Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 02:22

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Интересен хипотетичен казус 
Автор Съобщение
(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 17:03

oasis написа:
Ами винаги съм бил привърженик на един мач като домакина се определя с жребий, така има повече неизвестни и фаворита е по-лесно да се подхлъзне.

Фаворит в ПМЛ ??? Те такова животно няма . Дай ми пример с кои и да е два отбора в лигата .

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 17:13

Гонзо написа:
oasis написа:
Ами винаги съм бил привърженик на един мач като домакина се определя с жребий, така има повече неизвестни и фаворита е по-лесно да се подхлъзне.

Фаворит в ПМЛ ??? Те такова животно няма . Дай ми пример с кои и да е два отбора в лигата .

Балкански Мечок - Demba Boyz :laugh: :laugh: :laugh:

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 17:15

oasis написа:

По правилното тук е , ако се играе в един мач , да има ранглиста и отбора с по малък коефициент да е домакин .

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 17:22

SUBXERO написа:

Ко речи :pukanki: :dragon:

БАЛАНС

ОБЩО 3 1 1 1 5:5
Домакин 1 0 1 0 2:2
Гост 2 1 0 1 3:3
Неутрален 0 0 0 0 0:0

МАЧОВЕ

12 25-11-2012 ПМЛ 'Б' лига БАЛКАНСКИ МЕЧОК 1:3 DEMBA BOYZ
12 03-03-2013 ПМЛ 'Б' лига DEMBA BOYZ 2:2 БАЛКАНСКИ МЕЧОК
13 08-12-2013 ПМЛ 'Б' лига БАЛКАНСКИ МЕЧОК 2:0 DEMBA BOYZ

+

——————————————————————————————————————————————————
FT DEMBA BOYZ 2:1 БАЛКАНСКИ МЕЧОК Прогнози | Коментари
----> Удар в гредата на Дани 007 (Бери - Екзитър 1:0 -> 2:0)
.........[:] Гол с греда на Шваба (Тулуза - Лил 1:2)
.........----> Шопченко спасява удар на Мейджър (Лориен - Евиан ТГ 1:1)
[:] Гол на Гонзо (Левски София - Черно море 1:0)
[:] Гол на Дани 007 (Монако - Нант 3:1)
DEMBA BOYZ: [1] Гонзо, [2] Талиезин, [3] Ванката, [4] Дани 007, [В] Шопченко
БАЛКАНСКИ МЕЧОК: [1] Мейджър, [2] Славо, [3] Шваба, [4] Нема Значка, [В] Енкели

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 17:24

Гонзо написа:
oasis написа:

Ами не е точно така, и в ПМЛ има по-добри и по-слаби отбори, пък нека някои хора да си говорят че всичко било късмет ;-)

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 17:26

oasis написа:
Ами не е точно така, и в ПМЛ има по-добри и по-слаби отбори, пък нека някои хора да си говорят че всичко било късмет ;-)

Има и това е проблема , когато се играе в един мач . Домакина печели голямо предимство .

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 17:43

Гонзо написа:
oasis написа:

Има и това е проблема , когато се играе в един мач . Домакина печели голямо предимство .

В един мач всичко може да се случи, докато в два фаворита винаги има предимство.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 17:51

oasis написа:

В един мач всичко може да се случи, докато в два фаворита винаги има предимство.

Е не си прав , ако ние сме домакини , ако ще и шампиона да дойде , много трудно ще ни бие . Купата си е изключително домакински турнир (стига на домакина да му се играе) .

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 17:58

Гонзо написа:
oasis написа:

Е не си прав , ако ние сме домакини , ако ще и шампиона да дойде , много трудно ще ни бие . Купата си е изключително домакински турнир (стига на домакина да му се играе) .

Еми точно така де, в един мач се поизравняват отборите, особено ако го направим така че отбора от по-ниска група или с по-нисък коефицент да е домакин.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: AW: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 19:08

Гонзо написа:
SUBXERO написа:

Ко речи :pukanki: :dragon:

БАЛАНС

ОБЩО 3 1 1 1 5:5
Домакин 1 0 1 0 2:2
Гост 2 1 0 1 3:3
Неутрален 0 0 0 0 0:0

МАЧОВЕ

12 25-11-2012 ПМЛ 'Б' лига БАЛКАНСКИ МЕЧОК 1:3 DEMBA BOYZ
12 03-03-2013 ПМЛ 'Б' лига DEMBA BOYZ 2:2 БАЛКАНСКИ МЕЧОК
13 08-12-2013 ПМЛ 'Б' лига БАЛКАНСКИ МЕЧОК 2:0 DEMBA BOYZ

+

FT DEMBA BOYZ 2:1 БАЛКАНСКИ МЕЧОК Прогнози | Коментари
----> Удар в гредата на Дани 007 (Бери - Екзитър 1:0 -> 2:0)
.........[:] Гол с греда на Шваба (Тулуза - Лил 1:2)
.........----> Шопченко спасява удар на Мейджър (Лориен - Евиан ТГ 1:1)
[:] Гол на Гонзо (Левски София - Черно море 1:0)
[:] Гол на Дани 007 (Монако - Нант 3:1)
DEMBA BOYZ: [1] Гонзо, [2] Талиезин, [3] Ванката, [4] Дани 007, [В] Шопченко
БАЛКАНСКИ МЕЧОК: [1] Мейджър, [2] Славо, [3] Шваба, [4] Нема Значка, [В] Енкели

Това последното дори си има аналог в реалния футбол:
Аугсбург - Байерн 1:0 :roflol:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 21:06

Отново си чешате езиците и не се предприема нищо сериозно.

Мейджъре, кога ще има гласуване и конкретни промени, а не само имам питане, имам това или онова предвид?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 21:12

То няма изчистени предложения, ти гласуване искаш... Нещо слагаш каруцата пред коня, струва ми се... :unsure:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 21:15

ето, ама народа го мързи, а после ще врещат за това или онова си :uuu:

viewtopic.php?f=70&t=3356

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 21:18

Bjoern Bo написа:
То няма изчистени предложения, ти гласуване искаш... Нещо слагаш каруцата пред коня, струва ми се... :unsure:

Има конкретни предложения ама май повече ти изнася да си чешеме езиците дето вика Дявола.

Специално за далечния удар може да се пусне следната анкета:

1. Съгласни ли сте да се въведе далечен удар?

2. Ако сте съгласни гласувайте дали искате да се прилага върху прогнози с над 3.5 или над 4.5 гола.

И така и за останалите неща...не виждам нищо сложно.

А най-добре е всички меноджъри да говорят с отборите си и да излязат с една отборна позиция по всеки въпрос след което да гласуват само упълномощените лица от всеки отбор!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 21:21

Diavolo написа:
ето, ама народа го мързи, а после ще врещат за това или онова си :uuu:

viewtopic.php?f=70&t=3356

Нали това ти казвам - опциите не са изчистени, пък искаш гласуване. Специално опцията с мачове на неутрален терен въобще не може да седи като вариант. Опцията с мачове на разменено гостуване може да е супер, но зависи и от технически фактори. Посочил съм основните недостатъци на този вариант и съм попитал дали е прежалима болка, а дори самият ти избяга от въпроса като дявол от тамян. А съм тотално сигурен, че ако в някой бъдещ полуфинал с реванши първия мач играете на майсторските Испания, Франция и Холандия, а в реванша ви посеят дърварските Англия-Конференция Север, Швеция Север, Мароко и Танзания, ти пръв ще нададеш вой! Прав ли съм?

Последна промяна Medved на 08.05.2014 21:21, променена общо 1 път

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 21:31

И аз да предложа нещо накратко:

Трябва да има ПСУ във всеки мач и това да не е следствие от нарушение. В реалния футбол ПСУ има във всеки мач, като обикновено по-класния отбор създава повече положения и има потенциално повече възможности за ПСУ.

В нашия случай можем да наречем по-класния отбор -отборът с по предно класиране.

Като следствие - предимство за повече ПСУ ще имат отборите с по-предно класиране:

От 1 до 4 място - 3 ПСУ на мач
от 5 до 9 място - 2 ПСУ на мач
10-12 място - 1 ПСУ на мач

По този начин ще си има голямо значение временното класиране във всеки един момент и ще дава предимство. При сегашната ситуация дали играеш с втория или десетия в класирането, какво?

В първия кръг на всеки един сезон отборите получават по 2 ПСУ, след втория се действа по схемата.

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 21:38

Не не

казал съм, почва се по-рано сезона и да има междинки в седмици когато има качествени мачове.

и какъв е този проблем с неутралния терен, като там става най-голямото надлъгване, защото капитаните дават и потоци и мачове едновременно.
Ако ви е такъв проблем модерирането на подобни мачове, аз ще го правя само и само да избягаме от идиотщината - един мач по жребий, което е уникална глупост.

Последна промяна Diavolo на 08.05.2014 21:39, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 21:39

Блуфене, далечният е окей като цяло. Аз говоря за мнозинството изсипани предложения.

Относно предложението на Тонзоса - и аз съм си мислил, че би било хубаво да има повече пряк свободни и дузпи в мачовете. Даже с някого обсъждахме въвеждане на правило "умишлена дузпа" и "умишлен фаул" (нещо като да замениш опасно положение за фаул/дузпа), ама общо взето нищо смислено не ни родиха тиквите.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 22:04

Bjoern Bo написа:
Блуфене, далечният е окей като цяло. Аз говоря за мнозинството изсипани предложения.

Относно предложението на Тонзоса - и аз съм си мислил, че би било хубаво да има повече пряк свободни и дузпи в мачовете. Даже с някого обсъждахме въвеждане на правило "умишлена дузпа" и "умишлен фаул" (нещо като да замениш опасно положение за фаул/дузпа), ама общо взето нищо смислено не ни родиха тиквите.

Еми то трябва да се почне от някъде. Колкото и да ми се иска и на мене да промениме бая неща надали ше е удачно да въведеме 10 нововъведения наведнъж. Но и да си говориме всяка година как трябва да се направи това и онова ама да не се случва нищо щото не било доуточнено също не е вариант.

Това, което ми се струва реално към момента е въвеждането на далечен удар, въвеждането на контраатака, регулиране на избор потоци и забрана на дублиране по същия тертип като единодушно се забрани на триплирането преди години.

Предложението на Тонзо за ПСУ-та не е лошо ама няма как да зависи от временното класиране. В това няма никаква логика. Или назначаваш по default n-броя ПСУ-та и за двата отбора или не правиш нищо.

Това, което на мене ми се иска (а сигурно и на други хора) също е да се доизпипа малко вратарския пост защото в сегашния си вид е леко недообмислен и непривлекателен. Не случайно предимно мениджърите се наемат да пазят поради липса на алтернативи/желаещи, а и самия факт,че вратаря не може да избие всяка голова атака говори достатъчно.

Преди време ми се въртеше една идея вратарите предварително да дават избивките си за всяка една атака без да са дадени още нападателните прогнози. Така на практика вратаря ще има много по-сериозна роля и надлъгването ше е сериозно.
Нападателите ше се стремят да дават такива прогнози, каквито се предполага,че вратаря не би избил.
По тоя начин ше се намали и стандартното ботиране, което толкова не ти харесва щото вратаря почти сигурно ше избие 1;0/2:0/2:1.
А от друга страна вратаря може да се метне на 2:0, а прогнозите на нападателите да са съвсем други и по тоя начин вратаря ше бъде финтиран.

За целта ше се наложи някакъв начален срок на нападателни прогнози (примерно минимум 12 часа от пускането на избор мачове) за да има време вратаря да си пусне избивките преди да е видял какви ше са нападателните прогнози.

Общо взето тва е идеята. Не е доизпипана дето викаш,но ми се струва резонна =)

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

Последна промяна Крал Блуфен на 08.05.2014 22:07, променена общо 1 път

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Интересен хипотетичен казус   |   08.05.2014 22:13

Крал Блуфен написа:
Предложението на Тонзо за ПСУ-та не е лошо ама няма как да зависи от временното класиране. В това няма никаква логика. Или назначаваш по default n-броя ПСУ-та и за двата отбора или не правиш нищо.

Предложението не знам дали е добро. Но по-добре да се дават предложения, отколкото не. Идеята ми за различен n брой ПСУ-та е да има значение временното класиране. В реалния футбол си представи в петият кръг Левски София излиза срещу Любимец. Нормално е Левски да има повече отсъдени ПСУ-та в мача. Нормално беше един РОД да има някакво предимство в последния мач с BLUE POWER, нали?

Склонен съм дори да се дават по равен брой ПСУ-та, стига играта да стане още по-зрелищна.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 89 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща