Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 06:05

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 12 мнения ] 
Награден фонд? 
Автор Съобщение
(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
 Награден фонд?   |   13.04.2013 10:57

Предлагам догодина всеки отбор да внася някаква такса за участие от минимум 100лв на отбор. 10 отбора от Б група тва е 1000лв, а в А група 12=1200. Естествено тва го казвам като абсолютен минимум, сумата може да бъде и повече от 100лв, но ми се струва,че никой няма да му е проблем да даде по 15-16лв средно в един отбор от минимум 6 човека.
След това тоя награден фонд да се разпределя между отборите с призови места. Мисля,че така първенството ше е по-интересно и ше се стимулират несериозните отбори и играчи да са по-сериозни и да не развалят феърплея.
Отделно може да се въведат и глоби занарушаване на феърплея, които да се начисляват към таксата на участие на провинилия се отбор за следващия сезон.

Кво мислите?

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 11:50

Аз съм съгласен и съм го предлагал това на Мейджъра преди време. Трудността тук е следната - повечето се познаваме само онлайн т.е. липсва доверие. Ясно е, че парите трябва да се съберат чрез банкови преводи - кой ще е гарант на тая работа и как ще има контрол? Ние не можахме да направим един работещ УС на игра, в която се играе само за кеф, представяш ли си ако има пари какво ще стане?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 11:55

Това категорично няма как да се случи по причини, които вече сме обсъждали. Акосе налага, пак ще си ги опресним.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 12:35

Мейджър написа:
Това категорично няма как да се случи по причини, които вече сме обсъждали. Акосе налага, пак ще си ги опресним.

Да, важно ми е да знам какви точно са причините?!

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 12:36

Мейджър написа:

Значи аз заявявам,че нямам против да дам парите за нашия отбор на Мейджъра,Мандор или някой друг. В крайна сметка кво ше загуби всеки ако стане някаква хипотетична злоупотреба? 15 лв на човек....айде да поемеме тоя свръх риск! :whistle:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 12:43

Ще потърся стари мнения по въпроса за копи-пейст, че не ми се пише всичко наново.

Иначе, ако толкова държиш да вадиш пари, може да спонсорираш предметния (тенекиения) награден фонд. Тази година смятам да пазарум оттук: http://www.pohary-bauer.cz (За справка: 13 Kč ~ 1 лев).

Последна промяна Medved на 13.04.2013 12:45, променена общо 1 път

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 12:48

Мейджър написа:
Ще потърся стари мнения по въпроса за копи-пейст, че не ми се пише всичко наносово.

Иначе, ако толкова държиш да вадиш пари, може да спонсорираш предметния (тенекиения) награден фонд. Тази година смятам да пазарум оттук: http://www.pohary-bauer.cz (За справка: 13 Kč ~ 1 лев).

Не държа нито да вада пари, нито да печеля от ПМЛ. Просто ми се струва,че един макар и дребен финансов стимул ше повиши качеството на играта и ше направи първенството по-атрактивно.
Тва е като да гледаш мач по ТВ, в който твоя любим отбор не играе. Като си сложил некой лев за тръпката мача ти става много по-интересен ако ще и от 3та дивизия на Норвегия да е =)

И не ми пействай некакви глупости от преди 100 години защото тука не говориме за някакво свръхкомерсиелизиране на играта, а за нещо много по-дребно според мене.
Нямам и нищо против вие като организатори да си удържате някаква сума за времето, което отделяте - това е напълно нормално.

Последна промяна Крал Блуфен на 13.04.2013 12:48, променена общо 1 път

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 13:01

Е, мнението ми не се е изменило и на йота.

Иначе, ако някои хора само "дребните финансови стимули" ги амбицират да играят съвестно и сериозно в играта, определено са сбъркали мястото. За такива като тях букмейкърски къщи бол - може да си джиткат за "дребни финансови стимули" колкото им душа иска.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 13:14

Твойто мнение го знаеме добре - ти си безнадежден случай. Но нека и другите да кажат какво мислят. :cow:

Последна промяна Крал Блуфен на 13.04.2013 13:14, променена общо 1 път

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 14:44

Ами и според мен няма как да стане поради две основни причини:
1. Хората не обичат да дават пари, без значение от сумите. В моя нов блок някои не са плащали такса за входа (20лв.) откакто са си купили апартаментите за 50 000+ евро; логиката е "защо да давам пари, като мога да не ги дам". Дори ако някой ти каже "каква прекрасна идея", най-вероятно накрая пак ще се покрие.
2. Несериозните отбори няма да бъдат стимулирани от премиите, тъй като така или иначе няма да хванат призово място, най-много да откажем някой отбор от участие.
Допълнителна причина е, че с внасянето на "финансови стимули" според мен ще се поощри уговарянето на мачове, особено във втората половина на сезона.
Като цяло съм против предложението; даването на пари за ПМЛ трябва да е доброволно и събраните средства да се ползват само за изготвяне на купи и медали.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   13.04.2013 17:20

Към момента тази идея само ще откаже някои сега съществуващите отбори. Според мен комерсиализация, дори и да говорим за 10 лева на човек, може да има само при значителни изменения и подобрения спрямо сегашното ниво на играта:

- Ясни, систематизирани и лесно достъпни правила;
- Работеща и ползваща се с доверие управленска структура;
- Своевременна поддръжка - в идеалния случай почти пълна автоматизация;
- Повишаване на атрактивността - шаренийки, статистики, коментарни рубрики и каквото се сетите;
- Задължително привличане на нови хора и отбори - т.е. рекламна кампания;

И така нататък.

Съмнява ме да стане, понеже Мейджо е твърдо против. Което ще рече, че ако някой наистина иска да се захване да го прави това, ще трябва да го направи въпреки него.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Награден фонд?   |   25.05.2013 15:07

Идеята е хубава според мен и може и да се осъществи.Мейджъра няма какво да го слушате,тоя е вечно контра,вечно анти ... мисля че хич няма да е зле да внесем по 7-8 евро/15 лева и победителя да си отпразнува титлата подобаващо с някакъв си награден фонд и готово. Даже не знам защо не закръглим сумата на 10 евро и готово. Вижте какво ще направите и свиркайите...

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 12 мнения ]