Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)
| Автор |
Съобщение |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 14:27
 |  |  |  | PMLeague написа: Относно нощните мачове - нека се аргументирам накратко. Както беше казал някой, солта и пиперът на ПаМеЛка е да си пуснеш играните мачове и да си ги следиш с тръпка - с картина по ТВ-то или с рефреши в лайвскорите. Мачовете по нощите отнемат тази тръпка. Хайде, досега подобни мачове попадаха сравнително рядко за прогнозиране и си бяха по-скоро интересна екзотика два или три пъти на сезон, но с влизането на Аржентина, Бразилия и Мексико като редовно номирани потоци - ще са през кръг. Отделно, малко кофти се получава от организаторска гледна точка - вместо кръгът да бъде затворен в неделя вечерта и средностатистическият играч да си влезе понеделник сутрин и да си види крайните резултати и обзора за кръга, какъвто би бил идеалният вариант, към който се стремим в близко бъдеще, то тепърва към понеделник по обяд ще се оправят последните ъпдейти по резултатите заради сутрешните мачове.
И не на последно място, хубаво е твърденията за сериозно ощетените южноамериканци да са аргументирани с някакви факти. Моята справка показва, че по тази линия от Бразилия ще отпада максимум 1 мач (в повечето уикенди - нито един), от Аржентина - максимум два (в повечето уикенди - един). Единствено ощетени ще са мексиканците, които трудно ще събират за редовен кръг през повечето уикенди.
Окей, нека тогава обсъдим едно такова компромисно решение - събота срещу неделя попадат всички нощни, докато неделя срещу понеделник - само мачове, започващи не по-късно от 23:00 българско време. Така мексиканците няма да имат никакви проблеми за събиране на редовен зелен поток и в същото време няма да има тегави за следене и поддържане нощни мачове в неделя срещу понеделник.
Така? |  |  |  |  |
Аз редовно съм буден в 3 през ноща и не виждам какъв проблем виждаш в СЛЕДЕНЕТО на въпросните мачове!
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 14:41
Ами като няма чак толкова голяма разлика, защо си си правил тея тънки сметчици да въвеждаш някакви излишни и маловажни фактори??? Ясно е, че е било умишлено и с цел! И аз мога да ти кажа каква е. За да можеш да набуташ шибаната ти Норвегия червен поток и да я има всеки кръг! За сметка на това отпада Англия - 1, която ОК, пада в класацията, но реално винаги е била доста игран поток и пречи само на онези, които не разбират от футбол. Е за това ме е яд! Хем си набутваш Норвегия еднолично, хем ми отпада на мене една от най-любимите дивизии! Как например на точка 1.4 реши, че Англия 1 и Англия 2 са по-зле от Норвегия? Те в Норвегия да не са в тропика, че да не им отлагат мачове когато е студено? И защо по точка 2.1. си сложил, че нямат ТВ и видео-покритие? В сайтовете на отборите ако си платиш ги излъчват мачовете. Освен това в сайтове като Спортинг бет излъчват понякога и мачове от тея дивизии, докато не съм видял да излъчват от Норвегия, която има общо 5 точки по тея 2 показателя. Настоявам тука веднага да се сложат точки и да промениш класирането! Така точно Англия 1 и Англия 2 си идват на мястото сред червените потоци и България А и Швейцария отпадат!
_________________В град като София, никой не е невинен!
Последна промяна falkenbach на 02.10.2012 14:44, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
ReZo
(New Mersey Razors)
Регистриран на: 05.06.2012 23:27 Мнения: 2711 Местоположение: planet earth
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 15:04
 |  |  |  | falkenbach написа: Ами като няма чак толкова голяма разлика, защо си си правил тея тънки сметчици да въвеждаш някакви излишни и маловажни фактори??? Ясно е, че е било умишлено и с цел! И аз мога да ти кажа каква е. За да можеш да набуташ шибаната ти Норвегия червен поток и да я има всеки кръг! За сметка на това отпада Англия - 1, която ОК, пада в класацията, но реално винаги е била доста игран поток и пречи само на онези, които не разбират от футбол. Е за това ме е яд! Хем си набутваш Норвегия еднолично, хем ми отпада на мене една от най-любимите дивизии! Как например на точка 1.4 реши, че Англия 1 и Англия 2 са по-зле от Норвегия? Те в Норвегия да не са в тропика, че да не им отлагат мачове когато е студено? И защо по точка 2.1. си сложил, че нямат ТВ и видео-покритие? В сайтовете на отборите ако си платиш ги излъчват мачовете. Освен това в сайтове като Спортинг бет излъчват понякога и мачове от тея дивизии, докато не съм видял да излъчват от Норвегия, която има общо 5 точки по тея 2 показателя. Настоявам тука веднага да се сложат точки и да промениш класирането! Така точно Англия 1 и Англия 2 си идват на мястото сред червените потоци и България А и Швейцария отпадат! |  |  |  |  |
е за това става въпрос, де не на форум или на сайт и на Луната да се изнесем, Мейджъра явно никога няма да се отърси от самозаблудата, че е пръв сред равни потоците са ако не най-важното, то поне са основата, върху която се гради играта... а сам "майстор" да си подбира "мат'ряла" за градежа , ми се струва доста нагло айде лошите еднолични практики от тъмното дирско минало на играта, да не се пренасят толкова бързо и на това ново виртуално местенце само това искам да помоля благодаря !
_________________ "Истинският джентълмен никога не пита жена за годините, мъж за заплатата и софиянец откъде е..."
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 15:17
най-ме е яд, че се опитва да ни прави на балами. хора дето сме от 10 години в играта. в първите години ми излизаше с номера "Фалко ти си малък още не ги разбираш нещата", а сега с "Ако си беше направил труда да сравниш резултатите (за осмисляне не смея и да си мечтая)". Мейджъре, разбери, че животът не е ПМЛ, и въпреки това следим играта, следим развитието й, даже някои направиха нови отбори за да има ПМЛ. И ти ще ми излизаш с подобни аргументи и долни нападки. Айде малко повече респект, а?! И ми е много интересно, защо на живо не ми държиш такъв тон и всичко минава в шегички и закачки. Ето една снимка по случая: 
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 15:24
Дълбоко се съмнявам, че всичката работа, която свърши Мейджа по този въпрос (между другото - съвсем не "еднолично" или като "пръв сред равни") и цялото време, което отне това мероприятие, са били с цел да се пробута Норвегия. Ако има наистина бутнати нагоре първенства след въвеждането на допълнителните критерии, то това са Гърция, Полша, Австрия.
А що касае Англиите - и аз не исках да падат така зловещо, но това е положението. Да бяхте гласували по-масово, вместо сега да се оплаквате. Щото то не са само 1 и 2, ами и Чемпиъншип глътна вода и вече не е син. И точно ти, фалк, нямаш основания да се оплакваш, щото ги гледам твоите хора и те съвсем не са дали максимум точки на ниските Англии.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 15:29
Аз не оспорвам класирането на хората. Просто виждам, че Англия 1 пада с 5 места надолу и остава извън червените потоци, защото мейджъра и там който му е помагал са сложили 0 точки за отлагане на мачове, а реално там не се отлагат повече мачове отколкото в Норвегия или Белгия. Другото е за видео и тв излъчванията. Е извинявай, ама съм посочил как могат да се гледат мачове. Едва ли това заслужава 0 точки? А прибавяйки 2-3 точки изведнъж се оказва, че Англия 1 реално треа да бъде дори зелен поток или поне пръв от червените!
А да ми сложиш на Норвегия 2 точки за отлагане на мачове, аре заеби! :)
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 15:48
За да изясним нещата: Аз му помагах. Аз повдигнах въпроса за потоците още миналия сезон. Тогава се обадиха предимно разни спецове, които искаха Таджикистан вместо Бразилия. Критериите на Мейджа и обяснението му кой как ще се определя си седят в "Тема за обсъждане на промени в правилата" в дира, която е от февруари. В тази тема съм ги копнал на 29 август. Що не си каза възраженията тогава? Признавам, че беше първият, който изобщо писа в тази тема изключая мен и Мейджа, но освен да предложиш да бъде включен Кипър, друго няма от теб. Конкретно за тв покритие и отложени мачове в Норвегия (и Швеция, Финландия и ред други) не съм давал мнение, защото нямам наблюдения. И съм си го писал още началото на същата тази тема, в която коментираме в момента. Щом ти имаш наблюдения, казваш си ги, прилагаш си аргументацията и аз не виждам проблем да се пипне някоя точица. Що касае Англиите - еми, сори, и на мен ми е много мъчно (щото за разлика от повечето тук съм си гласувал с по 3 точици до Конфърънс вкл.), но тука няма грешка - аз стриймове за Англия - 1 и 2 не съм виждал този сезон - нито по специализираните сайтове, нито в моите букмейкъри. Толкова по този въпрос.
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 15:59
Аз пък да ви кажа, че цялата тая простотия с анкетата е абсолютно безсмислена. Разгледайте само кой как е гласувал. Всеки си гласува по разни фенски мотиви. За мен лично е абсолютно абсурдно Англия ВЛ, Италия А, Испания 1, Германия 1 и Франция да не получат 3 точки. Пълен абсурд! И аз не обичам и не гледам жабарите ама няма да му дам 0 точки от хейтърство, защото Италия си остава в топ 5 първенствата в света. Да не говорим пък че имаше абсурд ниска дивизия да получава повече точки от топ такава на една и съща страна.
Като толкова искате да има ИЗБОР, да се избере по един представител на отбор да се седне и обмисли нещата ама нека са разумни, а не по фенска хейтърщина. Ако трябва за база да се вземе някаква ранглиста. Въпреки че и в нея нещата няма да са много точни, поне ще са много по-малко безпристрастни от това което наблюдавам в гласуването.
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 16:03
Човек то като идея всичко беше ОК, но според мен има 1 субективизъм, който дразни всички и този субективизъм идва предимно от Мейджъра.
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 16:17
Еми Мейджъра е писал "Коментари и мнения?" под това, което е постнал като краен резултат. Което според мен ще рече, че ако някой има по-сериозни наблюдения над някои шампионати, ще може да добави или поправи нещо с нужната аргументация. Аз си казах, че над много от по-слабите европейски първи дивизии (не само скандинавските, но и Гърция, Турция, Чехия и т.н.) нямам никакви наблюдения и съответно там нищо не съм поправял. И нещо друго искам да спомена. Което ми прави особено странно впечатление. Значи, Турция например миналата година има 8.6% избираемост, което ще рече пълна мизерия и очевидна липса на интерес към това първенство, но какъв шок - в анкетата се гласува масово с по 3 точки. Англия - Ш, която води убедително в Б-лигата и е на второ място общо по избираемост, получава по-малко от Холандия, Португалия и Русия. Еми сори, ама това си беше стадно, фенско/хейтърско, ботско или не знам какво точно гласуване. И като е било такова, сега оплаквания при свършен факт не може да има. Прав е бай Момчил, че по-нататък явно трябва да се въведе друга методика.
|
|   |
|
 |
|
Ледо
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 16:40
 |  |  |  | Stuart написа: Еми Мейджъра е писал "Коментари и мнения?" под това, което е постнал като краен резултат. Което според мен ще рече, че ако някой има по-сериозни наблюдения над някои шампионати, ще може да добави или поправи нещо с нужната аргументация. Аз си казах, че над много от по-слабите европейски първи дивизии (не само скандинавските, но и Гърция, Турция, Чехия и т.н.) нямам никакви наблюдения и съответно там нищо не съм поправял. И нещо друго искам да спомена. Което ми прави особено странно впечатление. Значи, Турция например миналата година има 8.6% избираемост, което ще рече пълна мизерия и очевидна липса на интерес към това първенство, но какъв шок - в анкетата се гласува масово с по 3 точки. Англия - Ш, която води убедително в Б-лигата и е на второ място общо по избираемост, получава по-малко от Холандия, Португалия и Русия. Еми сори, ама това си беше стадно, фенско/хейтърско, ботско или не знам какво точно гласуване. И като е било такова, сега оплаквания при свършен факт не може да има. Прав е бай Момчил, че по-нататък явно трябва да се въведе друга методика. |  |  |  |  |
Това, че Турция не е избирана толкова масово, явно не значи, че не се счита за интересно първенство от повечето хора и искат да присъства в потоците. Няма нищо шокиращо за мен. Просто хората предпочитат тя да е сред избора им на потоци пред 4-та английска дивизия примерно. 
_________________ Hasta La Victoria Siempre
Последна промяна Ледо на 02.10.2012 16:41, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 16:54
Ей за това не давам на моите да гласуват . Половината които са гласували , не са вложили грам мисъл . Трябваше да гласува само по един човек от отбор . Сега цял сезон ще си удряме главите с тези потоци .
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 02.10.2012 17:06
 |  |  |  | PMLeague написа: Относно нощните мачове - нека се аргументирам накратко. Както беше казал някой, солта и пиперът на ПаМеЛка е да си пуснеш играните мачове и да си ги следиш с тръпка - с картина по ТВ-то или с рефреши в лайвскорите. Мачовете по нощите отнемат тази тръпка. Хайде, досега подобни мачове попадаха сравнително рядко за прогнозиране и си бяха по-скоро интересна екзотика два или три пъти на сезон, но с влизането на Аржентина, Бразилия и Мексико като редовно номирани потоци - ще са през кръг. Отделно, малко кофти се получава от организаторска гледна точка - вместо кръгът да бъде затворен в неделя вечерта и средностатистическият играч да си влезе понеделник сутрин и да си види крайните резултати и обзора за кръга, какъвто би бил идеалният вариант, към който се стремим в близко бъдеще, то тепърва към понеделник по обяд ще се оправят последните ъпдейти по резултатите заради сутрешните мачове.
И не на последно място, хубаво е твърденията за сериозно ощетените южноамериканци да са аргументирани с някакви факти. Моята справка показва, че по тази линия от Бразилия ще отпада максимум 1 мач (в повечето уикенди - нито един), от Аржентина - максимум два (в повечето уикенди - един). Единствено ощетени ще са мексиканците, които трудно ще събират за редовен кръг през повечето уикенди.
Окей, нека тогава обсъдим едно такова компромисно решение - събота срещу неделя попадат всички нощни, докато неделя срещу понеделник - само мачове, започващи не по-късно от 23:00 българско време. Така мексиканците няма да имат никакви проблеми за събиране на редовен зелен поток и в същото време няма да има тегави за следене и поддържане нощни мачове в неделя срещу понеделник.
Така? |  |  |  |  |
Така съм съгласен.
|
|   |
|
 |
|
PMLeague
- ФЕДЕРАЦИЯ -
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 03.10.2012 02:29
А реално са за минус 2: http://www.bbc.co.uk/sport/0/football/16875311+ http://news.bbc.co.uk/sport2/hi/front_page/9251219.stm+ още много подобни... Само за сравнение, зимен мач отвъд полярния кръг в Норвегия: http://www.altomfotball.no/element.do?cmd=match&matchId=136450&tournamentId=1&seasonId=331&useFullUrl=falseХубаво е, като се твърдят разни неща, същите да се подкрепят и с някакви факти. Нямам време да се занимавам с безпочвени твърдения и детски капризи. Ако някой има забележка към оценката на някой поток - пише я по един нормален и конструктивен начин и решаваме дали да я коригираме. Отлично знам, че оценките по различните критерии за атрактивност са малко или много субективни и именно затова сме ги обсъждали със Стюърт по нощите и именно затова съм пуснал тази тема тук - не Фалк, Резо и ко да играят някаква нелепа опозиция, ами да се изкажат възможно повече аргументирани забележки, така че да прецезираме максимално нещата. Темата ще е отворена за обсъждане поне до следващата сряда, тъй че вие сте на ход. На прима виста виждам, че Мексико ще претърпи известни корекции заради актуализацията на правилото за нощните мачове. 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 07.10.2012 10:11
 |  |  |  | ReZo написа: аз мисля ,че това тук : Легенда: 1.1 Традиции като номиниран поток в ПМЛ (0-3 точки) 1.2 Ясна програма по дни и часове в понеделника преди кръга (0-4 точки) 1.3 Редки смени на часовете на програмата в течение на седмицата преди кръга (0-3 точки) 1.4 Редки отлагания и прекъсвания (0-2 точки) 1.5 Среден брой мачове в рамките на състезателния уикенд (0-3 точки): 8-12 мача (3 точки), 6-7 мача (2 точки), 4-5 мача (1 точка), 0-3 мача (0 точки). 1.6 Сезонно постоянство (0-5 точки)
2.1. TV покритие (0-4 точки) 2.2. Видео покритие (0-3 точки) 2.3. Информационно покритие - сайтове (0-3 точки)
....води до скандална подмяна на вота на избирателите (гласувалите) излиза ,че хората гласуват и оценяват обективно с точки, това което им харесва и предпочитат .....а после ,чрез някакви субективно подбрани ( от кой и кога ?!) критерии, се образуват коефициенти, които тотално пренареждат и обезсмислят напълно цялото гласуване ! пропуснати са : влажността на въздуха (0-5 т.), ред на п-вото в лентата на livescore.com (0-3т.) и трудна транскрипция на български на фамилиите на футболистите (0-3 т.)..и какво е това ТВ и Видео покритие ?! Ниие телевизионни права ли ще продаваме в сайта на ПМЛ или ще прогнозираме?! излиза,че според Анкетата , хората масово оценяват Бразилия с 3 и 2 т. , но след МАТРИЦАТА-ПРЕНАРЕЖДАНЕ, същото п-во потъва дълбооооко в блатото. какъв е тоя пореден ФАРС в играта бе, драги зрители ?!  |  |  |  |  |
Работата май стана като анкетата за играч на века на ФИФА, феновете избраха дебелия наркоман, ама ФИФА си направи друга със специалисти и избра подлогата си Пеле.
 |
|
Prototype_Iblis
(The Grizzlies)
|

Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) | 07.10.2012 17:33
Нормално, естествено, че ще се гласува по фенски мотиви то други няма, пък и да има 3-4 човека макс да ги вземат впредвид. Ей на на Фалка му била любима Англия1 и драпа ли драпа за нея пък конкретно аз даже не съм проверил кои отбори са там тази година. Аз пък пък си следя 2.BL, която на хората им е през кура, ся ясно е че програмата и разкъсана и няма много шансове в пмл ама нормално за мен съм й дал една точка повече от 1.BL. Ако Наполи се върне в сериа Б, че и в С да иде много ясно, че там ще следя и съответно там бих желал да прогнозирам.
|
|   |
|
|