Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 05:02

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Новият сезон (анонси и размишления) 
Автор Съобщение
(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   08.09.2016 23:03

@ Шифтъра & Фалка

Тези неща ги знам, не е там проблемът. Знам, че и вие сте сред засегнатите от тези... нека ги наречем "странични ефекти" от работата на Мейджъра. Обаче едно на ръка, че не го опявате всеки ден, а и второ, продължавате да играете, за което :thumbs:!

Този, когото всъщност репликирах по-горе, вече два пъти писа в темата пост фактум и все още не ми е отговорил. Затова пък и двата пъти продължи да напада Мечо. Ясно, че просто е решил да се заяжда. Както казах вече, това е най-лесно.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   08.09.2016 23:08

Момчета, темата не е за дискусии, а за картотеки и съпътстващите ги технически въпроси. Ако обичате!

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   08.09.2016 23:24

SUBXERO написа:
@ Шифтъра & Фалка

Тези неща ги знам, не е там проблемът. Знам, че и вие сте сред засегнатите от тези... нека ги наречем "странични ефекти" от работата на Мейджъра. Обаче едно на ръка, че не го опявате всеки ден, а и второ, продължавате да играете, за което :thumbs:!

Този, когото всъщност репликирах по-горе, вече два пъти писа в темата пост фактум и все още не ми е отговорил. Затова пък и двата пъти продължи да напада Мечо. Ясно, че просто е решил да се заяжда. Както казах вече, това е най-лесно.

Ти си никой? Затова и не мисля да ти отговарям... Медвед знае за какво говорим, както и хората от кухнята на ПМЛ.... Време е за фреш старт !

Само сър-ове ....

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   08.09.2016 23:26

Medved написа:
Момчета, темата не е за дискусии, а за картотеки и съпътстващите ги технически въпроси. Ако обичате!

Темата ти за дискусии има 2 мнения за 1 месец, едното от които е твое :helpless: :helpless: :helpless:

Само сър-ове ....

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   08.09.2016 23:42

Ей сега ще набъбне сериозно, като пренеса страничните мнения от тази тема, което трябва да е сигурен знак за просперитета на ПМЛ, или какво...?!? :helpless:

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   09.09.2016 00:10

Medved написа:
Ей сега ще набъбне сериозно, като пренеса страничните мнения от тази тема, което трябва да е сигурен знак за просперитета на ПМЛ, или какво...?!? :helpless:

Знаем ти методите... прехвърляш, заключваш и си мислиш, че проблема е разрешен ? Кога, господине, ще погледнете към бъдещето ? Бъдеще, в което ще си почетен представител на ПМЛ ?

Само сър-ове ....

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   09.09.2016 01:00

Да внесем малко яснота по въпроса. THE CURSED прекратява участието си в шампионата на ПМЛ до изпълнение на условията, поставени от Куесчън в едно от по-горните мнения.

За съжаление, за нас тази игра се превърна просто в едно досадно задължение всяка седмица да не забравим да се логнем и да пуснем едни пет реда прогнози. Общо взето, лично мен (а явно и Куесчъна, който до миналата година продължаваше да се мъчи) нищо не ме задържа вече в тая игра. От няколко сезона всичко е на самотек, тая година даже и предсезонна дискусия няма, което се случва за пръв път, откак се присъединихме преди 12 години. Една камара отбори с мъка събират състав, сменят капитани, сливат се и не знам си какво още. Сигурно ще да е от много голям интерес и ентусиазъм, нема кво друго да е. То човек само трябва да хвърли един поглед на мненията в Резултати в архивите - от 7800 през 2012/13 до 4500 през 2015/16. За три години откак се преместихме - 40% спад на активността.

И да, за всичко това е виновен Мейджъра с перманентното си теглене на майни на всеки един ентусиаст и всяка една идея за подобрения и въобще за някакви промени. Щото той знаел по-добре от всички.

Това е положението. Успех на всички в борбата със зелените вятърни мелници. Ние сме аут.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   09.09.2016 16:17

qUeStIoN написа:
SUBXERO написа:
@ Шифтъра & Фалка

Ти си никой? Затова и не мисля да ти отговарям... Медвед знае за какво говорим, както и хората от кухнята на ПМЛ.... Време е за фреш старт !

Ти пък кой си бе? Смешняга!

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Новият сезон (анонси и размишления)   |   09.09.2016 18:08

Влез малко и прочети преди да се излагаш публично пред всички......

Само сър-ове ....

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Новият сезон (анонси и размишления)   |   09.09.2016 20:43

falkenbach написа:
Аз подочувам, че може да има нов отбор, но засега нищо черно на бяло.

Същият ли е, за който знам и аз, или е някой друг?

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   09.09.2016 21:24

SUBXERO написа:
@ Шифтъра & Фалка

Напротив, Шваба, точно тук е проблемът - това не са "странични ефекти" от работата, а лошо вършене на тази работа, която Мейджъра не желае да сподели с друг, за да може да се върши по-добре. УС пропадна поради това, че "Мечо" си правеше своето, ако ще нито един от останалите членове да не е на неговото мнение. И от това сме засегнати всички играчи, няма конструктивен диалог, атмосферата във форума се влошава и се стига до заяжданията, които явно толкова ти бодат очите.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Новият сезон (анонси и размишления)   |   09.09.2016 21:29

Medved написа:
falkenbach написа:
Аз подочувам, че може да има нов отбор, но засега нищо черно на бяло.

Същият ли е, за който знам и аз, или е някой друг?

Ами единствено се различава в частта "опитен мениджър".

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   09.09.2016 22:11

Stuart написа:
THE CURSED прекратява участието си в шампионата на ПМЛ до изпълнение на условията...

Приемам голяма част от гореизказаните критики, както и давам дума да си подам оставката, ако към датата 1 май 2017 г. (денят след приключване на редовния сезон) не са изпълнени всички от долуизброените ангажименти:

1. Изготвяне на пълен официален правилник на ПМЛ (за първи път в историята на играта ..?!)

2. Изготвяне на подробна историческо-статистическа справка (доколкото го позволява наличния архив)

3. Изготвяне на широк набор от помощни файлове за бързо и лесно поддържане на кръговете, лайвскорите и статистическите рублики (така че организацията на играта да не отнема голям ресурс от време и дори технически неграмотни хора да се оправят без особени проблеми)

4. Организиране на стройна информационна система към играта (така че дори Гоата да се ориентира без усилия ;))

5. Освежаване на играта с поне 3 от обсъжданите през годините нововъведения (които аз преценя, че се вписват най-добре в съществуващата концепция и не усложняват излишно игровия процес), както и поне 3 странични нововъдения с цел вдигане на атрактивността (в зависимост от наличните възможности и ангажираността на бат Анфо и бай Момчи да ударят едно рамо с техническата част)

В замяна искам кредит на доверие до горепосочената дата и пълен картбланш за провеждане на реформи и промени в играта, както и когато намеря за добре, без това да бъде саботирано по какъвто и да е начин посредством бойкоти, ултиматуми, обичайните теми с деструктивни плюнки, обвинения, намеци и прочие познати дираджийщини, убиващи всякакъв ентусиазъм и желание за работа. Разбира се, аргументирано несъгласие на всеки етап от организацията в духа на конструктивния диалог винаги е добре дошло, като си запазвам правото да го приемам и отхвърлям по моя преценка. Няма да считам за саботиране нежеланието за участие в изпълнението на горните 5 точки, но разбира се, ще съм крайно благодарен за всякаква помощ по осъществяването на горните ангажименти.

Кърпата е хвърлена...

(Underground)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Новият сезон (анонси и размишления)   |   09.09.2016 23:50

Има ли смисъл от Б група, ако е само с осем отбора? При положение, че А е от 12, а Б от 8, може съвсем спокойно да се направи едно висша лига от 20 отбора, като съм убеден, че ако седнем да помислим малко ще намерим 38 състезателни седмици. С оглед на спадащия интерес и намаляването на отборите си мисля, че все по-трудно ще се намират отбори за игра. Така че това с Висшата лига според мен ще се случи рано, или късно и според мен ще е спасението на ПМЛ. Не знам мислете, наистина всяка година става все по-трудно, като дали е Мейджа причината, или просто форумите умират, но ситуацията е факт. Това лято проведох няколко срещи с ентусиазирани момчета на тема европейски футбол, с цел да подсиля Underground, но до този момент получавам навсякъде отказ. Тук Мейджа няма вина, може би има пренаситеност във виртуалното пространство и всеки допълнителен ангажимент е в тежест. Мислете наистина, нещо трябва да се промени. Това за висша лига, може би е само част от една мащабна кампания за възраждането на играта.

Изображение

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Новият сезон (анонси и размишления)   |   10.09.2016 00:30

goro_levskara написа:
Това лято проведох няколко срещи с ентусиазирани момчета на тема европейски футбол, с цел да подсиля Underground, но до този момент получавам навсякъде отказ.

И аз имам подобен опит и, честно казано, не мога да си обясня на какво се дължи това нещо. За Бога, вече всеки има интернет в джоба си дори на най-убитите чукари, не е като преди 10-ина години, когато трябваше да търсиш комп и интернет. Какво точно значи "нямам време да участвам" или "не искам да се ангажирам" в настоящата дигитална ера?? Хайде за мениджър/капитан е малко по-различно - там си трябва по-сериозно ангажиране, ама за обикновените играчи..?!? Явно прекалено пренаситен и повърхностен стана както виртуалният свят, така и реалният - всеки е навсякъде и реално никъде...

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   10.09.2016 00:47

Medved написа:
Stuart написа:
THE CURSED прекратява участието си в шампионата на ПМЛ до изпълнение на условията...

Приемам голяма част от гореизказаните критики, както и давам дума да си подам оставката, ако към датата 1 май 2017 г. (денят след приключване на редовния сезон) не са изпълнени всички от долуизброените ангажименти:

1. Изготвяне на пълен официален правилник на ПМЛ (за първи път в историята на играта ..?!)

2. Изготвяне на подробна историческо-статистическа справка (доколкото го позволява наличния архив)

3. Изготвяне на широк набор от помощни файлове за бързо и лесно поддържане на кръговете, лайвскорите и статистическите рублики (така че организацията на играта да не отнема голям ресурс от време и дори технически неграмотни хора да се оправят без особени проблеми)

4. Организиране на стройна информационна система към играта (така че дори Гоата да се ориентира без усилия ;))

5. Освежаване на играта с поне 3 от обсъжданите през годините нововъведения (които аз преценя, че се вписват най-добре в съществуващата концепция и не усложняват излишно игровия процес), както и поне 3 странични нововъдения с цел вдигане на атрактивността (в зависимост от наличните възможности и ангажираността на бат Анфо и бай Момчи да ударят едно рамо с техническата част)

В замяна искам кредит на доверие до горепосочената дата и пълен картбланш за провеждане на реформи и промени в играта, както и когато намеря за добре, без това да бъде саботирано по какъвто и да е начин посредством бойкоти, ултиматуми, обичайните теми с деструктивни плюнки, обвинения, намеци и прочие познати дираджийщини, убиващи всякакъв ентусиазъм и желание за работа. Разбира се, аргументирано несъгласие на всеки етап от организацията в духа на конструктивния диалог винаги е добре дошло, като си запазвам правото да го приемам и отхвърлям по моя преценка. Няма да считам за саботиране нежеланието за участие в изпълнението на горните 5 точки, но разбира се, ще съм крайно благодарен за всякаква помощ по осъществяването на горните ангажименти.

Кърпата е хвърлена...

Виж сега, на всички е ясно, че това дето си го изброил няма да се случи. Не знам кого точно заблуждаваш, но да приемем, че си искрен (не ти верваме, ама айде).

Добавям следните неща и гарантирам, че Кърсд ще се картотекира, ще играе и няма да плюе (ше си редактирам и подписа даже):

6. Ежемесечен отчет на прогреса по свършената работа. За да знаем, че нещо се прави, а не е колкото да изкараме още един сезон по инерция.

7. Даване на ясни и конкретно рамкирани права на желаещите да помагат в дадена сфера. Примерно пълни модераторски права на Шифтъра, без дърварска намеса от страна на "федерацията" за щяло и нещяло.

8. Привличане на фигури с авторитет и способности обратно в организационната система на играта. Някой да не си помисли, че се бутам аз - не, мерси, на мене си ми ясен, ама виждам некои други още продължават да мечтаят. Като примери мога да посоча Сандро, Анфо, Алекс, Момчи, споменатия Шифтър и т.н. Ако щеш и Дявола, мисля, простили сме му за олимпийския шампион отдавна. Поне като съветници и помощници.

9. Копи/пейст на всичко и/или публичен достъп до форума на Управителния съвет. Всеки да види какво се е вършело някога, особено разните чели-недочели. И ако някой сметне нещо за смислено, да го повдигне отново за разискване, па барем нещо излезе от цялата работа.

Последна промяна Stuart на 10.09.2016 00:52, променена общо 1 път

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Новият сезон (анонси и размишления)   |   10.09.2016 03:10

Подкрепям и Мейджъра, и Стю...
Ще се опитам да помогна с каквото мога...

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ПМЛ Сезон ХVI (2016/2017): КАРТОТЕКИРАНЕ и ЛИЦЕНЗИРАНЕ (тема за картотекиране) // Краен срок: 9 септември 2016 - 17:00   |   10.09.2016 09:27

Medved написа:
Stuart написа:

......
Кърпата е хвърлена...

Доживях да видя поне това!

Ми да видим, но и аз като Стюърт съм за ежемесечен отчет, защото като цяло не ти имам доверие много много.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Новият сезон (анонси и размишления)   |   10.09.2016 09:36

От моя страна както почти винаги всъщност получаваш пълна подкрепа и ще помогна ако мога и бъде позволено.
относно новите правила от миналия сезон с далечните удари и само. акции, то аз бях най-големия привърженик и деен участник, така че...

ай успех

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Новият сезон (анонси и размишления)   |   10.09.2016 20:08

не разбрах, ще има ли месечни отчети ? За да пускам картотека ? Магера защо мълчи ... *** в устата ли държи ?

Само сър-ове ....

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща