Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 27.07.2026 23:46

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Питанка 
Автор Съобщение
(Demba Boyz)

Отговори с цитат
 Питанка   |   27.08.2013 13:05

Ще помоля федерацията да разясни ситуацията с дубъла на БП и да каже (преди сезона) , как ще се процедира с класирането . Ще се вземат ли предвид техните мачове в крайното класиране , или ще се махнат мачовете им с тях (както квалификациите в Европа) ? Ако мачовете им в края важат , как ще се процедира с класирането при следната ситуация :
1 Демба
2 БП 2
3 РОД
4 Примусите
Какво правим в ситуация , че сезона се развие така (нямаме 12 отбора) , че трябва пак да играем с горен и долен поток . БП 2 ще играят ли в горния поток (ако са в челото) , или отиват директно в долния ?

Нека го решим час по скоро , за да няма спорни ситуации после .

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   27.08.2013 13:26

Благодаря на Гонзо за повдигането на въпроса. Ние също искаме да знаем при какви точно условия ше участва "Б" отборът.
Това,че няма право на промоция в "А" група го знаеме, но за мене би било абсурдно да не се зачитат мачовете ни в крайното класиране.
Нека Федерацията ясно се произнесе по тоя въпрос защото все пак няма да е хубаво евентуалния труд на момчетата да отива на кино и може да се наложи да променим статута.

Има достатъчно време до началото на сезона, нека тия неща се знаят навреме щото някой много ше реве като дойде време за класирания и промоции ако вземат,че не му се признаят точки спечелени в мачовете с "Б" отбора!

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   27.08.2013 13:42

В момента точно по този въпрос се води дискусия и предполагам скоро ще бъде обявено решението.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   27.08.2013 13:55

От един-два дена се води дискусия по този въпрос наистина.

Гонзо написа:
Ако мачовете им в края важат , как ще се процедира с класирането при следната ситуация :
1 Демба
2 БП 2
3 РОД
4 Примусите

При тази ситуация РОД би следвало да заемат второто място, а Примус - третото. А иначе - много ясно, че мачовете на БП 2 си влизат в класирането - ако си паднал два пъти от тях, 0 точки; ако си ги бил два пъти, 6 точки. Няма положение, при което БП 2 да участват едва ли не извън класирането и да си цъкат за здраве.

Цитат:
Какво правим в ситуация , че сезона се развие така (нямаме 12 отбора) , че трябва пак да играем с горен и долен поток . БП 2 ще играят ли в горния поток (ако са в челото) , или отиват директно в долния ?

До подобна ситуация може да се стигне единствено при много неприятното развитие два отбора да се откажат от участие по средата на сезона. И това пак не е сигурно, понеже не мисля, че е редно форматът на Б лигата да се променя по време на сезона. Така че този въпрос се надявам да не се налага да го обсъждаме.

Последна промяна Stuart на 27.08.2013 13:56, променена общо 1 път

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 19:32

И някой ще ни удостои ли с отговор ?
Стари , нови всички са един дол дренки . Ако не настояваме , никога няма да получим отговор .

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 19:48

Важен въпрос наистина. БП2 са много сериозен отбор и трябва да се вземат разбира се всички точки. Към момента не знам какво стана с формата на Б група. Колко отбора финално се включват, някакъв списък да видим и т.н. По тези на пръв поглед елементарни теми трудно се ориентирам в сайта, макар че мога да чета мнение по мнение кой отбор е картотекиран. Но не е въпросът да си правим труден живота :-)

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 20:04

Мисля, че сте наясно, че в момента легитимен УС няма и няма кой да вземе решение за формата на "Б-лига".

В момента са картотекирани 12 отбора, което означава пълен сезон от 22 кръга, аналогично на А лига (толкова ще са кръговете и при 11). Поради факта, че PC Мания нямат още нито един официален мач или поне контрола те ще участват в жребия в сряда, но участието им в първенството ще се реши от новия УС в края на следващата седмица въз основа на това как изиграят мача си и дали ще възникнат някакви проблеми.

По отношение на БП2, те ще участват в Б-лига и мачовете с тях ще се зачитат при оформяне на крайното класиране. Проблемът, който предстои да се реши от новия УС е по отношение на броя отбори, които ще бъдат промотирани/изпадат между Б и А лига, колко баража ще има и т.н.

Има предложения, но новия УС ще трябва да вземе решението и то да се одобри от МС.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 20:18

Ситуацията към момента е, че "нови" все още няма.

По въпросите ти горе съм писал като лично мнение как би следвало да стоят нещата. Но да позадълбая малко повече сега.

Форматът на Б група в момента е: 12 отбора, 22 кръга всеки срещу всеки. Никакви втори фази, никакви горни и долни потоци.

Та, ето какво пише в правилата в момента:

3. Отпадащи отбори
- Определят се в края на сезона в зависимост от броя участващи отбори в “Б” лигата:
= при Б-лига, състояща се от 12 отбора, класиралите се на 1-во и 2-ро място получават директна промоция в А-лига, а 11-я и 12-я в А-лига изпадат директно в Б-лига. Играят се баражи между 3-я в Б-лига и 10-я в А-лига и между 4-я в Б-лига и 9-я в А-лига. Победителите играят в А-лига през следващия сезон.

Беше ми обяснено, че това е решено на някаква голяма среща пред две години. Сиреч, при Б група от 12 отбора в А група ще влизат 2 директно + 2 баража.

Големият въпрос е със статута на Блу Пауър 2. Понеже този е отбор не е самостоятелен и няма да има право на промоция (независимо на кое място завърши), има мнения, че реално Б група се състои не от 12, а от 11 отбора - така, както беше и в някогашната В лига. Следователно трябва да имаме следната схема на класиране/отпадане:

= при Б-лига, състояща се от 10 или 11 отбора, класиралите се на 1-во и 2-ро място получават директна промоция в А-лига, а 11-я и 12-я в А-лига изпадат директно в Б-лига. Играе се бараж между 3-я в Б-лига и 10-я в А-лига, като победителя играе в А-лига през следващия сезон.

Или - 2 директно + 1 бараж.

Това трябва да се реши, за съжаление няма от кого в момента.

---------------------------

По въпроса какво правим, ако някой отбор се откаже по средата на сезона. Мисля, че казах предния път, а и така ми се вижда логично - не би трябвало форматът на Б група да се сменя при вече започнал сезон. С други думи, няма как да се делим на горни и долни потоци, при положение че сме започнали с формат 22 пълни кръга всеки срещу всеки. Единственото, което ще се промени, ако отбори се изпооткажат, е бройката влизащи в А група. И другото, което ще е неприятно - ще има почиващи отбори. Това е според мен.

Но това са си мои разсъждения. Както казах, в момента няма кой да вземе отношение и да реши каквото и да било, по една проста причина - има разногласия, а няма кой (нов УС) да ги реши.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 20:52

Stuart написа:

Големият въпрос е със статута на Блу Пауър 2. Понеже този е отбор не е самостоятелен и няма да има право на промоция (независимо на кое място завърши), има мнения, че реално Б група се състои не от 12, а от 11 отбора - така, както беше и в някогашната В лига. Следователно трябва да имаме следната схема на класиране/отпадане:

= при Б-лига, състояща се от 10 или 11 отбора, класиралите се на 1-во и 2-ро място получават директна промоция в А-лига, а 11-я и 12-я в А-лига изпадат директно в Б-лига. Играе се бараж между 3-я в Б-лига и 10-я в А-лига, като победителя играе в А-лига през следващия сезон.

Или - 2 директно + 1 бараж.

Това трябва да се реши, за съжаление няма от кого в момента.

---------------------------

По въпроса какво правим, ако някой отбор се откаже по средата на сезона. Мисля, че казах предния път, а и така ми се вижда логично - не би трябвало форматът на Б група да се сменя при вече започнал сезон. С други думи, няма как да се делим на горни и долни потоци, при положение че сме започнали с формат 22 пълни кръга всеки срещу всеки. Единственото, което ще се промени, ако отбори се изпооткажат, е бройката влизащи в А група. И другото, което ще е неприятно - ще има почиващи отбори. Това е според мен.

Но това са си мои разсъждения. Както казах, в момента няма кой да вземе отношение и да реши каквото и да било, по една проста причина - има разногласия, а няма кой (нов УС) да ги реши.

Позволявам си да предложа един вариант, който да бъде обсъден от членовете на сегашния УС, скайп групата от организатори или изобщо тия, които решавате казуса относно баражите в Б група.

Значи въпреки,че Милионери "Б" няма да имат право на промоция това не променя факта,че групата ще се състои от 12 отбора. Няма как да се прилагат правила спрямо 11 или 10 отбора защото отборите реално ше си 12.

Според мен най-правилно е да се прилага принципа на 12 отбора, според който 1вия и 2ирия се класират директно, а 3-тия и 4тия играят баражи.

Ако по някакво стечение на обстоятелствата Б отборът се класира на първите 2 места в крайното класиране или в зона бараж тогава трябва да има последствия за отборите по-надолу в класирането след като са допуснали подобно нещо, а именно:

Ако "Б" отбора е на 1во или 2ро място, то промоцията му се заема от следващия отбор в класирането т.е. завършилия 3ти.
В такъв случай обаче не ми се струва правилно 4тия и 5тия да играят баражи. По-скоро само 4тия в Б група трябва да отиде на бараж, а 9тия от А се спасява без бараж.

Ако "Б" отбора финишира в зона бараж (3 или 4то място) то се прилага същия принцип и само един отбор от Б група отива на бараж срещу 10тия от А,а 9тия в А отново се спасява.

Ако "Б" отбора финишира от 5 до 12 място дискуси няма и се прилагат нормалните правила за 2 директно класирали се и 2 баража.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 21:01

Mandor написа:
Мисля, че сте наясно, че в момента легитимен УС няма и няма кой да вземе решение за формата на "Б-лига".

И това 4 часа преди да се открие официално сезона ? Ами айде да се стегнем и да го изберем този УС .

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 21:26

проблемът е по-скоро, кой да го гласува това.
МС или УС?

на мен честно казано ми е все едно.
фактите са следните:
- УС е на 99% избран, официално ще го обявим в Сряда, когато е вече изтеглен и жребия за първенството.

вариантите за гласуване като гледам са три. а начинините на гласува 2:
- веднага след като е избран (в сряда) УС обсъжда и гласува до неделя краен вариант;
- още утре почва гласуването в МС и до неделя пак имаме краен вариант.

За съжаление, не съм 100% сигурен, кой трябва и е по-добре да го гласува това.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 21:29

Крал Блуфен написа:
Ако "Б" отбора е на 1во или 2ро място, то промоцията му се заема от следващия отбор в класирането т.е. завършилия 3ти.
В такъв случай обаче не ми се струва правилно 4тия и 5тия да играят баражи. По-скоро само 4тия в Б група трябва да отиде на бараж, а 9тия от А се спасява без бараж.

Ако "Б" отбора финишира в зона бараж (3 или 4то място) то се прилага същия принцип и само един отбор от Б група отива на бараж срещу 10тия от А,а 9тия в А отново се спасява.

Ако "Б" отбора финишира от 5 до 12 място дискуси няма и се прилагат нормалните правила за 2 директно класирали се и 2 баража.

Този вариант вече беше обсъждан. Съображението против е следното:

А група:
9. Блу Пауър
10. Еър Форс
11. Кърсд
12. Мумии

Б група:
1. Демба
2. РОД
3. Примус
4. Мечки

-> Кърсд и Мумии отпадат директно, Блу Пауър и Форс играят баражи.

Обаче:

Б група:
1. Демба
2. Блу Пауър 2
3. РОД
4. Примус

-> Блу Пауър се спасява директно.

Един вид чрез класирането на дублажа в Б група се влияе директно върху съдбата на отборите в дъното на А група.

И освен това е потенциален източник на манипулации - не казвам, че ще седнеш да правиш манипулации, но се съгласи, че е напълно възможно в тоя случай.

Гонзо написа:
Mandor написа:

И това 4 часа преди да се открие официално сезона ? Ами айде да се стегнем и да го изберем този УС .

Ами в момента нали гласувате мениджърите?

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 21:48

Stuart написа:
Един вид чрез класирането на дублажа в Б група се влияе директно върху съдбата на отборите в дъното на А група.

Винаги ще има фактор, който да влияе на играта и класирането. Въпроса е да се създадат ясни правила, те да се знаят предварително (а не да се правят в движение) и те да се спазват. В случая на А група не виждам какъв може да е проблема на някой отбор,че се спасява без да му се налага да участва в бараж. От друга страна отборите от Б група не могат да се сърдят на друг освен себе си ако са допуснали дублиращ отбор да има по-добри показатели от тях и да ги измести в класирането.

Stuart написа:
И освен това е потенциален източник на манипулации - не казвам, че ще седнеш да правиш манипулации, но се съгласи, че е напълно възможно в тоя случай.

Аз не виждам предпоставки за какви манипулации виждаш конкретно за тоя случай. Естествено,че Дубъла ще иска да се класира възможно по-напред в класирането на "Б" група...как точно биха могли да манипулират класирането си,че това да облагодетелства "А" отбора,че не разбирам?!

Както писах и горе, ако предварително се уточнят едни правила никой не може да се сърди. Преди началото на сезона не знаеме Блу Пауър на кое място ше се класира, но ако е чак такъв проблем нека се въведе изключение на правилото и ако наистина ние заемаме 9тото място, а Дубъла ни е в топ 4 нека не се спасяваме и да играем бараж срещу загубилия право на такъв от Б групата. Няма проблем, аз ще гласувам със "ЗА" на такъв вариант ако се гласува в МС.

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 22:12

Stuart написа:
Гонзо написа:
Mandor написа:

Е ние ги изгласувахме отдавна , но днес казвате , че няма легитимни !?

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 22:26

Stuart написа:
Гонзо написа:
Mandor написа:

Е ние ги изгласувахме отдавна , но днес казвате , че няма легитимни !?

Почти е свършило гласуването. Нека оставим още 2-3 дни толеранс за последните 5 мениджъра, които не са гласували. Не мисля, че ще е фатално това забавяне.

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 22:39

falkenbach написа:

Почти е свършило гласуването. Нека оставим още 2-3 дни толеранс за последните 5 мениджъра, които не са гласували. Не мисля, че ще е фатално това забавяне.

Почти е свършило някакво първо гласуване от това, което виждам. Кога ше е второто, третото и изобщо колко гласувания ще има, то сезона почна. Ако до началото на 1ви кръг не е сформиран действащ УС, който да реши какъв ше бъде формата на Б група то остава да се реши от МС явно.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   08.09.2013 23:08

Блуфи, не споря, само споделям какви съображения против този вариант бяха изказани. :)

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   09.09.2013 08:56

Крал Блуфен написа:
falkenbach написа:

Почти е свършило някакво първо гласуване от това, което виждам. Кога ше е второто, третото и изобщо колко гласувания ще има, то сезона почна. Ако до началото на 1ви кръг не е сформиран действащ УС, който да реши какъв ше бъде формата на Б група то остава да се реши от МС явно.

Няма да има друго гласуване за кандидатите, които сега бъдат одобрени за УС. Гласуването се води първо, защото УС няма да е в пълен състав и определени ще се наложат още няколко, докато се попълни. А докато УС се събере в пълен състав, ще работи във вида, в който сега го гласуваме.

Последна промяна Mandor на 09.09.2013 08:57, променена общо 1 път

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   09.09.2013 19:43

Отново моля за разяснение относно "Б" отборът ни понеже сезона вече започна.
Сега като играем за купата трябва ли да избираме отделен мениджър, който да дава потоци и мачове както и състав, с който ще играят през сезона в турнира.
Къде се дава тая заявка ако има такава тя за всичките играчи ли трябва да е или може да е само за 5-те, които ще играят титуляри, а останалите в последствие да бъдат добавени (в случай,че не са взели участие и за "А" отбора разбира се) ?!

Последна промяна Крал Блуфен на 09.09.2013 19:43, променена общо 1 път

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Питанка   |   09.09.2013 19:47

Mandor написа:
защото УС няма да е в пълен състав и определени ще се наложат още няколко, докато се попълни.

Можеше и да е в пълен състав, но...... :wave:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 25 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща