Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана
| Автор |
Съобщение |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 11.12.2015 11:55
 |  |  |  | alessandron написа:  |  |  |  | spurs написа: Сандро, какво ме питаш изобщо, да не съм го сравнявал аз с Пенев? Съвсем ясно съм написал какво мисля точно по тоя въпрос, ето, цитирам се: За другото, групите на Астана и Лудогорец са горе-долу равностойни, като изключим Реал, който наистина е в друга орбита, не виждам Ливърпул в момента с какво са повече от едни Бенфика. В последните години какви ли не анонимници ги биха Пул, даже бих казал, че Бенфика се представя доста по-стабилно в Европа. Така че групите им са равностойни, но изходните им позиции не са. Не разбирам какво се правите на луди, говорим за отбор от Казахстан. КАЗАХСТАН. Предполагам, че и в момента няма човек във форума, който да може да каже име на поне един казахстански футболист без да провери в нета. Знам, че го повтарям за 20-ти път, ама същият този отбор преди две години беше разбит от Ботев с 6:0, смятайте къде е казахстанският футбол, къде е българският. Къде изобщо го сравнявате с Лудогорец, че и им коментираме съперниците? Фактът на влизането в групите е нечуван успех, фактът, че загубиха само 2 мача там от отбори, които са много-много-много по-напред от тях също. Не знам какво въобще има да се спори по това. |  |  |  |  |
Мейджъра ти е отговорил преди мен. Да, сравнявам ги и още как. Да, Х-счо се прави на интересен за пореден път. Да, постижението на Мъри не е нещо невероятно уникално. И това за Х-счо, който разбира от футбол толкова, колкото Боко от съдебна реформа - Мърко няма място дори да носи сака на Чичо Пенчо. |  |  |  |  |
Ама защо продължаваш да ми говориш за чичо Пенчо и за Х-счо, обсъждай си ги с него тези неща, какво общо имам аз. Нито съм му настойник, нито съм му подкрепил мнението, че да ми го намесваш във всяко мнение. Иначе "да, сравнявам ги и още как" е доста силен аргумент. По-горе аз подробно съм се аргументирал защо не може да се сравняват, но ти тотално ме затапи, няма какво да кажа... И да, за да ти влеза в тона, постижението е нещо невероятно уникално, точка.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 11.12.2015 11:57
Подкрепа е на аргумента, че Казахстан са по-напред от България във футболно отношение в последните години и дори цифрите, които редовно обичат да послъгват, го доказват в случая ;)
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 11.12.2015 11:59
Напротив, показва, че преди Мъри да отиде в Астана бяха по-назад от нас във футболно отношение. Двата му много силни сезона в Европа обърнаха нещата, това показват цифрите. Вече дали послъгват, не знам :)
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 11.12.2015 12:12
Погледни състава на Астана. Фактът, че още не си е докарал някое от обичайните протежета, говори достатъчно красноречиво, че не той си прави селекцията. Сега между сезоните може да са му повЕрвали повечко и да му позволят да си доведе една-две скъпоплатени торби от неговите и гледай ти обичайния филм. Иначе много го преекспонирате този мач на Ботев с Астана. А трябва да ви кажа, че както свърши 5:0, така можеше да свърши и по сценария Литекс-БАТЕ, ако си спомняте как точно се разви под ръководството на същия този велик специалист. До първия гол, някъде през второто полувреме, Астана имаше по-чистите положения, Ботев играеше типичния за мъди безумен антифутбол, а публиката беше почнала да освирква своите за безидейната игра. Литекс-БАТЕ се развиваше в абсолютно същото русло и тактическа постановка на гениалния каун, ама тогава на Литекс не им върза да вкарат първия гол и накрая БАТЕ боцнаха за 0:1, а в продълженията направо доубиха ловчанлии с 0:4.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 11.12.2015 12:24
Сега пък БАТЕ. БАТЕ е по-класен от всеки български отбор и постоянните му изяви в ШЛ го доказват.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 11.12.2015 12:45
И освен това точно преди БАТЕ да боцнат за 0:1, Сандриньо изпусна на празна врата и мача приключваше. Беше нещо като мача ни с Литекс оня ден за Купата, изпуснахме сума положения и след първия гол всичко рухна, така че това 0:4 тогава наистина много лъже.
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 11.12.2015 13:25
С оглед на класите и преднината от първия мач този двубой трябваше да е приключил някъде около 20-ата минута на реванша, а не да чакаш Сандриньо да вкарва на "празна врата" в 87-ата, за да не те ошамарят с 0:4 след това.
Литекс-БАТЕ е емблематичен пример за лошо изводен мач на български отбор в ЕКТ. Но най-жалкото е, че "великият специалист" не си извади изводите и няколко години по-късно излезе със същите насрани гащи срещу Астана, та трябваше късметът да го покрива, за да се говори сега как, видиш ли, бил разбил казахстанците.
В Астана също ще му изплува простотията и некадърността рано или късно. Мишокът си е мишок и винаги лъсва по бели гащи, колкото и да го покриват обстоятелствата до време.
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 11.12.2015 14:54
С една такава прогноза няма как да сбъркаш. И най-големите треньори в даден момент се провалят, така че за когото и да кажеш такова нещо, в един момент ще можеш да излезеш и да кажеш "Видяхте ли, аз ви казах". Нагледен пример - Моу и бай Момчил :) Иначе много се надявам пак да имаме такъв мишок в Левски някога. Между другото, ако под "мишок" разбираш, че излиза прекалено предпазливо в дербитата, това наистина е така, за мен това му беше единственият съществен проблем докато водеше Левски, но с оглед всичко останало съм повече от готов да му го простя :)
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 12.12.2015 01:50
 |  |  |  | bai Momchil написа: Малък бях ама нали има Гугъл та го проверих: Албания - България 1:1 Холандия - България 2:0 ??? Тук изобщо не разбирам какво толкова резилско е станало ??? Ама понеже имам разни спомени от предни животи си спомням как Пената е бил тая Холандия в приятелски мач. Също така си спомням как е бил Франция 2 пъти (е единият път с малко късмет, ама то и Мъди така влезе в ШЛ с Астана), Германия - 2 пъти и двата пъти с обръщалка, Аржентина и т.н. Я да видим обаче великият Мъди какво направи с националният отбор, щом си тръгнал да сравняваш: Италия - България 2:0 - що така бе? Същата работа като с Холандия даеба? Кипър - България 4:1 Даеба тия Кипър дали пък не бяха световни шампиони? Трябва да провера...  |  |  |  |  |
Какво ми вадиш успехи от времената, когато Стоичков беше в Барселона бе. Тук въобще не става дума за това. Обяснявах ти, че и Пенев има провали, поне колкото Мъри. Понеже постоянно повтаряш как Мъри се бил провалил в Литекс, националния и Анортозис, се опитвах да ти отворя очите, че НЕ Е БИЛ единственият боготворен треньор, който се е провалял. Но ти извърташ по пубертетски и се заяждаш. Ето малко списък на провалите му: - отпадане от купата от Пирин с дузпи на Армията. Същият Пирин беше разбит на финала от Литекс, воден от Мъри. - За неспособността да ни класира за Евро 2008 вече ти казах. Трябваше му равен срещу Холандия и победа срещу Албания. Ако разполагаше със Стоичков, може би щеше да успее.  Но това не мисля, че е голям провал, просто го слагам, за да ти стане ясно, че Чичо Пенчо не е чак такъв гений като говорим за национални треньори. - Рекордна загуба 0-8 срещу Литекс на градския стадион. Това завинаги ще остане в синьо-оранжевия фолклор.  Тогава може би не си бил роден, така че ти прощавам, че си нямаш представа. - В края на същия сезон с ЦСКА, остана 5-ти, ПЕТИ в първенството. Забравих да добавя, че тогава играчите на ЦСКА не бяха анонимници. Имаше имена като Стилиян Петров и Милен Петков. И да останеш ПЕТИ и да те бият с 0-8 е чудовищно осиране. Та ако 4-то място на Ботев е провал, какво е ПЕТО място с много по-велик отбор какъвто е ЦСКА ?
Последна промяна Hiksa на 12.12.2015 01:55, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 12.12.2015 02:29
https://twitter.com/MCFdotNet/status/67 ... wsrc%5EtfwТова е графика на приходите на отборите, които играха в групите на ШЛ. Тез' Мамьо, дето толкова ги хвалиш и дето твърдиш, че са джудже, имат около ТРИ пъти повече от Астана. Виждам, че единствените със съизмерими приходи са Макаби, Динамо З и БАТЕ. Последните ги изключвам, понеже до преди година строиха нов стадион, а и в Беларус си е соц Много е зле тоз' Мъри, защо още не са го уволнили 
|
|   |
|
 |
|
Medved
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 12.12.2015 02:38
Това да се обявява за провал на Пената, че не класирал националния за Евро-2008, е ебати изсмуканата от пръстите нелепица! На Пената най-големият му провал беше в началото на 90-те. Тъкмо му бяха разпродали големия отбор на ЦСКА и тръгна последен в "А" група след първите 4-5 кръга с 1 хикс и 3-4 загуби и записа позорна загуба от анонимния исландски КА Акурейри в първия мач на първия кръг на тогавашната КЕШ. Май точно след този мач му биха шута и назначиха Паро, с който ЦСКА успя да се изкачи до трето място (или беше второ?!?), а шампион в онзи сезон стана Етър на Гочето.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 12.12.2015 15:35
Х-счо тия неща няма как да ги знае, той си мисли, че Бай Момчи е на 15-20 години.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 12.12.2015 15:39
 |  |  |  | spurs написа: Ама защо продължаваш да ми говориш за чичо Пенчо и за Х-счо, обсъждай си ги с него тези неща, какво общо имам аз. Нито съм му настойник, нито съм му подкрепил мнението, че да ми го намесваш във всяко мнение.
Иначе "да, сравнявам ги и още как" е доста силен аргумент. По-горе аз подробно съм се аргументирал защо не може да се сравняват, но ти тотално ме затапи, няма какво да кажа...
И да, за да ти влеза в тона, постижението е нещо невероятно уникално, точка. |  |  |  |  |
Ами да, сравнявам ги, ти не ги сравнявай щом искаш. Сравнявам сегашното ниво на Астана с нивото на Лудгорец миналата година - сравнимо отвсякъде като играчи. Сравнявам резултатите им в ШЛ спрямо съперниците, където сам каза, че "Реал е друга класа". Ти продължавай да твърдиш, че изпълнението на Мъри спрямо това на Дерменджиев е "уникално". А, и още нещо - за мен е по-трудно да дойдеш при готов отбор, който не си правил и обгрижвал сам и да не го развалиш - куп примери в световната футболна история за обратното.
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 12.12.2015 15:48
Е то примерите за провалили се в изграждането на нов отбор сигурно са двойно повече.
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 13.12.2015 14:50
 |  |  |  | alessandron написа:  |  |  |  | spurs написа: Ама защо продължаваш да ми говориш за чичо Пенчо и за Х-счо, обсъждай си ги с него тези неща, какво общо имам аз. Нито съм му настойник, нито съм му подкрепил мнението, че да ми го намесваш във всяко мнение.
Иначе "да, сравнявам ги и още как" е доста силен аргумент. По-горе аз подробно съм се аргументирал защо не може да се сравняват, но ти тотално ме затапи, няма какво да кажа...
И да, за да ти влеза в тона, постижението е нещо невероятно уникално, точка. |  |  |  |  |
Ами да, сравнявам ги, ти не ги сравнявай щом искаш. Сравнявам сегашното ниво на Астана с нивото на Лудгорец миналата година - сравнимо отвсякъде като играчи. Сравнявам резултатите им в ШЛ спрямо съперниците, където сам каза, че "Реал е друга класа". Ти продължавай да твърдиш, че изпълнението на Мъри спрямо това на Дерменджиев е "уникално". А, и още нещо - за мен е по-трудно да дойдеш при готов отбор, който не си правил и обгрижвал сам и да не го развалиш - куп примери в световната футболна история за обратното. |  |  |  |  |
Ами по принцип постижението на Мъри е уникално в буквалния смисъл на думата, не само спрямо Дерменджиев, а като цяло в ШЛ - той е първият треньор, който вкарва два отбора-дебютанти в групите (разбирай, и други са правили изненади и са влизали в групите с аутсайдери, но само той го е правил два пъти :)) Това за отвсякъде сравнимите играчи на Лудогорец и Астана продължавате да го твърдите ей така, без никакви примери, което не е учудващо като се има предвид, че едва ли може да цитирате повече от две имена от Астана :) Аз понеже обичам да се аргументирам, ще потърся сравнение - в Астана знам, че има един Фокси дето най-вероятно е национал на Занзибар примерно и май е добър, както и един сърбин дето им е национал U17 и сигурно струва немалко пари. Другите са им разни местни звезди, като май имат разни национали на Казахстан. Лудогорец пък, като играха в ШЛ имаха национали на България, Румъния (Моци), Словения (Безяк), Мадагаскар (Анисе), Канада (Борян) и Тунис (Хамза) - от тях Моци и Хамза бяха абсолютни звезди в Румъния и дойдоха в България за доста пари, а пък преди влизането в ШЛ Вердер даваха доста пари за Безяк (може и да не са били 5 милиона както се тиражираше, ама е факт, че го искаха). Също така имаха няколко човека, които купиха от първа португалска дивизия (Ешпиньо, Кайсара и Вандерсон), човек от Примера, когото купиха за милион и половина (Ангуло), Дани Абало, който също беше играл в Примера, както и човек от Ередивизи, който също купиха за много пари (Мисиджан). В момента Кайсара играе в Шалке, като го купиха за 5-6 милиона, Ешпиньо играе в Малага. Щом казваш, че играчите на Астана са сравними отвсякъде, предполагам ще ме контрираш със сходни истории за закупени играчи от Примера и Холандия или поне звезди от Румъния, предполагам имат и национали на доста различни държави, а и очакваме скоро да видим техни футболисти в Бундеслигата и Примера :) Що се отнася до идването в готов отбор "отвън", това и за чичо Гошо не важи, защото той винаги си е бил в Лудогорец и има доста сериозна роля в правенето и обгрижването на отбора.
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 13.12.2015 15:07
 |  |  |  | spurs написа: Ами по принцип постижението на Мъри е уникално в буквалния смисъл на думата, не само спрямо Дерменджиев, а като цяло в ШЛ - той е първият треньор, който вкарва два отбора-дебютанти в групите (разбирай, и други са правили изненади и са влизали в групите с аутсайдери, но само той го е правил два пъти :))
Това за отвсякъде сравнимите играчи на Лудогорец и Астана продължавате да го твърдите ей така, без никакви примери, което не е учудващо като се има предвид, че едва ли може да цитирате повече от две имена от Астана :) Аз понеже обичам да се аргументирам, ще потърся сравнение - в Астана знам, че има един Фокси дето най-вероятно е национал на Занзибар примерно и май е добър, както и един сърбин дето им е национал U17 и сигурно струва немалко пари. Другите са им разни местни звезди, като май имат разни национали на Казахстан. Лудогорец пък, като играха в ШЛ имаха национали на България, Румъния (Моци), Словения (Безяк), Мадагаскар (Анисе), Канада (Борян) и Тунис (Хамза) - от тях Моци и Хамза бяха абсолютни звезди в Румъния и дойдоха в България за доста пари, а пък преди влизането в ШЛ Вердер даваха доста пари за Безяк (може и да не са били 5 милиона както се тиражираше, ама е факт, че го искаха). Също така имаха няколко човека, които купиха от първа португалска дивизия (Ешпиньо, Кайсара и Вандерсон), човек от Примера, когото купиха за милион и половина (Ангуло), Дани Абало, който също беше играл в Примера, както и човек от Ередивизи, който също купиха за много пари (Мисиджан). В момента Кайсара играе в Шалке, като го купиха за 5-6 милиона, Ешпиньо играе в Малага. Щом казваш, че играчите на Астана са сравними отвсякъде, предполагам ще ме контрираш със сходни истории за закупени играчи от Примера и Холандия или поне звезди от Румъния, предполагам имат и национали на доста различни държави, а и очакваме скоро да видим техни футболисти в Бундеслигата и Примера :)
Що се отнася до идването в готов отбор "отвън", това и за чичо Гошо не важи, защото той винаги си е бил в Лудогорец и има доста сериозна роля в правенето и обгрижването на отбора. |  |  |  |  |
Разбира се, националите на Канада, Тунис и Мадагаскар са нещо много повече от тези на Казахстан, Абало играл някога си в Примера и бая време повече не в Примера  , а тия от португалската първа лига в кои точно отбори са играли - Порто, Бенфика и Спортинг ли? Въобще давай смело, ние ще почакаме Мъри да запише първа победа в групова фаза на ШЛ, да го пишем треньор на хилядолетието  .
|
|   |
|
 |
|
spurs
(Arlito)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 13.12.2015 15:11
Прав си...
|
|   |
|
 |
|
alessandron
(Primus Maximus)
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 13.12.2015 17:58
Мерси 
|
|   |
|
 |
|
Hiksa
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 13.12.2015 23:14
Не може да сравняват играчите на Лудогорец с тези на Астана, защото първите са много по-класни. Кайсара е вече титуляр в Шалке и струваше 5 млн. Хамза е Тунизийски национал - т.е. отбор пет класи над Казакстан. Борян е Канадски национал и мисля, че ще играе на първенството през 2018-та. Безяк е Словенски национал и беше следен от Манчестър Юнайтед преди 2 години. Да не говорим за Българските национали. А кои са Астана? Няколко Сърби, двама Африканци и местни играчи. Кой класен чужденец би искал да отиде да играе в Казакстан, дето девет месеца е зима? България е двеста пъти по-привлекателна дестинация от Казакстан.
Стига глупости, в Лудогорец се изляха МИЛИОНИ за заплати и трансфери преди Домусчиев да стигне до заветната си цел. И отборът им беше машина още преди Дерменджиев да го поеме.
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана | 13.12.2015 23:17
вярно е, по добре да не говорим 
|
|   |
|