Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 07:25

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Ранглиста на потоците (тема за обсъждане) 
Автор Съобщение
- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   21.08.2012 18:03

Както говорихме още пролетта, обмисляме да изготвим нова ранглиста на потоците за новия сезон. Разбира се, анкетата с мненията на състезателите в ПМЛ ще продължи да има основна тежест, но към нея ще се добавят някои съществени фактори като излъчваемост на първенствата, информационна осигуреност в сайтове и лайвскори и т.н.

Стюърт беше обещал една обобщена информация за потоците и телевизиите. Чакам да я публикува тук. Малко по-късно и аз ще публикувам една примерна схема за формиране на рейтинга на всеки един поток, както и въпроси, свързани с евентуални нововъденения - например връщане на червените потоци.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   21.08.2012 18:14

Ще публикувам в скоро време. След като обновя малко данни. Дотогава ако някой има желание, нека да пусне обобщено инфо от предни дискусии и анкети. Ако не, и това ще го пусна аз.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   27.08.2012 22:59

За мен е много важно в ПМЛ да има повече латиноамерикански потоци и най-вече: Мексико и Колумбия.

Мисля,че има и други фенове на тези първенства!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Анкетата от 2009-та   |   29.08.2012 17:32

Резултати / част първа [re: PMLeague]
Автор PMLeague (федерация)
Публикувано 01.10.09 02:13

Общо: 17 гласували

Всички гласове:

+++++++++++++++++ Англия - ВЛ +17

+++++++++++++++++ Англия - Ш +17

+++++++++++++++++ Англия - 1 +17

++++-+++++++++-++ Англия - 2 +13

++-----0+++-+0-+- Англия - К -1

+++++++++++++++++ Германия - 1 +17

+++++++0++++++-++ Германия - 2 +14

-++-------------- Германия - 3 -13

+++++++++++++++++ Италия - А +17

+++++++++++++++++ Италия - Б +17

-+--0----+-----+- Италия - С1 (С1А + С1В) -10

+++++++++++++++++ Испания - 1 +17

++0++++++++++0+++ Испания - 2 +15

+++++++++++++++++ Франция - 1 +17

++0-0+++++--0--+- Франция - 2 +2

++0++++++++++++++ Португалия +16

----0------------ Португалия - 2 -16

+++++++++++++++++ Холандия +17

----0----------+- Холандия - 2 -14

++0++++++++++++++ Белгия +16

----------------- Белгия - 2 -17

++++++++++++++-++ Шотландия - ВЛ +15

-+--+-+0-++-00-+- Шотландия - 1 -2

+++++++++++++++++ България - А +17

-0-++-+-+++-00+-+ България - Б +2

+++++++++++++++++ Турция +17

----0---0-0------ Турция - 2 -14

+++++++++++++++++ Гърция +17

----+---------+-- Гърция - Б -13

++0+0++++++++++++ Русия +15

++-+0++0++++00-++ Австрия +9

++-++-+0++++00-++ Швейцария +8

++-+++++++++00-++ Дания +11

++-++++0-+++00-++ Норвегия +8

++0++++0++++00-++ Швеция +11

-0-++0+--+++0--++ Финландия +2

0+0++0+0++0+00+++ Чехия +10

++0++0-0-+++00+++ Сърбия +8

++0++0++-+-+00-+- Аржентина +5

++0+00++-+-+00++- Бразилия +6

0+-++0+0-+-+00-+- Мексико +2

0---0------+0--+- САЩ -10

-+0+0-----+00--+- Япония -5

-0--0-----+0-0--+ Ейре -9

0+-+-0--+++00-+++ Полша +3

-+-+---0-+-00--++ Украйна -4

++-++0-0++-00-+++ Румъния +5

+0-+-----+-00--++ Хърватска -4

-0---------00--++ Словения -10

00-------+-00--++ Унгария -7

-0-------+-00--++ Словакия -8

---+----+++0----+ Израел -6

---++--0-+-0----+ Кипър -7

Пресмятането е правено на ръка, тъй че са възможни малки грешки.

Кратък коментар:
Доста ниска активност, далеч от определения кворум от 30 човека, но въпреки това ще се вземат предвид горните гласове.
Иначе нищо изненадващо при получените резултати освен отрицателния вот за Англия-Конференция. Това категорично ще се отрази на номинираните потоци оттук-нататък и този поток ще пропадне доста надолу в резервите за сметка на някой по-предпочитан. Интересно за отбелязване е, че първенства, които дръпнаха много в последно време - Полша и Румъния - получиха положителен вот.

Обобщение на втората анкета - по-късно.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Обобщенията на Мейджъра от 2009-та   |   29.08.2012 17:33

Нова ранглиста на потоците [re: PMLeague]
Автор PMLeague (федерация)
Публикувано 02.10.09 03:13

Предлагам следната подредба на потоците оттук-нататък:

1 Англия - ВЛ
2 Германия - 1
3 Италия - А
4 Испания - 1
5 Франция - 1
6 Англия - Ш

7 Холандия
8 Португалия
9 Турция
10 Гърция
11 Белгия
12 Германия - 2
13 Италия - Б
14 Испания - 2
15 България - А
16 Русия
17 Шотландия
18 Англия - 1

19 Англия - 2
20 Дания

21 Швеция
22 Чехия
23 Австрия
24 Сърбия
25 Норвегия
26 Швейцария
27 Бразилия
28 Аржентина
29 Румъния
30 Полша

31 Франция - 2
32 Мексико
33 България - Б
34 Финландия
35 Англия - К
36 Шотландия - 1
37 Украйна
38 Хърватска
39 Япония
40 Израел
...

Най-важните промени:
- Подредбата на зелените потоци, която има отношение към разпределението на резервите на сините потоци, е променена, така че Холандия става първа резерва (каквато си беше и на практика заради малкия поток Португалия), Турция и Гърция отиват пред Белгия, а Шотландия и долните Англии отиват на дъното. Гледал съм хем да се съобразя с желанията в анкетата, хем логично оформените в пакет потоци да не се нарушават (например долните дивизии на сините потоци да са в пакет).
- Вкарваме Русия в титулярните 18 за сметка на Англия - 2 (най-нисък рейтинг сред титулярните), но този поток ще продължи да си е титулярен в поне 90% от кръговете, заради специфичния календар на някои първенства (например: Германия-2).
- Резерви на зелените потоци (потоците от №19 нататък) съм ги подредил според получените гласове в анкетата. Според мен Англия - Конференция се наложи като традиционен поток и не трябваше да пропада толкова надолу, но нека опитаме така.

Това е. Ако имате някакви съображения за горната ранглиста (специално Алекс, че е по-навътре с тази материя), давайте насам. Ако ли не - мисля да я въведем от ІІІ кръг (така и така не влияе на първите два кръга).

~

По отношение на втората анкета, по-големи предпочитания има за варианта "увеличаване на зелените потоци". Мисля, че увеличаване с 2 зелени потока, както единствен е конкретизирал Гоата, е един добър вариант, тъй че ще го експериментираме в мачовете за Купата.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Статистики на Нера и Мейджъра от май 2012-та   |   29.08.2012 17:38

Вдигам темата, за да ви дам обещаната статистика на потоците за всичките кръгове от първенството. Направих ги както искаха повечето от вас - избираемост спрямо това колко пъти са попаднали в листата и е могло да бъдат избрани. Има някои, които надвишават 100%, защото са избирани повече от веднъж, както се сещате.

Изображение

Ето кой поток колко пъти е попадал общо в номинираните потоци за кръга (в шампионатните кръгове само):

-----------------------------

Англия - ВЛ 21 (20 сини)

Германия - 1 22 (22 сини)

Италия - А 22 (21 сини)

Испания - 1 22 (22 сини)

Франция - 1 21 (21 сини)

Англия - Ш 22 (21 сини)

Холандия 21 (4 сини)

Португалия 17

Белгия 20

Шотландия 18

Англия - 1 21

Англия - 2 20

Италия - Б 20

Испания - 2 22 (1 син)

Русия 8

България 8

Турция 20

Гърция 20

Франция - 2 1

Австрия 17

Дания 9

Чехия 6

Аржентина 7

Бразилия 1

Сърбия 1

Румъния 1

Мексико 2

Израел 2

Италия - С1А 1

Италия - С1Б 1

Англия - К 1

-----------------------------

Ако някой може да ги подравни, да действа.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Официална ранглиста на потоците, септември 2011-та   |   29.08.2012 17:41

http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Board=prognozifutbol&Number=1951836168&page=0&view=collapsed&sb=5

РАНГЛИСТА НА ПОТОЦИТЕ

01 | Англия - Висша лига (Англия - ВЛ)
02 | Германия - Първа Бундеслига (Германия - 1)
03 | Италия - Серия А (Италия - А)
04 | Испания - Първа дивизия (Испания - 1)
05 | Франция - Първа лига (Франция - 1)
06 | Англия - Чемпиъншип (Англия - Ш)
07 | Холандия - Висша лига (Холандия)
08 | Португалия - Суперлига (Португалия)
09 | Белгия - Първа дивизия (Белгия)
10 | Шотландия - Висша лига (Шотландия)
11 | Англия - Първа лига (Англия - 1)
12 | Англия - Втора лига (Англия - 2)
13 | Германия - Втора Бундеслига (Германия - 2)
14 | Италия - Серия Б (Италия - Б)
15 | Испания - Втора дивизия (Испания - 2)
16 | Русия - Висша лига (Русия)
17 | България - А група (България)
18 | Турция - Суперлига (Турция)
19 | Гърция - Суперлига (Гърция)
20 | Франция - Втора лига (Франция)
21 | Австрия - Бундеслига (Австрия)
22 | Дания - Суперлига (Дания)
23 | Чехия - Първа лига (Чехия)
24 | Сърбия - Суперлига (Сърбия)
25 | Аржентина - Първа дивизия (Аржентина)
26 | Бразилия - Серия А (Бразилия)
27 | Швеция - Висша лига (Швеция)
28 | Норвегия - Висша лига (Норвегия)
29 | Швейцария - Суперлига (Швейцария)
30 | Полша - Висша лига (Полша)
31 | Румъния - Първа лига (Румъния)
32 | Англия - Конференция (Англия - К)
33 | Мексико - Първа дивизия (Мексико)
34 | Германия - Трета лига (Германия - 3)
35 | Украйна - Висша лига (Украйна)

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Критерии на Мейджъра   |   29.08.2012 17:43

Честно казано, на този етап не виждам смисъл от още едно прегласуване на потоците. Досега сме го правили три пъти, ако не се лъжа, и всеки път се получават сходни резултати. Има си вече едно утвърдено ядро на титулярните потоци, единствено в подредбата на резервните потоци настъпват някакви козметични промени.

Между другото, ако ще се прави нова Ранглиста на потоците, смятам за най-удачно тя да бъде под формата на коефициент, където анкетата да дава не повече от 50% тежест, останалите 50 да се падат на оценка на потоците по няколко възлови критерия (примерно оценени от 0 до 5):

1) надежност на първенството - ясна програма поне седмица преди кръга, редки смени на часовете в последната седмица, редки отлагания и прекъсвания - това дава максималният брой точки. Пример: Испания-1 ще получи 5 точки, а Гърция-2 - 0 точки (никога няма програма в понеделник на обяд, често се сменят дати и часове, отлагат се цели кръгове заради стачки и прочие и т.н.).

2) атрактивност на първенството - лесна достъпност до информация за съответното първенство (новинарски, статистически сайтове, лайвскори), гледаемост (преки тв предавания, разнообразни стриймове) и т.н. Англия-ВЛ с диемите и безбройните източници на информация получава 5 точки, Гърция-2 - абсолютна 0.

3) програма - винаги пълен кръг в състезателния уикенд - 5 точки, такива като Португалия и Шотландия, които винаги събират за зелен поток, но са сериозно окастрени откъм брой мачове - 3 точки, първенства с разпилени мачове по дните (като Швеция или Германия-2), които много рядко събират 5 мача за сформиране на зелен поток - 0-1 точки; втори фактор "сезонно постоянство" - първенства като Испания, Италия, които са де факто всеки уикенд - 5 точки, Англия и Франция пропускат уикенди заради купите - 4 точки, Русия има пауза през по-голямата част от първенството - 2 точки, България има по 5-6 кръга на сезон заради ранните часове - 1 точка.

Схванахте ми идеята, надявам се. С други думи, колкото и да е атрактивно дадено първенство за участниците, ако издиша сериозно по горните точки, няма място в основните потоци - ще се съгласите, мисля.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Мои мисли и обобщения   |   29.08.2012 17:50

Това е правено в края на миналия сезон (на 2-3 места само съм обновил), така че информацията за някои първенства може и да е остаряла. Ако някой иска да поправя, допълва и т.н. - да действа на воля. ;)

---------------------------------------

Ще пусна накратко инфо за българските канали, както и за някои чужди, над които имам наблюдения. От чуждите мрежи Sky, ESPN и Al Jazeera Sports за мен поне са основните източници на преки предавания за по-големите шампионати, както и на голяма част от нет стриймовете.
Аз лично имам главно канали на Ал Джазира и там ловя испански, италиански, френски и холандски мачове, по-рядко бразилски и аржентински, както и руски, шотландски и американски, дори бях хванал и някакъв швейцарски (Базел с някой).
Sky имам няколко канала, но рядко ги гледам, понеже не са англоезични. Някои от каналите на ESPN със сигурност се предлагат от някои доставчици в София (или поне ги имаше преди няколко години), в момента обаче не мога да дам инфо за тях.
Сайтовете със стриймове, които ползвам, са sportlemon, livetv.ru и myp2p, както и по букитата (bet365, bwin и т.н.). Със сигурност има и други, но на мен лично тези ми вършат повече от отлична работа.

-----------------------------------

Англия - ВЛ: Диема на мен ми е предостатъчна; със стриймове е пълно из нета.

Англия - Ш: От тази година мина по Диемите, не знам колко мача ще предават. Стриймове има достатъчно и когато ми е трябвало да гледам някакъв мач, винаги съм го намирал. От тази гледна точка за мен лично Чемпиъншип е много по-лесно следимо в сравнение с повечето първи дивизии извън топ 5.

Англия – 1, Англия – 2, Англия - К: Не знам дали в България някой може да ги гледа пряко по телевизията. Доколкото знам, някои от каналите на Sky ги предават (вероятно и BBC), но повече от това не мога да кажа. Честно казано, не си правя труда да гледам онлайн мачове от селата на Англия, но стриймове се намират.

И тука задължително трябва да припомня едно генерално предимство на Англия. В нета е пълно с информация. Понеже с повод и без повод се вади аргументът "няма информация", държа да отбележа, че информация например в сайта на BBC има немалко за всеки мач от селата в Англия. Всеки отбор си има сайт, верно по-селските отбори са с шаблонни такива, но можеш да намериш достатъчно инфо на английски. За сметка на това, много отбори от държави като Турция или Португалия даже нямат и английски версии на сайтовете си. Често ще седна да превеждам с гугъл и да търся инфо. Да не говорим, че по вторите дивизии на въпросните държави изобщо нямат сайтове.

-------------------------------

Германия -1: Евроспорт 2 предава по 5 мача на кръг, ако не се лъжа. Имат обзори, коментари, общо взето всичко необходимо, ако искаш да следиш Бундеслигата по-детайлно. Отделно, ако нямаш Евроспорт 2, по купищата немски канали все се намира по нещо, аз имам Sky Bundesliga например. Стриймове - предостатъчно.

Германия - 2: Евроспорт 2 предава по 2 мача, пак ако не се лъжа. Стриймове също има, гледал съм няколко пъти без проблем.

Германия - 3: Тука нямам идея.

------------------------------

Италия - А: По българските телевизии май вече никъде не се предава, но може и да бъркам. Аз ползвам Ал Джазира към момента - предават доста мачове. Стриймове - достатъчно.

Италия - Б: Аз поне не знам канали, по които се предава. Стриймове има достатъчно, а в някои букита могат да се гледат общо взето всички мачове.

Италия - С1: Нямам идея, не съм следил и за стриймове.

-------------------------------

Испания - 1: ТВ+ и Филм+ ги предават. Ал Джазира пък буквално си пълнят каналите с тях. Предполагам, че има и доста други варианти. Стриймове има предостатъчно.

Испания - 2: Засичал съм ги по Canal+ Futbol, даже случайно попаднах на наш мач съвсем наскоро. Стриймовете са като Италия-Б – има сравнително достатъчно, вкл. из букитата.

----------------------------
Франция – 1: Освен по Ал Джазира не знам къде другаде ги дават, френският футбол не е от най-любимите ми. Стриймове - достатъчно.
Франция - 2: Нямам никакво инфо и никога не съм гледал мач от тази дивизия.
---------------------------
Холандия – 1: ТВ+ ги излъчват, Ал Джазира – също. Общо взето едно от най-достъпните първенства извън топ 5.
Холандия – 2: Нямам инфо, но съм засичал стриймове.
Португалия – 1: От каналите, които имам, май само RTP Internacional дава от дъжд на вятър по някой мач. Рядко гледам португалски мачове, но стриймове има.
Португалия - 2: Никаква идея. Веднъж търсих стрийм за някакво ПСУ, но не успях да намеря.
Белгия – 1: Само онлайн гледам, не съм ги засичал по телевизията.
Белгия – 2: Никаква идея.
Шотландия – ВЛ: Засичам от време на време по Ал Джазира, а и някой Sky няма начин да не предава шотландски мачове. Стриймове се намират достатъчно.
Русия – 1: Ринг, Ал Джазира, някой от руските канали (НТВ може би). Заедно с Холандия най-достъпните първенства извън топ 5.
Русия – 2: Тука вече нямам идея и никога не съм гледал мач от Втора руска.
----------------------------------
България – 1: Тука не знам какво става тази година.
България – 2: Тука също.
Турция – 1: Не знам къде ги дават, може би някой турски канал. Алекс може да даде повече инфо, надявам се. Стриймове съм засичал доста.
Турция – 2: Нямам идея.
---------------------------------
Гърция – 1: Имаше някакъв гръцки канал, по който съм засичал мачове пряко, но повече от това не мога да кажа. Пак разчитаме на Алекс. ;) Стриймове има достатъчно.
Гърция – 2: Алекс, хелп. ;) Може и Подземните.
Австрия – Само в нета съм ги гледал, но има стриймове за всички мачове. Bwin също имат видео за всички мачове, ако не се лъжа.
Дания – Само в нета и тук.
Швейцария – Главно в нета, но съм засичал един мач и по Ал Джазира.
Чехия – Нямам инфо.
Сърбия – Имам някакви спомени, че съм засичал сръбски мачове по някакъв сръбски канал, но сега не се сещам точно.
Румъния – Нямам инфо.
Израел – Нямам инфо
Швеция, Норвегия, Финландия – Мейджъра да каже, ако има инфо.
Полша – от известно време гледам, че Евроспорт 2 дават някакви полски мачове.
Словакия, Словения, Хърватска и т.н. – никаква идея.
Украйна – Нямам инфо.
Аржентина – Ринг с няколко мача пряко + обзор, Ал Джазира също излъчват по някой и друг мач. Стриймове – достатъчно.
--------------------------------
Бразилия – Към момента само по Ал Джазира ловя от време на време. Стриймове – достатъчно.
Мексико – Струва ми се, че съм засичал нещо по Ал Джазира, но не съм сигурен. Но както бях писал преди известно време, има множество стриймове, аз лично съм гледал мач онлайн с перфектно качество.
САЩ - Ал Джазира, американски канали (ако някой има такива - Fox, ESPN), стриймове.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   30.08.2012 01:42

Първо, браво за отличната работа!

Второ, няколко коментара на "прима виста":

Лично аз не се сещам да съм попадал стриймове от редовния сезон на долните Англии, същото мога да кажа и за репортажите от мачовете, което прави тези три потока изключително неатрактивни по критерия "тв/видео покритие". Подобно е положението и при Чемпиъншипа - предават се единични мачове, основно късният съботен (онзи от 19:20 бг време) или неделният, репортажи - никакви. Сега с Диемата дано е по-различно.

Иначе:

Чехия - навремето имаха един сайт, в който се предаваха стриймове от абсолютни всички мачове от Първа лига. Трябва да се сетя кой беше и да проверя как стоят нещата в днешно време.
Дания - отлично покрити в нета като преки предавания и репортажи от мачовете.
Норвегия - появават се в стриймовете, но много често прекъсват по никое време или въобще не започват. В общи линии - ненадеждно покритие, но пък видео секцията им е на супер ниво - подробни репортажи от абсолютно всички мачове от кръга.
Швеция - Достъпни от стриймове, включително и в букитата. Навремето имаха добра видео секция в сайта на един от шведските канали, после изчезна и след това не съм търсил сериозно.
Финландия - Нямам наблюдения, по едно време засичах мачове из букитата.
Сърбия – До миналата година бяха трагедия. От тази година имат петъчни мачове, които говори, че има замесени телевизии. Ще трябва да ги заследя, но каквото и фамозно ТВ отразяване трудно може да им вдигне рейтинга заради хилавия им календар.
Румъния – В стриймовете са отлично отразени. Имаха и добър сайт за видео, но от новия сезон май е изгубил правата за излъчване, щото няма пукнат репортаж.
Украйна - Добре застъпени по стирймове, специално букитата.

Идният уикенд ще ги заследя колко и кои мачове от номинираните за кръга ще имат ТВ покритие (главно в стриймовете).

Подготвил съм инфо и за останалите визирани по-горе критерии, но ми трябва още малко време, за да ги обобщя. Всъщност имаме нещо обобщено по критерия програма: http://www.pmlunited.com/pmleague/image/plan1213.jpg (втората колона)

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   30.08.2012 13:11

И аз ще вкарам няколко коментарчета на прима виста.

1) Ще опитам този уикенд и аз да проследя стриймовете за по-ниските потоци и ще постна едно обобщение на наблюденията си.

2) Чемпиъншип имаше обзор по Ринг, доколкото виждам и сега по Диема/Нова Спорт също има. И изобщо приказките ти за Чемпиъншип леко намирисват на манипулация. По български телевизии се предават 5-6 първенства, едно от които е именно Чемпиъншип. Особено сега в Диемите очаквам и по-солидно покритие откъм информация, откъм новини, откъм говорене и т.н. Изключвайки Холандия и донякъде Русия, аз не виждам друг зелен поток, който човек може да следи по-добре и с по-малко усилия от Чемпиъншип.

3) Между това да можеш да следиш някои първенства по телевизията (дори и само с отделни мачове или с едночасови обзори) и това да ровиш финландски или чешки сайтове за инфо има огромна разлика. Кой от тук ще седне да търси репортажи от изброените от теб първенства из нета? Аз си направих труда с няколко елементарни търсения в гугъл и открих няколко свръхкратки репортажчета, предимно само голове и то на неразбираеми езици.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   30.08.2012 13:31

За Англиите визирах конкретно Лига 1, Лига 2 и Конференцията. Не мога да коментирам какво дават по Ринг, защото тази телевизия отдавна ми изчезна от полезрението, дори си мислех, че е фалирала безвъзвратно. Факт е, че стриймовете предават максимум по 1-2 мача от Чемпиъншип на уикенд, което си е пренебрежително малко (1/6). Сега ако има хубав обзор по диемите, ще е голям плюс за това първенство.

Идеята за сайтовете с репортажи е да се съберат на едно място (в една тема) и
Според мен към репортажите ще има много по-голям интерес, отколкото към преките предавания. Все пак, не всеки ще отдели по 7-8 часа на уикенд, за да си следи директно повечето замесени мачове, докато винаги може да седне и да изгледа няколко 3-минунти репортажчета и да тегли една мощна майна заради малоумния гол в 94-ата, който им ограбва победата в ПМЛ. Така си мисля.

п.п. Я метни някои от по-популярните сайтове за стриймове. Аз ползвам: MyP2P.pe и LiveTV.ru. Общо взето, май всички ползват едни и същи линкове, доколкото съм забелязал.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   30.08.2012 14:34

Ако се съберат сайтовете с репортажи на едно място, това вече е друго нещо. Отделен въпрос е обаче, че 90% от тия репортажи (особено от по-смотаните първенства) ще ти покажат само головете и дотам. Единственият плюс от цялата работа е, че ще можеш да си напсуваш балъка с номер 19, който ти разваля голчето в 90-тата минута. Което пак си е нещо, но в не допринася особено по твоите критерии от рода на "достъпност до информация" или "гледаемост". Щото при добро желание голове можеш да си намериш вероятно и от първенството на Ангола.

За Англиите ще прегледаме стриймове този уикенд. Няма смисъл да говорим на изуст сега. И аз пак казвам - не е само до това да намериш голчетата. Щото аз примерно, ако чааак толкова се вълнувам от Конференцията, това ми е предостатъчно като инфо. Нещо такова за Финландия или за някоя от "онези" втори дивизии би било много полезно. Ама да не е на финландски, нали.

Що касае стриймове - аз съм писал. Освен тия двата - sportlemon.tv и букита. Имаше и едно atdhe преди, ама май го закриха. Това е. Линковете са си едни и същи общо взето.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   31.08.2012 14:55

Ето какво разбирам аз под изрядна видео секция:

http://www.ligtv.com.tr/mac-ozetleri - подробни (!) репортажи от всички мачове на турската Суперлига. Сега виждам, че има и за Англия-ВЛ и Франция-1.

Иначе снощи направих доста подробно проучване за репортажите. От топ 20 на потоците няма пълна видео секция единствено за Англиите под Висшата лига + Шотландия + Белгия + България. За Англия-Ш, Шотландия-ВЛ и Белгия се намират отделни мачове. За останалите има перфектни видео секции, повечето - напълно легални, в официалните сайтове на съответните лиги. Ще потърся още малко и ще направя обобщение.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   31.08.2012 15:30

Това е много хубаво, но аз пак питам - кое е по-добре: Да можеш да гледаш мач пряко по тв и да имаш едночасов обзор пак по тв или да влизаш в турски сайт и да слушаш някакви как си кълчат езика? Щото например по тая "фалиралата" телевизия тия дни гледах два аржентински мача пряко + обзор. Нека да правим разликата.

Пусни обобщението да видим все пак.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   09.09.2012 13:33

Смятам утре да пусна темата за гласуването на потоците. Право на участие в гласуването ще имат всички активни състезатели и деятели в ПМЛ. За всеки номиниран поток ще се гласува от 0 до 3 точки (3 - твърдо "за", 2 - по-скоро "за", 1 - по-скоро "против", 0 - твърдо "против"). Ето списък на потоците, които ще се подложат на гласуване. Ако смятате, че някой липсва, имате около 24 часа да го предложите за добавяне (аргументирано, разбира се).

Англия-ВЛ
Англия-Ш
Англия-1
Англия-2
Англия-К
Германия-1
Германия-2
Германия-3
Италия-А
Италия-Б
Италия-С1А
Италия-С1Б
Испания-1
Испания-2
Франция-1
Франция-2
Холандия-ВЛ
Холандия-1
Португалия-ВЛ
Португалия-2
Белгия-1
Белгия-2
Гърция-ВЛ
Гърция-Б
Турция-ВЛ
Турция-1
Шотландия-ВЛ
Шотландия-1
Русия-ВЛ
Русия-1
България-А
България-Б
Дания
Чехия
Полша
Румъния
Украйна
Сърбия
Австрия
Швейцария
Швеция
Норвегия
Финландия
Словакия
Словения
Унгария
Хърватия
Израел
Ейре
Северна Ирландия
Аржентина
Бразилия
Мексико
САЩ
Чили
Уругвай
Колумбия
ЮАР
Япония

Отделно към гласуването ще се пуснат няколко въпроса, касаещи номинираните потоци и мачове:

1) ЗА и ПРОТИВ отмяна на предишния принцип за подреждането на мачовете вътре в потоците според класиранията в съответните първенства и замяната му с някой по-опростен принцип: например по азбучен ред, по начален час, според крайното класиране от последния сезон и т.н.
2) ЗА и ПРОТИВ отмяната на ограничението от 8 мача на отделен зелен поток.
3) ЗА и ПРОТИВ въвеждането на потоци с 4 мача, както и въвеждането на ЧЕРВЕНИ потоци.

Ако се сещате за още нещо важно относно потоците, което да бъде включено в гласуването, казвайте навреме.

Иначе идеята за образуването на новата Ранглиста на потоците, която ще се приложи от новия сезон, е следната:
- 50% тежест за коефициент "одобрение", формиран от въпросното гласуване.
- 50% тежест за коефициент "атрактивност", формиран според оценката на няколко основни критерия - ТВ и видео отразяване, информационна осигуреност, надежност на мачовете, редовност през сезона и пр.

:arrow:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   09.09.2012 14:51

всичко звучи добре, но не виждам първенството на Кипър, което е доста силно и по никакъв начин не отстъпва на редица първенства от посочените. Освен това е оспорвано, а и известни за нас играчи и треньори работят там. Та в тоя ред на мисли според мен е хубаво да се добави. Аз лично бих гласувал с 2 точки, ако се включи.

- ФЕДЕРАЦИЯ -
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   09.09.2012 22:13

Да, ще ги добавя на мястото на Ейре, които и без това няма смисъл да се гласуват, защото от години не са имали уикендски кръг.

Иначе Язрода ме подсети за дискусионните потоци Дузпи и ПСУ. Моята идея е от новия сезон същите да са съставени почти изцяло от мачове от титулярните потоци за съответната състезателна седмица (+ някои непълни потоци като Германия-2). Особено ако се приеме вариантът с разширяването на зелените и влизането на червените потоци, то за потоци Дузпи и ПСУ почти не остават мачове, най-вече в по-тегавите откъм мачове зимни седмици. Вариантите са два. Вариант 1: В четвъртък вечерта се извеждат всички мачове, които не са били избрани от отборите (разбира се, това да става автоматично, а не дежурният модератор да проверява мач по мач) и те да се наливат в поток Дузпи (съботните) и поток ПСУ (неделните). Вариант 2: В потоци Дузпи и ПСУ попадат произволни мачове от титулярните, но с изричното условие избран мач за дузпа или ПСУ да не дублира някой от титулярните мачове за съответната ПМЛ-среща.

:arrow:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   09.09.2012 22:53

вариант 1 звучи доста по-обосновано и добре от вариант 2. обаче проблемът е дали можете да се направи автоматично? ако може, то според мен няма какво да се мисли мноо мноо

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Ранглиста на потоците (тема за обсъждане)   |   10.09.2012 00:52

Не би трябвало да е трудно да се автоматизира. Иначе и аз съм за вариант 1

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 76 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща