Перукански футбол - обща тема за дискусии
| Автор |
Съобщение |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 11:23
Е то още от миналата година стана ясно, че тази голяма глава в историята ще свърши, не знам защо това не ви притесняваше когато се говореше за "сливане" (а всъщност преименуване на Литекс) с цска в "А" група. Всъщност ако трябва да сме честни теб май и тогава те притесняваше това и беше казал нещо подобно.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 11:33
 |  |  |  | Balleta написа:  |  |  |  | Diavolo написа: Чакай аз да попитам, че не съм наясно с правилника. В нашето ПМЛ ако един отбор бойкотира или не се яви не се вади веднага от групата. Наистина ли е така в наредбите на БФС? Баси това е много сериозно. Веднага да ги изхвърлят. Аз си мислех, че ще има изваждане на точки и яка глоба, но директно да се вади отбора от групата? :о А и много бързо взеха това решение... Всичко намирисва на предварително уговорена схема. И просто се изигра първата сцена от пиесата - Литекс/ЦСКА/БФС. А според мен под някаква форма дори и Левски участват. Губещия отново е родния ни футбол и истинските му привърженици.  |  |  |  |  |
Да и каква е схемата на Левски, да остане с 5 точки зад Лудогорец ....микренскорто пак си направи селските номерца, очевидно е, че всичко е замислено, ама каквито са балъци може да им излязат криви изчисленията, жалко, че тоя затри Литекс, хубав отбор беше, легенди се носят и ще се носят за 8-0  |  |  |  |  |
Ами всъщност точките не би трябвало да се пипат, ще видим какво ще реши синьото БФС де, чета че говорят обратното, ама по наредба резултатите се анулират, ако изваждането от групата е станало преди завършването на първия полусезон. Пак според същата наредба "за завършване на първия полусезон се счита последния изигран кръг от календарната 2015 г". Към момента на взимането на решението (както и, което е още по-важно към момента на настъпване на последиците от него), последният кръг от календарната година вече се е изиграл, така че не виждам защо трябва да се анулират резултатите до момента.
Последна промяна spurs на 17.12.2015 11:33, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 11:48
Ако приемем последния изигран кръг, т.е. настоящия кръг, за част от първия полусезон, то събитието, довело до наказанието, а именно - изваждането на отбора от терена, настъпва по време, а не след приключване на въпросния кръг. Иначе много интересни казуси ми изплуват в съзнанието. Примерно, ако мач от кръга беше отложен за догодина, кръгът и съответно полусезонът считат ли се за приключили? Ами ако има такъв мач от преден кръг - кръгът се счита за приключил, а полусезонът??
|
|   |
|
 |
|
falkenbach
(Thug Slugs)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 11:53
Последна промяна falkenbach на 17.12.2015 11:53, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 12:00
 |  |  |  | Medved написа: Ако приемем последния изигран кръг, т.е. настоящия кръг, за част от първия полусезон, то събитието, довело до наказанието, а именно - изваждането на отбора от терена, настъпва по време, а не след приключване на въпросния кръг. Иначе много интересни казуси ми изплуват в съзнанието. Примерно, ако мач от кръга беше отложен за догодина, кръгът и съответно полусезонът считат ли се за приключили? Ами ако има такъв мач от преден кръг - кръгът се счита за приключил, а полусезонът?? |  |  |  |  |
Абе събитието настъпва, ама с него приключва мача и съответно и кръга. Всичко останало се случва след това, включително изваждането на отбора от групата. В крайна сметка изваждането не настъпва автоматично с излизането от терена, а става от момента на решението на ДК, даже от влизането в сила на това решение, то още не е влязло в сила, защото може да се обжалва. Иначе казусите наистина са интересни и само показват колко малоумно е да обвържеш понятието "полусезон" с календарната година, а не както си е нормално с изиграване на половината мачове от първенството.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 12:12
Половината мачове от редовния сезон на отбора, замесен в случая, към момента на влизане в сила на решението. Така вече достатъчно ясно и обосновано ли е? Че искам да си го чопна и за ПМЛ, където имаме същите "бели петна" :) Иначе решението на ДК се случва след фактическото завършване на кръга, но наложените наказания (в т.ч. служебния резултат, изваждането на отбора и т.н.) се отнасят до самия кръг, част от първия полусезон. Но пък конкретните последствия от въпросното наказание (изваждане от групата) реално влизат в сила от следващия кръг, който вече си е втори полусезон. Тъй че съм по-склонен да се съглася, че не трябва да се анулират резултатите. Измислили са си го гадовете точно кога да го направят :)
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 12:23
Горното написано, го споменах и във ФБ вчера и във вторник. Отнемането на точки витае в болните неграмотни мозъци на някои журналя.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 12:24
Като казваш "редовен сезон" имаш предвид да не се включват баражите ли? Ако е това, си прав, да. В крайна сметка смисълът на това разграничение е, че ако е минал първият полусезон, всички отбори са играли с извадения отбор по веднъж (в случая на "А" група по два пъти) и са поставени при равни условия от тази гледна точка. Наистина ако ситуацията се случва след като вторият полусезон е започнал, някои отбори ще са пострадали, защото ще са играли с извадения отбор и може да са загубили точки, ама явно смисълът е че вече е минала прекалено голяма част от първенството. Ако пък отборът е изваден точно на полусезона, тогава никой не е ощетен, защото всички са играли по веднъж с него и толкова. В тоя ред на мисли, може би най-справедливо е, ако отбор е изваден преди края на първия полусезон да му се анулират всички мачове, ако е изваден на полусезона, резултатите да се запазват, а ако е изваден след началото на втория полусезон да му се анулират резултатите само от втория полусезон. Не виждам кой би бил ощетен/облагодетелстван от такова разрешение.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 12:24
Аз продължавам да питам какво казват наредбите по въпроса от коя група продължава Литекс следващия сезон - "Б" или окръжните. Също така ми е интересно какво се случва с дубъла на Литекс - може ли да продължи участието си в "Б" или "В", ако отборът-майка е в по-долна дивизия? :D И по-важното - може ли отборът-майка да му заеме мястото в "Б", въпреки че по наредба трябва да играе примерно в окръжните???
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 12:26
Абе не е само там явно, чета че шефа на направление спортно-техническо в БФС (каквото и да означава това) бил казал същото. Ама то и Камишев обясняваше как не трябвало да се вади Литекс от групата, защото напускането не било по инициатива на играчите. Което разбира се беше пълна глупост и ДК си взе единственото възможно решение, да видим сега СТК какво ще реши.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 12:29
В "Б" група си отиват, считат се за изпаднали.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 12:39
 |  |  |  | spurs написа: Като казваш "редовен сезон" имаш предвид да не се включват баражите ли? Ако е това, си прав, да. В крайна сметка смисълът на това разграничение е, че ако е минал първият полусезон, всички отбори са играли с извадения отбор по веднъж (в случая на "А" група по два пъти) и са поставени при равни условия от тази гледна точка. Наистина ако ситуацията се случва след като вторият полусезон е започнал, някои отбори ще са пострадали, защото ще са играли с извадения отбор и може да са загубили точки, ама явно смисълът е че вече е минала прекалено голяма част от първенството. Ако пък отборът е изваден точно на полусезона, тогава никой не е ощетен, защото всички са играли по веднъж с него и толкова. В тоя ред на мисли, може би най-справедливо е, ако отбор е изваден преди края на първия полусезон да му се анулират всички мачове, ако е изваден на полусезона, резултатите да се запазват, а ако е изваден след началото на втория полусезон да му се анулират резултатите само от втория полусезон. Не виждам кой би бил ощетен/облагодетелстван от такова разрешение. |  |  |  |  |
Под "редовен сезон" имам предвид единичен, двоен, троен или четворен "всеки срещу всеки". Ясно е, че баражите са извън редовния сезон, но според мен там са и всякакви вторични фази като разделяне на първа/втора шестица/осмица, допълнителни кръгове (какъвто примерно има в Колумбия), разделяне на плейофни групи от типа на Гърция/Белгия и т.н. Иначе винаги има ощетен при изваждане на отбор. Ако му анулираш мачовете - ще са ощетени тези, които са си спечелили честно на терена; ако не анулираш и раздаваш служебни победи - ще са привилигировани онези, които ще си вземат служебни точки без игра.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 16:04
Еми значи е така, да, а за схема с разделяне на шестици/осмици или каквото е там, би следвало същото да важи самостоятелно и за мачовете след разделянето.
|
|   |
|
 |
|
gamen4o
(Demba Boyz)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 18:30
Според мен ако ги изгонят от купата, не трябва да ги замества никой а някой да намаже и аз го казвам от принципна гледна точка. Даже в европа има няколко такива случаи в евротурнирите, но трябва да ги видя какви са. Иначе жорка ясно е, че такава е наредбата, но сам знаеш че ако се спазваше трябваше и ние и вие да ни изхвърлят за расизъм няколко пъти, а специално за вас, четох някакъв член от наредбата (не знам дали е меродавен просто го видях в мрежата), че при две поредни нанасяния на телесни вреди на длъжностно лице трябва да ви накажат с "без домакинство до края на сезона" и ако е вярно че сте ударили делегат на мача с литекс значи трябва да има такова наказание.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 20:14
Абе тази година мутренското изчадие Витоша Бистрица не се яви демонстративно на официален мач с някакво малоумно оправдание, дето няма нищо общо със спортно-техническата страна на нещата, и накрая им присъдиха служебна загуба и дори не им отнеха точки, за изваждане от групата и дума не може да става. Градация на наказанията нещо??? 
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 20:28
Във В група имаш право да не се явиш на мач ако предупредиш предварително и не те наказват, освен че губиш служебно де. И май имаш право само на 1 такова неявяване.
 |
|
Medved
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 20:46
Може и така да е, не съм запознат. Ясно е, че правилата го допускат, но се чудя каква е логиката по-тежкото наказание - неявяване, да се третира по-меко от напускането на терена?!? Сега чета и за друг случай от тази година - Беласици не излезли за второто полувреме на мача с Мутросептември от "В" група и не са ги изхвърлили, защото напускането било на почивката между полувремената, а не по време на игра... Е, това вече е прекалено! 
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 21:05
Абсурдно е, казах го още при първите слухове - това няма да е ЦСКА, ако стане и аз лично няма никога да припозная такъв клуб.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 21:09
Ма много си ербап, някой трябваше да ти го напише ли?  И ах, да, пак те питам, за трети път - каква е далаверата, след като ЦСКА ще спечели и без това В и с настоящите си играчи? Ако вече не се сетиш да кажеш, че ЦСКА може да не ги пуснат в Б догодина, въпреки че ще си спечелят без проблем групата, не знам кога ще се сетиш. 
|
|   |
|
 |
|
navy
|

Re: Перукански футбол - обща тема за дискусии | 17.12.2015 23:46
Сега вече разбра ли защо, журналисте? http://www.sportal.bg/news.php?news=581205[/quote] Ма много си ербап, някой трябваше да ти го напише ли?  И ах, да, пак те питам, за трети път - каква е далаверата, след като ЦСКА ще спечели и без това В и с настоящите си играчи? Ако вече не се сетиш да кажеш, че ЦСКА може да не ги пуснат в Б догодина, въпреки че ще си спечелят без проблем групата, не знам кога ще се сетиш.  [/quote] Сандо, чорбата в този им вид, без едно споразумение, без платени дългове, ще гният во веки веков при аматьорите. Микренският няма да извади и 1 лев за целта. Смятам е ясно.
|
|   |
|
|