Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение
| Автор |
Съобщение |
|
Medved
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 02:23
В съседната тема дадох да се разбере, че ако от нас зависи - играем и тази седмица. Считам това за условно потвърждение. Виж, Фалка не го знам що не е потвърдил, но ако е било напук, защото се сдърляхте в съседната тема - не му прави чест.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 02:37
Всъщност той вече го каза: "няма как дадена седмица веднъж обявена за 'контролна' после да става редовна състезателна" - нещо в този дух. Само за справка - събота, 03.01.2015 21:07 обявявам (в подфорума на УС), че се заемам с Купата - ранглиста, финализиране на формата и прочее. И сами можете да видите колко минути по-късно седмицата 5-11.01.2015 бива обявена за "контролна". Както попитах и в УС - за чий ХУЙ е това обявяване в събота вечер и кой/какво печели от това.......................... [emoticon]НЕ'АМ ДУМИ[/emoticon]
_________________ БЪДИ РАЗЛИЧЕН - БЪДИ ГРАМОТЕН...
Последна промяна alexbg на 06.01.2015 02:39, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 03:31
По повод горното недоволство за провалената седмица (копирам това, което съм писал в УС): Признавам си, че прекалено късно осмислих алтернативния вариант да се направи рокада между седмица 2 и ХІІІ шампионатен кръг (единственият възможен, за да се оползотвори настоящата седмица при елиминационен вариант), но е и факт, че потоци като Мексико и Чили, чието включване направи мислим подобен вариант, се потвърдиха в последния момент (специално Чили до онзи ден не бяха излезли с програма по сокъруеите; ако се бях гмурнал по-подробно по локалните сайтове, сигурно можех и по-рано да ги локализирам - факт). Шампионатен кръг на 16 хилави потока не мога да пусна освен в някаква крайна ситуация, защото пада един мач и с него и потока (както за тази седмица падна мач в Шотландия, останаха 4 мача и потокът се анулира). И какво правим тогава - анулираме целия кръг и тогава нито първенство, нито купа... А и Купа в последния момент не мога да пусна, при положение че 30-ина часа преди началото на състезателната седмица няма нито уточнена програма, нито уточнен формат, нито нищо*... А за капак и анонсирах вече седмицата като контролна, за да може да я ползваме поне за контроли. И какво щеше да стане в ситуация Стюърт влиза в събота - гледа няма жребий, а идната седмица насрочена за контролна, пък изведнъж в сряда разбира, че играе на служебни потоци и дузпа в официален мач за Купата. Ей това вече е скандал! п.п. Ето и мнението на Алекс, което ме подсети за горецитираната алтернатива за рокада, с която ще се оползотвори настоящата седмица: http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?p=103157#p103157 - 4 часа след анонсирането на контролната седмица, 4 дни след като съм пуснал тема по въпроса за разпределението на състезателните седмици (без никакъв отговор) и около 4 месеца, след като съм поставил въпроса за елегантно оползотворяване на януарските седмици на ниво УС (без особена активност). Съжалявам за това, което се случи, но нека всеки си носи вината.
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 11:59
Предисловие - съжалявам, че е толкова дълго, но който наистина го интересува ПМЛ ще го прочете, надявам се. Защото нещата наистина не вървят добре - играчи и отбори все повече се отвращават и отказват от играта. |  |  |  | Bjoern Bo написа: По повод горното недоволство за провалената седмица (копирам това, което съм писал в УС): Признавам си, че прекалено късно осмислих алтернативния вариант да се направи рокада между седмица 2 и ХІІІ шампионатен кръг (единственият възможен, за да се оползотвори настоящата седмица при елиминационен вариант), но е и факт, че потоци като Мексико и Чили, чието включване направи мислим подобен вариант, се потвърдиха в последния момент (специално Чили до онзи ден не бяха излезли с програма по сокъруеите; ако се бях гмурнал по-подробно по локалните сайтове, сигурно можех и по-рано да ги локализирам - факт). Шампионатен кръг на 16 хилави потока не мога да пусна освен в някаква крайна ситуация, защото пада един мач и с него и потока (както за тази седмица падна мач в Шотландия, останаха 4 мача и потокът се анулира). И какво правим тогава - анулираме целия кръг и тогава нито първенство, нито купа... А и Купа в последния момент не мога да пусна, при положение че 30-ина часа преди началото на състезателната седмица няма нито уточнена програма, нито уточнен формат, нито нищо*... А за капак и анонсирах вече седмицата като контролна, за да може да я ползваме поне за контроли. И какво щеше да стане в ситуация Стюърт влиза в събота - гледа няма жребий, а идната седмица насрочена за контролна, пък изведнъж в сряда разбира, че играе на служебни потоци и дузпа в официален мач за Купата. Ей това вече е скандал! п.п. Ето и мнението на Алекс, което ме подсети за горецитираната алтернатива за рокада, с която ще се оползотвори настоящата седмица: http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?p=103157#p103157 - 4 часа след анонсирането на контролната седмица, 4 дни след като съм пуснал тема по въпроса за разпределението на състезателните седмици (без никакъв отговор) и около 4 месеца, след като съм поставил въпроса за елегантно оползотворяване на януарските седмици на ниво УС (без особена активност). Съжалявам за това, което се случи, но нека всеки си носи вината. |  |  |  |  |
Ама ти вЕрно ли?! 1. "Шампионатен кръг на 16 хилави потока не мога да пусна освен в някаква крайна ситуация" Защо бре: има ли правило, което казва, че МИНИМУМЪТ от необходими потоци е 16 - ИМА! Отделно, ситуацията "крайна" ли е - да, защото: 1а. Години и сезони наред НАСТОЯВАМ мача за Суперкупата да е в последната седмица на август, за да не изяжда цяла седмица - какъв ти е отговора: "плажове", "почивки" и не знам си още какво. Така ли е - ТАКА Е! За последно по темата съм писал в УС форума, на 12.11.2014: 1б. Мексико и Чили, както и сам каза, не бяха ясни буквално до последния момент.2. И какво правим тогава - анулираме целия кръг и тогава нито първенство, нито купа... 'Айде стига с тези апокалиптични заплахи за анулиране на кръга - играли сме и в по-сложни ситуации: и друг път е имало отлагане и сме намирали решения, пък били те и компромисни. А за да не ни притеснява анулирането, недей да предлагаш увеличение на минимума от 16 потока: има много по-лесни и прости решения: 2а) Суперкупа в последния уикенд на август; 2б) Като веднъж е имало мачове и са номинирани 16 потока - няма отлагане на кръг, особено ако има пуснати избор-потоци (ако няма - подменя се шампионатния кръг с кръг от Купата).3. А и Купа в последния момент не мога да пусна, при положение че 30-ина часа преди началото на състезателната седмица няма нито уточнена програма, нито уточнен формат, нито нищо 3а. Защо ден и половина преди началото на седмицата (започва след 12:00 в понеделник, обикновено след 15:00 - НАЛИ!!!) няма програма - защото чакаме Мексико и Чили, за да знаем с колко седмици разполагаме. 3б. Няма уточнен формат - форматът през почти всички сезони и особено последните 2 или дори 3 е бил един и същи: ЕЛИМИНАЦИОНЕН, обикновено с предварителен кръг, особено когато сме 24 отбора. Дори в случаите, когато се пренебрегваше ранглистата на Купата, форматът пак беше на ЕЛИМИНАЦИОНЕН ПРИНЦИП. Друг, ама съвсем друг е въпросът, че ПО ТВОЯ ВИНА се мислеха и обсъждаха какви ли не ВАРИАЦИИ И ИЗЧЕКНИ на тема ГРУПОВА ФАЗА на Купата. Така, само бегло ще нахвърлям безумията ти:10.11.2014: (Тук следват едни сложни схеми - ум да ви зайде) (Още схеми, но забележете - привърженика на головата разлика при определяне на място в първенството сега я неглижира!!!) (Допълнително подсилване тежестта на групите с вкарване условието за домакинство!!! И не напоследно място - "комбинирано гостуване", "купа Дейвис" - SPEECHLESS просто.......) 12.11.2014 (след като за първи път прочитам подобни обсъждания - прсото защото не чета изцяло форума, а когато мога преглеждам "виж активни теми" - а обсъжданията са били дотогава все в понеделник, когато активните теми биват заляти от 25+ теми за съответния кръг): Само вижте йезуитството или по-скоро наглостта: горното предложение е "групово разчупване в елиминационен формат"  . И не само - мисля, че тук за първи път Мейджъра влиза в ролята си на Всевишен по въпроса (разбирай - приема, че се касае за основополагащи принципи в ПМЛ) и сам си определя "приоритетни задачи" - самите задачи какво да ги коментирам: щукнали му в главата и решил, че са верни, значими и най-вече според правилата. 17.12.2014 - Това вече е след като в началото на месеца е предложено гласуване и резултатът в УС е 2:1 (+ един въздържал се) против групова фаза (каква активност само!!!) (Това е по повод предложението на НЕ-члена на УС Фалк - който вече на този етап също застава зад груповата фаза.) (Бисерите... нямат край.) (Поне си признава, че и на него самия му е "шантаво".) 28.12.2014 (Тук вече коледното преяждане ще да си е казало думата - топ 8 помежду си, за да останат само 4 - ?!?!?!? ХАХАХАХАХАХА. Някакъв безумно нескопосан опит за "мейджърово равновесие" - на 1/4-финалите да има гарантирано 4 отбора извън топ8. Или за повечко шансове за Мечките?! А какво би станало всъщност - отборите, които години наред подхождат сериозно към Купата ще бъдат принудително намалени след един кръг: нали ранглистата е именно за това - да се "отблагодарява" за постоянството и сериозността на отборите?! Или вече забравихме защо въобще започнахме въпросната ранглиста?) Искам обаче да отбележа, че през цялото това време (10.11 - 28.12) аз непрестанно повтарям, че Купата трябва да е само и единствено на ЕЛИМИНАЦИОНЕН принцип и два или три пъти показвам нагледно по календара на ПМЛ за сезон 2014-2015 как могат да се случат нещата с най-малко "сакатлъци" - (това в случай, че някой се върже на приказките на Мейджъра, че никой не е обсъждал и не е взимал отношение по въпроса).
3в. "Нито нищо*" - Наличието на ОФИЦИАЛЕН КАЛЕНДАР" нищо ли е? Календар, който ясно казва, че седмица 05-11.01.2015 е предвидена за КУПА.4. Ето и мнението на Алекс, което ме подсети за горецитираната алтернатива за рокада, с която ще се оползотвори настоящата седмица: http://clubs.pmleague.com/phpBB3/viewtopic.php?p=103157#p103157 - 4 часа след анонсирането на контролната седмица, 4 дни след като съм пуснал тема по въпроса за разпределението на състезателните седмици (без никакъв отговор) и около 4 месеца, след като съм поставил въпроса за елегантно оползотворяване на януарските седмици на ниво УС (без особена активност). Наистина нямаш граници: 4а. Четири часа след "анонсирането"?! А това какво е:(Re: Сезон 2014/2015 | Пет, 14 Ное 2014, 10:03)  |  |  |  | alexbg написа:  |  |  |  | PMLeague написа: И внимание: Големият проблем е Седмица 18 (17/18 януари), когато се очертават 15 номинирани потока от топ 40. Принципно миналата година по същото време са играли и Мексико, тъй че може да се закърпи изисквания минимум от 16 номинирани потока. За съжаление типично зимни потоци като Израел, Шотландия-Ш, Италия-С1, които са спасявали положението в предни сезони, сега нямат абсолютно никакъв шанс за попадане в топ 40 на Ранглистата. Затова вариантите тук са два:
........
2) Вкарваме някакво компромисно правило, че и потоци извън топ 40, но примерно не извън топ 60, могат да влизат като номинирани в шампионатни кръгове, но САМО като червени потоци (и номинирани за потоци дузпи/ПСУ, че и там в много кръгове има големи проблеми със запълването на бройката)?!
Чакам мнение по горния въпрос (особено подчертаната му част). |  |  |  |  |
Всъщност - ако всичко написано от теб е вярно не виждам къде е проблема. 1. Изискван минимум от 16 потока, нали? 2. Ексела ти на мрежата нали е актуален? (Между другото, подреди ги според ранглистата на потоците, че така е много бъркващо - докато разбера защо казваш15, а аз ги броя 16...) Мексико и Чили са в топ 40 и те 99% ще играят по време на въпросната "невралгична" седмица... Оттам насетне - според мен е решение на УС дали да приеме цитираното по-горе правило, което би разширило номинираните потоци с 2 до 4, по моментни сметки... но дори без него - имаме 6 сини, 10 зелени и 1 червен... Правилата са спазени - все пак нали затова ги пишем... Така че - не виждам какво толкова да умуваме, всъщност... |  |  |  |  |
Някакви си около 50 дни преди анонсирането на първата седмица от януари за контролна.4б. Мда - 4 дни след мнението ти за потоците, пуснато на 31.12.2014. Сорри, пич, но ако очакваш активност по празниците - аз имам семейство все пак... (Как беше - "ски-писти", "почивки". С леката разлика, че Коледа и Нова Година са от 5 до 15 дни, а летните отпуски са 2-3 месеца, нали, ако се сещаш за какво сравнение ти говоря.) Хубаво, не си се сетил за мнението ми отпреди 50 дни, обаче обясни защо като ме видя на линия на 04.01.2015 побърза (71 минути след заявлението ми, че се заемам с Купата) да обявиш седмицата за контролна. А не започна да коментираш с мен какво и как да направим!!! Ще ти кажа - защото искаш да стане твоето и като не стане (дори след гласуване и в УС, и в МС) - наневутевщината веднага се проявява. Пириъд.......
4в. Четири месеца след "елегантното" ти предложение?! Месеците са 2, това първо. Второ - обсъждане имаше, аз неколкократно заявих, че съм против групова фаза, Стюърт също няколко пъти коментира в същата посока - ама нали не е твоето, следователно няма активност и дълго време никой (освен теб разбира се) нищо не прави.Финално: ОК - аз признавам вината си в следното: 1. Не можах да се включа в изготвянето на файла с датите и първенствата през сезона - основата, на която ти стъпи, за да омешаш всичко. Оправданието ми (в някаква степен) е, че бях зает в този период от годината, имам си лични... да ги наречем issues, а и пак ще повторя - години наред твърдя, че Суперкупата трябва да е август, за да се избягват подобни ситуации и знам, че ако з бях изготвил файла пак щяхме да стигнем до този спор (а май нямам нерви вече).
2. Не бях достатъчно активен и настоятелен в отстояването на елиминационния принцип на Купата. Може би, защото се чувствах нещо като: "А Дон Кихот прегърнал смело чашата във кръчмата спореше със неверници, които го закачаха от масите, че днес дори в музея няма мелници."
Може би (напевно, като Сигнал)...
3. Актуализирах късно Ранглистата, което бе използвано като повод за липса на готовност за провеждане на Купата (ок, примемам че е така, може би). Всъщност - грешката ми беше, че не си копирах (от офисния ми комп) актуализирания файл на флашка, за да ми е под ръка по празниците.
4. Сигурно имам и друга вина - вярвам, че Мейджъра няма да я пропусне. Само че вече 90 минути пиша това мнение вместо да си върша работата (за която ми се плаща).
И с оглед на гореописаните вини предлагам: 1. УС да гласува дали да ме изключи от състава си. (Ако е в прерогативите на МС - нека тогава те гласуват.) 2. МС да гласува дали мога сега и вбъдеще да взимам участието в обсъждането на ПМЛ Календара, в подготовката и провеждането на Купата на ПМЛ и/или други организационни дейности. (Пак, ако бъркам - нека УС гласува.)
П.С. А да - та каква е твоята вина, Мейджъре? Освен "прекалено късното осмисляне".
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 12:30
Мисля, че тея интернет истории малко бият на чекиджийство. Очевидно е, че ще се изпокарате. Предлагам да насрочим среща на живо и да обсъдим някои неща най-вече около ролята на Мейджъра и УС. Оттука нищо продуктивно няма да излезе, както не е излизало и досега. Жалко, че Стюърта е във Варна, но ако има път до София скоро да каже да измислим нещо.
Според мен, УС трябва да разпредели помежду си задачите кой за какво отговаря. От моя гледна точка УС + Мейджъра сте виновни за тоя хал и разправии от които страдат всички.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 12:31
Ама и ти си един... смешко. Уж си член на УС, а пък нямаш нито едно мнение по обсъждането на Купата през последните 2 месеца. 
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 12:40
Изненадващо или не - съвсем сериозно казвам, че съм съгласен с теб. И само ще продължа - мисля, че вината ни е в непрекъснатите опити да усложняваме и надграждаме ПМЛ. Вместо да използваме новия форум, за да тръгнем начисто с точни и прости правила: 1. Основополагащи (неизменими по никакъв начин) - сбито и ясно. 2. Основни правила - максимално кратко и ясно: тези, които в години може и да търпят промени от сорта на добавяне/махане на постове (както бяха добавени вратарите), удари (ПСУ, дузпи), но само след обстойни обсъждания от всички в УС и МС и след тестов период в Купата. 3. Казусни правила - всички останали, за които знаем към момента. Всякакви "изчекни", подробности и прочее (като например 3 предупреждения за ЖК, срокове за ПСУ или неделните мачове в Латинска Америка и т.н.). Както и тези, които биха възникнали в бъдеще. Като тук приемането е на по-облекчен режим само от УС. И винаги може да бъдат махнати или променени части в много по-гъвкав режим, тъй да се каже. Само че - май вече изпуснахме влака. Може мнението ми да се приема и така: "И тъй загубил в сетен дъх доверие започнах да разпитвам плахо хората: къде започва пътят към надеждата и свършва кръстопътя на умората?"
Последна промяна alexbg на 06.01.2015 12:44, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Mandor
(The Mummies)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 12:52
Съвсем накратко ще ви кажа моята гледна точка по въпроса за УС.
Когато се преместихме тук, всичко тръгна на основата на демократично вземане на решения. МС като основа, УС като избрани от МС хора, които заедно и равноправно ръководят играта.
В последствие Мейджъра беше направен по-равен от останалите в УС, получавайки администраторски права за форума. Съответно в един момент аз установих, че първо нямам права изобщо да виждам какво се случва в МС, което за човек, който уж се води че управлява играта е безсмислено. Второ, започнаха да се правят нови правилници, а аз и по-голямата част от УС бяхме изключени от каквото и да било участие в дискутирането/написването на тези правилници. Изключени, в смисъл че изобщо ни беше отрязан достъпа до форумите, където евентуално това се е работило.
Имаше и други по-дребни неща, от рода на това че цял сезон сам се разправях с организацията на ПМЛ, а останалата част от УС си се караше в скайп групата и т.н.
След като установих за себе си тези неща и направих 1-2 опита да поправя нещата, бях отрязан и от тогава почти напълно съм прекратил участието си в каквито и да е дискусии в УС и седя вътре поради единствената причина да помагам във воденето на кръгове, когато Мейджа е зает (трети в момента няма, който да върши тази работа).
Толкоз от мен. Нямам намерение да се разправям повече с никой по какъвто и да е повод. Очевидно е, че УС не работи и няма да работи докато имаме равни и по-равни хора в него. Ако има среща, на която да се говори по тези неща, ще присъствам, но нищо повече.
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 13:35
За достъпа на УС до МС, така решихме, за да може всеки да си има автономното пространство. Иначе не си изпуснал нищо особено. Реално в МС е имало само няколко гласувания и толкова.
Аз мисля, че като основа МС е доста стаблина. Нищо по-нормално няма мениджърите на всички отбори да участват (в някои случаи техни заместници). Обаче от него нагоре нещата куцат. За мен най-лесно би било Мейджъра да си каже как се вижда в цялата организация. При създалата се ситуация, може би е най-удачно да бъде президент с право на вето върху решенията взети от УС. Макар, че от друга страна той самия се има за голям демократ, а реално погледнато това е структура с йерархия.
Ако се изясни структурата от МС нагоре ми се струва, че нещата могат да се оправят. Но затова трябва и воля от всички страни.
Иначе и аз мисля, че ПМЛ ненужно се усложнява, но проблемите за мен идват от неработещия добре УС + Мейджър.
Не знам. Чакам становище от Мейджъра, иначе всичко изговорено дотук стават празни приказки.
_________________В град като София, никой не е невинен!
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 13:57
Мандоре, за МС трябва да имаш права и за гледане, и за писане - като глобален модератор най-малкото! Там големият проблем е, че в името на някакво "разделение на властите" и "разграничаване на интересите" се взе едно малоумно решение силните хора в отборите, които са и членове на УС, да нямат достъп и да си избират други представители - нещо, което смятам за тотално нецелесъобразно с оглед на целите на тази структура!!!
Ако си спомняш, "Работилницата за правилници" в началото беше отключена за всички членове на УС и беше заключена по мое настояване в момента, в който някои особено деструктивни представители на УС налазиха в първата работна тема и почнаха да обясняват "това е лайно, онова е лайно" с всички спъващи работата последствия. И основно, за да може правилникът да се изготви спокойно до ниво работна версия за широко обсъждане като едно логично и завършено цяло, а не кръпка по кръпка, та съответно после да се създава още по-голямо напрежение, като някоя кръпка не се върже с предходната и почне да се обвинява Мейджъра, че се връщал към "решени неща".
Предишният сезон си го извел от-до - абсолютен факт. Сегашният го водя аз - най-малкото като реванш, че те оставих почти сам миналия сезон.
Въпреки че съвсем не е изцяло по моя основна вина този сегашен абсурд с Купата, обещавам да се реванширам подобаващо и за това! ;)
|
|   |
|
 |
|
На Враца
(Thug Slugs)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 14:01
И аз смятам, че трябва да пием бира... Като цяло смятам, че хората трябва да пият бира. 
_________________ Fortuna favet fortibus!
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 14:26
Оу, какъв е този катарзис - няколко седмици по-късно изведнъж станахме много загрижени за оползотворяването на сегашната седмица, дето, цитирам: "изнасилвала купата". Що ли? Щото форматът, който чичо Алекс сам си пробута и впоследствие прие еднолично (!), се оказа пълно лайно, ощетяващо сума ти отбори, но тъй като чичо Алекс е мишка и знае само да вдига пушилки при свършен факт, но не и да държи на отговорност за лайната, които сам е изсрал, реши за пореден път да си измисли някой друг, зад чиято вина да се скрие! Много безгръбначно поведение. Най-голямата ирония в цялата работа е, че оползотворяването на настоящата седмица щеше по елегантен начин да тушира всички проитчищи идиотщини от сегашния формат - да се оползотворят всички януарски седмици, всички отбори да имат по два гарантирани мача в турнира и да няма отбори, които да почиват през целия януари - а накрая излезе, че аз съм го провалил, дето най-много държах на тези неща... Как да не се чувствам като мега идиот сега... :(((
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 15:12
Тц, без мене от тука нататък. Има хора в тая игра, които докато са тука и се вживяват прекалено в ролите си, развитие и нормална работа няма как да има. Губете си времето със звездобройщини, тъпанарски анкети за потвърждаване и други подобни малоумия, обаче без мен.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
terminator
(Crazy Band)
Регистриран на: 06.06.2012 19:49 Мнения: 5880 Местоположение: София
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 15:18
... Ииииии, веднъж и аз да се съглася с теб! Това твое прозрение го разбрах в далечната 2003 г., оттогава не се пъна.., кютам си само.., да егоистично е, но срещу "Крадеца вика дръжте крадеца" нищо не може се направи. Срещу подобно малоумие, съчетано с наглост действа единствено мотото "По-умният отстъпва". Спазвам го вече 12 години по тия места. :)
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 15:22
Хехе, то ние по стратегически ПМЛ въпроси почти винаги сме били на едно мнение, така че нищо чудно в това. :) Иначе и аз това го прозрях отдавна, но прекалено много втори шансове им дадох на някои хора. Ама то дървото, колкото и да се опитваш да го обработваш, все дърво си остава.
|
|   |
|
 |
|
sarafino
(Les Mousquetaires)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 15:26
Абе защо не седнете и да се разберете. Не съм от най-старите в тази игра, но оставам с впечатлението,че влагате повече негативни чувства отколкото обратното. За мен нещата са много прости. Има правила ( много добри според мен и няма нужда да се усложняват(на мен и Фореста ни трябваше повече от месец,за да обучим новите в отбора)). Събрали сте се в началото на сезона, определили сте седмици кога за какво се играе и точка. Който не се яви на мач си има наказания, нали така? Щом един мениджър или пом.мениджър на отбор е поел такава отговорност не мисля,че едно влизане на ден за 1-2 минути са кой знае какъв проблем. Нека се забавляваме и играем. Тази игра е направена затова или бъркам? Кой е по, по, най го показвайте в живота. 
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 15:38
Носители на купата като РОД трябва да имат 3 пъти по-голяма тежест в подобни гласувания. Преебахте груповата фаза, РОД мисли за бойкот на турнира!
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 15:55
 |  |  |  | Mandor написа: Съвсем накратко ще ви кажа моята гледна точка по въпроса за УС.
Когато се преместихме тук, всичко тръгна на основата на демократично вземане на решения. МС като основа, УС като избрани от МС хора, които заедно и равноправно ръководят играта.
В последствие Мейджъра беше направен по-равен от останалите в УС, получавайки администраторски права за форума. Съответно в един момент аз установих, че първо нямам права изобщо да виждам какво се случва в МС, което за човек, който уж се води че управлява играта е безсмислено. Второ, започнаха да се правят нови правилници, а аз и по-голямата част от УС бяхме изключени от каквото и да било участие в дискутирането/написването на тези правилници. Изключени, в смисъл че изобщо ни беше отрязан достъпа до форумите, където евентуално това се е работило.
Имаше и други по-дребни неща, от рода на това че цял сезон сам се разправях с организацията на ПМЛ, а останалата част от УС си се караше в скайп групата и т.н.
След като установих за себе си тези неща и направих 1-2 опита да поправя нещата, бях отрязан и от тогава почти напълно съм прекратил участието си в каквито и да е дискусии в УС и седя вътре поради единствената причина да помагам във воденето на кръгове, когато Мейджа е зает (трети в момента няма, който да върши тази работа).
Толкоз от мен. Нямам намерение да се разправям повече с никой по какъвто и да е повод. Очевидно е, че УС не работи и няма да работи докато имаме равни и по-равни хора в него. Ако има среща, на която да се говори по тези неща, ще присъствам, но нищо повече. |  |  |  |  |
За правилниците и отрязването на достъпа няколко пъти съм ти казвал да се обърнеш директно към Магера. Лично той самосиндикално като админ на форума ви отряза достъпа до стаята на СТК. Мен като модератор там (поне на книга) не ми пречеха страничните мнения и съм си ги прехвърлял в отделна тема. По въпроса за това как всичко сам си правил още преди два сезона ви предложих да се сложи още един фул тайм модератор/съдия. Именно вие двамата с Магера обяснихте как нямало проблем и сте можели да се справите и сами, нямало било хора и разни други подобни. Мързи ме да ровя къде точно сме го коментирали, но е факт. Отделен въпрос е, че имаше хора с желание да помагат, обаче бяха мотани с правата, докато се откажат. Защо - знаеш към кого да си зададеш въпроса.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 17:11
 |  |  |  | PMLeague - 13 септември 2014 написа: Позапълних файла : http://pmlunited.com/pmleague/files/calendar20142015.xls- Там, където има информация за началните часове, съм въвеждал броя на валидните за номиниране мачове от съответния кръг. - Там, където няма информация за началните часове, съм въвеждал само [+] - съответно в синьо (когато се предполага, че събират минимум 8 мача за син поток) и зелено (когато се предполага, че събират минимум 5 мача за зелен). В сиво са клетките за седмици, в които има кръг, но не се събират 5 мача в нашия часови диапазон. Има и няколко клетки с "??", което означава, че не е съвсем ясно дали има кръг, или не. - Вдясно има и таблица за междинките - мачове в диапазона [вторник 16:00-четвъртък 29:00] Предвидил съм 31 официални състезателни седмици (22 за първенство, 6 за купа, 2 за баражи, 1 за суперкупа). На втори ред съм дал примерно разпределение по кръгове: - При определянето на шампионатните седмици съм се водил от принципа за по-голяма запълненост на традиционните сини потоци. - Великденската седмица се пада на 11-12 април, тъй че по традиция отива като седмица за Купата (полуфинали). - Последният кръг се пада в първата седмица на май, което за мен е идеалният вариант. - Финалът за Купата си минава в последната състезателна седмица. И внимание: Големият проблем е Седмица 18 (17/18 януари), когато се очертават 15 номинирани потока от топ 40. Принципно миналата година по същото време са играли и Мексико, тъй че може да се закърпи изисквания минимум от 16 номинирани потока. За съжаление типично зимни потоци като Израел, Шотландия-Ш, Италия-С1, които са спасявали положението в предни сезони, сега нямат абсолютно никакъв шанс за попадане в топ 40 на Ранглистата. Затова вариантите тук са два: 1) ХІІ шампионатен кръг минава в Седмица 16 (20/21 декември), а Купата идва в Седмица 18. Но тук изниква нов проблем - нареждат се три последователни седмици Купа, което не върви, защото между втората и третата по всяка вероятност ще се наложи изпълнение на елиминационни дузпи. Така че този вариант върви само във формат на Купа в групова фаза (3 отбора в група), на който аз лично не съм му никак голям почитател (макар че, ако се запазят 24 отбора, си става съвсем прилична схема, но от друга страна едно 70-80% вероятност ще има поне два нови отбора до Нова година, тъй че да не се разчита много тази бройка да остане). 2) Вкарваме някакво компромисно правило, че и потоци извън топ 40, но примерно не извън топ 60, могат да влизат като номинирани в шампионатни кръгове, но САМО като червени потоци (и номинирани за потоци дузпи/ПСУ, че и там в много кръгове има големи проблеми със запълването на бройката)?! Проблем, който виждам, е липсата на резервна седмица, но там ще го караме гъвкаво. Ако се наложи отварянето на резервна седмица, може принципно почиващата седмица (28-29 март) да се ползва за полуфинали на Купата (смятам, че като се включат южноамериканските първенства и с няколко сборни потока национални отбори ще събере за редовен кръг), пък великденската седмица да се ползва за евентуално отложените мачове. Иначе като гледам предварителната програма на междинките, много са разхвърляни по седмиците и май няма да се събере за качествена междинка. Ако има някакви други забележки по разпределението на състезателните седмици - давайте. Ако не - да я пускам. |  |  |  |  |
Датата на пускането на това мнение е 13 септември 2014. Отговори - НУЛА. В края на октомври се самоцитирам, за да повдигна отново въпроса, прилежно подчертавайки в червено важните неща за решаване. Този път се включва само Мандора. Алекс след два месеца се сеща, че имало такъв форум УС и нахлува в темата, за да изстреля нещо на принципа "чукча писател" - видите ли, всичко предложено било малоумие и единствената правилна схема е любимата му елиминационна, в която задължително се ползва ранглистата МУ... Третият, който се включва в обсъжданията в някаква конструктивна форма, е Фалка, дето не е член на УС, а наблюдател... За капак сега хора, на които единственото им мнение по този въпрос, повдигнат преди 4 месеца (пак подчертавам) е, цитирам по памет: "Против съм всичко предложено от Магера", се изтъпанчват в темата да държат някаква сметка за провалената състезателна седмица. Пригласят им други, които за 13 години не са си мръднали кутрето за нещо позитивно в тази игра и които дори не благоволиха да отговорят с едно "против" в темата за експерименталните правила (още една основателна причина да се даде седмица време да се доуточнят нещата) или които направо гласуваха за елиминационния вариант в МС при съвсем ясното уточнение, че елиминационен вариант = загуба на първата януарска седмица. WTF?!?!?!?!?! Моята единствена и основна грешка в случая е, че установих прекалено късно възможността за рокада на седмица 2 с ХІІІ шампионатен кръг. ПРЕКАЛЕНО КЪСНО! Много съжалявам за това, защото тази спасителна алтернатива замазваше всички лайна, които се изсраха със схемата на турнира заради повсеместната безотговорност!!!!!!! Ама айде нека всеки си поеме своята част от вината! Толкоз по въпроса!
Последна промяна Medved на 06.01.2015 17:13, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
alexbg
(The Thracian Orphics)
|

Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение | 06.01.2015 17:49
Мда - така е, точно на 13.09 си го пуснал - в разгара и между споровете в същата тема относно ранглистата на потоците. Едни коментари и обсъждания (може да се каже и конструктивни донякъде спорове), които са някъде около 4-5 страници (~80-100 мнения). И там някъде по средата го има пуснато и това - след него в периода 13-19.09 има около 50 мнения по горещата тема подредбата на потоците. И не исках да ставам адвокат на Стюарта, ама понеже може и да няма вече права за форума на УС - последното мнение по въпроса с потоците е: Следва месец и 10 дена мълчание и тогава, на 27.10 ти напомняш за Календара. Нали няма да спорим - мисля, че е очевадно защо е трябвало да бъде в отделна тема още първото ти писание, но както и да е. Та значи - надлежно ни напомняш, така е. Само че: 1. Между първото мнение и напомнянето никой не е обелил и дума по въпроса. А между напомнянето и включването на чичко ти Алекс има 2 седмици - защо тогава аз съм ти в устата с "2 месеца"?!? При това ясно тогава написах, после и повтарях: 2. Кое точно е това "всичко предложено" преди моето включване?! В темата по-горе е видно какво си написал, точно ДВА ДНИ преди аз да се изкажа!!! ЕЙ, ПОЧВАМ ДА ИЗБЕСНЯВАМ ОТ МАНИПУЛАЦИИТЕ И ЗАБЛУДИТЕ ТИ!!! 3. Та относно 'защитата на Стюърт" - след 27.10 (преди това няма коментари, както се разбрахме) освен ти, Мандора, а после и аз и Фалк, и Стюърт участва в обсъжданията. И то не както ти се опитваш да го изкараш. Ето, аз ще цитирам: Вто, 11 Ное 2014, 23:53 |  |  |  | Stuart написа: Абе бях се отказал да пиша тука, обаче ще кажа някои неща.
Айде стига вече с тия нови отбори. Мога да извадя поне още 2-3 сезона, в които през цялото време плямпаш за някакви нови отбори, които щели да се включат по някое време, и нищо такова не се е случвало досега. Давай директно - има ли нови отбори или няма? Ако има, да се включват преди началото на турнира. Ако няма, викам да спрем с тия глупости, че чак и схеми да променяме на база някакви хипотетични ситуации.
Против също така идеите за някакви ол стар отбори в официален турнир.Ясно, че Купата е експериментално турнирче, но все още се води официално такова, доколкото знам. Тия изгъзици някъде другаде. |  |  |  |  |
Пет, 14 Ное 2014, 16:29Пет, 05 Дек 2014, 17:22Има ли смисъл да продължаваме - ти си живееш в твоя вселена, различна от тази на другите... Явно... 
|
|   |
|
|