Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:46

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Следваща
Отбор на кръга 
Автор Съобщение
(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 10:15

Всъщност без да съм гледал прогнозите на другите , но си мисля че нашите прогнози са едни от най атрактивните в този кръг , но за съжаление влезнаха само стандартните .

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 10:17

На Враца написа:
Все ми е тая , какви си дал, казвам, че головете са три пъти 1:1. Искам само да покажа, че играта се води единствено между капитаните, а играчите не оказват почти никакво влияние.

Това не е верно.

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 10:24

На Враца написа:
Все ми е тая , какви си дал, казвам, че головете са три пъти 1:1. Искам само да покажа, че играта се води единствено между капитаните, а играчите не оказват почти никакво влияние.

Ами тъпо ще е , ако водиш играта от гледна точка само на статистиката . За мен би трябвало да добавиш и фактора "влияние в мача" на даден играч . Ако ще е само до хеттрика , по добре не ме номинирай , но с оглед на това , че обръщам коренно мача , то мисля че номинацията е заслужена .

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 10:26

Гонзо написа:
На Враца написа:

Ами тъпо ще е , ако водиш играта от гледна точка само на статистиката . За мен би трябвало да добавиш и фактора "влияние в мача" на даден играч . Ако ще е само до хеттрика , по добре не ме номинирай , но с оглед на това , че обръщам коренно мача , то мисля че номинацията е заслужена .

Естествено, че е заслужена, затова си тук. Има , както написах доста играчи, вкарали много голове, но твоите са решаващи и затова си в отбора на кръга. Просто сега два кръга, нямаме някое хубаво попадение и ми се струва, че сме станали големи ботове всички.

(Demba Boyz)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 10:35

Крал Блуфен написа:
Ланус и Ривер си беше нарисувано 1:1 и тва е грешка на противниковия капитан. Чезена и Милан за мене е единственото класно 1:1 в тоя хеттрик, а френския бот не се коментира. Там кога и да дадеш 1:1 има 80% шанс да излезе =)

Класирането се закучва. Бившия ни дубъл се изстреля напред заедно с фалшивия лидер Демба. Ние им дишаме във врата, но още е много рано за сметки. :bluefan:

свиквай, цяла година там ще ни гледаш...фалшиво и отпред 8-)
в аржентина за мен не е грешка на капитана, а по-скоро се чудя защо вратарят им не го изби това 1-1 :question:
Наде, не падай на нивото на крали марко...играеш и ти 5 пъти 1-1 и чакаш да вкараш красивия гол :laugh:

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 10:41

шопченко написа:
Крал Блуфен написа:
Ланус и Ривер си беше нарисувано 1:1 и тва е грешка на противниковия капитан. Чезена и Милан за мене е единственото класно 1:1 в тоя хеттрик, а френския бот не се коментира. Там кога и да дадеш 1:1 има 80% шанс да излезе =)

Класирането се закучва. Бившия ни дубъл се изстреля напред заедно с фалшивия лидер Демба. Ние им дишаме във врата, но още е много рано за сметки. :bluefan:

в аржентина за мен не е грешка на капитана, а по-скоро се чудя защо вратарят им не го изби това 1-1 :question:
Наде, не падай на нивото на крали марко...играеш и ти 5 пъти 1-1 и чакаш да вкараш красивия гол :laugh:

Ясно ми е какво съм играла, затова ти казах, че всички сме станали ботове, а съотборниците ми преди мен, ми оставиха тази чест, аз да покривам 1:1, което е очаквано като сме гости. :-) ПСУ-то поне си беше красиво.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 10:54

шопченко написа:

Прекалено си невзрачен,че Краля да те удостои с внимание да те гледа бе покемон анонимен!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 11:02

На Враца написа:
Искам само да покажа, че играта се води единствено между капитаните, а играчите не оказват почти никакво влияние.

Чак пък единствено не, но едно 80-90% от заслугата е на капитана. Което е жалко, защото дори да вземеш пет ученички, дето не знаят формата на топката, и ги научиш да покриват ботския диапазон, пак ще имаш съвсем прилични успехи, както ни беше показано надлежно преди години. Иначе казано, губи се индивидуалният момент. И колкото и парадоксално да звучи, в повечето случаи ще имаш повече успехи с послушни ботове, които да следват безкритично капитанската линия, отколкото с истински разбирачи на прогнозите, които си карат в собствен коловоз (и тук имаме някои примери от историята)...

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 11:06

Bjoern Bo написа:
На Враца написа:
Искам само да покажа, че играта се води единствено между капитаните, а играчите не оказват почти никакво влияние.

Чак пък единствено не, но едно 80-90% от заслугата е на капитана. Което е жалко, защото дори да вземеш пет ученички, дето не знаят формата на топката, и ги научиш да покриват ботския диапазон, пак ще имаш съвсем прилични успехи, както ни беше показано надлежно преди години. Иначе казано, губи се индивидуалният момент. И колкото и парадоксално да звучи, в повечето случаи ще имаш повече успехи с послушни ботове, които да следват безкритично капитанската линия, отколкото с истински разбирачи на прогнозите, които си карат в собствен коловоз (и тук имаме някои примери от историята)...

Най-важното нещо е избора на мачове, това е ясно. Само,че играчите са длъжни да помагат в тоя избор и ако има отбори, които разчитат само на 1 човек и не допринасят с нищо то тогава наистина останалите играчи са напълно безполезни. За мене смисъла на тая отбора игра е точно в тва - всеки да допринася.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 12:03

Гонзо написа:
Ами тъпо ще е , ако водиш играта от гледна точка само на статистиката . За мен би трябвало да добавиш и фактора "влияние в мача" на даден играч .

Благодаря за идеята. Ще го вкарам в Звездоброеца под формата на допълнителни бонус точки към общата оценка, формираща броя на звездите.

Браво на Надето! Коментарната част е много силна.

п.п. Пускай ги в отделни теми от следващия кръг за повече прегледност, пък всяка стара тема ще я вливаме впоследствие в общата тема, за да не се наводнява клуба.

:cheers:

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 12:11

Bjoern Bo написа:
Гонзо написа:
Ами тъпо ще е , ако водиш играта от гледна точка само на статистиката . За мен би трябвало да добавиш и фактора "влияние в мача" на даден играч .

Благодаря за идеята. Ще го вкарам в Звездоброеца под формата на допълнителни бонус точки към общата оценка, формираща броя на звездите.

Браво на Надето! Коментарната част е много силна.

п.п. Пускай ги в отделни теми от следващия кръг за повече прегледност, пък всяка стара тема ще я вливаме впоследствие в общата тема, за да не се наводнява клуба.

:cheers:

ок, ако имаш възможност, раздели и тези. :-)

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 12:35

На Враца написа:
Вратар - Електру(THE THRACIAN ORPHICS) Страхотно представяне на орфика на вратата. Спаси дубъла на Кьолн - Байерн Мюнхен 0:2 още в началото на срещата и в крайна сметка, благодарение на това, неговият отбор се добра до точката при гостуването на PC MANIA - 2:2.

Моля, моля - до нищо не сме се "добрали" - реално мача си беше почти равен с лек наш превес. Все пак на нас гол ни избяга в 90+, а те реално изравниха в 90+... ;-)

П.С. Иначе и аз да се присъединя към хвалбите за доброто начинание и положените усилия... Пожелавам ти и май да бъде като септември... И да - по-добре в отделни теми...

Последна промяна alexbg на 29.09.2014 12:40, променена общо 1 път

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 12:40

alexbg написа:
На Враца написа:
Вратар - Електру(THE THRACIAN ORPHICS) Страхотно представяне на орфика на вратата. Спаси дубъла на Кьолн - Байерн Мюнхен 0:2 още в началото на срещата и в крайна сметка, благодарение на това, неговият отбор се добра до точката при гостуването на PC MANIA - 2:2.

Моля, моля - до нищо не сме се "добрали" - реално мача си беше почти равен с лек наш превес. Все пак на нас гол ни избяга в 90+, а те реално изравниха в 90+... ;-)

Фактите са 4 на 2 точни удара, а това, на кой е избягал гол в 90+ го отразява Магера при звездичките. :-)

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 12:43

Ти на Мейджъра звездичките ги махни... Там ми е доста мъгляво:
играеш 0:3, то излиза 2:3 и получаваш по-малко точки от
играеш 2:1, то излиза 1:1
Ама както и да е - сигурно пак е нещо, което сме приели като безумието 12-ия от А-лига да е по-назад от 3-ия от Б-лигата...

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 12:46

alexbg написа:
Ама както и да е - сигурно пак е нещо, което сме приели като безумието 12-ия от А-лига да е по-назад от 3-ия от Б-лигата...

Е именно затова реших да започна тази инициатива с отбор на кръга. :-) Мисля, че тук нещата са по - обективни. Ето в нашия тим, Рогача няма гол, но два пъти е преди нас с Блуфи по зведички, а ние имаме по 2 гола. :-)
Сега, ако не си съгласен с подреждането, какво да направя, все някой няма да е доволен, ама не се връзвай много на изразите, които използвам, просто са ми влезли в речника необратимо. :-)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 16:32

alexbg написа:

Много ясно, че второто е не просто по-близко, а мноооого по-близко. А това архаично мислене всичко да се върти около знаците, можете да си го запазите за букмейкърските колонки. ПМЛ е игра, която се върти изцяло около точните резултати, а добрата прогноза тук е първо да хванеш диапазона и чак тогава да хванеш посоката на мача.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 16:54

На Враца написа:
Ето в нашия тим, Рогача няма гол, но два пъти е преди нас с Блуфи по зведички, а ние имаме по 2 гола. :-)

С риск да се повторя, но за голмайсторите си има голмайсторска листа, където играчите са оценени по достойнство на базата отбелязаните попадения. Звездоброецът отразява цялостното представяне и отдава заслуженото на играчи, които са прогнозирали добре, но не винаги са имали шанса да блеснат с някой гол - дали заради някоя злощастна греда или просто защото головата прогноза се е завъртяла на съседен пост. Последното е много съществено, защото при стандартния стил с игра по калъп, който се практикува от болшинството отбори, най-важният фактор за успешната голова прогноза е кои прогнози ще ти се завъртят на поста, а не как си го виждал даден мач...

Иначе Блуфена може да има 2 гола, но 7 от 10-те му прогнози са "ниско над тополите". С подобно представяне във всяка една индивидуална игра ще си някъде малко над опашкарите в класирането ;)

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 17:10

Bjoern Bo написа:
На Враца написа:
Ето в нашия тим, Рогача няма гол, но два пъти е преди нас с Блуфи по зведички, а ние имаме по 2 гола. :-)

С риск да се повторя, но за голмайсторите си има голмайсторска листа, където играчите са оценени по достойнство на базата отбелязаните попадения. Звездоброецът отразява цялостното представяне и отдава заслуженото на играчи, които са прогнозирали добре, но не винаги са имали шанса да блеснат с някой гол - дали заради някоя злощастна греда или просто защото головата прогноза се е завъртяла на съседен пост. Последното е много съществено, защото при стандартния стил с игра по калъп, който се практикува от болшинството отбори, най-важният фактор за успешната голова прогноза е кои прогнози ще ти се завъртят на поста, а не как си го виждал даден мач...

Иначе Блуфена може да има 2 гола, но 7 от 10-те му прогнози са "ниско над тополите". С подобно представяне във всяка една индивидуална игра ще си някъде малко над опашкарите в класирането ;)

Да, ама неговите голове ни носят целия точков актив. :-)

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   29.09.2014 17:52

Bjoern Bo написа:
alexbg написа:

Много ясно, че второто е не просто по-близко, а мноооого по-близко. А това архаично мислене всичко да се върти около знаците, можете да си го запазите за букмейкърските колонки. ПМЛ е игра, която се върти изцяло около точните резултати, а добрата прогноза тук е първо да хванеш диапазона и чак тогава да хванеш посоката на мача.

А ако играеш 1:1, а то излиза 2:1, като още в десетата минута е било 2:0? Това не е добра прогноза в ПМЛ и не би трябвало да носи никакви точки по каквато и да било система за оценяване. Обаче в твоята измислена звездобройска система получава същите точки за "майсторство" като 1:1, което бяга до 2:1 в 90-тата. :wave:

p.s. Много по-голямо майсторство, по-голям принос за отбора и изобщо нещо, което би следвало да се оценява повече от тия точици -> ако си успял да предизвикаш вратарска избивка с някое 1:0, което е излязло 2:3.

Последна промяна Stuart на 29.09.2014 17:55, променена общо 2 пъти

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отбор на кръга   |   30.09.2014 01:34

Наде един съвет от дяволчето.
Вниквай малко по-дълбоко в нещата и гледай по-подробно мачовете. В смисъл такъв, обръщай внимание и на отбора, който е загубил как е играл, какви мачове е дал, какви са му процентите и пр. Защото това 0-4 наистина звучи гръмко, но това става веднъж на 10 мача и не е чудо невиждано, по-скоро Мейджъра е имал лош ден.
Например нашата победа над РОД бе много по-трудна, защото имахме сериозен отпор, което прави и победата по-стойностна, същото и за плужеците срещу Грийн.
Евала за ентусизма ти и адмирирам, но досега твоята класация се припокрива с 90% от класациите по света, винаги да се гледа кой е победил с най-голямата разлика и кой е вкарал най-многото голове/ботове.
А има една тънка линия, която се пренебрегва, защото е по-''скрита'' и точно там е истинскака красота и в реалния спорт и в прогнозите.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 271 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Следваща