Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 19:54

Отговори на тема  [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Край с надеждите 
Автор Съобщение

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   11.10.2013 23:26

малко офф, но бива ли Холандия да шиба с 8:1 Унгария, да го еба? И като гости са ги били 4:1...

(Valiant Knights)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 00:03

Прекалявате с критиката според мен. Само преди няколко години бяхме последна дупка на кавала и не можехме два паса да вържем като хората. Сега пак очевидно не достига класа, но в играта има много повече идея, желание и дисциплина. Къде-къде по-големи треньори и футболисти са допускали грешки като днешните на Любо, Дяков и Влади Стоянов... Преди да почнат квалификациите 7-те милиона треньори бяха убедени, че ще сме 4-ти, защо не 5-ти, а ето, че кръг преди края сме 2-ри с шанс за класиране. Любо трябва да бъде оставен да работи, всичко друго би било чудовищна глупост!

(The Grizzlies)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 00:07

Първо, Любо Пенев е прехвален треньор, а в действителност - посредствен.

Второ, чалгаджиите нямат нужната класа, единствено самочувствието им е голямо, но това помага до време.

В действителност българският футбол като ниво е дълбоко във втората половина на Европа, така че няма да се класират и на следващото европейско. Което всъщност е добре, защото подобна помиярщина с тъпата пияна перука начело не трябва да печели нищо! Всеки успех би бил вреден и заблуждаващ.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 00:12

Henman написа:
кръг преди края сме 2-ри с шанс за класиране.

Шанс за класиране, за жалост, няма.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 00:13

Доста изненадващи мнения виждам тук. Като се изтегли жребият, всички бяхме убедени, че максимумът ни в тая група е 4то място. Едва ли някой освен Любо Пенев си е мислил, че имаме какъвто и да е шанс да завършим преди Чехия и Дания. Предишните квалификации завършихме последни а и както и всички тук казвате, кой знае какви футболисти нямаме.

На фона на всичко това, представянето ни е повече от добро. Да, не се класирахме, но до последно имахме шанс и надминахме очакванията на всички. Любо успя от тези не особено добри играчи да направи отбор, който играе с дисциплина и самочувствие, играе подредено и успява да измъква резултати. Защитата ни винаги е била трагична, а какво се получи в тия квалификации: единствените отбори, които ни вкараха 2 гола бяха Италия в първия мач и Армения когато бяхме с 9 души. Дания ни вкараха по един гол в двата мача, като в единия бяхме с човек по-малко, а в другия ни вкараха от измислена дузпа. Италия като домакини също ни вкараха само един, Чехия като домакин не успяха и един да ни вкарат. Единственият мач, в който се провалихме тотално в защита беше в Малта, добре че там късметът ни покри. Това което наистина ни липсва е класен нападател-реализатор. Ако имахме някой истински голмайстор, който да вкарва повечето си положения, спокойно взимахме нещо в Италия, а и днес нищо чудно при картона на Дяков вече да водехме с 3-4 на 1.

Другото което ме изненадва е, как се учудвате, че не сме отишли в Армения и не сме почнали да ги газим от първата минута. Имам чувството, че живеете преди 20 години, когато всички отбори извън топ 10-15 бяха наистина много слаби и спокойно можехме да си ги бием навсякъде. Същата тая Армения размаза Дания в Копенхаген и Чехия в Прага, имат звезда на Дортмунд, която струва горе-долу колкото целия ни отбор, но вие искате да отидем и да водим с 3:0 на почивката, странна работа.

Та така, като цяло оценката на тия квалификации е много добра, а на Любо направо отлична, жалко че не успяхме да се класираме. Според мен лоша шега ни изигра това, че точно в най-важния момент ключови футболисти не са във форма, защото не играят в клубовете си - Миланов и Манолев бяха може би най-добрите ни играчи в първите мачове, а сега много им личи, че не играят. Същото важи и за Ники Михайлов - тоя Владо Стоянов така и не го харсвам като вратар. Верно че вади някои положения, но много грешни преценки прави. Днес за мен беше виновен и за двата гола - при първия топката летя около 5 минути а той не мръдна, а при втория излезе абсолютно безсмислено, ако си беше стоял на голлинията нямаше как да му я вкарат.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 00:29

Чехия и Дания са на същото плачевно дередже като нас. На фона на повечето от останалите отбори от 2ра и 3та урна тия двата бяха манна небесна. Че те половината групи се печелят от такива отбори - Белгия, Швейцария, Босна, Русия. Франция и Украйна също имат шансове все още. Ние сме седнали да се оплакваме от Чехия и Дания. Нагледахме им се - никаква игра нямат и двата отбора.

Така че нека да не се залъгваме. За пръв път от 10 години имахме наистина преодолима група и реален шанс за класиране. И завършваме с три победки, две от които над Малта.

Разбира се, далеч съм от мисълта да обвинявам конкретни играчи от някои провинциални тимове за загубата днес. Най-малкото е нелепо да се хвърля вината върху Владо Стоянов, при положение че Ники е пускал къде-къде по-смешни голове. Но това е положението. Аз не съм оптимист и за следващите квалификации. Трябва коренно да се промени нещо в манталитета на отбора, иначе ще продължаваме да си говорим, че нямало как да се хвърлим от първата минута. Ние да не сме Италия, че да чакаме цял мач да ни се отвори една възможност и да я вкараме? Като сме по-силни (а от Армения смея да твърдя, че принципно сме по-силни) - скачаме и мажем от самото начало. А не седим да чакаме да ни вкарат и тогава да се сещаме да играем.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 01:04

Е, глупости сега, каква манна небесна са били Чехия и Дания, най-малкото и двата играха на последното европейско. От тия дето си ги изброил, Белгия не знам въобще защо ги слагаш, те имат ебати футболистите, в почти всяка група щяха да са фаворити за първото място даже, Швейцария са в група с Исландия, Словения и Норвегия, не знам кои от тия са във 2-ра и 3-та урна, ама не виждам да са по-страшни от Дания и Швеция, точно обратното; Босна са с Гърция и Словакия, още по-зле, при Русия и Португалия е Израел. Изобщо на нас ни се падна най-силния (поне на теория) отбор от трета урна, стабилен отбор от втора урна и един от невъзможните от първа урна (щото и там има отбори дето не са абонирани за първото място).

За другото дето за пръв път имаме преодолима група е още по-невярно, най-вероятно си пишеш наизуст и си забравил последните ни две квалификации: за Евро 2012 бяхме с Англия, Черна Гора, Швейцария и Уелс - по-лесна група от сегашната, в която завършихме последни (!!!), а за световното 2010 бяхме с Италия, Ейре, Кипър, Черна Гора и Грузия - не знам, явно за теб Ейре, Кипър, Черна Гора и Грузия за по-трудни от манната небесна Дания и Чехия + Армения.

Скачат и мажат от самото начало отбори като Холандия, Испания и подобни. Ние докато звездите ни играят в Кубан, Базел и Лудогорец няма как да излезем и да размажем от първата минута като гост един приличен отбор, на който звездите му играят в Дортмунд и Спартак Москва - по-скоро е редно да излезем умно и прагматично, да играем за резултат и да си ги бием, както нямам съмнение, че щяхме да направим ако не бяха червените картони, че даже и с 10 човека както вървеше мача пак щяхме да бием най-вероятно.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 01:56

И какво като са играли на предното Европейско Чехия и Дания? От тогава мина достатъчно време и се вижда и с просто око, че в момента нямат никаква игра. Това, че си се класирал за едно първенство, не е гаранция, че следващия цикъл пак ще си сила. Белгия със същите футболисти бяха трети в квалификации за предното Европейско. Така както те за две години избухват и стават "фаворити за първо място" във всяка група, по същия начин Чехия и Дания са се сринали игрово. То се иска и да гледаш мачове, а не само статистики и класирания от предни квалификации. Щото и аз мога да кажа, че Чехия на последното Световно ги е нямало, а "слабаците" (явно според теб) Словения и Словакия си цъкаха като пичове - едните даже пребиха действащия световен шампион.

Всъщност, не знам за какво изобщо си говорим. Има точно 3 отбора от втора и трета урна (от общо 18), които са с по-малко точки от великите сили Чехия и Дания в тези квалификации - Сърбия, Ейре и Беларус. Като Беларус е в малката група с Испания и Франция. Това са фактите.

И да, твърдя, че тази група беше най-преодолима от много време насам. Най-малкото, щото самите ние си вдигнахме нивото. И за пръв път от много време насам показахме прилична игра за повече от един-два мача. Жалкото е, че в крайна сметка показахме същата, че даже и по-голяма лузърщина, отколкото в предишни години.

А индивидуалности викам да не мерим, щото на някои отбори звездите им може да играят в Дортмунд и Спартак Москва, но останалите им играчи цъкат в Кайрат, Исфахан, Актобе и други подобни. То и на нас навремето звездите ни играеха в Юнайтед, Сити, Вила, Тотнъм и т.н., ама какво от това?

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 02:35

Фаворит номер 1 за титлата КОЛУМБИЯ се класира. Това е важното. Който си го може го може и не му е виновен световния заговор и кривия космос... :bluefan:

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Dune Warriors)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 03:00

navy написа:
Venabili написа:
bai Momchil написа:
п.с. Тъкмо го написах тва и Дания изравни :-D

Айде сега - остава да има и изненадани от развоя на този мач...

2:2 :laugh:

И накрая равен - нормално. :-)

(CDLM Blue Power)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 03:03

Dobril написа:
Първо, Любо Пенев е прехвален треньор, а в действителност - посредствен.

Второ, чалгаджиите нямат нужната класа, единствено самочувствието им е голямо, но това помага до време.

В действителност българският футбол като ниво е дълбоко във втората половина на Европа, така че няма да се класират и на следващото европейско. Което всъщност е добре, защото подобна помиярщина с тъпата пияна перука начело не трябва да печели нищо! Всеки успех би бил вреден и заблуждаващ.

добре,че критериите на народонаселението се свеждат до това да изпадат в еуфория от достойни загуби и "геройски" хиксове та и Супата да се помисли за Моуриньо. Другия път намери някой под 50кг и под 150см за централен нападател. Тогава и Космоса ше ни е крив.
Това,че джуджето от Микре и дилъра на синтетична дрога са се погрижили на селтаци и отрепки като Бодуров и Дянков да не им се дават картони и фалове в А група не значи,че същите критерии важат и за международните мачове.

Maybe I’m a phantom. Then again, maybe not. A phantom can’t hurt you.

(Arlito)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 03:12

Stuart написа:
И да, твърдя, че тази група беше най-преодолима от много време насам. Най-малкото, щото самите ние си вдигнахме нивото. И за пръв път от много време насам показахме прилична игра за повече от един-два мача.

Е значи твърдим едно и също на практика, само дето го тълкуваме по различен начин. Аз казвам, че в предишните квалификации имахме по-добри футболисти (или поне по-големи имена), но като отбор вървяхме само надолу и на практика стигнахме дъното, та се стигна дотам в по-слаба група от сегашната да завършим последни. Докато сега, въпреки че нямаме кой знае какви играчи, Любо направи отбор, "самите ние си вдигнахме нивото" и "показахме прилична игра за повече от един-два мача" и въпреки че бяхме в по-силна група и нямахме никакви очаквания, до последния момент сме в играта за второто място. Да, жалко е, че не се класирахме, но е очевидно, че Любо работи добре и гради отбор (добре е и да се добави, че средната възраст е доста ниска) и като цяло можем да сме доволни от представянето.

Ти казваш горе-долу същото, но заключението ти е, че сме супер зле.

А иначе статистики и класирания изобщо не гледам, гледам мачове и затова твърдя, че Чехия и Дания не са по-слаби отбори от повечето други във втора и трета урна. А това, че имат по-малко точки е съвсем нормално, при положение, че са в група с най-силния отбор от четвърта урна, а и, както се оказа, отборът от пета урна в групата също е доста стабилен и един от най-силните в урната си :)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 08:50

spurs написа:
Stuart написа:
И да, твърдя, че тази група беше най-преодолима от много време насам. Най-малкото, щото самите ние си вдигнахме нивото. И за пръв път от много време насам показахме прилична игра за повече от един-два мача.

Е значи твърдим едно и също на практика, само дето го тълкуваме по различен начин. Аз казвам, че в предишните квалификации имахме по-добри футболисти (или поне по-големи имена), но като отбор вървяхме само надолу и на практика стигнахме дъното, та се стигна дотам в по-слаба група от сегашната да завършим последни. Докато сега, въпреки че нямаме кой знае какви играчи, Любо направи отбор, "самите ние си вдигнахме нивото" и "показахме прилична игра за повече от един-два мача" и въпреки че бяхме в по-силна група и нямахме никакви очаквания, до последния момент сме в играта за второто място. Да, жалко е, че не се класирахме, но е очевидно, че Любо работи добре и гради отбор (добре е и да се добави, че средната възраст е доста ниска) и като цяло можем да сме доволни от представянето.

А иначе статистики и класирания изобщо не гледам, гледам мачове и затова твърдя, че Чехия и Дания не са по-слаби отбори от повечето други във втора и трета урна. А това, че имат по-малко точки е съвсем нормално, при положение, че са в група с най-силния отбор от четвърта урна, а и, както се оказа, отборът от пета урна в групата също е доста стабилен и един от най-силните в урната си :)

Реално тези квалификации можехме да се класираме първи, но ни съсипаха безумната игра и червените картони. А те се дадоха, защото на родните футбалери в Булгаристан им се свири по друг критерий.
И друго - не ние сме дръпнали нагоре, а другите са слезли надолу.

(Крива Нива)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 09:55

Stuart написа:
Чехия и Дания са на същото плачевно дередже като нас. На фона на повечето от останалите отбори от 2ра и 3та урна тия двата бяха манна небесна. Че те половината групи се печелят от такива отбори - Белгия, Швейцария, Босна, Русия. Франция и Украйна също имат шансове все още.

Не ти разбрах много това изречение, но Белгия за мен е скритият фаворит за титлата. Очаквам от тях поне 1/2 финал догодина.

Последна промяна bai Momchil на 12.10.2013 09:55, променена общо 1 път

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 10:20

Дреме ми на кура че ултраизмисления ни национален отбор отпаднал, и без тва в Бразилия щеха да ни Ебат на богато...така ще можем да се съсредоточим върху нашия си отбор, да вземем сега зимната пауза Меси,Роналдо и още двама и пролетта да мачкаме в първата седмИца....

(Primus Maximus)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 10:26

Абе аре да не хвалим чак толкова белгийците, да видим на самото световно как ще играят, щото едно е квалификация, друго е финална фаза.
Иначе напълно подкрепям Спърса и също считам, че с оглед на предните и по-предните квалификации се вижда ясно, че нашите станаха отбор - отбор го подчертавам. Изобщо не съм съгласен с констатацията, че националният отбор бил силен само като имало силни ЦСКА и Левски - айде да не отваряме темите как и двата отбора през годините "грабят" играчите на другите клубове и как просто сега като останаха без пари и ръководство, логично вече има и други клубове, които могат да си позволят повечко неща. Истината е, че нямаме централен нападател, това е - може би Венци Христов може да стане нещо от него, но трябва по-бързичко да отива в чужбина. Аз не виждам алтернатива на Манолев в снощния мач при контузен Неделев - кой трябваше да пусне, Антонио Вутов ли? В защита на мястото на Бодуров да беше играл Данчо Милиев или Апостол Попов ли? А на мястото на Дяков кой да влезе - при липсата на Георги Илиев? След като две поредни квалификации бехме последно/предпоследно място, малко е наивно да се чака от раз да успеем от четвърта урна да се докопаме до класиране. Да, Чехия и Дания са зле, факт, но са все пак като имена и играчи по-напред от нас, като отбори обаче се оказа, че ние сме по-напред. За следващите квалификации задачката е да намерим поне един читав нападател и това е - аз вярвам, че при 24 отбора на Еврото ще се класираме.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 10:28

Крал Блуфен написа:
Фаворит номер 1 за титлата КОЛУМБИЯ се класира. Това е важното. Който си го може го може и не му е виновен световния заговор и кривия космос... :bluefan:

След равен с друг голям фаворит - Чили.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 10:43

alessandron написа:
Аз не виждам алтернатива на Манолев в снощния мач при контузен Неделев

Ако ТОШКО играеше,тея смешници отиваха на петица още първото, тва да не е сакатия Манолев да пропуска положение след положение...

Въобще, аз състава за следващите квалификации го виждам така:

1.Стаховяк
2.Единия близнак
3.Спрокел
4.Другия близнак
5.Бобан
6.Иршак
7.Тва малкото лешперче от Левски
8.ТОДОР НЕДЕЛЕВ
9.Некой от нашта школа
10.БОГ ВАНДЕР
11.Ромарио

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 11:01

Като гледам развитието на нещата в другите групи ме е яд, че поне трябваше равен да врътнем и щяхме да имаме доста силни шансове за класиране на бараж при победа на чехите.

Но както и да е, за мен най-големия виновник вчера беше Светльо Дяков с просташкия си 1-ви жълт картон. Дори и с 10 човека тея можехме да ги бием.

За съжаление победата над Чехия хич не ни е сигурна, което значи, че нищо чудно да не сме 2-ри. Дори при лошо стечение на обстоятелствата може и да сме 5-ти.

(The Cursed)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Край с надеждите   |   12.10.2013 14:36

spurs написа:

Не казвам същото. Казвам, че лузърщината при нас е придобила гигантски размери. А лузърщина се преодолява само с победи. Добрата игра, красивите загуби, боевите ремите и т.н. клишета не топлят никого.

Затова и не съм оптимист за следващите квалификации. Единственият шанс е някоя адски смешна група с водач от рода на Норвегия и разни други лузъри надолу.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 51 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща