Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 06:10

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
ЛАЙВСКОР - до господата федерални 
Автор Съобщение
(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   19.01.2013 02:21

Кога най-после ще се усетите, че е мега гига хипер тъпо да не можем да пускаме теми за собствените си мачове в секцията Лайвскор? Какво сега, може би трябва да изчакаме неделя вечер, за да можем да пишем или?

А да не говорим, че и без това нищо от предвидените и обсъждани неща не се пускат в първото мнение, а там си седи само едно тъпо "Отбор А - Отбор Б".

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   19.01.2013 02:34

Имаш ли желание да правиш лайвскор и да поддържаш нещата както ти ги виждаш? Ако да, знаеш кой да питаш за права.

Когато Мейджа ми казва в Петък в 2 сутринта, че няма да го има до понеделник, нали не си представяш, че ще взема да си зарежа семейството и да се занимавам с ПМЛ. Можеше да има организация и тези неща да се направят, но някои хора предпочетоха да си губят времето в спорове за глупости по цяла нощ.

Докато само аз и Мейджа се грижим за това изобщо да има ПМЛ, ще си траете. Ако решите да помагате, заповядайте и реално свършете нещо. Всеки може де говори, а и всеки може да си вдигне чукалата и баста.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   19.01.2013 02:42

Не искам никакви права бе, перука. Искам ВСИЧКИ ПМЛ ИГРАЧИ или поне длъжностните лица на отборите да могат да отварят теми за собствените си мачове в Лайвскора. Ти прочете ли изобщо какво съм написал?

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   19.01.2013 03:06

Явно не съм прочел правилно. Няма да има скоро подобни екстри, тъй като на никой от перуките не му се занимава.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   19.01.2013 12:49

и аз съм се чудел, защо няма темите с лайвскора още от понеделник. има някои мачове в които ти се иска да захванеш противника още преди да е пуснал потоци. така, че ми се струва ок, хората да могат да си отварят теми за мачовете, ако модераторите се мотат.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   22.01.2013 02:00

С тези остри влизания нищо положително няма да постигнеш, не си ли го разбрал вече... Ти и другите топ мрънкала във форума! :no:

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   22.01.2013 04:00

Мейджър написа:
С тези остри влизания нищо положително няма да постигнеш, не си ли го разбрал вече... Ти и другите топ мрънкала във форума! :no:

ОК, да оставим острите влизания на страна, но каква наистина е причината да не се допуска хората да си пишат още от понеделник, ако искат?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   22.01.2013 12:19

Не го обсъждахме този въпрос вече? В понеделник хората още си коментират завършилите мачове от уикенда. Ще стане манджа с грозде да се смесят темите за два кръга. Ако на някого му се коментира от понеделник, нищо не му пречи да си отвари тема в коментарната секция (Сезон 2012/2013) и да си коментира на воля. Или?

Окей, ще експериментираме нещо следващата седмица да видим как ще я докараме манджата.

(New Mersey Razors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   22.01.2013 14:58

Верно е това, че коментарите, заканите и предизвикването на съперника, са солта и пипереца в тая игра и много често диалозите са по-атрактивни, дори и от самите мачове....и е логично да се помисли за развитие на сайта в тази насока......В крайна сметка, нали се развиваме в движение. Е, със скоростта на бавноразвиващ се, в интерес на истината, щото 10 години още сме на етап "умуване", но ....такъв ни е мат'ряла, както казва главния пожарникар на Републиката .....такива сме се събрали, все много умни и големи, ама само на приказки :)

.... също така е вярно, че Стюърт влиза много киселяшки и така нито конструктивен диалог, нито нещо позитивно ще се постигне...Едно време не беше такъв човек...сега нервите са му в повече и му личи.
щото с тоя подход насреща веднага ще изскочи мейджъра с някое обобщение "за хората" и като един виден НЕчовек ще ни обясни какво , как , къде и кога всъщност ние мислим, желаем и правим..... Нищо,че истината може да е съвсем друга, ама.....на кой му пука всъщност за нея !

Та така....

иначе, само респект за хората, които поддържат играта жива, чисто технически !
към тях никакви претенции нямам право да имам, нито аз, нито който и да е....преди да е отделил от времето си и е направил нещо реално !

говорим за чисто техническо обслужване на теми, лайвскори, главни теми, мачове, коментари рубрики и другите му путки майни...

забързани да критикуваме, типично по български, не забравяйте да бъдете и признателни и благодарни на хора като Анфо, бай Момчиля, Мандор, Мейджър и т.н...с всичките им кусури, щото безгрешни, уви, НЯМА !
Не говоря да палите свещи за тяхно здраве, а само малко признателност.... и обръщение от сорта на "перука" точно към Мандор аз лично не го възприемам...... :-?

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   22.01.2013 16:17

Мейджър написа:

ReZo написа:
също така е вярно, че Стюърт влиза много киселяшки и така нито конструктивен диалог, нито нещо позитивно ще се постигне

Това е към Мейджа, но понеже и Резо се е включил в хора, та...

Конкретно по този въпрос нека Мейджа да каже дали не съм го повдигал със съвсем нормален тон и то на няколко пъти.

В случая вече стана прекалено - лайвскор да се пуска в събота. Ако за Мейджа, Мандора и Резо това е нормално, за мен не е. И като не става с нормален тон и дискусия, ще се подхожда киселяшки.

А аргументацията за манджата с грозде се доказа като повече от смешна. Че то е пълно с отбори, които даже и по едно мнение не пишат в лайвскора. На тях ли ще пречим, ако си пускаме сами темите за мачовете си? Или на модераторите, които чели-недочели, изскачат с мнение "няма да си зарежа семейството, за да ви угаждам". Ама ние така те улесняваме бе, перуци. Само че се иска и малко да се помисли преди да се пише.

Толкова.

p.s. Що касае нервите ми - да, вероятно съм се изнервил от някои случки тук. Но това е положението, Има неща, които няма да се променят, ако ще и да преминем не на собствен сайт, ами и на Луната.

Последна промяна Stuart на 22.01.2013 16:18, променена общо 1 път

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   22.01.2013 19:57

ReZo написа:
и обръщение от сорта на "перука" точно към Мандор аз лично не го възприемам...... :-?

Това съм го пропуснал.

Нямам нищо против Мандора. Напротив, човекът си върши много добре работата по техническата част. Без него в момента нормална организация на играта реално не би могло да има. Критиките ми по техническата част, по модерирането в последно време са все за дребни неща. Като например онези нововъведения 8/8+1, които просто бяха пълни с грешки и откровено заблуждаваха хората. И ако ще е така, по-добре да ги няма. Хем ще се улесни и работата на модераторите. Не съм ли прав?

В момента критиката ми е подобна. Ако модераторите нямат време и желание да се занимават с пускането на лайвскор теми за мачовете, аз лично не разбирам какъв е проблемът това да си го правим ние. Пак улесняваме работата им. Факт. А и няма да ги има неестетическите нули, стоящи в брояча на мнения за някои мачове. Който иска, си пуска тема за мача и си коментира. Който не иска - не. Ако иска, си пуска в понеделник. Ако иска, си пуска в събота. Лесно и просто.

А ако Мандора, Мейджа или някой друг може да ми обясни какъв е смисълът от това да се пусне тема със заглавно мнение, в което да стои едно "Крива Нива - Underground", и след него нито дума - нека да заповяда. А пък когато се пусне и късно, виждаме ефекта всички. Сами можете да си сметнете колко мнения има общо за изминалия кръг, колко отбора не са писали изобщо. И още нещо - колко традиционно активни отбора също не си писаха в темите за собствените си мачове. Ако това е желаният ефект и ако това противопоставят Мейджа и Мандора на "манджата с грозде" - не, благодаря. Киселяк, некиселяк, с подобни тъпотии нямам намерение да се примирявам.

--------------

И да се върна на въпроса защо наричам Мандора "перука". Защото това, че е почти перфектен в модерирането, не го прави имунизиран към критики. А пък човекът се държи като такъв. "Като не ви кефи, знаете към кого да се обърнете за права", "ще си траете", "някои хора работим, други само приказвате" и тем подобни от репертоара на Мейджа. При това без даже да е прочел за какво става дума в заглавното ми мнение. Сори, ама нема как да стане тая работа "да си траем". Аз втори Мейджър в играта не искам. Това е положението. Като няма кой друг да се обади, ще се обаждаме мрънкалата и киселяците.

И още нещо, което вече е директна реплика към Мандора. Батка, няма да ми се правиш на интересен с измислици-премислици от рода на "някои хора предпочетоха да си губят времето в спорове за глупости по цяла нощ". Защото тези за спорове за глупости много добре знаеш от кого бяха инициирани. Ясно е, че Мейджа няма да седне да си признае, той вече го и отрече де. Но фактите са си факти - аз (а и не само аз) исках да започнем сезона по-рано и да си уплътним времето до старта с наистина важни неща като правилници и непосредствена организация на играта например. Всички в УС знаем кой отклони дискусиите (наречени от теб "спорове за глупости") в посока "фантомгейт" (абе кво стана с новите мерки - нещо да кажеш?). И нещо повече - и тука цитирам - "не можем да започнем без да сме изчистили фантомите". Нататък всички знаем какво стана - единодушни решения, върху които Мейджа се изхрачи с мнението си "като играч". Така че изобщо няма да ми говориш за спорове за глупости. Щото не си само ти, който си е губил времето в тая игра, че да раздаваш квалификации от най-висша инстанция. Ще спра дотук. Засега.

Който иска да чете.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 04:19

В 90% от състезателните седмици мненията за лайвскора се пускат в периода сряда-четвъртък. Ако имаш някакви принципни несъгласия с този срок, свободен си да коментираш, но няма нужда да се хващаш за едно закъснение, което не е правило и може да е породено от редица обективни обстоятелства.

Същата история и с неотдавнашните претенции към лайвскора. Няма да отбележите, че в 90% от уикендите ъпдейтите се случваха в диапазона от 10-15 минути след всяка по-голяма група завършили мачове (с изключение на един невралгичен период в неделя ранен следобед), ами ще се хванете за разни скобки, точки и други дребни технически грешки, които се изчистват постепенно с времето.

п.п. "Изхрачването" беше тотално засенчено от онова организаторско насиране преди две седмици, ама айде да не се връщаме вече и да не каним мухите на пир! И нека спрем с тези евтини оправдания за несвършени неща. Факт е, че въпросите за правилниците и непосредствената организация седяха отворени седмици наред и месеци след това, без никой да им обърне внимание, вероятно защото там нямаше неангажиращо бройкане на гласчета, ами си беше як къртовски труд. Няма значение, сам ще си я свърша тази работа и ако не успея, поне ще знаете кого да наплюете...

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 15:43

Мейджър написа:
да не каним мухите на пир!

О, напротив. Кое му е забавното на това да спрем дотук? ;)

Една вметка специално за Резо, но и за всички, които хвърлят по един поглед на темичката. И изобщо за всички, които искрено вярват, че острият тон е причина някои неща да не се случват.

Цитат:
1. В секцията Лайвскор да се даде възможност поне на мениджърите на отборите да пускат теми за собствените си мачове.

Това е предложено във форума на УС на 24 октомври. Отдолу са 7 души, които подкрепят. И 1 човек, който е против. Ясно кой.

Също така е любопитно, че първият писал в подкрепа на предложението, е г-н Мандора. При това със същата аргументация като моята тук -> Ако мениджърите имат интерес да пишат (те или някой от отбора им) ще си направят тема. И без това вече не виждам смисъл административно да се пълни лайвскор форума с теми за всеки мач, в които повечето случаи има едно мнение на някой от мениджърите.

Всеки може сам да си направи изводите защо това конкретно предложение не е минало. И всеки може сам да си направи изводите какво се е променило от тогава насам, че г-н Мандора да оплюва реално собствената си позиция.

Толкова по този въпрос и се надявам да спрем с измислиците за острите влизания и киселия тон.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 16:16

Stuart, 24.10.2012

1. В секцията Лайвскор да се даде възможност поне на мениджърите на отборите да пускат теми за собствените си мачове.

2. За същата секция Лайвскор да се измислят едни кратички правила:

- какви трябва да са заглавията на темите;
- какви да са иконките и кога да се сменят (щото гледам за Купата си седят звънчетата, а предния кръг е без иконки);
- какво трябва да съдържат заглавните мнения на лайвскор темите за всеки мач - линк към прогнозите? емблеми? статистика? друго инфо?
и т.н.

Мейджър, 27.10.2012

Окей, да се върнем по конкретните точки. По първа точка не съм съгласен. Мисля, че се бях аргументирал вече в една по-стара тема. Пак ще повторя за по-непаметливите (и в сръбския смисъл на думата):

Първо, става омешване с темите от предишния кръг, което не е добре. Не е нужно да обяснявам защо, надявам се.

Второ, основните мнения са предвидени за онези шарени статистики, дето ги говорехме, затова е хубаво да се пускат от администратор. Все пак Стюърт хубаво е подковал нещата с правилата в т.2, но повече правила означават повече нарушения и съответно повече работа за хората, които следят за тяхното спазване... Айде нема нужда.

Трето, изкривява се балансът по-посока чатърските отбори. Пак не е добре и пак не е нужно да обяснявам защо.

Четвърто, донякъде свързано с горната точка, много хора, които се колебаят дали да коментират своя мач, няма да го направят, ако трябва да отварят тепърва тема за своя мач, особено пък ако трябва да четат и спазват някакви форми на пускане. А пък хора от други отбори, които биха коментирали конкурентен мач, се стопират, защото няма да тръгнат да отварят темата вместо мениджъра на конкурентния отбор.

Такива ми ти работи... Единствено може да обсъдим къде да е линията на смяна на кръговете. Може да я дръпнем малко - например сряда вечерта.

Както каза, всеки да си преценява сам. Съжалявам, не искам да обидя никого, но едно аргументирано мнение, следващо някаква по-цялостна визия за играта, независимо дали е моето или примерно на на баче Стюърт с киселяшки тон, има 10 пъти по-голяма тежест от 5-10 единодушни гласчета на принципа "съгласен, съм, ама сега ме мързи/нямам време да мисля в по-глобална перспектива". Иначе острите влизания, киселяшкия тон, епитетите, храчките и насиранията може да се пренебрегнат, ако има какво градивно да се предложи наред с тях. По-страшни са малодушното съгласие и безкритичната равнодушност.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 16:24

Цитат:
Единствено може да обсъдим къде да е линията на смяна на кръговете. Може да я дръпнем малко - например сряда вечерта.

Мисля че точно това би решило проблема и може да се приеме като взаимен компромис. В крайна сметка в сряда вече има налични потоци и престрелките могат да започнат по същество :)

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 16:48

Крал Блуфен повдигна тоя въпрос още в началото на сезона. Аз не виждам какъв му е проблема на некой от един чат между Санде и Гонзо от 200 мнения примерно ако тоя чат си е в изолирана тема за даден мач. Айде ако всичко е в една тема както в дира разбирам въпросните съображения ама така некак си е странно.
Изобщо тва да се заключва форум е малоумно при положение,че сме 5 човека на кръст.

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 16:52

Anfield написа:
Цитат:
Единствено може да обсъдим къде да е линията на смяна на кръговете. Може да я дръпнем малко - например сряда вечерта.

Мисля че точно това би решило проблема и може да се приеме като взаимен компромис. В крайна сметка в сряда вече има налични потоци и престрелките могат да започнат по същество :)

Не виждам защо спорите още - това е решението...

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 16:56

Мейджър написа:
Съжалявам, не искам да обидя никого, но едно аргументирано мнение, следващо някаква по-цялостна визия за играта, независимо дали е моето или примерно на на баче Стюърт с киселяшки тон, има 10 пъти по-голяма тежест от 5-10 единодушни гласчета на принципа "съгласен, съм, ама сега ме мързи/нямам време да мисля в по-глобална перспектива".

Ето точно заради тази ти представа за работата в екип и вечното ти принизяване на аргументите на другите, които не са на твоето мнение, Управителен съвет в сегашния му вид не може да съществува. Тук говоря за принципни положения, а не за конкретния казус. Явно е, че в ПМЛ в крайна сметка нещата винаги ще опрат до твоята гледна точка по някакъв начин. Затова предлагам да вземем да разтурим седянката и нека само модовете се занимават с играта, а ако имат нужда от помощ и съответно някой има време и желание да помогне, модовете казват в някой специално отворен за целта форум да речем и се върши нещо.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 17:10

Мейджър написа:
Съжалявам, не искам да обидя никого, но едно аргументирано мнение, следващо някаква по-цялостна визия за играта, независимо дали е моето или примерно на на баче Стюърт с киселяшки тон, има 10 пъти по-голяма тежест от 5-10 единодушни гласчета на принципа "съгласен, съм, ама сега ме мързи/нямам време да мисля в по-глобална перспектива". Иначе острите влизания, киселяшкия тон, епитетите, храчките и насиранията може да се пренебрегнат, ако има какво градивно да се предложи наред с тях. По-страшни са малодушното съгласие и безкритичната равнодушност.

Т.е. искаш да кажеш, че аргументация в другата посока няма, така ли? Само си бройкаме гласчета?

Напротив, аргументация и в другата посока има и тя е постната както тук, така и във форума на УС, а освен това е коментирано и в скайп. Само че твоята аргументация, както винаги, се явява по-добра от тази на останалите, които са се изказали по въпроса. Ето това е същината на цялата работа. Ти искаш да стане на твоето, дори когато има 7-8-10 човека, които са на друго мнение. Защото твоето е умувано, обмислено и преценено в глобална перспектива след къртовски труд и лишения. А другите просто бройкат гласчета и ги мързи да мислят. Щом не те е срам да твърдиш, че аз (пък и не само аз, но няма да замесвам други имена) само бройкам гласчета и ме мързи да мисля или да се занимавам с ровене из дира, синтезиране, обобщаване, писане на предложения, правила и т.н. - ок, то си е за твоя сметка.

И това далеч не се отнася само за този въпрос. Питах Мандора, но ще те питам и теб. Какво стана с мерките срещу фантомството? Подписаха ли ги всички отбори? Влязоха ли в сила (щото според мен не са)? Някой работи ли по въпроса в момента?

Или и там само бройкахме гласчета и се занимавахме с простотии? Не сме си играли да преглеждаме по няколко хиляди мнения и да вадим същината. Не сме писали чаршафи с конкретни предложения, мерки, точки и подточки. Не сме се занимавали да организираме Мениджърски съвети. Не сме си губили времето да звъним телефони да издирваме хора. Просто бройкахме гласчета и спорехме за глупости по нощите, нали така?

И какво стана накрая? Твоята аргументация пак взе превес над няколкоседмичния труд (бил той и спорене за глупости) на 10 човека.

Ти изобщо някога искал ли си искрено в ПМЛ да има колективен орган, който да решава основните въпроси, да си разпределя работата по играта, да се грижи не само за организацията на ниво минимум, но и да действа по нейното усъвършенстване? Или просто идеята ти винаги е била да има там някакви хора, които да обират парсата вместо/покрай/заедно с теб?

И още. Понеже се оплаквате, че не ви стигало времето за семействата ви. Все едно другите сме някакви айляци, които се чудят как да си уплътняват времето.

- Предложих ли ви в същата тази тема, от които копваме цитати, да има още поне един модератор? И беше ли ми отговорено, че едва ли не 1-2ма души стигали?

- Питах ли на няколко пъти кой има достъп до служебния ник LiveScore и може ли да се използва той и от други хора, които имат време да помагат? И ако не е някаква тайна, използва ли се той в момента като служебен ник или си е все така втори ник на Мейджа?

- Направи ли се нещо по въпросните правила за форума Лайвскор? Има ли в момента линкове към прогнозите в заглавните мнения за мачовете? Има ли статистика? Какво стана с онази много хубава справка, която пускаше Гонзо?

И така нататък.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: ЛАЙВСКОР - до господата федерални   |   23.01.2013 17:16

Anfield написа:
Цитат:

Ами Мандора да каже, защото той я върши тази работа, но по мои наблюдения тази линия я дръпнахме доста отдавна и темите се пускат точно в този период, а въпросното закъснение от последния уикенд е по-скоро едно изключение, плод на обективни обстоятелства. Ама ето че точно за него се хванаха, за да се отворят пак едни стари спорове, което е голямата тъпотия в случая. Както и да е, казах, че ще пробаме нещо ново другата седмица, ще видим как ще е на практика.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 44 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща