Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 04:57

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Сезон 2013/14 
Автор Съобщение
(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Сезон 2013/14   |   19.03.2013 10:12

Тъй като от Б група остана само 1 кръг и докато всички капитани са на линия, мисля че е време да помислим по от рано, кога да е началото на следващото първенство. Догодина има и световно първенство, така че всеки старт след 15 Септември, мисля ще ни постави в позиция на липса на дати или положението от тая седмица да играем с паляшки сини потоци и някакви тотално неизвестни отбори - т.е. тото2 6 от 49.

Тая година бяха възпрепятствани от технически причини (миграцията на форума), но за догодина оправдания нямаме, затова нека подходим като хора с истински коси (а не фалшиви такива) и определим още от сега началото на следващият сезон, за да няма после - разбрали недоразбрали - ама играчите ми са още по плажовете и други такива.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 10:20

Прави си Момчиле, подкрепям!
Ето го и конкретното предложение седмицага 15-22.09. да е първия кръг на новото първенство и за двете групи, разбира се. Изчислил съм дори, че официалния празник на независимостта на страната 22.09. се пада неделя, т.е. няма да има допълнителни почивни дни, които евентуално да затруднят старта.
Единствения противник на такова почване е само Мейджъра /то е едно почесване, едно сумтене, едно тюхкане/, няма други, така, че бихме могли да сведем въпроса до него. Само до него!

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 10:52

Както винаги съм казвал, първия кръг на ПМЛ трябва да стартира веднага след квалификациите на националните отбори!
Което тази година ще рече седмицата 9-15 септември!
Повече от 2-3 подготвителни седмици не са ни нужни. Т.е. нека контролите почнат от седмицата 19-25 август.

Друго нещо е, че аз лично желая да има прегласуване ранглистата на потоците. Като този път това бъде определено само от мениджърите на отборите, т.е. от Мениджърския съвет.

Последния път това гласуване беше опорочено от мейджъра, който въведе някакви субективни фактори, за да си пробута скандинавските потоци напред, както и от отбори, които под диктат гласуваха масово, както им е наредил мениджъра.
Затова предлагам прегласуване, като такова да има в края на всеки сезон.

Няма да е лошо да бъде приложен сега докрая на април състезателните седмици за другия сезон, за да може да определим евентуалния формат на Б групата, както и купата на федерацията.

И не на последно място искам да заявя, че УС отеба т.нар. мерки против фантомството и по този начин се опитва да обезмисли съществуването на Мениджърския съвет въобще, при условие, че именно УС даваше зор да има такъв!

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 12:29

Похвално начинание. Колкото по-рано започнем, толкова по-добре. Моето мнение винаги е било такова. Както казва и Терми - противникът на по-ранното начало е основно един. С фамозните "аргументи" с плажовете, чакането на нови отбори и приключването на сезона през март.

За сведение на Фалка - УС отдавна не съществува във вида си от началото на сезона. За мерките срещу фантомството знаем как стоят нещата.

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 13:11

Реално нямаме проблем да започнем на 9-15 септември, поне от организационно естество.

Но подробна програма за наличните седмици през следващия сезон няма как да бъде изготвена преди Август. Поне доколкото аз съм запознат подробната програма на първенствата излиза в началото на Август и понеже се предполага, че заради световното всички пак ще приключат по-рано, ще има много междинни кръгове, националните купи не е ясно как ще се наместят итн.

Другото е, че отново няма да е ясно колко отбора ще има в ПМЛ преди да мине срока за картотекиране. Може някой да се разпадне, може да се появят нови отбори, кой знае? Незнам дали има смисъл да се мисли точен формат на Б-лига преди да е ясно точно колко седмици имаме и точно колко отбора ще играят (което според мен е първата седмица на септември и не по-рано, ако срока за картотекиране е Август).

Незнам какви са ви мотивите за прегласуване на ранглистата, но според моето мнение влизането на Холандия като син поток донесе само позитиви, а слизането на Англия-1 и Англия-2 като червени потоци реално не ги изважда от играта за тези отбори, които искат да ги избират. Реално в момента няма как да се изберат 8 британски потока, което е облекчаване на привелигированото положение, което Англиите по принцип имат в ПМЛ.

Другата новост в сегашната ранглиста е наличието на няколко потока с много нисък брой мачове - Русия, Австрия и Швейцария. Реално всеки път, когато те съберат 5 мача трябва да бъдат номинирани, а избора е доста стеснен. Може би, ако има ново гласуване би било добре критерия за брой мачове в часовия диапазон на ПМЛ да получи по-голяма тежест.

Сега малко за УС.

Явно формата с широко участие, който се опитахме да осъществим в началото на годината не сработи. Ужасно много време се изгуби в спорове за незначителни неща, в спорове по приети вече решения и други подобни. Не на последно място, тези спорове се омесиха с някои лични неразбирателства и като резултат хора напуснаха УС и реално в момента не съществува работеща структура, освен един вид Консултативен съвет за избистряне на някои казуси, възникнали по време на организацията.

Решението според мен е в организирането на 4 структури, които общо се занимават с ръководенето на ПМЛ.
1. Модератори (съдии)
2. Дисциплинарна комисия - налага допълнителни наказания, разглежда жалби срещу наложени наказания итн. Модераторите не могат да бъдат членове на тази комисия. Тази комисия също ще следи за наказанията и ще уведомява модераторите, за играчи със спрени права.
3. Спортно-техническа - Практическа организация на първенството. Коя седмица какво се играе, какъв е формата на купата, изиграване на отложени мачове итн. Тази комисия би трябвало също дад се грижи и за евентуални промени в правилата - събиране на предложения, промяна на правилниците, систематизиране на съществуващите правилници и т.н.
4. Лицензионна - всички въпроси по картотекиране на състезатели и отбори, прилагане на мерки против фантомството.

Това е моето виждане за организацията на ПМЛ. Няма смисъл да имаме общ УС от 100 човека, които никога не могат да вземат решение. Комисии от по 3-5 човека би трябвало да могат бързо да вземат решения.

Мениджърския съвет също ще може безпроблемно да работи с комисиите - основно със спортно-техническата и с лицензионната, като именно МС би следвало да е основния инициатор на евентуални промени в правилата.

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 13:24

Mandor написа:
Няма смисъл да имаме общ УС от 100 човека, които никога не могат да вземат решение. Комисии от по 3-5 човека би трябвало да могат бързо да вземат решения.

Мениджърския съвет също ще може безпроблемно да работи с комисиите - основно със спортно-техническата и с лицензионната, като именно МС би следвало да е основния инициатор на евентуални промени в правилата.

Мисля че това е доста добро обобщение и се съгласявам изцяло. Няма нужда от толкова голям УС при все че има МС, който събира така или иначе не малко хора. Получава се едно размиване и разтакаване. Това е, което мен ме отказа е точно разтакаването, стотиците и хиляди мнения за едно и също нещо, а накрая като резултат нищо. Аз поне нямам време за подобни неща, а и обикновено всеки иска да се чувства полезен, т.е. да има някакъв резултат от всичко.

При по-малки като бройка структури, мисля че би следвало всичко да е по-експедитивно и така ще имаме наистина работещ МС, защото Фалки е прав в мнението си че в момента МС е просто структура и толкова.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 14:26

falkenbach написа:
И не на последно място искам да заявя, че УС отеба т.нар. мерки против фантомството и по този начин се опитва да обезмисли съществуването на Мениджърския съвет въобще, при условие, че именно УС даваше зор да има такъв!

Глупости. И то имам предвид в частта за "зора" на УС. А не УС в целостта, в която беше структуриран, отеба мерките за фантомите. И ако не сте разбрали, УС не съществува от едно няколко месеца насам.

Последна промяна alessandron на 19.03.2013 14:36, променена общо 1 път

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 14:30

Съгласен с по-ранно започване, като подкрепям варианта на Терминатор.

За управлението на ПМЛ - първо, може ли член на една комисия да е член и на друга? Второ - искам да видя кои ще са тези 12-15 души (3-5 в Комисия), които НЕ СА свързани с пряката организация на ПМЛ (пускане на кръгове, на Лайвскори и т.н.)?

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 15:34

4 структури от по 3-5 човека + МС от 20+ човека е работещо решение, само че някъде другаде, не в ПМЛ. ;)

И стига сте лъгали хората вече. УС бил раздут и не можел да взема решения. Напротив, УС вземаше решенията без никакъв проблем. Направете скрития форум достъпен за всички, за да се уверят сами как стояха нещата. Стига лъжи и манипулации. :helpless:

(Real Green)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 15:56

Stuart написа:
4 структури от по 3-5 човека + МС от 20+ човека е работещо решение, само че някъде другаде, не в ПМЛ. ;)

И стига сте лъгали хората вече. УС бил раздут и не можел да взема решения. Напротив, УС вземаше решенията без никакъв проблем. Направете скрития форум достъпен за всички, за да се уверят сами как стояха нещата. Стига лъжи и манипулации. :helpless:

Така поставена сметката не излиза наистина. Но сега не е ли така - 20-ина човека МС и 10-ина УС.
Мисля си че от МС може да им по един човек във всяка комисия. Остават още по двама човека за 3 комисии. Като Дисциплинарната ще има да разгледа 1-2 картона на седмица. Лицензионната ще има малко повече задължения в началото на сезона и после с оглед на наплива от нови играчи и отбори би следвало да не е кой знае колко ангажирана. Вече ако на нея й се вмени борбата с фантомството ще е малко по-различно. Реално на модовете и на СТК ще падне всичко, но то и сега си пада всичко на 2-3 човека.

Иначе в скрития форум последното съществено мнение е от 31.10.2013 :!:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 16:27

каквото и да си говорим, накрая ще дойде Мейджъра и всичко може да преебе, така, че ми е много интересно неговото мнение.

(Crazy Band)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 16:32

falkenbach написа:
каквото и да си говорим, накрая ще дойде Мейджъра и всичко може да преебе, така, че ми е много интересно неговото мнение.

========
Е какво толкова ти е интересно? Мучене, пуфтене, сучене и нищонеказване. Добре, че го убедихме, да не мааме излишви мачове б-групата. Той се опитваше да прокара тезата, че някои отбори щели да скучаят. Аз като представител на такъв казвам, тцъ, като бонус ми е даже.
Та, не чакай новини от Мейджа. Всеки си може толкова, колкото си може.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 16:42

falkenbach написа:

:dance:

Както казах, отворете скрития форум, за да да се види веднъж завинаги за какво става въпрос. Да видим кои са толкова прословутите решения, които УС не можел да вземе.

Иначе в скрития форум последното съществено мнение е от 31.10.2013
От тогава е горе-долу. И който отдели половин-един час да разгледа въпросния форум, ще разбере защо е от тогава. ;)

Последна промяна Stuart на 19.03.2013 16:44, променена общо 1 път

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 17:49

:pukanki: май няма достъп до тоя скрит форум

Последна промяна falkenbach на 19.03.2013 17:50, променена общо 1 път

(The Thracian Orphics)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 23:13

Утре в офиса ще прегледам по-обстойно нещата, но имайте предвид следните два момента:
1. Програмите на първенствата излизат още в началото на юли (просто защото в началото на август вече почват). Изключение правят по-южните първенства като Испания, Италия, Португалия, където сезона започва в края на август. Тоест програмите не са ни проблем още в първата половина на август да имаме календар
2. "Начало на сезона" - кой какво влага в този термин... Защото аз го разбирам като първи кръг (предполагам, че и повечето от вас)... Но вече няколко пъти сме играли тая бира с Мейджъра, за който начало на сезона е мача за суперкупата...
Затова за мен в седмицата 9-15.09.13 трябва да има първи кръг, а в седмицата преди националите (тоест 25-31.08.13) да бъде въпросния мач за суперкупата...

И ако така започнем - всичко ще ни бъде наред, дори да има отложен цял кръг заради сурова зима, например...

'Айде утре повече...

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   19.03.2013 23:37

alexbg написа:
Затова за мен в седмицата 9-15.09.13 трябва да има първи кръг, а в седмицата преди националите (тоест 25-31.08.13) да бъде въпросния мач за суперкупата...
И ако така започнем - всичко ще ни бъде наред, дори да има отложен цял кръг заради сурова зима, например...
'Айде утре повече...

Indeed!

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   20.03.2013 09:14

Точно първият кръг считам за началото на сезона, което означава, че картотеките трябва да приключат в началото на Септември, преди мача за суперкупата.

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   20.03.2013 10:41

bai Momchil написа:
Точно първият кръг считам за началото на сезона, което означава, че картотеките трябва да приключат в началото на Септември, преди мача за суперкупата.

може до неделята когато мача за суперкупата. все пак да не забравяме, че след това идват националните отбори, т.е. 1 седмица време в която да се определи формата на групите, да се направи календара и да се тегли жребия

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   21.03.2013 00:51

bai Momchil написа:

Единствената пречка пред подобно развитие на нещата се казва Мейджър.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Сезон 2013/14   |   24.03.2013 08:58

Добре де , защо не правим като Германия и Италия . Да започнем първо с купата от 15-ти септември (или когато е там) и след като сме изиграли повечето мачове , да си играем първенството . Така , хем ще имаме добра подготовка , хем ще сме отметнали голям брой срещи .
Другото което искам да кажа е , нека за купата да се играе до разпределението на всичките места . 1-8 , 8-16 , 16-22 . Така , ще имаме точно класиране и всеки отбор ще играе мачове . Може в края , победителя да получава 20 точки , втория 18 и тн.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща