Правила на форума
-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция. -> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.
| Автор |
Съобщение |
|
navy
|

Правила анкета | 24.11.2014 22:24
1. При пропускане на сроковете за потоци/мачове да се дава 30 мин толеранс (без редакцията да влияе на тези), при което санкцията да е жълт картон само. Не е коректно да се дават веднага служебни такива, както и не се дават служебни прогнози на играч, дал своите прогнози след крайния срок. Потоците/избор на мачове определят облика, тактиката и труда на даден отбор. Аз моето мнение го започнах да го пиша в 20.55, всеки знае, че мачове се дават по-бавно, защото трябва да са отворени поне 2 други прозореца и да се гледа внимателно, защото има и санкции при намахването както му дойде. 2. При надскачане този 30 мин срок федерацията да има срок 90 мин (или там до 23.00 както е сега, т.е. 150) да даде служебни такива. Санкцията да е ж.к. и ПСУ. 3. След крайния срок на служебни потоци (22.00 или23.00) противниковия отбор да има право сам да си постне каквото сметне за добре, ако няма такъв служебен преди това(който предвари в този случай). Тук може да има санкция жк и дузпа.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Правила анкета | 24.11.2014 22:24
 |  |  |  | navy написа: 1. При пропускане на сроковете за потоци/мачове да се дава 30 мин толеранс (без редакцията да влияе на тези), при което санкцията да е жълт картон само. Не е коректно да се дават веднага служебни такива, както и не се дават служебни прогнози на играч, дал своите прогнози след крайния срок. Потоците/избор на мачове определят облика, тактиката и труда на даден отбор. Аз моето мнение го започнах да го пиша в 20.55, всеки знае, че мачове се дават по-бавно, защото трябва да са отворени поне 2 други прозореца и да се гледа внимателно, защото има и санкции при намахването както му дойде. 2. При надскачане този 30 мин срок федерацията да има срок 90 мин (или там до 23.00 както е сега, т.е. 150) да даде служебни такива. Санкцията да е ж.к. и ПСУ. 3. След крайния срок на служебни потоци (22.00 или23.00) противниковия отбор да има право сам да си постне каквото сметне за добре, ако няма такъв служебен преди това(който предвари в този случай). Тук може да има санкция жк и дузпа. |  |  |  |  |
Гонзо вече каза, че е против, ама срещу кое - незнам. Все пак той е един. Другите?
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Правила анкета | 24.11.2014 23:49
И аз го казах, но в другата тема. Казвам го и тук - не на удължаване на сроковете. Казвам и че е редно да се вижда на видно място, че редакция в срок от 15 минути, включително изтриване на пост, не е измама и е по правилата - за всеки, който види, че е изпуснал срок. Иначе с така съществуващия плаващ срок за капитана на другия отбор може да стане обърквация, като види пуснат вече пост, макар и извън редовния срок, с избор от домакинския капитан.
Последна промяна alessandron на 24.11.2014 23:55, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Крал Блуфен
(CDLM Blue Power)
Регистриран на: 20.08.2012 20:25 Мнения: 7526 Местоположение: зад ужасно висок зид
|

Re: Правила анкета | 24.11.2014 23:52
Аз също съм против удължаване на каквито и да било срокове. Нема твърди, нема меки - това са само допълнителни предпоставки за нови скандали.
Иначе да се дава червен картон за пускане на избор след срока също съм против. Но има ли срок- тва е. Ако ще и за 1 мин да иде реч. Такова е Кралското мнение!
_________________ Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Правила анкета | 24.11.2014 23:58
Има 3 въпроса все пак. Втори път моля да се отговори 1., 2. 3. Може да има предложение и срока да не е 21.00, а по-рано. Въпросите са различни и не еднакви.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 00:07
Вторият ти въпрос е директно свързан с първия - след като вече казах, че съм бил твърдо против каквито и да е меки срокове в играта, мисля е повече от ясно, че съм против и поредния такъв, усложняващ неимоверно играта - още 90 минути някъде си? Ледо оня ден изрева, че някой от вас, който играе веднъж на високостна, не си написал номера, ама то било ясно - и с тия нови 90 минути ли ще е така ясно? Ти специално сега си капитан, но не си разбрал още, че 15 минути след пускане на пост можеш да го редактираш всякак и дори да го изтриеш - след това системата не ти дава, освен ако не си мод. Но пък предлагаш нов срок сега - айде стига вече с тая купчина срокове. Колкото до въпрос номер три - и сега след като някой е изпуснал срока, има дузпа и предупреждение за лишаване от домакинство. Така че не виждам за какво да се променя, още повече че с ЖК, който предлагаш, трябва да има и ПСУ, защото ЖК това означава във всички случаи, в които сега се дава.
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3108 Местоположение: София
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 00:14
Отговорът ми и на трите въпроса (които са свързани и ако на 1-я отговориш с "не" е ясно, че си против и останалите) е НЕ. Сроковете ги има, за да се спазват, а 15-те минути след пускане, в които можеш да си коригираш или изтриеш мнението, са предостатъчни. Поради горната причина трябва да има и картони за пускане след срока, ако мнението не е изтрито - дори и човек да се е объркал, мнение се трие с един клик на мишката, за броени секунди. Искам да ползвам случая да отбележа, че според мен трябва да има и картони за редактиране след срока - в момента може да се направиш на тарикат и да пуснеш 1мин преди 13 в събота някакви напълно произволни прогнози и после в рамките на 15-те мин да си ги редактираш изцяло.
 |
|
Medved
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 00:29
1. Може да се даде половин час толеранс, ако крайният срок бъде дръпнат за 20:30!
Принципно съм почитател на меките срокове (но ясно регламентирани), защото има една по-плавна градация на нарушенията и наказанията, а това уж е в интерес на играчите. Ама, честно казано, започвам да се замислям върху твърдата позиция на Сандето, защото колкото по-отстъпчив и толерантен ставаш, толкова повече ти се качват на главата с всякакви безумни претенции.
А както казах и в съседната тема - достатъчно толеранс се даде с увеличаването на крайния срок с 6 часа. Тъй че ако някой изпитва трудности да се вмести в срока, да вземе да си самоналожи вътрешноотборно какъвто иска толерантен срок срещу каквито наказания иска и да не занимава цялата Лига с организационните си проблеми. Примерно в нашия отбор си имаме неписан срок за пускане на избор-мачове - 20:00. Само аз си позволявам да го нарушавам редовно, щото кристалната топка става словоохтлива в последните 15 минути на избора :)
2. и 3. са несериозни
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 00:30
Първо не съм го знаел или съм го забравил това правило за редактиране в 15е мин, второто, което си помислих и го написах е, че редакцията в този случай именно значи опит за машинация. Хубаво, дотук 1:5. Като се прескочи 13, значи ясно.
Последна промяна navy на 25.11.2014 00:32, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 00:37
Редактиране след срока се счита за пускане след срока. Само преди време имаше някакъв казус, ако си пуснал в 12:59 и редактираш в 13:01, кои прогнози да ти се зачитат, ако няма информация за първоначално пуснатите (а такава няма, защото форумът е насран и няма надеждна функционалност за разпращане на бележки).
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 00:37
Ако трябва да съм по ясен , ще го напиша пак . Против съм да се увеличава срока за мачове , но мисля че срока за потоци може да се намали до 21 ч. вторник . Всяко пускане след сроковете е умишлено подвеждане и трябва да се санкционира с ЧК .
 |
|
navy
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 00:39
И да се дават служебни такива и дузпи и прочие?
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 00:44
Е как без служебни ? На какво ще играем , на петанка ли ? За дузпите - да . пп Гледам че си ядосан , но как може за 7 години ние да нямаме нито едно такова наказание , а при вас май се случва за втори път в рамките на година (ако не се бъркам) . Все пак правилника дава право и на други да пускат мачове и потоци . Като не можеш ти , да пуска Жоро , Пеши и тн .
Последна промяна Гонзо на 25.11.2014 00:45, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 00:51
Виж сега, недей да съдиш от твоята камбанария. И не се впускай в съвети за нашия отбор - не е твой бизнес просто. Мейджо също е дал хипотеточно добро, но всъщност безумно предположение, защото ние не сме Дюн, мюн или който е там анархично подреден отбор, имаме си правила и т.н. Няма как да се пусне от двама души едно и също нещо, просто е нелепица. Аз не си бягам от отговорността, но при пуснати потоци да се анулират тези и да се дават служебни - не съм съгласен. Така се наказва целия отбор, а не мен лично. И приказките за 15е минути си ги заврете отзад - това е точно опит за манипулация за закъснение и не е феърплей! Но както се казва вокс попули - вокс дьо - а пък аз за себе си. Щом не съм прав, значи не съм, но това не значи, че ще участвам.
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 01:01
 |  |  |  | navy написа: Виж сега, недей да съдиш от твоята камбанария. И не се впускай в съвети за нашия отбор - не е твой бизнес просто. Мейджо също е дал хипотеточно добро, но всъщност безумно предположение, защото ние не сме Дюн, мюн или който е там анархично подреден отбор, имаме си правила и т.н. Няма как да се пусне от двама души едно и също нещо, просто е нелепица. Аз не си бягам от отговорността, но при пуснати потоци да се анулират тези и да се дават служебни - не съм съгласен. Така се наказва целия отбор, а не мен лично. И приказките за 15е минути си ги заврете отзад - това е точно опит за манипулация за закъснение и не е феърплей! Но както се казва вокс попули - вокс дьо - а пък аз за себе си. Щом не съм прав, значи не съм, но това не значи, че ще участвам. |  |  |  |  |
Момко , нещо си се превъзбудил и почваш да прекрачваш добрия тон . Аз не съм ти Мейджа и мога да те псувам до следващия век , но се сдържам . Като не ти харесват правилата , играта , цвета на сайта , ми бягай да играеш балет . Дреме ми за правилата във вашия отбор , но щом си имате пионки , да ти се кланят те .
 |
|
navy
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 01:20
 |  |  |  | Гонзо написа:  |  |  |  | navy написа: Виж сега, недей да съдиш от твоята камбанария. И не се впускай в съвети за нашия отбор - не е твой бизнес просто. Мейджо също е дал хипотеточно добро, но всъщност безумно предположение, защото ние не сме Дюн, мюн или който е там анархично подреден отбор, имаме си правила и т.н. Няма как да се пусне от двама души едно и също нещо, просто е нелепица. Аз не си бягам от отговорността, но при пуснати потоци да се анулират тези и да се дават служебни - не съм съгласен. Така се наказва целия отбор, а не мен лично. И приказките за 15е минути си ги заврете отзад - това е точно опит за манипулация за закъснение и не е феърплей! Но както се казва вокс попули - вокс дьо - а пък аз за себе си. Щом не съм прав, значи не съм, но това не значи, че ще участвам. |  |  |  |  |
Момко , нещо си се превъзбудил и почваш да прекрачваш добрия тон . Аз не съм ти Мейджа и мога да те псувам до следващия век , но се сдържам . Като не ти харесват правилата , играта , цвета на сайта , ми бягай да играеш балет . Дреме ми за правилата във вашия отбор , но щом си имате пионки , да ти се кланят те . |  |  |  |  |
Не виждам къде съм прекрачил добрия тон, но ако не знаеш съм от КнежЪ, което е в северозапада, и със сигурност знам и мога да псувам по-каруцарски от тебе поне на квадрат! Съветвам те да се сдържаш, и понеже вече си си дал мнението (благодаря), считам, че е повече от достатъчно и повече постове не са нужни от твоята светла личност. Колкото до изказването ти, че колегите ми от Underground са пионки, това може само и единствено да е изключително лош маниер и обида. Съветвам те да си редактираш мнението или да се извиниш на Ледо, ТСР, Жоро, Пениуайз и Уодъл. И на мен, разбира се, понеже си силно ненаясно с нашия тим. Единствената причина да не спра с играта е именно уважението и отборния ми дух. Знам, че ти звучи странно, но сори, не мога да ти бъда в помощ.
|
|   |
|
 |
|
Stuart
(The Cursed)
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 01:35
Не съм фен на никакви нови срокове. От доста време не капитанствам и когато ми се наложи инцидентно, трябва постоянно да правя справки с купищата срокове, които съществуват и в момента. Няма нужда от нови. Това, от което има нужда, е хубав правилник. Тази игра обаче очевидно няма да го доживее.
_________________ Let's Make PML Great Again!
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 01:38
А аз съм от Станимака Щом правилата са ви : Аз пускам когато мога , другите само гледат , значи не са толкова дейни . Ако някой от отбора се е почувствал засегнат , ще му се извиня , не е проблем . Не си спомням някой да ти е казвал нещо за завиране , та и ти да се изказваш така . В заключение , аз мнението си го казах .
 |
|
navy
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 01:47
незнам къде е Станимака, но учудващо и за мен като кажа Кнежа почти на 90 % ме поправят на КнежЪ, значи е по-известно място от вашето ... място. Тълкуването ти е крайно погрешно, обидно и въобще... ще трябва да те обидя, но ще се цензурирам - не си прав, и да не продължавам кои други не са прави! За завирането си си го заврял сам, незнам какво и как могат да се заврат 15 минути, но щом имаш въображение си е твоя работа. Я сподели какво си представи, че съм ти пожелал? Може и да си прав, знам ли. Питането дали някой се е почувствал обиден, че е бил наречен пионка е ... извинявай, напира ми пак да ти кажа колко много не си прав и кои други също толкова много не са прави!!! Виж сега, неприятно е, че се дръвиш кат миничък пергиш на чаршията! Някак си не ти отива. Я връй под катарагата на сенкя и ти стига толку! И дори и да не си мъ разбрал, бих ти казал че ич, ама ич не си прав, и много други не са прави!
|
|   |
|
 |
|
Гонзо
(Demba Boyz)
|

Re: Правила анкета | 25.11.2014 10:55
 |  |  |  | navy написа: незнам къде е Станимака, но учудващо и за мен като кажа Кнежа почти на 90 % ме поправят на КнежЪ, значи е по-известно място от вашето ... място. Тълкуването ти е крайно погрешно, обидно и въобще... ще трябва да те обидя, но ще се цензурирам - не си прав, и да не продължавам кои други не са прави! За завирането си си го заврял сам, незнам какво и как могат да се заврат 15 минути, но щом имаш въображение си е твоя работа. Я сподели какво си представи, че съм ти пожелал? Може и да си прав, знам ли. Питането дали някой се е почувствал обиден, че е бил наречен пионка е ... извинявай, напира ми пак да ти кажа колко много не си прав и кои други също толкова много не са прави!!! Виж сега, неприятно е, че се дръвиш кат миничък пергиш на чаршията! Някак си не ти отива. Я връй под катарагата на сенкя и ти стига толку! И дори и да не си мъ разбрал, бих ти казал че ич, ама ич не си прав, и много други не са прави! |  |  |  |  |
Ами само по себе си , че не знаеш къде е Станимака говори за ниска култура . Това спирам да го коментирам , всеки има право да е ограничен . За завирането : Писва , всеки неразбрал за срокове , правила , идеи , да влиза тук и да обяснява колко "тъпи" били правилата , защото за 40 часа не могъл да пусне и закъснял с минутка . За пионките , да повторя пак . Щом нямат право да пускат освен теб (или не могат) , то за какво дейно участие говорим . Дали съм прав , не знам , но виждам че никой не те е подкрепил .
|