Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 08:33

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 158 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща
VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN 
Автор Съобщение
(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   11.05.2013 19:05

Мейджър написа:
tonzos_justice написа:
Ти знаеш ли, че аз не съм спал няколко нощи, покрай тези дузпи на РОД? Знаеш ли колко емоции се вкарват? Знаеш ли колко време и труд отива, организация, време? Не говоря, че това са ресурси отишли на вятъра, напротив. Когато гориш в играта, то даваш всичко от себе си. И накрая какво - почнахме баражите от няколко седмици, много хубави мачове, супер интриги, феърплей, теми с по над 100 мнения.......за да се стигне до тук.....

Евала, баце, за ентусиазма. Ама умножи твоите безсънни нощи по произволно трицифрено число, умнощи твоите часове труд по произволно четирицифрено число, сложи си там някаква мерна единица "поети негативи" за награда на горните две и може да видиш играта и от друг ъгъл. Поздрави!

това дава ли ти право да си правиш каквото искаш? толкова ли е важно егото ти?

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   11.05.2013 19:13

Мейджър написа:
tonzos_justice написа:
Ти знаеш ли, че аз не съм спал няколко нощи, покрай тези дузпи на РОД? Знаеш ли колко емоции се вкарват? Знаеш ли колко време и труд отива, организация, време? Не говоря, че това са ресурси отишли на вятъра, напротив. Когато гориш в играта, то даваш всичко от себе си. И накрая какво - почнахме баражите от няколко седмици, много хубави мачове, супер интриги, феърплей, теми с по над 100 мнения.......за да се стигне до тук.....

Евала, баце, за ентусиазма. Ама умножи твоите безсънни нощи по произволно трицифрено число, умнощи твоите часове труд по произволно четирицифрено число, сложи си там някаква мерна единица "поети негативи" за награда на горните две и може да видиш играта и от друг ъгъл. Поздрави!

Трудна математика ;-) Поздрави и на теб!

Само още една вметка. Не ме разбирай, че съм против здравите правила и дисциплината. Но в случаи, когато стават форсмажори, то нещата се решават в движение, било в живота, било в бизнеса. В правото се вкарват анекси, в спорта извънредни заседания, НО ВИНАГИ СЕ ИСКА МНЕНИЕТО НА ЗАСЕГНАТИТЕ СТРАНИ! ;-) В една Япония например едно намигане значи договор, а едно ръкостискане значи дългосрочен договор. Не им трябват на хората правила с по 20 раздела, точки и подточки.
След като беше в провинцията можеше да кажеш по телефона - ОК правим анекс по правило еди кое си, после ще го напиша и документално ;-) :cheers:

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   11.05.2013 19:21

A.Agassi написа:
Мейджър написа:
tonzos_justice написа:

=========
Не е его Агаси, лузърщина /другото ще ти го напиша на лично какво е, виж, колко съм мек само/ на квадрат е. Всеки си има таван, неговия е дотук, аикюто е по рождение..., никой не може да му помогне.
Не опитвай излишно. Уважавай се! Тури му пепел..., както много хора са го отбичили.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   11.05.2013 19:35

A.Agassi написа:

Дава ми право да правя КАКВОТО СМЯТАМ ЗА ПРАВИЛНО, дори да е непопулярно. Това отличава съвестните хора с убеждения от гънещите се, които лавират с безкрайни и често взаимоизключващи се компромиси на принципа "мир да има".

Иначе ако ми беше толкова важно егото, отдавна да съм ви теглил една майна на претенциите, ако се сещаш ;)

Айде, жив и здрав да си!

(Les Mousquetaires)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   11.05.2013 22:28

Мейдж, а дали това което ти смяташ за правилно е винаги правилното нещо....

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   11.05.2013 22:31

Forest_fan написа:

ти пък сега какви въпроси?! той дори когато бърка е прав :moufan:

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   11.05.2013 22:42

Тая тема ако не друго роди 2 култови фрази:

Мейджърофилия и Диктатура на Мейджъриата. :rofl:

Отгоре на всичко уж днес трябваше да мисля, а отвсякъде ме занимават със странични неща - бюлетини, драми в ПМЛ. Аз напук на тях се напих, въпреки че не продават алкохол :cheers:

И ся сериозно Мейджуро да ти кажа 3 неща:

1. Най-голямата глупост е да оставиш баража за Август. Все още имаш шанса да не допускаш тая грешка.
2. Ония "групи в скайп" изпитват огромно уважение към това което даваш и което си за играта, колкото и невероятно да ти звучи и за мен беше леко неочаквано да го прочета ама е така. Също така ония "групи в скайп" се опитват да ти помогнат и не са ти опозиция. Кво точно е и как е ще си остане в ония "групи в скайп". Все пак да не се възгордееш като Барек в деня на размисъл - няма да намериш там Мейджърофили :laugh:

3. Да наруша и аз малко закона със забраната за агитация - утре да не сложиш далтонистките очила и да объркаш зеленото с червено :-P

Айде наздраве и помисли малко...

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 00:22

Forest_fan написа:

Не, разбира се. Но определено смятам, че съм човекът, който познава най-добре играта до най-дребния неин детайл, така че в общ план да преценявам по-добре от всеки друг кое е най-доброто/правилното за нея. Извинявайте, ако е прекалено самонадеяно, егоцентрично или... лузърско ;)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 00:29

Наздраве, Момчи! :cheers:

Само не разбрах провеждането на алтернативни жребии и взимането на решения зад гърба ми на някакви апокрифни заседания към уважението или към помощта да го причислявам? :dunno:

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 00:39

Прекалено остро му се нахвърлихте на Мейджъра...

Знаех си, че точно това ще стане... Вижте може да го обвинявате във всичко, но не и в липсата на принципност и последователност. Както писах вече дори и да не е прав по конректния случай е хубаво да се съберем повечко хора и да се решат веднъж-завинаги всички належдащи проблеми и никога повече да не се стига до такива скандали.

Впрочем ето как излеждат отстрани нещата:
Представете си следната ситуация в УЕФА (имаше доста асоциации с Платини и Блатер).
Има си назначени дати, решено е кои седмици ще се играе и т.н. Има правила, назначения и пр. И изведнъж финала в ШЛ да речем решават самосиндикално да го изтеглят по-рано, защото така решили от двата отбора. А изпълкома на УЕФА вместо да застанат зад лицето на компанията за добро или лошо използват отсъствието му и се съгласяват с това решеие. И го поставят едновременно и в матова и в патова ситуация.
И после само кал отгоре му. Представете се на неговото място дори за един ден. Не можете.

Така аз лично също много пъти съм се карал с Мейджъра с неща свързани с ПМЛ, но не малко пъти и от чист инат, дори и виждайки, че не съм прав (човека наистина е запознат детайлно с материята, спор няма). И тук се получава нещо такова.

Сега вместо всеки път да има подобни нападаки, защо няма работещ УС питам аз, скайп, майп. И защо тия неща не са регламентирани.
Вместо да се плюем е хубаво скоро да се видим и да се отсее всичко и следващия сезон да е бетониран отвсякъде.

Последна промяна Diavolo на 12.05.2013 00:40, променена общо 1 път

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 00:55

Diavolo написа:
Впрочем ето как излеждат отстрани нещата:
Представете си следната ситуация в УЕФА (имаше доста асоциации с Платини и Блатер).
Има си назначени дати, решено е кои седмици ще се играе и т.н. Има правила, назначения и пр. И изведнъж финала в ШЛ да речем решават самосиндикално да го изтеглят по-рано, защото така решили от двата отбора. А изпълкома на УЕФА вместо да застанат зад лицето на компанията за добро или лошо използват отсъствието му и се съгласяват с това решеие. И го поставят едновременно и в матова и в патова ситуация.
И после само кал отгоре му. Представете се на неговото място дори за един ден. Не можете.

Не ти е точен примера. Тука по-скоро ситуацията е, че УЕФА са насрочили финала за ШЛ на 25 май, ама не са съобразили, че по собствените им правила може да се стигне до ситуация, при която Байерн и Дортмунд може да имат шесто преиграване на полуфиналите си на 24 май. И понеже по правилата им не може да има мачове през един ден, а след 25 май Уембли е зает за поредица от демонстративни мачове на Милиоанриос, казват, че ще е най-редно финалът за ШЛ да се проведе догодина. И в тая ситуация финалистите казват, че понеже условията се еднакви и за двата отбора, са съгласни финалът да се играе на предварително определената дата. Изпълкомът потвърждава, че може, хората си играят, ама на почивката Блатер пристига и пука топката. Така вече аналогията е точна :)

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 01:08

Дяволе, повечето от нещата, които си написал, нямат нищо общо с действителността. Или някой те е подвел, или не знам какво точно.

1. Двата отбора не са решили самосиндикално да си провеждат мача.

2. Решение на иначе неработещия УС има и то е малко по-надолу в този същия раздел: 4. Баражът за място в А-лига през сезон S13 2013/2014 година ще се проведе в седмици S12W29 (6-12 май) и S12W30 (13-19 май).

3. Никакво отсъствие не е използвано, това вече е леко прекалено. По въпроса има две страници дискусия в скрития форум и там Мейджа присъства. Ако визираш отсъствието му последните 1-2 дни, прочети темата по-нагоре - хората разбраха, че Мейджа бил из провинцията, чак когато Изгрева се обади. Никой не му знае графика, нито го следи или подслушва, че да знае кога отсъства и за колко време.

4. Работещ УС няма по много причини. Писано е, няма смисъл да се повтаряме. УС (включително и скайп групата) обаче формално и сега си е регламентиран. Има си дори и Вътрешен правилник за дейността. Ако искаш, ще ти го копна.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 01:44

spurs написа:
Не ти е точен примера. Тука по-скоро ситуацията е, че УЕФА са насрочили финала за ШЛ на 25 май, ама не са съобразили, че по собствените им правила може да се стигне до ситуация, при която Байерн и Дортмунд може да имат шесто преиграване на полуфиналите си на 24 май. И понеже по правилата им не може да има мачове през един ден, а след 25 май Уембли е зает за поредица от демонстративни мачове на Милиоанриос, казват, че ще е най-редно финалът за ШЛ да се проведе догодина. И в тая ситуация финалистите казват, че понеже условията се еднакви и за двата отбора, са съгласни финалът да се играе на предварително определената дата. Изпълкомът потвърждава, че може, хората си играят, ама на почивката Блатер пристига и пука топката. Така вече аналогията е точна :)

Представители на Барса и Байерн решават да си разменят домакинствата на полуфиналите за ШЛ, както и да изиграят първия си полуфинален мач по някакви свои правила, които са прецедент в турнира (например в две полувремена по 35 минути, щото нямало време, нали), като всичко това е скрепено на тайно заседание на част от членовете на един иначе неработещ от месеци Изпълком, докато Блатер си пие уискито някъде по Хаваите. Ето ти едно още по-точна аналогия :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 02:17

Stuart написа:
4. Работещ УС няма по много причини. Писано е, няма смисъл да се повтаряме. УС (включително и скайп групата) обаче формално и сега си е регламентиран. Има си дори и Вътрешен правилник за дейността. Ако искаш, ще ти го копна.

Вътрешният правилник си остана на етап "работна версия" (освен ако някое друго тайно скайп събрание не си го е гласувало и приело междувременно)...

Последна промяна Medved на 12.05.2013 02:17, променена общо 1 път

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 02:23

Mda... I vuprosniq Blater 2-3 sedmici mulcha na vuprosa koi e domakin v purviq mach... Za da moje mnogo udobno da "izvadi" tozi argument tochno kogato drugite mu "argumenti" sa petorazrqdni, kyorvisheci ili suvsem gi nqma...
P.S. Tova maloumie po-dolno klasiraniq otbor da ima predimstvo v revansha ne go li komentirahte predi vreme? I ne se li razbrahme da se promeni, moje i da se burkam?

V edno ot mneniqta mi po-gore ima argumenti "za" baraji sega: no ne sa samo moi, vsichki se obediniha okolo tqh (mai samo Mandora pasuva chasichno poradi obektivni prichini)... I ne samo - ima i kazusi eventualno novi/napusnali igrachi prez lqtoto...
ANY COMMENTS ON THESE ISSUES?!?!?

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 02:37

Искам да поясня нещо набързо, понеже се пише за формални нарушения и неща от тоя род. ПМЛ формално няма Правилник за първенствата и турнирите. Във форума няма такъв, в сайта - също.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 02:48

PMLeague написа:
Мачът е анулиран! Най-искрено се извинявам на участващите отбори за причиненото неудобство, но такъв нередовен мач няма как да мине!

баси, колко си предсказуем !
аз, ако съм една жена, ше ми омръзнеш на 3-та минута :laugh:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 03:04

alexbg написа:
P.S. Tova maloumie po-dolno klasiraniq otbor da ima predimstvo v revansha ne go li komentirahte predi vreme? I ne se li razbrahme da se promeni, moje i da se burkam?

Това "малоумие" го гласува предишният УС (ако не се лъжа на една среща, на която и ти присъстваше лично), а няма да се учудя именно ти да си бил от идейните инициатори за промяната, определяйки предишното положение за малоумие... :dunno:

Какво да ти кажа, Алекс, петоразредните доводи продължават да се трупат ли, трупат...

Ще ти отговоря на аргументите от по-горе.

п.п. Стюърт, да не се връщаме пак защо няма правилник за първенствата и турнирите на сайта. Защото когато поставих тема за обсъждане и доизкусуряване на правилника, нещо УС-то пасува и само ти се беше изказал, доколкото помня. Може да не е бил правилника за първенствата и турнирите, а някой друг от правилниците, но принципно ситуацията е аналогична. Както и да е, организаторската практиката е последната версия на правилата да се взима за отправна точка при решаването на всеки организационен въпрос, особено ако въпросният арбитър не е Мейджъра, който си е диктатор и може да си издерибейства решенията по свое усмотрение :)

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 03:07

Мейджъре, искам да ти кажа само, че в момента всички приказки за действия в интерес на играта олекват жестоко, защото това, което се случва не е в неин интерес, а в интерес на това да ни докажеш, че ти зняеш всичко по-добре.
Честно казано, малко са нещата, които могат да ме откажат да играя, но това да виждам тропане по масата и аргументи в стил защото аз така казвам, е ми е на върха на класацията.
И е те помоля за малко повече уважение към т.нар скайп група, защото всички там сме говорили часове наред в опит да помогнем и ако ти искаше да се намери решение, щеше да си с нас и да го обсъждаме заедно, а не просто да дойдеш и да почнеш да хвърляш язвителни забележки.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: VALIANT KNIGHTS - REAL GREEN   |   12.05.2013 04:08

alexbg написа:
1. Допуснахме грешка, че не сложихме срок, в който Мейджъра лично, лично да каже мнението си по въпроса... А срокът ние всъщност го обсъдихме, но в бързината сме го изпуснали... Което не е непоправимо - петък 12:00 беше...
2. Ако преценим (всички замесени) - според мен не пречи да се сложи срок - пък бил той и петък 16:00 (след този срок рискуваме някой от играчите на двата отбора да не може да пусне прогнози)... Защото ще ме извинявате всички тук, но най-вече бивши и настоящи модове и админи, ама да искаш сам да "движиш" ПМЛ и да те няма онлайн за повече от 48 часа - АБСУРДНО СМЕШНО Е... И освен това е подигравка с всеки един от ПМЛ...
3. Нера мисля някъде по-напред беше писала, че така и не е видяла довод от Мейджъра... Ами няма и да видиш... Освен едно "избийте си го от главата"... А сега специално за Дявола, като бивш мод на ПМЛ и понеже той казва, че насилваме нещата:
3А. Довод на Мейджъра - не може да има два мача в една седмица. Основен постулат в ПМЛ, който той не иска да нарушава...
3Б. Баражи за влизане в А-лига - прецедент (дори били 2) вече е имало да се играят - така че не пречи пак да има...
Нали правилно го цитирам? Защото:

Аз ще отговоря по следния начин: прецедент (и то не от преди 5-6-7 години) - 1/2 финал за КФ 26.04-03.05 Орфиците; бараж реванш за А-лига 30.04-06.05 Орфиците... Тоест, не е като да е нямало прецедент да се играят два мача в една седмица... А сега дори не говорим за два цели мача, а за дузпи + мач...

А както вчера Стюарт спомена някъде, ако не го лъже паметта, именно прецедент с баражи авгсут бе причината отбор от ПМЛ (Рукис) да се разпадне, точно преди сезона... Аз лично не мога да го твърдя на 100%, но май наистина беше нещо такова...

4. Потенциален казус: настоящите баражи, вкл. и финалните срещи между Найтс и Грийн са част от сезон 2012-2013, нали? Дяволе, Мандоре и всички останали заитересовани - нали не бъркам, че има правило за забрана на трансфери и привличане на нови играчи в последните 3 или 4 кръга от първенството? Или бъркам? Най-много да няма забрана за привличането на нови играчи, но не съм убеден...
И ето казуса: РГ са отбор от 5-ма играчи:
вариант 1: август месец 1 или 2-ма от отбора са на почивка извън страната... Нет нямат, не могат да играят... Грийн пък не могат да картотекират други играчи (дори да могат да намерят новаци - новаците пропускат първия кръг по двфолт, отделно че ще е супер съмнително дали не са фантоми, отделно виждаме колко нови желаещи има за играта)
вариант 2: 1 или 2-ма или повече играчи от Найтс или Грийн са решили да прекратят кариерата си в ПМЛ - отново съответния отбор изпада в цайтнот...

А за справка - всички играчи на двата отбора са съгласни да играят сега баражите...

И какво правим?!?!

Ето доводи, ето казуси... Ама някой ще си мълчи удобно, докато за всичко е вече късно... И после ще разтяга локуми за щяло и за не щяло...

ДОКОГА!!!

Аз лично предлагам да има срок, до който Мейджъра да влезне тук в клуба и да се изкаже обосновано защо е против баражите сега... В противен случай баражите да се проведат...
И според мен този срок е днес 16:00 часа...
Разбира се, моето предложение ще си остане само такова (което и най-вероятно ще се случи), освен ако не бъде подкрепено от всички, които и до момента участваха в инициативата баражите да се проведат сега...

'Айде, че съм на работа все пак...

Първо, Мейджъра се изказа съвсем категорично против тези изгъзици още в първия случай, в който бяха визирани като вариант, а после и в няколко други случая в различни мнения из форума. Не знам защо се правиш на разсеян! Следващият път и нотариално заверен отговор пред трима свидетели да ми поискаш освен?!!?

Второ, абсурдното в случая е точно ти да ми държиш сметка на свободното време и дежурствата онлайн или пък да ми поставяш някакви срокове, при положение че никакъв те няма в това отношение не само през последния сезон, ами и през предишните няколко. Но да не се повтарям.

Трето, прави разлика между реална седмица и състезателна седмица. Т.нар. междинки са си напълно отделни състезателни седмици. В случая въобще не става дума, че се играят два мача едновременно, а че решителен мач от сезона се изкилифинчва и претупва с някакви изгъзици (от сплескани срокове, до оригиналното предложение за започване на мач срещу неизвестен съперник или некласирал се отбор) и то при положение, че има установена през годините практика, т.е. не е налице крайна необходимост от имповизация в движение, както например преди години се реши един кръг да се признае без голяма част от вратарските избивки, когато Дирчето се насра една събота. Тогава пак батко ви изяде основната порция лайна, въпреки че решението се взе след гласуване на тогавашния УС. Всъщност няма да се учудя и тогава да си бил от най-активно серящите, примерно защото отборът ти е бил ощетен от решението.

Четвърто, чисто технически есенните баражи се водят част от следващия сезон с всички произтичащи от това последствия за картотекирането. Разбира се, участващите отбори са в малко неизгодна ситуация, тъй като трябва да се картотекират две седмици по-рано от останалите, но ще им измислим някаква справедлива компенсация - примерно да ползват буферната седмица за неограничен брой входящи трансфери.

Както и да е, нека обобщим един от основните ми доводи в едно изречение, което нека да се схваща и като Втори постулат на ПМЛ: Не може да се провеждат мачове между неясни в началото на кръга съперници, както и мачове, назначени/стартиращи в средата на състезателната седмица (в оригиналната състезателна седмица - след понеделник, 21:00 ч.)

Всъщност сега се сещам, че подобна ситуация също не е прецедент. Някъде в периода 2002-2003 се отложи цял кръг, след като с тогавашния колега модератор се поизложихме и не успяхме да пуснем темата за кръга в рамките на понеделника.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 158 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Следваща