Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 28.07.2026 06:06

Правила на форума

-> Само регистрирани потребители на форума могат да пишат в тази секция.
-> Моля, пишете на кирилица и спазвайте културен тон в дискусиите.

Отговори на тема  [ 2 мнения ] 
Честито + Предложение за промяна 
Автор Съобщение
(Крива Нива)

Отговори с цитат
Мнение  Честито + Предложение за промяна   |   25.04.2016 15:40

Да честитя и аз титлатана Мумиите. В интерес на истината една титла на нас щеше да е повече изненадваща, а не толкова закономерна на база представянето през сезона. Последните месеци направихме супер мачове, имахме късмет, но и нямахме късмет. Преди 2-3 седмици въобще не съм се замислял, че ще имаме шанс за титлата. Чак миналата седмица, след мача в Холандия, си помислих, че може да се борим. Но трябва да признаем, че имахме и пропуски в организацията и т.н. Толкова за битката за титлата.

Сега предложението.

Около последния мач се замислих колко абсурдно е правилото втори показател след точките да бъде головата разлика. За какво говоря? Това е отбора игра и трябва да се поощряват отборните постижения. По този повод смятам, че допуснатите голове не могат да бъдат обективен показател, защото той зависи изцяло само от двама човека в отбора - капитана и вратаря. Отбелязаните голове са отборен показател. Същото се отнася и за прекия мач между два отбора, които също са отборен показател. Моето предложение е или отбелязаните голове да са първи показател (както дълго време бе в Чемпиъншип на Англия (може още да е така) или да са си преките двубои, както е класическия случай в реалния футбол).

Поздрави на всички и лека лятна почивка :)

Последна промяна LaVilla на 25.04.2016 15:42, променена общо 1 път

(The Mummies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Честито + Предложение за промяна   |   25.04.2016 16:27

Първо да благодаря и на теб и на отбора за изнервящите 4 седмици. Н3е съм вярвал, че 2 точки могат да са толкова трудни за взимане след подобен сезон.

Колкото до предложението, аз се борих дълго за това преките двубои да са преди головата разлика покрай класирането ни за А лига преди незнам си колко години. Все още подкрепям този вариант и съм съгласен с написаното от теб, но по спомени имаше брутално мнозинство в подкрепа на головата разлика като втори показател. Основният аргумент против преките двубои е, че не отразяват реално представянето през целия сезон и винаги е възможно точно в тези два конкретни мача да има външни фактори ( както е с дузпата и служебните мачове от последната ни среща ).

Както и да е, ако достатъчно хора подкрепят свалянето на приоритета на головата разлика, можем да направим едно гласуване, колкото и очакванията ми да са като тези за 3 точки за победа :)

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 2 мнения ]