Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 08:34

Отговори на тема  [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща
Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана 
Автор Съобщение
(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   11.12.2015 11:55

alessandron написа:
spurs написа:
Сандро, какво ме питаш изобщо, да не съм го сравнявал аз с Пенев? Съвсем ясно съм написал какво мисля точно по тоя въпрос, ето, цитирам се:

spurs написа:
Иначе за Мъри това, което може да се каже без съмнение е, че е най-големият български треньор през тоя век, с Паро и особено с Пената много ясно че няма как да се сравнява

За другото, групите на Астана и Лудогорец са горе-долу равностойни, като изключим Реал, който наистина е в друга орбита, не виждам Ливърпул в момента с какво са повече от едни Бенфика. В последните години какви ли не анонимници ги биха Пул, даже бих казал, че Бенфика се представя доста по-стабилно в Европа. Така че групите им са равностойни, но изходните им позиции не са. Не разбирам какво се правите на луди, говорим за отбор от Казахстан. КАЗАХСТАН. Предполагам, че и в момента няма човек във форума, който да може да каже име на поне един казахстански футболист без да провери в нета. Знам, че го повтарям за 20-ти път, ама същият този отбор преди две години беше разбит от Ботев с 6:0, смятайте къде е казахстанският футбол, къде е българският. Къде изобщо го сравнявате с Лудогорец, че и им коментираме съперниците? Фактът на влизането в групите е нечуван успех, фактът, че загубиха само 2 мача там от отбори, които са много-много-много по-напред от тях също. Не знам какво въобще има да се спори по това.

Мейджъра ти е отговорил преди мен. Да, сравнявам ги и още как. Да, Х-счо се прави на интересен за пореден път. Да, постижението на Мъри не е нещо невероятно уникално. И това за Х-счо, който разбира от футбол толкова, колкото Боко от съдебна реформа - Мърко няма място дори да носи сака на Чичо Пенчо.

Ама защо продължаваш да ми говориш за чичо Пенчо и за Х-счо, обсъждай си ги с него тези неща, какво общо имам аз. Нито съм му настойник, нито съм му подкрепил мнението, че да ми го намесваш във всяко мнение.

Иначе "да, сравнявам ги и още как" е доста силен аргумент. По-горе аз подробно съм се аргументирал защо не може да се сравняват, но ти тотално ме затапи, няма какво да кажа...

И да, за да ти влеза в тона, постижението е нещо невероятно уникално, точка.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   11.12.2015 11:57

spurs написа:
Medved написа:
spurs написа:
смятайте къде е казахстанският футбол, къде е българският.

Няма какво да го смятаме, хората са го сметнали:

28. Kazakhstan 14.125
29. Bulgaria 13.125

http://kassiesa.home.xs4all.nl/bert/uefa/data/method4/crank2016.html

:outofspace:

Да, сметнали са го. Погледни сега и коефициентите на клубовете им, и може би ще установиш, че причината да са пред нас, са основно постиженията на Астана последните 2 години. Според мен това е по-скоро аргумент в подкрепа на моята теза отколкото на вашата :)

Подкрепа е на аргумента, че Казахстан са по-напред от България във футболно отношение в последните години и дори цифрите, които редовно обичат да послъгват, го доказват в случая ;)

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   11.12.2015 11:59

Напротив, показва, че преди Мъри да отиде в Астана бяха по-назад от нас във футболно отношение. Двата му много силни сезона в Европа обърнаха нещата, това показват цифрите. Вече дали послъгват, не знам :)

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   11.12.2015 12:12

spurs написа:
Много ме кефи как примерно бай ти Момчил обвинява Мъри, че бил напълнил Ботев със скъпи чужденци, обаче когато селекцията е успешна вече треньорът няма никаква заслуга за нея :)

Погледни състава на Астана. Фактът, че още не си е докарал някое от обичайните протежета, говори достатъчно красноречиво, че не той си прави селекцията. Сега между сезоните може да са му повЕрвали повечко и да му позволят да си доведе една-две скъпоплатени торби от неговите и гледай ти обичайния филм.

Иначе много го преекспонирате този мач на Ботев с Астана. А трябва да ви кажа, че както свърши 5:0, така можеше да свърши и по сценария Литекс-БАТЕ, ако си спомняте как точно се разви под ръководството на същия този велик специалист. До първия гол, някъде през второто полувреме, Астана имаше по-чистите положения, Ботев играеше типичния за мъди безумен антифутбол, а публиката беше почнала да освирква своите за безидейната игра. Литекс-БАТЕ се развиваше в абсолютно същото русло и тактическа постановка на гениалния каун, ама тогава на Литекс не им върза да вкарат първия гол и накрая БАТЕ боцнаха за 0:1, а в продълженията направо доубиха ловчанлии с 0:4.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   11.12.2015 12:24

Сега пък БАТЕ. БАТЕ е по-класен от всеки български отбор и постоянните му изяви в ШЛ го доказват.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   11.12.2015 12:45

И освен това точно преди БАТЕ да боцнат за 0:1, Сандриньо изпусна на празна врата и мача приключваше. Беше нещо като мача ни с Литекс оня ден за Купата, изпуснахме сума положения и след първия гол всичко рухна, така че това 0:4 тогава наистина много лъже.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   11.12.2015 13:25

С оглед на класите и преднината от първия мач този двубой трябваше да е приключил някъде около 20-ата минута на реванша, а не да чакаш Сандриньо да вкарва на "празна врата" в 87-ата, за да не те ошамарят с 0:4 след това.

Литекс-БАТЕ е емблематичен пример за лошо изводен мач на български отбор в ЕКТ. Но най-жалкото е, че "великият специалист" не си извади изводите и няколко години по-късно излезе със същите насрани гащи срещу Астана, та трябваше късметът да го покрива, за да се говори сега как, видиш ли, бил разбил казахстанците.

В Астана също ще му изплува простотията и некадърността рано или късно. Мишокът си е мишок и винаги лъсва по бели гащи, колкото и да го покриват обстоятелствата до време.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   11.12.2015 14:54

Medved написа:
В Астана също ще му изплува простотията и некадърността рано или късно. Мишокът си е мишок и винаги лъсва по бели гащи, колкото и да го покриват обстоятелствата до време.

С една такава прогноза няма как да сбъркаш. И най-големите треньори в даден момент се провалят, така че за когото и да кажеш такова нещо, в един момент ще можеш да излезеш и да кажеш "Видяхте ли, аз ви казах". Нагледен пример - Моу и бай Момчил :)

Иначе много се надявам пак да имаме такъв мишок в Левски някога. Между другото, ако под "мишок" разбираш, че излиза прекалено предпазливо в дербитата, това наистина е така, за мен това му беше единственият съществен проблем докато водеше Левски, но с оглед всичко останало съм повече от готов да му го простя :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   12.12.2015 01:50

bai Momchil написа:
Hiksa написа:
Чакай малко, ще намериш ли смелост да ми отговориш как Д. Пенев завърши с Пирин за купата в последния си мач с ЦСКА преди да отстъпи на Л. Пенев, какви резултати направи срещу Албания и Холандия за Евро 2008, на кое място завърши с ЦСКА в сезона, когато отпадна достойно от Атлетико Мадрид? Не те виня, ако не помниш, сигурно си бил малък тогава :laugh:

Малък бях ама нали има Гугъл та го проверих:

Албания - България 1:1

Холандия - България 2:0 ??? Тук изобщо не разбирам какво толкова резилско е станало ???

Ама понеже имам разни спомени от предни животи си спомням как Пената е бил тая Холандия в приятелски мач. Също така си спомням как е бил Франция 2 пъти (е единият път с малко късмет, ама то и Мъди така влезе в ШЛ с Астана), Германия - 2 пъти и двата пъти с обръщалка, Аржентина и т.н.

Я да видим обаче великият Мъди какво направи с националният отбор, щом си тръгнал да сравняваш:

Италия - България 2:0 - що така бе? Същата работа като с Холандия даеба?

Кипър - България 4:1

Даеба тия Кипър дали пък не бяха световни шампиони? Трябва да провера...
:dunno:

Какво ми вадиш успехи от времената, когато Стоичков беше в Барселона бе. Тук въобще не става дума за това. Обяснявах ти, че и Пенев има провали, поне колкото Мъри. Понеже постоянно повтаряш как Мъри се бил провалил в Литекс, националния и Анортозис, се опитвах да ти отворя очите, че НЕ Е БИЛ единственият боготворен треньор, който се е провалял. Но ти извърташ по пубертетски и се заяждаш. Ето малко списък на провалите му:

- отпадане от купата от Пирин с дузпи на Армията. Същият Пирин беше разбит на финала от Литекс, воден от Мъри.
- За неспособността да ни класира за Евро 2008 вече ти казах. Трябваше му равен срещу Холандия и победа срещу Албания. Ако разполагаше със Стоичков, може би щеше да успее. :-) Но това не мисля, че е голям провал, просто го слагам, за да ти стане ясно, че Чичо Пенчо не е чак такъв гений като говорим за национални треньори.
- Рекордна загуба 0-8 срещу Литекс на градския стадион. Това завинаги ще остане в синьо-оранжевия фолклор. :rofl: Тогава може би не си бил роден, така че ти прощавам, че си нямаш представа.
- В края на същия сезон с ЦСКА, остана 5-ти, ПЕТИ в първенството. Забравих да добавя, че тогава играчите на ЦСКА не бяха анонимници. Имаше имена като Стилиян Петров и Милен Петков. И да останеш ПЕТИ и да те бият с 0-8 е чудовищно осиране. Та ако 4-то място на Ботев е провал, какво е ПЕТО място с много по-велик отбор какъвто е ЦСКА ?

Последна промяна Hiksa на 12.12.2015 01:55, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   12.12.2015 02:29

https://twitter.com/MCFdotNet/status/67 ... wsrc%5Etfw

Това е графика на приходите на отборите, които играха в групите на ШЛ. Тез' Мамьо, дето толкова ги хвалиш и дето твърдиш, че са джудже, имат около ТРИ пъти повече от Астана. :-D

Виждам, че единствените със съизмерими приходи са Макаби, Динамо З и БАТЕ. Последните ги изключвам, понеже до преди година строиха нов стадион, а и в Беларус си е соц :yes:

Много е зле тоз' Мъри, защо още не са го уволнили :rofl:

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   12.12.2015 02:38

Това да се обявява за провал на Пената, че не класирал националния за Евро-2008, е ебати изсмуканата от пръстите нелепица! :helpless: :help:

На Пената най-големият му провал беше в началото на 90-те. Тъкмо му бяха разпродали големия отбор на ЦСКА и тръгна последен в "А" група след първите 4-5 кръга с 1 хикс и 3-4 загуби и записа позорна загуба от анонимния исландски КА Акурейри в първия мач на първия кръг на тогавашната КЕШ. Май точно след този мач му биха шута и назначиха Паро, с който ЦСКА успя да се изкачи до трето място (или беше второ?!?), а шампион в онзи сезон стана Етър на Гочето.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   12.12.2015 15:35

Medved написа:
Това да се обявява за провал на Пената, че не класирал националния за Евро-2008, е ебати изсмуканата от пръстите нелепица! :helpless: :help:

На Пената най-големият му провал беше в началото на 90-те. Тъкмо му бяха разпродали големия отбор на ЦСКА и тръгна последен в "А" група след първите 4-5 кръга с 1 хикс и 3-4 загуби и записа позорна загуба от анонимния исландски КА Акурейри в първия мач на първия кръг на тогавашната КЕШ. Май точно след този мач му биха шута и назначиха Паро, с който ЦСКА успя да се изкачи до трето място (или беше второ?!?), а шампион в онзи сезон стана Етър на Гочето.

Х-счо тия неща няма как да ги знае, той си мисли, че Бай Момчи е на 15-20 години.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   12.12.2015 15:39

spurs написа:
Ама защо продължаваш да ми говориш за чичо Пенчо и за Х-счо, обсъждай си ги с него тези неща, какво общо имам аз. Нито съм му настойник, нито съм му подкрепил мнението, че да ми го намесваш във всяко мнение.

Иначе "да, сравнявам ги и още как" е доста силен аргумент. По-горе аз подробно съм се аргументирал защо не може да се сравняват, но ти тотално ме затапи, няма какво да кажа...

Ами да, сравнявам ги, ти не ги сравнявай щом искаш. Сравнявам сегашното ниво на Астана с нивото на Лудгорец миналата година - сравнимо отвсякъде като играчи. Сравнявам резултатите им в ШЛ спрямо съперниците, където сам каза, че "Реал е друга класа". Ти продължавай да твърдиш, че изпълнението на Мъри спрямо това на Дерменджиев е "уникално". А, и още нещо - за мен е по-трудно да дойдеш при готов отбор, който не си правил и обгрижвал сам и да не го развалиш - куп примери в световната футболна история за обратното.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   12.12.2015 15:48

Е то примерите за провалили се в изграждането на нов отбор сигурно са двойно повече.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   13.12.2015 14:50

alessandron написа:
spurs написа:

Ами да, сравнявам ги, ти не ги сравнявай щом искаш. Сравнявам сегашното ниво на Астана с нивото на Лудгорец миналата година - сравнимо отвсякъде като играчи. Сравнявам резултатите им в ШЛ спрямо съперниците, където сам каза, че "Реал е друга класа". Ти продължавай да твърдиш, че изпълнението на Мъри спрямо това на Дерменджиев е "уникално". А, и още нещо - за мен е по-трудно да дойдеш при готов отбор, който не си правил и обгрижвал сам и да не го развалиш - куп примери в световната футболна история за обратното.

Ами по принцип постижението на Мъри е уникално в буквалния смисъл на думата, не само спрямо Дерменджиев, а като цяло в ШЛ - той е първият треньор, който вкарва два отбора-дебютанти в групите (разбирай, и други са правили изненади и са влизали в групите с аутсайдери, но само той го е правил два пъти :))

Това за отвсякъде сравнимите играчи на Лудогорец и Астана продължавате да го твърдите ей така, без никакви примери, което не е учудващо като се има предвид, че едва ли може да цитирате повече от две имена от Астана :) Аз понеже обичам да се аргументирам, ще потърся сравнение - в Астана знам, че има един Фокси дето най-вероятно е национал на Занзибар примерно и май е добър, както и един сърбин дето им е национал U17 и сигурно струва немалко пари. Другите са им разни местни звезди, като май имат разни национали на Казахстан. Лудогорец пък, като играха в ШЛ имаха национали на България, Румъния (Моци), Словения (Безяк), Мадагаскар (Анисе), Канада (Борян) и Тунис (Хамза) - от тях Моци и Хамза бяха абсолютни звезди в Румъния и дойдоха в България за доста пари, а пък преди влизането в ШЛ Вердер даваха доста пари за Безяк (може и да не са били 5 милиона както се тиражираше, ама е факт, че го искаха). Също така имаха няколко човека, които купиха от първа португалска дивизия (Ешпиньо, Кайсара и Вандерсон), човек от Примера, когото купиха за милион и половина (Ангуло), Дани Абало, който също беше играл в Примера, както и човек от Ередивизи, който също купиха за много пари (Мисиджан). В момента Кайсара играе в Шалке, като го купиха за 5-6 милиона, Ешпиньо играе в Малага. Щом казваш, че играчите на Астана са сравними отвсякъде, предполагам ще ме контрираш със сходни истории за закупени играчи от Примера и Холандия или поне звезди от Румъния, предполагам имат и национали на доста различни държави, а и очакваме скоро да видим техни футболисти в Бундеслигата и Примера :)

Що се отнася до идването в готов отбор "отвън", това и за чичо Гошо не важи, защото той винаги си е бил в Лудогорец и има доста сериозна роля в правенето и обгрижването на отбора.

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   13.12.2015 15:07

spurs написа:
Ами по принцип постижението на Мъри е уникално в буквалния смисъл на думата, не само спрямо Дерменджиев, а като цяло в ШЛ - той е първият треньор, който вкарва два отбора-дебютанти в групите (разбирай, и други са правили изненади и са влизали в групите с аутсайдери, но само той го е правил два пъти :))

Това за отвсякъде сравнимите играчи на Лудогорец и Астана продължавате да го твърдите ей така, без никакви примери, което не е учудващо като се има предвид, че едва ли може да цитирате повече от две имена от Астана :) Аз понеже обичам да се аргументирам, ще потърся сравнение - в Астана знам, че има един Фокси дето най-вероятно е национал на Занзибар примерно и май е добър, както и един сърбин дето им е национал U17 и сигурно струва немалко пари. Другите са им разни местни звезди, като май имат разни национали на Казахстан. Лудогорец пък, като играха в ШЛ имаха национали на България, Румъния (Моци), Словения (Безяк), Мадагаскар (Анисе), Канада (Борян) и Тунис (Хамза) - от тях Моци и Хамза бяха абсолютни звезди в Румъния и дойдоха в България за доста пари, а пък преди влизането в ШЛ Вердер даваха доста пари за Безяк (може и да не са били 5 милиона както се тиражираше, ама е факт, че го искаха). Също така имаха няколко човека, които купиха от първа португалска дивизия (Ешпиньо, Кайсара и Вандерсон), човек от Примера, когото купиха за милион и половина (Ангуло), Дани Абало, който също беше играл в Примера, както и човек от Ередивизи, който също купиха за много пари (Мисиджан). В момента Кайсара играе в Шалке, като го купиха за 5-6 милиона, Ешпиньо играе в Малага. Щом казваш, че играчите на Астана са сравними отвсякъде, предполагам ще ме контрираш със сходни истории за закупени играчи от Примера и Холандия или поне звезди от Румъния, предполагам имат и национали на доста различни държави, а и очакваме скоро да видим техни футболисти в Бундеслигата и Примера :)

Що се отнася до идването в готов отбор "отвън", това и за чичо Гошо не важи, защото той винаги си е бил в Лудогорец и има доста сериозна роля в правенето и обгрижването на отбора.

Разбира се, националите на Канада, Тунис и Мадагаскар са нещо много повече от тези на Казахстан, Абало играл някога си в Примера и бая време повече не в Примера ;-) , а тия от португалската първа лига в кои точно отбори са играли - Порто, Бенфика и Спортинг ли? Въобще давай смело, ние ще почакаме Мъри да запише първа победа в групова фаза на ШЛ, да го пишем треньор на хилядолетието :laugh: .

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   13.12.2015 15:11

Прав си...

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   13.12.2015 17:58

spurs написа:
Прав си...

Мерси :laugh:

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   13.12.2015 23:14

Не може да сравняват играчите на Лудогорец с тези на Астана, защото първите са много по-класни. Кайсара е вече титуляр в Шалке и струваше 5 млн. Хамза е Тунизийски национал - т.е. отбор пет класи над Казакстан. Борян е Канадски национал и мисля, че ще играе на първенството през 2018-та. Безяк е Словенски национал и беше следен от Манчестър Юнайтед преди 2 години. Да не говорим за Българските национали. А кои са Астана? Няколко Сърби, двама Африканци и местни играчи. Кой класен чужденец би искал да отиде да играе в Казакстан, дето девет месеца е зима? България е двеста пъти по-привлекателна дестинация от Казакстан.

Стига глупости, в Лудогорец се изляха МИЛИОНИ за заплати и трансфери преди Домусчиев да стигне до заветната си цел. И отборът им беше машина още преди Дерменджиев да го поеме.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Отново почва да се говори за асковския тюфлек от Астана   |   13.12.2015 23:17

Hiksa написа:
... Да не говорим за Българските национали. .....

вярно е, по добре да не говорим :laugh:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 205 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Следваща