Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 06:07

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията) 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   13.12.2015 19:43

PMLeague написа:
bai Momchil написа:
Имаш прекрасен механизъм за ограничаване на бот-дублираният и той се нарича КАПИТАН НА ДОМАКИНСКИЯТ ОТБОР. Ето го Нуф даде ни Барселона - Ла Коруня, айде играй го 1:1/1:1 като си много ербап!

Сега вече ако капитана е баберка и ти сервира на волето мач за 1:1, еми ще си понесе ботският дубъл. Що трябва да предпазваш по-слабите капитани, ощетявайки точно по-силните такива?

И как точно "предпазваш по-слабите капитани, ощетявайки точно по-силните такива", можеш ли да ми обясниш? Дали изкуствена засада, умишлена дузпа или някакво друго подобно "in-play" решение, нали пак е въпрос на тънка капитанска преценка какво и кога е най-удачно да се приложи? Иначе казано, добрият капитан получава още един допълнителен инструмент срещу ботирането, докато баберката пак ще си троши главата, каквито и антибот оръжия да му връчиш... Така че тъкмо обратното е - даваш още една допълнителна възможност за лавиране на силния капитан и не ощетяваш по-слабия.

Виж, ако отговаряш на Дяволето и другите привърженици на пълната забрана на дублиранията, то забележките ти са таман на място. Както съм писал и в основното мнение, ясно е, че в повечето случаи добрият домакински капитан може да даде достатъчно хитър отпор на бот-дублирането, ясно е също така, че подобна тактика на безогледно ботиране може да даде епизодични успехи, но в дългосрочен план е обречена. Но също така е ясно, че много добри отбори с много добри капитани са губили и ще продължават да губят твърде висок процент мачове и то понякога с разгромна разлика, не защото са направили кой знае какви грешки с избора на мачове, а само защото в конкретната седмица сее завъртяло на съперника да му върже с хаотичната ботщина.

Ми предпазваш ги, че като ми дадат мач за бот дублиране например и аз не мога да се възползвам от такова, щото после ще ми го избие с някаква засада там или както го наричаш. Т.е. казано с други думи даваш възможност на слабият капитан да си поправи грешката която допуска.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   13.12.2015 23:31

Санде и друг път съм казвал, айде сега към теб директно.
вземи измисли някоя игра с оувърски прогнози, нещо с варианти ъндър/овър и ще видим кой как ги цели големите резили.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   13.12.2015 23:46

Аве хора не се хващайте непременно за тотална забрана на дублите (макар че аз директно го налагах това без да питам никой, не ми се обиждайте, откровен съм). :-)
Предложил съм много други неща, включително и някои от последните предложения на Мейджъра в темата също са добри.
Идеята е със сигурност да се направи нещо, а не да се оставят така нещата.
В момента това не е игра, а ботщина. Виж само този кръг за какво става въпрос.
Ако нямаше вратари щеше да е някаква уникална пародия. То и сега е така.
Бай Момчи е прав като казва, че много зависи от капитана на домакините, но не винаги. Понякога просто има такива кръгове. Има и друго. Някои каитани нарочно избират лузърски потоци (франция/франция/холандия/холандия и обичайните зелени дето почти всичко се ботира 1-1) и каквото и да дадеш те си ботират. Просто нямаш избор понякога. Може да избереш 7 мача които ще завършат 1-4/3-2 и т.н. но осмия да излезе 1-1 и да загубиш.
Значи аз си държа на своето:
Един дубъл = 2 ПСУ-та за противника
Два дубъла = дузпа за противника
-
да видим тогава кой ще дублира безогледно и без да влага грам мисъл.
-
Или пък, два дубъла за единия отбор - вратаря на противника да има право да избие 1/2 мача повече или вратаря на отбора направил дублите да може да избие само 1/2 удара.

Това за махане на цяла атака за сметка на дузпа изобщо не ми допада.

Може и на Краля предложението, но малко по-смело в полза на отбора срещу който се е дублирало.
Някой праска 1-1/1-1 без да мисли и 2 секунди на Италия Б
Ами хубаво, прогнозите остават, но противника ти хваща всички останали резултати до оувър.
например 0-0/1-0/0-1/2-0/0-2 или нещо подобно.

Опции има много.
Но разберете едно нещо
В момента тази игра която се играе масово не е ПМЛ. Играта умира и ви го казва човек, който страшно много обича играта и го е доказвал през годините. Няма тръпка, няма класическо надлъгване.
Много по-интересно ми е с алтернативни правила или с мачове в ЕКТ.

Някои скачат ужилено, защото цялата им стратегия се обуславя на това да си изберат стандартните ъндърски поточета и после да бичат дубли, пък ако някъде върже вземи тия 2 гола.

И последно, може ли някой да отговори на резонния въпрос на Гонзо,
Къде и как в реалния футбол с една атака вкарваш 2 гола?

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   13.12.2015 23:59

Diavolo написа:
Може и на Краля предложението, но малко по-смело в полза на отбора срещу който се е дублирало.
Някой праска 1-1/1-1 без да мисли и 2 секунди на Италия Б
Ами хубаво, прогнозите остават, но противника ти хваща всички останали резултати до оувър.
например 0-0/1-0/0-1/2-0/0-2 или нещо подобно.

Малко като дузпа става така обаче - прекалено е. Мисля,че е по-разумно да се дава една контраатакуваща прогноза за противника, което ми изглежда балансирано. Тука аргумента против е, че нямало как вратаря да я избива и това щяло да усложни нещата. За мене не е и нужно вратаря да я избива защото:

1. отбора сам си е виновен,че допуска такава контраатака и ако иска това да не се случва просто няма да дублира
2. не е сериозно да се казва,че вратаря трябвало да може да избива всяка атака на противника щото това и сега не е така - може да избие само 4 атаки, а останалите 4 винаги са голи.

Diavolo написа:
Но разберете едно нещо
В момента тази игра която се играе масово не е ПМЛ. Играта умира и ви го казва човек, който страшно много обича играта и го е доказвал през годините. Няма тръпка, няма класическо надлъгване.

Хубаво си стигнал до тоя извод сега защото аз стигнах до него още преди 4-5 години и го повтарях сезон след сезон. Ама тогава никой не ми обърна внимание.. Сега вече като всеки изпита на гърба си, като не си в шампионски сезон ами изпаднеш и после зациклиш в Б група, изведнъж все повече и повече народ ВНЕЗАПНО ПРОГЛЕЖДА.

Diavolo написа:

И тоя въпрос съм го задавал 200 пъти. Гонзо специално никога не е подкрепял открито забрана на дублирането или каквито и да било реформи освен негови си предложения за корнер,тъч и т.н. Нема лошо ама странно как всички се сетихте за тва дублиране като го изядохте и се опарихте. Преди тва не ви ебеше особено! Сега ше реформираме - еми айде аз и сега съм си ЗА. За вас тва е ново 20,че играта западала с тия неща.

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 00:07

Какви алтернативни правила, какви пет лева, като дори едно съвсем елементарно проект правило с ясно развита концепция и всепризната необходимост, каквото например е правилото за далечния удар (нали искате разчупване с оувърски прогнози - ето ви го), среща такъв мощен скептицизъм и не може да стигне дори до етап на официално експериментиране вече пета или шеста година, откакто е измислено!!! Сакън да не се счупят машиналните ботски отигравания на някого и да не се наложи да си мисли мачове и прогнози повече от обичайните 2 минути и половина...

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 00:09

Надявам се не визираш мен, защото аз съм твърдо 'ЗА' това и даже играх експериментален мач и пак бих играл. :-)

Последна промяна Diavolo на 14.12.2015 00:10, променена общо 1 път

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 00:13

Diavolo написа:

Една прогноза = една атака. Това е логиката на атаките в момента.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 00:14

PMLeague написа:
Diavolo написа:

Ами тогава най-добре да се мисли в посока 1 мач - 1 атака ;)

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 00:17

PMLeague написа:
Diavolo написа:

Ми тогава що си забранил триплирането ? Нали всяка атака е сама за себе си ?

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 11:50

Защо наистина не преминем към логика 1 мач = 1 атака?

Ако по аналогия с технологията на ПСУ приемем, че дублирането е подсигуряване на даден резултат, като може да се вкара само 1 гол, това за някой проблем ли ще е? Вратарят от своя страна трябва да избие и двата резултата, за да предотврати гола.

Допълнително може да се въведат новите елементи, като един вид наказание за повече от 2 дублирани мача. Тоест за всеки дублиран мач (3ти и нагоре), противниковият отбор получава право да изпълни:

- Далечен удар - неиграна прогноза на мач на собствения отбор (4+ гола)
или
- Контра-атака - неиграна прогноза на мач на противниковия отбор (4+ гола)

Мисля, че по подобен начин безогледното ботиране ще престане, мачове за 1:1 с цел дублиране няма да се дават, а дублирането ще се сведе до тактически ход, който да подсигурява ясни мачове от намеса на вратаря. Естествено ще си носи и дозата риск от ограничения диапазон.
От друга страна всеки вратар ще получи предимството да не избие дубъл и да допусне само 1 гол от дублирания мач.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 12:35

Гонзо написа:

Мисля, че беше забранено след този мач:
Крива Нива II 8:0 Real Green (Купа на ПМЛ, 2005)

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 12:44

Shifter написа:
Гонзо написа:

Мисля, че беше забранено след този мач:
Крива Нива II 8:0 Real Green (Купа на ПМЛ, 2005)

Това добре , но по логиката на Мейджа , триплирането си е три отделни атаки и не би трябвало да е забранено .

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 13:30

Mandor написа:
Защо наистина не преминем към логика 1 мач = 1 атака?

Ако по аналогия с технологията на ПСУ приемем, че дублирането е подсигуряване на даден резултат, като може да се вкара само 1 гол, това за някой проблем ли ще е? Вратарят от своя страна трябва да избие и двата резултата, за да предотврати гола.

Чий ще е голът от позната дублирана прогноза от двама различни състезатели? ;)

~

Относно триплирането - не е забранено. Можете да си триплирате, колкото ви душа иска. Някои го правят и до ден днешен. Доколко е обосновано чисто игрово, е съвсем отделен въпрос.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 13:34

Medved написа:
Чий ще е голът от позната дублирана прогноза от двама различни състезатели? ;)

На първия, който я е изиграл. Втория решава дали да подсигури съотборника си, като жертва диапазон за дублаж.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 15:00

ВАЖНО! ПЕТКУМНЕНИЕ!

1.На първо място - напълно съм съгласен със Сандо, че не сме на по 10 години, за да разполагаме с цялото време на света, което да посветим на някаква игра. Играта и без това е достатъчно комплицирана – всеки, който е въвеждал нови играчи, знае за какво говоря.

Не знам защо оставам с усещането, че има хора, които оправдават представянето си настоящите правила или пък такива, на които просто им е омръзнало :rofl:

Сериозно:
2. Очевидно има фундаментален сблъсък на два различни неща. От една страна е състезателния характер на играта – гонят се победи, точки, класиране, от друга страна се усеща желание у някои „майстори” едва ли не да се върне някакъв неин изгубен чар. Аз, за съжаление, не съм в тази игра от самото и начало, за да съм ставал свидетел на „майсторски надигравания с 3:4 и 5:3, но това не променя нищо от това, което мисля по въпроса.

Убеден съм, че абсолютно всеки, започнал да играе тази игра рано или късно вижда, че няма абсолютно никакъв начин да побеждаваш, ако не играеш прагматично. Точно това е причината прогнозите 1:0, 2:0, 1:1, 2:1 да са 99% от пуснатите. Да случва се някой да покаже „класа” като хване мач с 3:2 или 2:3 и тогава всички искрено го аплодираме. Идеята за гол на седмицата и сезона е похвална! Там всички „майстори” имат възможността да запишат имената си със златни букви. Тези, които се занимават със залози нека разкажат на тези, които не се занимават каква е разликата в коефициентите на резултати като 1:0, 2:0, 1:1 с резултати като 3:4, например.
Слочаенос? Не мисла 1!!1!
Така, че пускането на тези резултати, както и да ги наричате е неизбежно.

Един конкретен въпрос имам към Дявола /Нищо лично – напълно позитивен съм/ - Станахте шампиони скоро – с колко „майсторски” гола го постигнахте? С какво е по-различна играта в шампионския ви сезон от сега?

Относно дублирането – дублирането е много интересен аспект от играта, който от една страна я прави по-динамична и дава възможност за повече голове и обрати, а от друга си е прекрасен тактически инструмент. На мен играта ми харесва такава. По- добре е един мач да свърши 8:5, отколкото да чакаме година и половина да излезе „майсторската” ми прогноза 2:4, за да предизвика масови самоубийства от завист сред останалите „майстори.”
Тук е момента да се съглася и напълно с Бай Момчил, относно капитаните и тяхната състоятелност. Забележете! Петку се съгласява на 100% с човека, с когото спори най-често! :rofl:

Пичове – да си говорим истината, ако извадите една статистика, ще се окаже, че средната успеваемост в познаването на КРАЙНИТЕ ЗНАЦИ в този форум е под 50%, камо ли точните резултати, ако това ще прибави повече самочувствие към „майсторлъка” ви :rofl:

Предложението на Блуфи изглежда интересно, но много е важно да не се натоварва играта повече - нито за играчите, нито за организаторите. Направете си една игра "Лига на баш Майстора", където да си показвате майсторлъка /всъщност има доста индивидуални игри, където може да блеснете и да блестите с уникалните си и неповторими отигравания.

Аз съм против промяна на съществуващите правила и споделям огромна част от нещата, които съотборникът ми Дъ Шейд написа наскоро пак във връзка с т. нар "ботщина".

:cheers:

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 15:18

Бате Петку написа:
ВАЖНО!

Ами ти си го каза , "не съм от началото" , но аз си спомням времена когато имаше интересни двубои и без 16 пъти 1:1 . Не е голям проблем за теб , но по принцип точно този проблем ще убие играта . С времето ще започнат да влизат играчите само да пльоснат 1:1 (това вече е започнало) и хич няма да ги ебе за мачовете . Преди беше мерене на пишки , закани , емоции , сега само 5 човека пишат и то за това кой колко пъти е играл 1:1 . Накрая всеки ще започне да не пуска и така ще затрием играта като тима от Панчарево .

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 16:04

Бате Петку написа:
Тук е момента да се съглася и напълно с Бай Момчил, относно капитаните и тяхната състоятелност. Забележете! Петку се съгласява на 100% с човека, с когото спори най-често! :rofl:

Е, ние сме на различни мнения само на тема политика. По-други въпроси не помня да сме имали разногласия :cheers:

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 16:37

Гонзо написа:
Бате Петку написа:
ВАЖНО!

Ами ти си го каза , "не съм от началото" , но аз си спомням времена когато имаше интересни двубои и без 16 пъти 1:1 . Не е голям проблем за теб , но по принцип точно този проблем ще убие играта . С времето ще започнат да влизат играчите само да пльоснат 1:1 (това вече е започнало) и хич няма да ги ебе за мачовете . Преди беше мерене на пишки , закани , емоции , сега само 5 човека пишат и то за това кой колко пъти е играл 1:1 . Накрая всеки ще започне да не пуска и така ще затрием играта като тима от Панчарево .

Според мен няма нищо общо между неписането, меренето на пишки, емоциите и правилата на играта. Абсолютно естествено е една игра да ти омръзне на даден етап и каквото и да променяш по нея само ще се опиташ да удължиш агонията.
Тва е все едно некой да ми обяснява, че след 25 -30 години брак, не му е омръзнала жена му, както и той на нея. Да, може да си изпъне кожата и циците, но това не променя факта, че си е същия бабунгер, както и че той е същия смотнаяк. Какъвто и педикюр да си прави, какъвто и лак да мацоти, ноктите с възрастта надебеляват и в един момент могат да се отрежат само с лозарска ножица или флекс!
:rofl:
Всеки сам решава как да играе. Мога да ти гарантирам за моя отбор, че "1:1 се пльоска" само след задълбочен анализ и всички се вълнуваме от играта! Въпреки, че сме само 5, приключихме полусезона без НИТО един картон.
Фактът, че в тази игра има хора, които я играят повече от 10 години, означава, че е стойностна и хубава игра. Едни се отказват, идват други, трети се отказват и пак се връщат - няма драма. Но ако посрещаме всички нови играчи и отбори така както ти посрещаш - много е вероятно играта наистина да изчезне, след като на всички им омръзне и се откажат един по един.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 16:52

bai Momchil написа:
Бате Петку написа:

Е, ние сме на различни мнения само на тема политика. По-други въпроси не помня да сме имали разногласия :cheers:

хахахаха Вожда със сигурност не може да не е бил причина за разногласия!

(New Mersey Razors)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Идея за изкуствена засада (ограничаване на бот-дублиранията)   |   14.12.2015 16:56

Защо толко рев, че гостите играят масово 1:1 без да се замислят?
Ето отбори като Мумиите например и CDLM Blue Power (и Валките до този кръг) нямат загуба като домакини (миналата година Лавините цял сезон).
Гостите им със сигурност са пускали 1:1 доста пъти, ама нещо не им е вързало. Защо? Според мен (и много други тук) си зависи от капитана. Избираш мачове които да не излязат 1:1 и си свиркаш :whistle: Ако не можеш да свиркаш, научи се! Никой не ти е виновен, още по-малко ботовете 1:1.
Ако дадеш на гостите 2-3 мача които завършват 1:1 и ти шибнат 4 гола - сърбаш си супичката и тва е. Да си им дал други.
Така че гостите да си играят каквато тактика си искат. Домакините им избират мачовете.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 163 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща