Виж темите без отговор | Виж активните теми Дата и час: 21.09.2026 07:40

Отговори на тема  [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща
Трансфер на 2014: Николета отива в Левски 
Автор Съобщение
(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 15:41

Balleta написа:
Както каза и Херо, някой като не иска да бъде убеден, няма как да бъде убеден, Нейви разказва за Германия, аз мога да му дам същите и дори повече примери за УСО-то, но това едва ли ще има някакъв смисъл. Вендома е прав, на янките едва ли им дреме какво мисли някой у БГ-то. Истината е, че и САЩ и Германия са суперспортни нации, просто Щатите са доста по големи и многобройни

САЩ са държавата с най-висок процент хора с наднормено тегло (или може би веднага след Мексико), каквито и условия да имат, колкото и хора да ходят на спортни събития, просто не мога да ги възприема като "суперспортна нация". Смешно е някакси.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 15:54

Bjoern Bo написа:
Сигурно най-спортната област на Германия - Бавария, се отказа да се кандидатира за домакин на зимната олимпиада през 2022 след проведен референдум. Та за каква най-спортна нация в запалянковски аспект иде реч тук? ;)

Мейджъре, Мейджъре, пак се изказваш неподготвен! Референдумът беше само в Мюнхен, а Мюнхен далеч не е Бавария и оооще по-малко пък Германия. Попрочети първо малко по темата и после вземай страна. Основната причина за това "НЕ" беше политиката на МОК, а не дупки в кандидатурата на Мюнхен или незаинтересованост на спортната общественост. Освен това имаше много недоволни от концепцията за изграждане и разширяване на спортната база в околността, понеже трябваше да се погубят доста хектари земя с неописуема природа, които са отчасти природни паркове. Зелените се включиха, алпийските природозащитици, както и други организации. А Баварецо ако има нещо, за което да милее, това са Бавария, Алпите и природата. Големи са шовинисти, но поне е за хубаво. Видя я вече нееднократно Баварията, ясно ти е, че някои неща не стават от самосебе си. Доста материали има из нета, препоръчвам ти да се поразтърсиш. Интересна тема!

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 16:03

Shifter написа:
Balleta написа:
Както каза и Херо, някой като не иска да бъде убеден, няма как да бъде убеден, Нейви разказва за Германия, аз мога да му дам същите и дори повече примери за УСО-то, но това едва ли ще има някакъв смисъл. Вендома е прав, на янките едва ли им дреме какво мисли някой у БГ-то. Истината е, че и САЩ и Германия са суперспортни нации, просто Щатите са доста по големи и многобройни

САЩ са държавата с най-висок процент хора с наднормено тегло (или може би веднага след Мексико), каквито и условия да имат, колкото и хора да ходят на спортни събития, просто не мога да ги възприема като "суперспортна нация". Смешно е някакси.

Трудно е да се определи най-спортната нация. Просто липсват критериите. Няма как просто. В Щатите верно, че има фрапиращ процент хора с наднормено тегло, но пък и най-големите фитнес-маниаци са там. Аз лично съм по-склонен в подобни дискусии да се набляга най-вече на наличието и поддръжката на спортна база, както и на полаганите грижи за развитие на спортната дейност (тук не говорим за професионален спорт). Само че и така имаме неравнопоставеност, тъй като желание и възможности не навсякъде се припокриват.
И понеже всичко тръгна от един мой коментар, нека поясня, че имах предвид феновете и обществената заинтересованост по отношение на спорта, а не какъв процент от населението живеят здравословно, хранят се грамотно, ходят на фитнес, правят джогинг или карат колело.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 16:22

Обсъждах я надълго и нашироко с един немски фен наскоро. Като цяло казаното от него се припокрива с това, което пишеш по-горе, с изключение на частта Бавария/Мюнхен, но може и да не съм го разбрал съвсем точно ;) Та аз, цървулът, му обяснявах каква спортна нация са германците, ама човекът нещо не беше съвсем съгласен и точно горния пример ми беше дал като основен за приоритетите на местната общественост и мястото на запалянковщината сред тях. И други интересни неща беше казал, които леко ми разклатиха убеждението за най-спортната нация, ама само леко :)

Иначе еваларка на баварската общественост за гражданската позиция - не са допуснали заради 2 седмици кич и парвенющина да им разсипят средата. Представям си, ако това се случи в България, какъв мощен вой ще нададат разни кибици и обикновени кухи лейки... :X

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 16:26

Shifter написа:
Balleta написа:

Статистика имаш ли?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 16:30

SUBXERO написа:
В Щатите верно, че има фрапиращ процент хора с наднормено тегло, но пък и най-големите фитнес-маниаци са там.

Само че фитнесът има толкова общо със спорта, колкото ръгбито има общо с балета... :wave:

Последна промяна Medved на 03.02.2014 16:32, променена общо 1 път

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 16:32

spurs написа:
Vendome написа:
Бе то някои от вас може и да осмиват янките, ама на тях изобщо не им дреме за това, така че цялото осмиване увисва.

Е, в случая не става дума за самото осмиване (което винаги е приятно де;), а за въпроса дали са най-спортната нация. Не че има обективни критерии за това, ама и аз не бих казал, че са те, най-малкото не мисля, че само на основание бройката медали и успехите трябва да се решава това, щото за тях влияят и много други фактори.

Един от горните коментари си беше баш за осмиване.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 16:34

Bjoern Bo написа:
Обсъждах я надълго и нашироко с един немски фен наскоро. Като цяло казаното от него се припокрива с това, което пишеш по-горе, с изключение на частта Бавария/Мюнхен, но може и да не съм го разбрал съвсем точно ;) Та аз, цървулът, му обяснявах каква спортна нация са германците, ама човекът нещо не беше съвсем съгласен и точно горния пример ми беше дал като основен за приоритетите на местната общественост и мястото на запалянковщината сред тях. И други интересни неща беше казал, които леко ми разклатиха убеждението за най-спортната нация, ама само леко :)

Иначе еваларка на баварската общественост за гражданската позиция - не са допуснали заради 2 седмици кич и парвенющина да им разсипят средата. Представям си, ако това се случи в България, какъв мощен вой ще нададат разни кибици и обикновени кухи лейки... :X

Референдум имаше само в четирите окръга, на чиято територия се предвиждаше да се проведат игрите - Мюнхен, Гармиш-Партенкирхен, Траунщайн (там е Руполдинг) и Берхтесгаден. Само в един окръг да се беше получил отрицателен вот и всичко отиваше на кино, така е тук по закона за народните допитвания. В крайна сметка във всики четири окръга НЕтата бяха повече от ДАтата, което спести евентуална последвала офанзива от страна на ДА-окръзите към НЕ-окръзите или обратното, в случай че се беше стигнало до 3:1. При една патова ситуация 2:2 щеше да е естествено най-невъобразимият цирк.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 16:38

Bjoern Bo написа:
SUBXERO написа:
В Щатите верно, че има фрапиращ процент хора с наднормено тегло, но пък и най-големите фитнес-маниаци са там.

Само че фитнесът има толкова общо със спорта, колкото ръгбито има общо с балета... :wave:

Спести си живописните сравнения. Като казвам фитнес, имам предвид истинския смисъл на думата фитнес, а не посещаване на някакви зали с машинарии за купища пари. И ДА, поддържането на фитнес ИМА ОБЩО със спорта, понеже фитнес се поддържа предимно със спортна дейност, комбинирана със съобразено хранене. Ти ако виждаш нещата другояче, ми кажи все пак.

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   03.02.2014 16:49

SUBXERO написа:
Спести си живописните сравнения. Като казвам фитнес, имам предвид истинския смисъл на думата фитнес, а не посещаване на някакви зали с машинарии за купища пари. И ДА, поддържането на фитнес ИМА ОБЩО със спорта, понеже фитнес се поддържа предимно със спортна дейност, комбинирана със съобразено хранене. Ти ако виждаш нещата другояче, ми кажи все пак.

Американец и съобразено хранене? :-D :-D :-D С други думи, истинският смисъл на думата "фитнес" беше изключен още по условие и логиката отпрати към популярния смисъл на самоцелно блъскане с някакви машинарии в миризливи дупки.

Иначе и дума не може да се каже, че американците са с наднормено тегло, мнееее:

Изображение

:unsure:

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   04.02.2014 14:18

Eй богу , тук някъде се загубих :outofspace: Темата уж беше за новия убиец на прасета , но се озовах (незнайно как) на Marienplatz :-?

Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   04.02.2014 14:22

Освен да цепнеме клончето в отделна тема в "Олимпиада" :)

(Demba Boyz)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   04.02.2014 14:25

Bjoern Bo написа:
Освен да цепнеме клончето в отделна тема в "Олимпиада" :)

Освен ако Божинов не е в българската делегация за Сочи 8-)

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   04.02.2014 17:54

Vendome написа:
Shifter написа:
Balleta написа:

Статистика имаш ли?

Ами да - THE STATE OF FOOD AND AGRICULTURE 2013, издание на Food and Agriculture Organization of the United Nations. Като изключим държави от сорта на о-ви Кук и тем подобни, САЩ и Мексико от години си оспорват първенството в това отношение, като гравитират около 30-те процента. Както писаха по-горе, точни критерии за "най-спортна нация" трудно ще се намерят, пък от 300 и кусур милиона американци ясно е, че ще има десетки милиони, запалени по разни спортове; въпросът е, че всеки трети е дебел :-P

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   04.02.2014 18:15

STOP на всички дискусии, несвързани с НИКОЛЕТА ;-)

(Extreme Zombies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   05.02.2014 02:34

аа, SUBXERO ама ти си бил в щатите?
аз мислех, че си в Германия и когато ми писа първия път, че живееш в най-спортната нация и че там имало много хора, които не се интересуват от спорт не ти повярвах. защото най-спортната нация не е САЩ, а Германия. Поне за мен. И тук изобщо не става въпрос за успехи, медали и т.н.
нормално е доста хора в щатите да не се интересуват, те са огромна държава с мултимилионно население, смесица от цял свят. Но има и адски много, които се интересуват.

(The Grizzlies)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   05.02.2014 11:02

Diavolo написа:
аа, SUBXERO ама ти си бил в щатите?
аз мислех, че си в Германия и когато ми писа първия път, че живееш в най-спортната нация и че там имало много хора, които не се интересуват от спорт не ти повярвах. защото най-спортната нация не е САЩ, а Германия. Поне за мен. И тук изобщо не става въпрос за успехи, медали и т.н.
нормално е доста хора в щатите да не се интересуват, те са огромна държава с мултимилионно население, смесица от цял свят. Но има и адски много, които се интересуват.

:question: :dunno: :outofspace: :help:
Ти сега ме обърка яко..... Идея си нямам с кое изказване съм те навел на мисълта, че съм в Щатите. В Германия живея разбира се, правилно си си мислел.

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   06.02.2014 08:07

Гонзо написа:
Eй богу , тук някъде се загубих :outofspace: Темата уж беше за новия убиец на прасета , но се озовах (незнайно как) на Marienplatz :-?
Ангелов коментира и привличането на Валери Божинов в Левски. „Сами знаете за колко качествен футболист става дума. Според мен, а и според самия него състоянието му е такова, че има къде да наваксва. Става дума за тренировъчния процес и игрови план. Много бързо го приехме в колектива. Отношението му, а и нашето към него е реципрочно. Момчето тренира и работи много добре. Надяваме се и вярваме, че е за добро. Неготово привличане е прекрасно за нас“, завърши Станислав Ангелов.
:laugh: :laugh: :laugh:
Ех, математико, математико... но пък Фройд се е изказал прекрасно с лапсусите, така че сещайте се накъде е напръчена реципрочността :moufan: :moufan: :moufan:

(Thug Slugs)
Аватар

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   07.02.2014 16:40

http://vbox.bg/Hitler-razbira-che-Bozhinov-eLevski-v-16772573

(Red or Dead)

Отговори с цитат
Мнение  Re: Трансфер на 2014: Николета отива в Левски   |   07.02.2014 18:33

navy написа:
Гонзо написа:
Ангелов коментира и привличането на Валери Божинов в Левски. „Сами знаете за колко качествен футболист става дума. Според мен, а и според самия него състоянието му е такова, че има къде да наваксва. Става дума за тренировъчния процес и игрови план. Много бързо го приехме в колектива. Отношението му, а и нашето към него е реципрочно. Момчето тренира и работи много добре. Надяваме се и вярваме, че е за добро. Неготово привличане е прекрасно за нас“, завърши Станислав Ангелов.
:laugh: :laugh: :laugh:
Ех, математико, математико... но пък Фройд се е изказал прекрасно с лапсусите, така че сещайте се накъде е напръчена реципрочността :moufan: :moufan: :moufan:

Нова порода ГОВЕДО - МАТЕМАТИК :moufan: :ludnica: :laugh:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
Отговори на тема   [ 63 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4  Следваща