Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 03:36

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Интересен хипотетичен казус 
Автор Съобщение
(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   07.05.2014 23:41

oasis написа:
Абре Мейджъре, а и другите които умувате по тоя казус, това ли е най-важното при положение че има много по големи пропуски в играта за които стана вече дума :dunno: :dunno: :dunno:

Е, айде са и ти! Нима очакваш,че ще се дискутира нещо градивно и смслено тука? Виж за хипотетични казуси се изписват фермани!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   07.05.2014 23:59

oasis написа:
Абре Мейджъре, а и другите които умувате по тоя казус, това ли е най-важното при положение че има много по големи пропуски в играта за които стана вече дума :dunno: :dunno: :dunno:

Кои са тези пропуски най-накратко?

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 00:05

Bjoern Bo написа:
oasis написа:

Примерно това:

viewtopic.php?f=30&t=3806

не казвам че е най-важното, но е очебийно

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 00:10

Stuart написа:
Иначе няма лошо да се измисли универсално правило, но то няма как да действа със задна дата, ако се сещаш.

Все още не е задна, ако се сещаш.

Иначе примерът ти за Иртиш е некоректен по простата причина, че, първо, касае директни елиминации, второ, нямат друг адекватен начин, по който да определят кой попълва мястото на изхвърления Милан, докато при нас ИМА. Алтернативата им е да теглят жребий, както имаше един такъв случай на попълване на освободило се място в Лига Европа миналата или по-миналата година, ако не се лъжа.

Между другото предният сезон имаше подобен случай във Втора Бундеслига, когато Дуисбург (иначе средняк) не покри някакви лицензи и изхвърча в Трета лига и вместо загубилият баража (Оснабрюк, трети в Трета лига), мястото във Втора си запази 17-ия Зандхаузен. Айде, в това може да се намери някаква логика (по-горно класиралия се отбор), ама ми е интересно, ако Динамо Дрезден (16-ти във Втора) беше загубил баража, какво щяха да решат :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 00:12

oasis написа:
Bjoern Bo написа:
oasis написа:

Примерно това:

viewtopic.php?f=30&t=3806

не казвам че е най-важното, но е очебийно

Резонно питане. Разглеждали сме го и ще бъде коригирано (силно се надявам). Друго?

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 00:14

Bjoern Bo написа:
Друго?

мерки срещу ботирането?

контраатака?

далечен удар?

възможността всяка атака да може да се избива от вратаря за сметка на увеличаване на броя на нападателните прогнози?

заводите?

и т.н

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 00:18

Крал Блуфен написа:
Bjoern Bo написа:
Друго?

мерки срещу ботирането?

контраатака?

далечен удар?

възможността всяка атака да може да се избива от вратаря за сметка на увеличаване на броя на нападателните прогнози?

заводите?

Ето Блуфена ме е изпреварил, макар че специално за ограничаването на потоците аз съм против

Последна промяна oasis на 08.05.2014 00:19, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 00:22

мерки срещу ботирането?

Няма напълно адекватни продложения, които да се вписват в сегашните правила.

контраатака?

Трябва да се дообмисли. Проблемът беше с необходимостта от допълнителен срок за контраатаката, доколкото си спомням.

далечен удар?

Може да се вкара още от новия сезон, ако има съгласие. Също трябва да се доизчисти.

Не е формулирано въобще.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 00:38

Bjoern Bo написа:
мерки срещу ботирането?

Няма напълно адекватни продложения, които да се вписват в сегашните правила.

контраатака?

Трябва да се дообмисли. Проблемът беше с необходимостта от допълнителен срок за контраатаката, доколкото си спомням.

далечен удар?

Може да се вкара още от новия сезон, ако има съгласие. Също трябва да се доизчисти.

Не е формулирано въобще.

Контраатака. Какво толкова има да се дообмисля? Много точно и ясно го бях формулирал още преди няколко години, когато се зароди идеята. Какъв е тоя допълнителен срок? НЯМА допълнителен срок! Предложението беше контраатаката да се изпълнява от вратаря, което ЛОГИЧНО означава,че времето за изпълнението и е от 13:00 (крайния срок за нападателни) до началото на мача. Демек - нормалния вратарски срок.

Какъв друг срок ти трябва? Обяснявал съм многократно,че контраатаката не би трябвало да може да се избива от вратарите (демек не е нужен допълнителен вратарски срок) защото това е и нейната идея - да КОНТРААТАКУВА върху вече дадени прогнози. Тоест полевите играчи са отговорни за пазането на тоя допълнителен удар (троен мач както съм предложил)

Далечен удар. Под доизчистване разбираш дали да се прилага върху мачове над 3.5 или 4.5 гола. Това е целия спор доколкото съм запознат. Мойто мнение е за над 4.5 гола защото 3:1 или 2:2 не ми се струв акой знае колко "атрактивна" прогноза,че да дава право на втора, но това може да се подложи на гласуване и квото сабя покаже.

Пускаш една анкета, приемаме,че квото се реши остава валидно и ТВА Е. Това е ДОУТОЧНЯВАНЕТО. Работа за 5 дена макс!

Третото предложение за увеличаване на вратарските избивки наистина не е формулирано, а е само като идея, но като гледам с какви темпове се приемат къде къде по-дребни и належащи неща май изобщо няма смисъл да го дискутираме на тоя етап.

Но е важно да се отбележи,че при сегашните правила вратаря НЕ МОЖЕ да избие всяка противникова атака. И в тая връзка не искам и да чувам как видите ли трябвало допълнителни избивки за контраатаката щото всяка атака трябвало да може да се избие. Може ама не може! Първо ше увеличиш избивките така,че да може всичко да се пази и тогава ше искаш и контрата да се пази. ОК?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 00:49

Крал Блуфен написа:
Далечен удар. Под доизчистване разбираш дали да се прилага върху мачове над 3.5 или 4.5 гола. Това е целия спор доколкото съм запознат. Мойто мнение е за над 4.5 гола защото 3:1 или 2:2 не ми се струв акой знае колко "атрактивна" прогноза,че да дава право на втора, но това може да се подложи на гласуване и квото сабя покаже.

Последно се спряхме на 3.5+4.5. Тоест за всеки удар 3.5 гола да имаш право да добавиш един 4.5. Доуточняването е относно ограниченията - колко на отбор, колко на играч.

По въпроса за контраатаката - всяка нападателна прогноза на съперника би трябвало да може да се избива от вратаря. Фундаментално правило.

Иначе в момента вратарят не може да избие ВСИЧКИ атаки, но може да реагира на ВСЯКА, т.е. няма атака, на която да е с вързани ръце, както се предлага за въпросната контраатака. Надявам се да правиш разликата.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 00:56

възможността всяка атака да може да се избива от вратаря за сметка на увеличаване на броя на нападателните прогнози

Предлагате адекватно правило за корнера и имате предложението. Под адекватно разбирам да отговаря на следните условия:
1) да съответства по логика на реалния корнер;
2) да може да се избива от вратаря;
3) да не натоварва организационно и игрово (например с някакви прекалено ангажиращи допълнителни срокове);

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 03:01

Много належащо е да ревизираме потоците и да видим какво ще правим с купата, защото сегашния регламент за мен не е адекватен. Мисля, че ще се стигне до общо мнозинство да се играят по два мача на разменено гостуване във всеки кръг с използването и на междинки, за да не пострада календара (а и не е казано, че винаги трябва да започваме максимално късно). В момента според жребия може да играеш две поредни гостувания на 1/4 финал и 1/2 финал, което за мен е безумие с оглед това, че домакина винаги има предимство, поне на хартия.
Първо тези две неща да се оправят (потоците + регламента за купата)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 09:22

За междинките съм поставил някои резонни въпроси. Отговори няма. После да няма двойно повече рев...

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 09:45

Bjoern Bo написа:

Иначе в момента вратарят не може да избие ВСИЧКИ атаки, но може да реагира на ВСЯКА, т.е. няма атака, на която да е с вързани ръце, както се предлага за въпросната контраатака. Надявам се да правиш разликата.

Едно си Мейджър знае, едно си бае! Нали това ти обяснявам,че нападателите са ДЛЪЖНИ да пазят въпросната атака. Напомням,че тя ще важи само на мач с 3 прогнози, което значи,че "потърпевшият" отбор има право да покрие с трите най-вероятни прогнози и чак след това идва ред на контраатаката. По тоя начин на практика се стимулира и отборната игра и се ограничава дублирането!

Кое не е ясното

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 09:53

Bjoern Bo написа:

Ето това е грандиозното противоречие на "тезата" ти. Вратяря НЕ МОЖЕ да реагира на всяка атака защото дори и да е сигурен,че 5 мача ше свършат 1:0 той на теория може да избие само 4 от тях. При петия гол е напълно безпомощен.

А при контратаката имаш 2 или 3ма нападатели, които имат дефанзивни функции.

Виждаш ли разликата?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 10:21

Нищо дефанзивно няма в едно нападателно действие (изиграване на нападателна прогноза/покриване на диапазон).

Вратяря НЕ МОЖЕ да реагира на всяка атака защото дори и да е сигурен,че 5 мача ше свършат 1:0 той на теория може да избие само 4 от тях. При петия гол е напълно безпомощен.

За това съм съгласен, че е голям недостатък още отпреди въвеждането на вратарите преди десетина години и съм обмислял много варианти на гъвкави избивки. Затова ви казвам - мислете корнер, с него ще стане много лесно.

Иначе това ми харесва на контраатаката, че по естествен път ще регулира дублирането... Обаче не и ботирането. Както казвал неведнъж - един педантично изигран диапазон е не по-малко ботщина от един дубъл. Какво ще стане в общия случай - от страх да не те бодат на контри, ще покриваш още по-педантично и ботски вероятните диапазони... А уж искаме да правим играта по-атрактивна...

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 10:35

Bjoern Bo написа:

Какво ще стане в общия случай - от страх да не те бодат на контри, ще покриваш още по-педантично и ботски вероятните диапазони... А уж искаме да правим играта по-атрактивна...

Контраатаката се предвижда да бъде само ЕДНА и то върху троен мач. Атрактивно играещия отбор има на разположение 4 двойн и още 3 тройни атаки, където може да практикува задни ножици и удари от центъра съвсем спокойно.
И да - определено мисля,че играта ше стане по-атрактивна по тоя начин. Не само защото калпавите отигравания на даден отбор ще могат да се наказват, не само защото ше се стимулира отборната игра (дали е ботщина или не е въпрос на тълкувание), а и защото домакинските капитани ше трябва да обмислят по-внимателно мачовете защото сега 90% от тях си избират сигурни единици, което при котра-атаката ше е нож с ДВЕ остриета :laugh:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 14:16

Diavolo написа:
Много належащо е да ревизираме потоците и да видим какво ще правим с купата, защото сегашния регламент за мен не е адекватен. Мисля, че ще се стигне до общо мнозинство да се играят по два мача на разменено гостуване във всеки кръг с използването и на междинки, за да не пострада календара (а и не е казано, че винаги трябва да започваме максимално късно). В момента според жребия може да играеш две поредни гостувания на 1/4 финал и 1/2 финал, което за мен е безумие с оглед това, че домакина винаги има предимство, поне на хартия.
Първо тези две неща да се оправят (потоците + регламента за купата)

Изцяло съм против това за купата да се играе в два мача на разменено гостуване, виж както вече коментирахме междинките може да са за евротурнири и в тях да участват само определени отбори.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 14:35

oasis написа:
Изцяло съм против това за купата да се играе в два мача на разменено гостуване

Ти па защо?

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 14:42

Bjoern Bo написа:
oasis написа:
Изцяло съм против това за купата да се играе в два мача на разменено гостуване

Ти па защо?

Ами винаги съм бил привърженик на един мач като домакина се определя с жребий, така има повече неизвестни и фаворита е по-лесно да се подхлъзне.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща