дал линк към него след всеки кръг от миналия и този сезон. За минали сезони няма как да дам поради простата причина, че са изгубени нейде из дира - имам идея да почна систематично да ги събирам, но със сигурност ще е адски бавно и не знам дали въобще ще стане (напр. може да има затрити теми като с Манията). Ако не съм те разбрал и имаш нещо друго предвид, кажи да опитаме пак :wave:

Аве, май правилно си ме разбрал, мисълта ми беше като натиснеш резултата примерно между Нивата и Рейзърс да те праща в темата за мача от лайфскора, с голмайстори и прогнозите на двата отбора, но понеже не съм наясно как се прави затова написах да го направиш ако не е трудно. И ако пак не можеш да ме разбереш виж в статистиките на bet 365 избери си едно първенство цъкни върху таблици после върху всички резултати и си избери един резултат и цъкни върху него и ще разбереш какво имам предвид ;-)

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 17:22

oasis написа:
Аве, май правилно си ме разбрал, мисълта ми беше като натиснеш резултата примерно между Нивата и Рейзърс да те праща в темата за мача от лайфскора, с голмайстори и прогнозите на двата отбора, но понеже не съм наясно как се прави затова написах да го направиш ако не е трудно... ;-)

Е разбрал съм те значи... Мисля, че не е невъзможно, но със сигурност е много трудно поради 2 причини:
1. Трудно се вкарват екселски таблици в WordPress (платформата, на която е правен сайта); таблиците, които виждате сега, са във формат .csv
2. Както казах и в горното си мнение, само 1 сезон от А лига (напр. миналия) има 264 срещи, за които аз ръчно трябва да въвеждам тези линкове, след като веднъж вече съм въвел резултатите.
Трудоемко е и на този етап не ми е приоритет; ще му обърна повече внимание, когато (ако) събера инфо за голмайстори и вратари от предходните сезони.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 18:02

Shifter написа:
oasis написа:
Аве, май правилно си ме разбрал, мисълта ми беше като натиснеш резултата примерно между Нивата и Рейзърс да те праща в темата за мача от лайфскора, с голмайстори и прогнозите на двата отбора, но понеже не съм наясно как се прави затова написах да го направиш ако не е трудно... ;-)

Е разбрал съм те значи... Мисля, че не е невъзможно, но със сигурност е много трудно поради 2 причини:
1. Трудно се вкарват екселски таблици в WordPress (платформата, на която е правен сайта); таблиците, които виждате сега, са във формат .csv
2. Както казах и в горното си мнение, само 1 сезон от А лига (напр. миналия) има 264 срещи, за които аз ръчно трябва да въвеждам тези линкове, след като веднъж вече съм въвел резултатите.
Трудоемко е и на този етап не ми е приоритет; ще му обърна повече внимание, когато (ако) събера инфо за голмайстори и вратари от предходните сезони.

Аз мога набързо да ти кажа защо това би улеснило поне капитаните. Примерно аз днес като мислех потоците за мача трябваше кръг по кръг да търся Арлито кога са били домакини, че да видя какви мачове си избират и така нататък, пък така от крос-таблицата цък върху всеки домакински мач и супер лесно. Но щом е толкова трудоемко въобще не се занимавай ще си караме по заобиколния начин :laugh:

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 22:08

Евала, Шифтъре.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 23:21

Я вижте тук и кажете коя крос-таблица повече ви харесва...

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 23:22

На мен долната.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   15.10.2013 23:26

определено долната. горната е някво некадърно подобие на аматьорски екселски файл от зората на Офис пакета.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   16.10.2013 00:42

Долната.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   16.10.2013 10:41

Ми ок, спестявате ми работа :Д Горната е най-доброто, което мога да предложа по идеята на Оазиса като цъкнеш на резултат да те праща при статистиката (забелязали сте, че в горната таблица резултатите са линкове, нали? :-P )

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   16.10.2013 10:47

Ама според мен тези тримата гласували, въобще не са разбрали, че става въпрос за функционалност, а не за дизайн...
Аз предпочитам първата, точно заради възможността да "кликнеш" на резултата и да получиш съответното инфо...

Но това си е доста труд, ми се струва, така че - прецени си ти дали ти се занимава...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   16.10.2013 13:03

За мен лично е скандално класическият требъл на Real Green (Титла+Купа+Суперкупа) да се приравнява на някаква пародия на требъл на Лавината, формиран от Титла, Суперкупа и... Купата на Лигата. WTF? :O ...... Та даже сложени на второ място Green... Заеби... :(

Същото се отнася и за дублите, които в класическия си вариант се подразбират като: Титла+Купа. Във въпросната статистика обаче всяка комбинация от две тенекии се води дубъл, което омаловажава реалните дубли в играта.

Също така данните за "най-лошо нападение", "най-добра голова разлика" и другите подобни са леко изкривени, специално за "Б" лигата, където всеки сезон има различен състав на групата и съответно различен брой изиграни мачове. Не е все едно дали ще получиш 12 гола в 18 мача или в 22, нали така.

Иначе похвална инициатива на Шифтъра, но реализирана в доста куца форма по моето лично естетическо мнение. За жалост тази куца платформа не предлага нито нужната функционалност, нито адекватен представителен вид. Но в сегашната ситуация и ракът е риба. Още веднъж браво за инициативата!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   16.10.2013 13:09

oasis написа:

Къде точно трябва да води? Към прогнозите или към резултатите (лайвскор темата)? И в този ред на мисли - дали ще е добра идея след всеки кръг да се прави нещо като протокол на мача, където да имаш на едно място резултат, голмайстори, картони, прогнози и избори?!?

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Имаме си Алея на славата   |   16.10.2013 14:01

Bjoern Bo написа:
oasis написа:

Къде точно трябва да води? Към прогнозите или към резултатите (лайвскор темата)? И в този ред на мисли - дали ще е добра идея след всеки кръг да се прави нещо като протокол на мача, където да имаш на едно място резултат, голмайстори, картони, прогнози и избори?!?

Разбира се най-добрият вариант е споменатия от теб протокол, но предполагам и това е доста трудоемко, доста добър вариант е и показаната снощи от Шифтъра крос-таблица, в която линковете водят до темата на лайфскора за съответния кръг.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 42 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща