Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:21

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение 
Автор Съобщение
(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   06.01.2015 17:58

И докато не съм забравил - по въпроса за "лайната със схемата на турнира"... Както и за участието му в обсъждането на "невралгичните" седмици в началото на 2015.

Пет, 14 Ное 2014, 10:03

alexbg написа:
PMLeague написа:
И внимание:

Големият проблем е Седмица 18 (17/18 януари), когато се очертават 15 номинирани потока от топ 40.
Принципно миналата година по същото време са играли и Мексико, тъй че може да се закърпи изисквания минимум от 16 номинирани потока. За съжаление типично зимни потоци като Израел, Шотландия-Ш, Италия-С1, които са спасявали положението в предни сезони, сега нямат абсолютно никакъв шанс за попадане в топ 40 на Ранглистата. Затова вариантите тук са два:

........

2) Вкарваме някакво компромисно правило, че и потоци извън топ 40, но примерно не извън топ 60, могат да влизат като номинирани в шампионатни кръгове, но САМО като червени потоци (и номинирани за потоци дузпи/ПСУ, че и там в много кръгове има големи проблеми със запълването на бройката)?!

Чакам мнение по горния въпрос (особено подчертаната му част).

Всъщност - ако всичко написано от теб е вярно не виждам къде е проблема.
1. Изискван минимум от 16 потока, нали?
2. Ексела ти на мрежата нали е актуален? (Между другото, подреди ги според ранглистата на потоците, че така е много бъркващо - докато разбера защо казваш15, а аз ги броя 16...)

Мексико и Чили са в топ 40 и те 99% ще играят по време на въпросната "невралгична" седмица... Оттам насетне - според мен е решение на УС дали да приеме цитираното по-горе правило, което би разширило номинираните потоци с 2 до 4, по моментни сметки... но дори без него - имаме 6 сини, 10 зелени и 1 червен... Правилата са спазени - все пак нали затова ги пишем...

Така че - не виждам какво толкова да умуваме, всъщност...

Мнението ми е точно 48 часа след включването ми в обсъжданията. Тоест за 2 дни съм дал решение на проблема - една от трите седмици да стане за първенство. Решение, което и в момента се потвърди като ПРАВИЛНО!!!
За какви 2 месеца или дори 2 седмици говорим тогава?!?!?! Споко - риторично питам... :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   06.01.2015 18:22

Bjoern Bo написа:
alexbg написа:
Искаше ми се да има един кръг повече

Оу, какъв е този катарзис - няколко седмици по-късно изведнъж станахме много загрижени за оползотворяването на сегашната седмица, дето, цитирам: "изнасилвала купата". Що ли? Щото форматът, който чичо Алекс сам си пробута и впоследствие прие еднолично (!), се оказа пълно лайно, ощетяващо сума ти отбори, но тъй като чичо Алекс е мишка и знае само да вдига пушилки при свършен факт, но не и да държи на отговорност за лайната, които сам е изсрал, реши за пореден път да си измисли някой друг, зад чиято вина да се скрие! Много безгръбначно поведение.

Най-голямата ирония в цялата работа е, че оползотворяването на настоящата седмица щеше по елегантен начин да тушира всички проитчищи идиотщини от сегашния формат - да се оползотворят всички януарски седмици, всички отбори да имат по два гарантирани мача в турнира и да няма отбори, които да почиват през целия януари - а накрая излезе, че аз съм го провалил, дето най-много държах на тези неща... Как да не се чувствам като мега идиот сега... :(((

Хм - някак съм го пропуснал, ДЕЕЕЕЕЕЕБАА...

1. Кой формат аз сам съм пробутал бе - я кажи, че да почнем да вадим архивите, Нагльо. Че пък и ще твърди, че сам съм го приел - аз да не съм ти бе, аланколу... Ти си този, който освен всички самоволни и едностранни решения в последните години относно ПМЛ, пак така сам реши преди сезон или два да си правиш жребий по някакъв си твой критерий... И ти си този, който сам си реши да прекроява календара за сезона. Точка!
2. Какво точно е ощетяването на отборите?! Че сериозните и добре представящи се отбори имат привилегията да започнат кръг по-късно?! Я се скрий бе, смешко - трябва ли да ти казвам в реалния футбол в колко от големите футболни държави всички започват от първи кръг участието си в Купата: май единствено в Германия.
3. Абе - ти си еманация на израза "крадеца вика дръжте крадеца" - аз съм мишка, аз сера лайна, аз мисля зад кой да скрия вината си, аз съм с безгръбначно поведение? Буахахахаххахахахахахахахаха.
4. За ирония ли ще си говорим - няма идиотщини заради формата. Има идиотщини заради години наред упорството Суперкупата да не е август - ироничното е, че именно ти, който най-много насираш Купата се опитваш да се изкараш нейн спасител.

Последна промяна alexbg на 06.01.2015 18:23, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   06.01.2015 18:28

И още нещо, че от толкова диария насреща, взех, че го изпуснах:

alexbg - Пет, 14 Ное 2014, 10:03 написа:
Мексико и Чили са в топ 40 и те 99% ще играят по време на въпросната "невралгична" седмица... Оттам насетне - според мен е решение на УС дали да приеме цитираното по-горе правило, което би разширило номинираните потоци с 2 до 4, по моментни сметки... но дори без него - имаме 6 сини, 10 зелени и 1 червен... Правилата са спазени - все пак нали затова ги пишем...

Как ги сметна тези 99% седмици преди излизането на официалните програми - боб ли мята? Или си мексиканският и чилийският Мейджър едновременно, та ки знаеше тези неща "in advance"? :dunno:

Мексико първо аз го потвърдих като валиден поток на 31 декември, Чили - три дни по-късно. Признавам - със сигурност тези два потока са били ясни отпреди тези дати и бях длъжен да се разровя и да ги потвърдя от локалните сайтове по-рано и всичко щеше да е пушка! Въпросът е ТИ къде дрема и защо ТИ не се разрови по-рано, като си толкова заинтересован и като това е точно ресорът, с който парадираш, че си ангажиран?!?! Сега се сети, щото е по-лесно и удобно да се сере при свършен факт. Типикъл!

Тези 90 минути, които изгуби за горната диария, можеше да ги впрегнеш в някаква конструктивна дейност (например горе-долу толкова ми костваше изготвянето на горния файл, за който те чаках да благоволиш няколко месеца...). 180-те минути, които изгубих аз в тази тема, също можеха да отидат за нещо по-градивно... Пълно разхищение! Пълно!

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   06.01.2015 18:39

alexbg написа:
1. Кой формат аз сам съм пробутал бе - я кажи, че да почнем да вадим архивите, Нагльо.

alexbg - 03.01.2015 21:07 написа:
'Айде привет и през новата 2015-та година.

Последно - кой, освен мен, ще решава за точния формат на Купата?

Е, видяхме кой реши. :wave:

Жребият го теглих в последния възможен момент по съвсем сходна причина. Ако си забравил: пак се беше покрил в пета глуха и оставил жребий и организация на на пълен самотек, и пак изкочи в последния момент, колкото да повърнеш на метенето и да оставиш друг да ти събира след теб (в тогавашния случай - Мандора)! Къса ти е паметта ли нещо, малоумник неуравновесен?!?

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   06.01.2015 19:52

Bjoern Bo написа:
И какво щеше да стане в ситуация Стюърт влиза в събота - гледа няма жребий, а идната седмица насрочена за контролна, пък изведнъж в сряда разбира, че играе на служебни потоци и дузпа в официален мач за Купата. Ей това вече е скандал!

Стюърт, за разлика от тебе, не е малоумен. Защото Стюърт още преди месеци е прегледал детайлно програмата и отлично знае, че тази седмица има Купа. Както най-вероятно и всички останали, които имат някакво отношение към организацията по отборите си.

Това, което Стюърт няма как да предвиди, е някой олигофрен да реши в последния момент, че може самоволно да променя календара и да отменя официални състезателни седмици.

Bjoern Bo написа:
За капак сега хора, на които единственото им мнение по този въпрос, повдигнат преди 4 месеца (пак подчертавам) е, цитирам по памет: "Против съм всичко предложено от Магера", се изтъпанчват в темата да държат някаква сметка за провалената състезателна седмица.

Нагъл лъжец. Това първо.

Второ, написал съм си много ясно още преди няколко месеца да не ме търсите по организационни въпроси. За разлика от тебе, дето изчезна по средата на работата без да кажеш и една дума. И вече една година ни разиграваш някакъв цирк как обобщаваш и вършиш още куп супер важни неща, а в същото време се занимаваш със звездобройщини; с разни излишни промени по тъпанарските си файлове, дето никой вече не може да им хване спатиите заради въпросните постоянни промени; с някакви смехотворни и никому ненужни в тоя момент нововъведения и с тем подобни малоумия.

Трето, да се оправдаваш с Мексико/Чили, дето нищо не се било знаело за тях едва ли не до преди няколко дена, е вече болестно състояние. Тежко при това. Още преди месеци е изяснен тоя въпрос. Въобще това да повдигаш изяснен въпрос отново и отново, докато не стане на твоето, наистина си плаче за диагноза. Ама не от тия, дето може да ги постави д-р Хаус. Едни други по-специфични доктори.

И последно, но не по важност - изобщо какво очакваш да се коментира твоите "предложения"? Той Алекс ги е описал там повечето. Комбинирано гостуване, трипъл нокаут, Купа Дейвис, да добавям ли още от преди това, пак "сериозни" предложения - ол стар отбори в Купата, разни хипотетични нови отбори, заради които да сме били променяли схемата и тем подобни тотални щуротии. Цирк, пародия и трагикомедия.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   06.01.2015 21:10

Stuart написа:
Трето, да се оправдаваш с Мексико/Чили, дето нищо не се било знаело за тях едва ли не до преди няколко дена, е вече болестно състояние. Тежко при това. Още преди месеци е изяснен тоя въпрос.

Къде е изяснено бе, палячо? В хипотезите на чичо Алекс (Вервайте му!!!)? Като е било изяснено, да го бяхте анонсирали със съответния източник бе!!!

Знаеш ли кое е болестното? Да подкрепяш дадено предложение и месеци по-късно да го отричаш като абсурдно и малоумно, но не защото впоследствие си го осмислил като неподходящо, ами защото някой, дето ти е крив, го е предложил (справка: приемане на компромисен вариант, за да може дриплива зимна седмица да се ползва като шампионатна, въпреки недостига на качествени потоци). Или да обявяваш колко мислиш за развитието на играта и как трябвало да се пускат класации, анкети и други за атрактивност, а когато се правят плахи крачки в тази посока, да сереш мощно върху тях, щото, видите ли, не били приоритетни към дадения момент... Позна ли се, или да ти припомням с цитати?

И в крайна сметка кой ги определи тези приоритети? Ти ли, дето абдикира още на първата крачка с неглижирането на може би най-важния етап при изграждането на всяка една стройна организация - определянето на визията и мисията на играта? Глупости били. И какво правим? Ще строим бъдещето, ама нямаме нито основата, върху която да положим, нито посоката, в която да тръгнем... На какво ще ги положиш тези правилници и правила, като нямаш основа? И къде ще го търсиш това развитие, като нямаш посока?!?

Правилниците, обобщенията и всичко останало е в ход. Когато станат, тогава. Хубавите неща стават бавно - капка по капка, без приоритет на една капка спрямо друга.

Айде стига толкоз, не искам да се разправям повече по тази тема. Благодаря ти още веднъж за помощта през годините - мога да призная, че поне в два случая е била от решаващо значение за оцеляването на играта - но точно сега нямам нужда от ултрадеструктивната ти страна. Успех!

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   06.01.2015 23:05

Честита Нова Година! Годината в която ПМЛ приключи с последният си сезон и умря. Егоцентризма явно е по-голям от идеята.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%9C%D0%9B

п.с. И ние чичките не сме по-некачествени хора от вас младежите. Може да сме чички ама не сме грийнхорни :salute: :finger:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   06.01.2015 23:27

Какви младежи бре, бай Момчи, хаха?! Най-младият, ако не се лъжа, е 22 години, а средната възраст сигурно е 35+. Там е проблемът - свежа струя трябва да отмие мътилката. Ние сме безвъзвратно обременени от всички тези дърляници през годините... Вече дори не можем да се зарадваме чистосърдечно на малкото хубави неща, само търсим негативното, за да му се озъбим още по-страшно... :/

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   06.01.2015 23:51

Какви хипотези бе?

Писал ли е Алекс, че има Мексико и Чили през въпросната седмица? Писал е.

Има ли Мексико и Чили? Има.

Какво да му проверявам на Алекс, какви източници, какви пет лева? Ако има едно нещо, за което да му вярвам на Алекс, то това са календари и програми. И както е видно, не ни е подвел.

И всичко това се е случило преди 2 месеца. Така че айде бягай да играеш, клоун жалък. Пак се изсра на метеното и пак други ти виновни. То да беше първи такъв случай, айде да го подминеш. Към дира няма да се върщам, но оня бараж, дето пак собственоръчно се опита да го преебеш, всички го помним.

----------

За визия, мизия не знам какво да ти кажа. Доколкото помня, ти пусна някаква тема два реда, от която после се покри. Друго не си спомням. Какви абдикации, какви глупости те гонят?

----------

По въпроса със статистиките и класациите - ами разбира се, че е малоумно при един куп забатачени фундаментални въпроси да се губи време с някакви измислени звездички и да се слагат някакви топчици и минути в лайвскора. Поне някой друг да беше оставил да се занимава, не е като да нямаше кандидати. Ама не, само мечо-дрислечо знае и може.

----------

За компромисите цитирай. Да те видя какво ще цитираш. Клоун.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 00:00

bai Momchil написа:
Честита Нова Година! Годината в която ПМЛ приключи с последният си сезон и умря. Егоцентризма явно е по-голям от идеята.

п.с. И ние чичките не сме по-некачествени хора от вас младежите. Може да сме чички ама не сме грийнхорни :salute: :finger:

Тук искам да се съглася категорично с Момчи, но не толкова усмихнато като него. :clown:
Четох назад в мненията, Алекс да казва, че повечето хора не им дремело или нещо подобно. Ами много ясно че няма да им дреме. Човек като ви прочете диариите, егоцентризма, меренето на пишки и замерането с казуси и му се отщява да влиза тука. И това е от години. :censored:
12 сезона играем тука и няма ясен и категоричен правилник щото някой все иска да пренаписва и не приема чуждо мнение. Всеки сезон се почват мсиления за формат на купата и неизменно се стига до сегашната ситуация, в която в последния момент се появява някой и почва да громи тия дето са замислили нещо без да го питат и става мармалад. Друг пък понеже е сърдит и прави напук като проваля цял състезателен кръг на хората, които наистина искат да играят смислено.
Ами извинявайте ЕГО-човеци, обаче не се чудете защо никой нормален няма(и не иска) да ви се хване на хорото и да стане пишман накрая. Някои се опитаха, видяха за какво става дума и сега даже мнения не пишат във форума (или пишат рядко) Още доста мога да напиша, но няма смисъл.
Искам само последно да помоля нещо. Помислете, ама наистина сериозно (главно Мейджъра) искате ли наистина тази игра да продължи. Щото с такива изпълнения, егоцентризъм, пунктоалност, и инат, нещата са тотално обречени.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 00:23

Мдам, поглеждайки неутрално, мога на 100% да се съглася с казаното от Ледо... :(

(Thug Slugs)

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 00:38

Аз играя играта от 3 години някъде, първите 2 години беше ок, ама сега .... :stop:

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 11:46

bai Momchil написа:

Некакъв си Elkost я е изтрил въпросната статия: "Тази страница е била изтрита."
:-( :-(

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 11:56

alexbg написа:
bai Momchil написа:

Некакъв си Elkost я е изтрил въпросната статия: "Тази страница е била изтрита."
:-( :-(

Да. Не съдържала енциклопедична информация. :outofspace:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 12:05

Ами сега освен да я попълним с енциклопедичната информация, та белким покажем, че можели и конструктивни неща да излизат от хората, а не само ирония, сарказъм, плювни, повърни и серни...

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 12:09

Bjoern Bo написа:
Мдам, поглеждайки неутрално, мога на 100% да се съглася с казаното от Ледо... :(

Ще продължаваме ли "дискусията" в същия тон (като например: 99% бях сигурен, защото Мексико за последните 4 сезона започват в първите 10 дни на януари, а поне 3 преди /по-назад не съм гледал/ в първите 15 дни на месеца) или май е време да използваме минутите, отделени за ПМЛ за нещо градивно. Като например УС и неговото съществуване и приоритети, Мейджър и неговото нясто в организацията на ПМЛ, правилник на ПМЛ, правила (основополагащи, основни и прочее), казуси, правилник на КФ...

Или сега ще настане поредното мълчание и отегчение... Всичко ще мине и отмине за 3 дни (е, може и да са 3 седмици, все тая) и после пак ще я кретаме по старому, до следващия скандал... И така до последния...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 12:55

Какво значи сигурен бе, човек? Ето и Чили последните години започват януари и са "сигурни", а след две седмици нямат уикендски кръг по някаква причина... Аз под сигурен (~90%) разбирам да имаш потвърдени кръгове черно на бяло и то за поне 17 потока в съответния невралгичен уикенд (поне един резерв, защото всичко се случва - потоци се отлагат, както се случи с Шотландия Висша този уикенд и кръгът увисва).

Иначе аз си работя. Като си свърша моята част, за която с право ми пилите на главата толкова години - продължаваме заедно. Дотогава, викам да си спестим подобни дискусии, които само ни пилеят времето и енергията в излишни разпри. Защото става леко комично един да твърди как нямал време да помогне с някаква дребна организаторска работа, пък има време да громи с километрични мнения в различни цветове и големина на буквите; друг да се сърди, че звездичките спъвали пребъдването на играта, пък темите за замеряне с лайна - не; трети да е първа писта да съди и поучава по негативните въпроси, пък да не е казал едно поощрително "браво" за позитивните; четвърти да има един сандък задписки за преглеждане и една торба файлове за оправяне, ама да продължава да се обяснява в подобни излишни теми... И спира!

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 13:08

Bjoern Bo написа:
Какво значи сигурен бе, човек? Ето и Чили последните години започват януари и са "сигурни", а след две седмици нямат уикендски кръг по някаква причина... Аз под сигурен (~90%) разбирам да имаш потвърдени кръгове черно на бяло и то за поне 17 потока в съответния невралгичен уикенд (поне един резерв, защото всичко се случва - потоци се отлагат, както се случи с Шотландия Висша този уикенд и кръгът увисва).

Иначе аз си работя. Като си свърша моята част, за която с право ми пилите на главата толкова години - продължаваме заедно. Дотогава, викам да си спестим подобни дискусии, които само ни пилеят времето и енергията в излишни разпри. Защото става леко комично един да твърди как нямал време да помогне с някаква дребна организаторска работа, пък има време да громи с километрични мнения в различни цветове и големина на буквите; друг да се сърди, че звездичките спъвали пребъдването на играта, пък темите за замеряне с лайна - не; трети да е първа писта да съди и поучава по негативните въпроси, пък да не е казал едно поощрително "браво" за позитивните; четвърти да има един сандък задписки за преглеждане и една торба файлове за оправяне, ама да продължава да се обяснява в подобни излишни теми... И спира!

Хахахахаха :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored: :censored:

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 15:59

Темите за замеряне с лайна са почти без изключение породени от едно и също - поредните изцепки и своеволия на вожда. Затова и не мога да приема генерализациите на Ледо. Какво мерене на пишки, какви пет лева? Хората, които станаха пишман и спряха да се занимават, го направиха по една-единствена причина. Няма какво да мислим и да умуваме - ние предостатъчно сме го правили досега, и на живо, и в скайп, и споразумения писахме, декларации, опорни точки, за всичко уж се бяме разбрали и всеки път до момента, в който едно човече осираше всичко, щото не му харесва какво са решили останалите. Който иска да се занимава, да заповяда. Аз лично окончателно приключих с всякакви организационни дейности, нямам достъп вече до форумите на УС, нямам желание и нерви да се занимавам повече с малоумията на въпросната личност. И най-вече нямам намерение да му търпя лъжите и манипулациите. Той зарязва работата по правилника, но друг му виновен. Той отменя еднолично официален кръг за Купата, но пак друг му виновен. Еднолично преебава баражи. Еднолично променя правилата за изготвяне на ранглистата на потоците. Еднолично решава да отреже членовете на УС от достъп до стаята с работата по правилника. Еднолично си пробутва някакви малоумни предложения и после се сърди, че никой не му ги приема. И така нататък, няма смисъл да се изброява повече.

Проблемът в цялата работа е, че 90% от хората тука мълчите като пукали и се обаждате само като се разсмърди сериозно и най-вече, когато сте лично засегнати вие или отборът ви. И що мълчите - щото нямало кой да прави това, което той правел. Ами като няма, значи си го заслужаваме вождчето. По-скоро си го заслужаваТЕ. Аз съм чист пред себе си. Каквото можах, направих. :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: КУПА НА ПМЛ - анкета и потвърждение   |   07.01.2015 16:58

Компенсирал съм изцепките с много труд, любов, себераздаване и жертви в името на играта. Нямате право да ми се сърдите... много :)

Последна промяна Medved на 07.01.2015 16:59, променена общо 1 път

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 84 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща