Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
| Автор |
Съобщение |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Среща преди сезона !! | 03.09.2012 02:13
Реално никога в миналото не е имало организация с по-широк кръг участници, че да се правят толкова крайни изводи за провал на идеята. В Дирчето нещата протичаха с презумцията, че модераторите са натоварени със задължението и техническите възможности да водят лайвскорите и въпреки това мога да изброя десетки случаи, при които лайвскорът се е поемал самосиндикално от различни участници немодератори.
Разбира се, че съм оптимист и разбира се, че е възможна подобна организация. Кратка справка с последните два-три сезона говори достатъчно. А това, смея да кажа, не е и 10% от наличния потенциал в тази насока.
п.п. А какво мислите за една идея, която ми се подхвърли наскоро, а именно - да се въведе своеобразен "обществено полезен труд"? Идеята е да може определени наказания да се изчистват с полагането на някакъв доброволен труд в полза на играта, какъвто например е водене на лайвскора уикендите.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Среща преди сезона !! | 03.09.2012 10:01
 |  |  |  | PMLeague написа: Реално никога в миналото не е имало организация с по-широк кръг участници, че да се правят толкова крайни изводи за провал на идеята. В Дирчето нещата протичаха с презумцията, че модераторите са натоварени със задължението и техническите възможности да водят лайвскорите и въпреки това мога да изброя десетки случаи, при които лайвскорът се е поемал самосиндикално от различни участници немодератори.
Разбира се, че съм оптимист и разбира се, че е възможна подобна организация. Кратка справка с последните два-три сезона говори достатъчно. А това, смея да кажа, не е и 10% от наличния потенциал в тази насока.
п.п. А какво мислите за една идея, която ми се подхвърли наскоро, а именно - да се въведе своеобразен "обществено полезен труд"? Идеята е да може определени наказания да се изчистват с полагането на някакъв доброволен труд в полза на играта, какъвто например е водене на лайвскора уикендите. |  |  |  |  |
Искам точно от последните два-три сезона да ми дадеш колко са примерите - двата Лайвскора в края на последния ли? Колкото до идеята за общественополезен труд - първо въведи заплащане а.к.а стимули и привилегии, после давай задължения. Щото иначе верно рискуваш доста хора да си останат в Дира.
|
|   |
|
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Среща преди сезона !! | 03.09.2012 10:55
Няма никакви задължения, всичко е на абсолютно доброволни начала, както е било и както ще бъде. А относно плащането - мисля, че се разбрахме още преди, че плащане няма да има под каквато и да е форма и в която и да е посока. Ако някой си прави някакви криви сметки в другата посока, да се опомня овреме. Всичко е организирано на изцяло идеални начала и ако има някакво "плащане", то ще е 100% под формата на доброволни дарения и ще се ползва 100% за нуждите на играта, а не за нечии стимули и привилегии. Точка по въпроса!
За миналите два-три сезона - намирам поне 95% от лайвскорите за водени на супер ниво на същия този принцип, макар и с по-тясно участие. Вие двамата с Мандора ако не си оценявате приноса, вече не знам какво да ви кажа.
Последна промяна PMLeague на 03.09.2012 11:02, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Mandor
(The Mummies)
|

Re: Среща преди сезона !! | 03.09.2012 12:46
Нещо май ни се разминават дефинициите на доброволен труд.
Ние със Сандро бяхме поели това като отговорност и един вид задължение. Никога не е стоял въпроса "Ще го правя, ако няма кой друг". Затова лайвскора беше на ниво, защото го правехме двама души всяка седмица, откривахме си грешките, подобрявахме си методите и софтуера и така...
Освен така най-важното беше, че се знаеше кой какво прави в играта. Имаше точно определено ръководство - ти на върха, под теб 4ма модератори и всеки казваше преди сезона какво ще може да прави.
Сега след преместването нещо ми е мъгляво кой какво и защо. Ще има ли модератори (организатори) както беше преди, кой какво ще прави... Това, че сме на нов форум и имаме красива главна страница по никаквъ начин не отменя хамалогията по организацията на ПМЛ. А по този въпрос нищо не казваш, въпреки че Сандро и Дявола 100% заявиха че няма да са организатори повече, Алекс не го е казал в прав текст. Оставаме само аз и ти, а яснота аз лично нямам какво ще става :) Само знам, че с добровплен труд е много малко вероятно да стане.
|
|   |
|
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Среща преди сезона !! | 03.09.2012 13:17
С твоята дефиниция: трябва един по-широк кръг хора да "поемат отговорност и задължение" в някаква част, така че тежестта на организацията да не пада върху двама-трима човека. Мисля, че в новия форум има много благоприятни условия (в т.ч. и технически) и всичко е въпрос на добра организация.
По отношение на самата организация - ще пиша допълнително в отделна тема в близките дни.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Среща преди сезона !! | 03.09.2012 13:48
Изобщо май не искаш да вденеш какво ти се казва, но ти си знаеш. Аз ще почакам да видя как ще заработи "широкото доброволчество". И приносът си съм го оценил, спокойно - изтръпва ми ръката по-често, отколкото преди пет години. 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Среща преди сезона !! | 03.09.2012 14:18
Забравих, Мейдж Ако в човешката природа беше заложено "един по-широк кръг хора" да поемат отговорност, то обществото нямаше да е на фаза "пазарна икономика" в своето развитие. Толкоз - за другото здраве. И още веднъж браво за ентусиазма да тръгнем по нов път. Дано само основата не поддаде. 
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Среща преди сезона !! | 03.09.2012 14:24
Това с "широкото доброволчество" е някакъв мираж. Трябва да има ясна йерархия и ясно разпределени отговорности. Ще е хубаво с организацията да се занимават повече от един-двама души, но това няма да се постигне с доброволчество. Нито пък с наказания от рода на "обществено полезен труд".
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
|