| Автор |
Съобщение |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 02.05.2019 13:49
Ето това ти е проблемът на тебе, Киану. По същата логика припозна и Латекс Етрополе. "Целта оправдава средствата" е доста добър начин да си изплакне човек мръсната съвест пред самия себе си. В живота обаче има и други неща като морал и принципи, които за някои може и да са ненужни и второстепенни, но тях ги има и без тях - повярвай ми - няма и чиста съвест, а единствено заравяне на главата в земята - по щраусовски.
_________________ GREEN AND GOLD UNTIL THE CLUB IS SOLD!
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
Регистриран на: 23.08.2012 09:02 Мнения: 13105 Местоположение: Augusta Vindelicorum
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 02.05.2019 14:34
Естествено, че не виждаш! Къде ли да виждаш? Много ще спечелиш ако започнеш да четеш какво ти пишат хората, без майтап! Добре си си направил труда да потърсиш в Гугъл картинки на стадиони в паркове, ама белким беше се поогледал за останалото. 1. Стадионът в Дебрецен - първо Дебрецен е около 1/10 от София, и второ (и най-важно) стадионът НЕ Е в центъра на града.  Както виждаш (надявам се), стадионът е извън града и отстои на горе-долу същото разстояние от центъра колкото и летището (долу).  А тук в близък план, този бял триъгълник долу е огромен подземен гараж на доста нива и с площ горе-долу половината от тази на стадиона. Звъни ли вече, или да продължавам? Къде в центъра на София има или може да има подобно съоръжение в близост до Армията? Ама наистина нещо съвременно и изпипано. Със съответен капацитет, с добра достъпност, с бърза връзка до магистралите. А? 2. Стадионът в Шанхай - още го няма на картата, но намерих мястото - на някакви си 15 километра от центъра. За Шанхай наистина не е много, но все пак 15 километра, че и река между тях. Не вървиш! Мога и да продължа, но не виждам смисъл. Серизоно!
|
|   |
|
 |
|
bai Momchil
(Крива Нива)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 02.05.2019 14:45
Ами на Динамо Дрезден стадиона е в парк и е аре не в идеалният център ама широкият такъв, но принципно си прав - тенденцията е друга. Аз проблем с мястото или със строежа на нов стадион нямам. Нека го направя като хората на мястото на старият стадион. Мисля си че ако има достатъчно желание от ръководството не би имало проблем. Но да се направи стадион - не жилища, не молове и други подобни простотии с които е пълна София.
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 02.05.2019 15:27
Момчи точно това имам и аз предвид, но тук някои само се заяждат - от къде ще са парите, ама то вече не се строят такива стадиони, ама тоя стадион не бил до центъра (Шанхай е с около 4 пъти по-голямо население от България - реално тоя стадион и да е в най-малкия забутан квартал ще е все едно в центъра на София). А стадиона в Борисовата си го има - реално трябва да се "замени" една развалина с нещо модерно и практично. До колкото съм наясно и проблема с паркингите ще се разреши - има почти готов подземен паркинг (завършената част от него се ползвала от БНР). Ако не е достатъчен, ще се направи друг подземен в близост. А реално и сега аз нямам проблеми с придвижването на наши мачове - по-проблемно е на дербитата на националния.
Забелязвам, че като се прави нещо все се намират кусури - та плочките били криви, пък цвета бил незнам какъв си, а ако случайно всичко е по вкуса на дадения перфекционист, парите били източени... няма угодия.
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 02.05.2019 15:59
Не проумявам какво се хванахте с тези паркове. За ЦГЧ ми беше възражението най-вече. А иначе то е ясно, че ако има пари и желание всичко може да се постигне. Но то желанието като първо трябва да идва от тези, които могат да го платят, като второ да има възможности да се осъществи желаното и трето да не противоречи назаконите. Киану, ако на това, че питам откъде ще дойдат парите, му викаш заяждане... ах, заеби... отказа ме... 
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 02.05.2019 16:08
Ами извинявам се, но така съм го възприел, защото аз от къде мога да знам от къде идват парите. Ето Вендома явно работи в нашето счетоводство и знае какво от къде идва, къде отива и от къде се крадне 
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 02.05.2019 18:41
Не е необходимо да съм счетоводител на тирето, за да предположа основателно, че Тирион и Инджов нямат кеша за строителство на нов стадион. Остават два варианта за финансиране на строителството - кредит (абсурден вариант) и публично финансиране (държавата няма да даде тези пари, остава само вариантът с пари от ФИФА/УЕФА покрай псевдокандидатурата).
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 10:52
Армията трябва да бъде в източната част, където има Метро (Дружба) или запад, северозапад (Люлин или обеля). Парцели колкото искаш. Ние обаче като пълни кретени искаме всяка педя в центъра да застроим. Едно бутане и разчистване на Армията би струвало колосални пари и много мръсен въздух и още по голямо натоварване на трафика около Орлов Мост. Този стадион може просто да се превърне в тренировъчен комплекс. Идеален е.
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 11:37
Няма начин...
Първо, феновете като цяло считат Армията за свой дом - аз също. Трудно ще се случи хора ходили десетилетия на едно и също място така лесно да променят вижданията си за място на техния дом. Не е невъзможно - за мен лично може би има някакъв шанс да го приема... но ще е доста тудно за една огромна част от феновете, особено най-запалените.
Второ, ако освободим мястото 100% ще изникне мол а не тренировъчни игрища... за тренировъчен комплекс мястото в Панчарево си е идеално - там предстоят още подобрения.
В покрайнините съвсем спокойно може да се направи нов национален стадион - реално дербитата и мачовете на националния в момента задръстват центъра а не мачовете на Армията.
Последна промяна Keanu на 03.05.2019 11:40, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
goro_levskara
(Underground)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 11:59
Извинявай Тонзи, но сигурен ли си, че ти си този, който пишеш тези постове? Или си претърпял някаква сериозна трансформация към много добро, или някой друг пише с твоя ник. Ако е първото мога само да те поздравя. Както Швабата беше написал по-горе, в живота има морал и ценности, които всеки би трябвало да притежава. Определено с последното ти мнение, ако разбира се е твое, вече съм убеден, че ги притежаваш.
|
|   |
|
 |
|
SUBXERO
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 12:55
Мене Тонзо отдавна ме е спечелил. Когато разговорът тръгне сериозно е супер събеседник. Със синята аудитория понякога му е трудно, но всичко е въпрос на подход.
|
|   |
|
 |
|
albertz
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 13:24
Дали ще има нов стадион в Борисовата градина бъдещето ще покаже, но като цяло този парк е със спортна насоченост. Освен "Българска Армия" на територията му са и още стадионите "Васил Левски" и "Юнак". Който вече не се ползва като стадион. В парка има още игрища за мини-футбол, неработещ голям плувен комплекс и бивша картинг писта. Има и тенис кортове, разположени на няколко места. Но като цяло си е теснотия, не виждам как може да стане разширение. Особено откъм Сектор В абсурд.
Да, стадионът се води в центъра, но не е в този център, където е най-голяма лудницата. В близост е Цариградско Шосе.
Като цяло българите не обичат да ходят много по паркове В Борисовата най-посещавана е алеята, водеща към Братската могила, мисля че така се казваше паметника. На останалите места парка е по-слабо посетен и като цяло ако няма мач или мероприятие на естрадата няма много хора. Например хората не са повече отколкото на централната алея на парка в Орион, нищо че единият се води в центъра, другият не. Въпреки че последно като минавах покрай Орион и правеха някакъв голям ремонт в територията на парка, така че хора тогава нямаше.
Част от стадиона на Славия в Овча Купел също граничи с парк, а в близост е оживеният булевард "Цар Борис Трети" и като цяло е много оживено там, с доста транспортни средства.
Стадионът на Локомотив Пловдив също е в парк, "Лаута", сигурно има и други, но сега не се сещам.
За стадион в покрайнините се говореше като евентуален нов национален стадион, но досега така и нищо не е предприето. Като цяло тези райони са атрактивни за чуждестранни компании, които се "нанасят" там.
|
|   |
|
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 14:12
Много точно казано! Към спортните дейности ще добавя, че там има и конна база, да не говорим колко вида спорт се практикува в залите на националния.
|
|   |
|
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 15:52
А между другото Любо Пенев подава оставка като старши треньор, и то не заради стадиона  Винаги съм го уважавал и според мен взе правилното решение - да се отдръпне от Ганчев и неговите схеми. https://gong.bg/bg-football/parva-liga/multimedia/video/liubo-penev-rykovodstvoto-ne-zastana-zad-men-540803
Последна промяна Shifter на 03.05.2019 16:05, променена общо 1 път
|
|   |
|
 |
|
Vendome
(The Grizzlies)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 16:02
Очаквам Киану с бодряшки тон да обясни как всичко е ОК, а Любослав Пенев е грешен.
 |
|
Keanu
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 16:35
Като гледам какво се изсипва от цесекари и по форуми и по фейс, май тона ми наистина ще е бодряшки - ами така де света не е свършил Иначе Любо ми е любимия треньор, но явно е имал някакъв проблем с член на ръководството (спряга се синът на Ганчев), но кой знае... той е човек с характер, не обича да му се месят или да му накърняват егото, но от друга страна и преди е работил със същите хора... Възможно е всичко е тръгнало от това, че най-вероятно целта поставена пред Любо е да вземе поне купа и не успя. Все пак два мача имахме с Ботев, че и трети де... (трябва да си признаем, че ако не беше Любо а Нестор или Йорданеску щеше яко да е подхванат от публиката). Но може да е нещо свързано със селекцията или пък нещо друго. Явно е имало някакво неразбирателство и за мен по-вероятно е и двете страни да имат известна доза вина - не може да обвиняваме само ръководството или само Любо, без да знаем подробности. Иначе до скоро бяхме без Любо - ще оживеем и без него, колкото и да ми се искаше да остане и да постига големи успехи с отбора...
Последна промяна Keanu на 03.05.2019 16:36, променена общо 2 пъти
|
|   |
|
 |
|
tonzos_justice
(Red or Dead)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 17:16
Благодаря Жорка, аз съм си аз :) Всичко се промени в мен към отношението ми към ръководството. И това е от близо година. Не съм стъпвал на нито един мач цял сезон. Боли ме за отбора много, но това е начинът някои хора да разберат, че ЦСКА не е Ловеч. Ето и днес Любо си тръгва. Пълен безпорядък. Двата гранда останаха в историята по отношение на духът, целите и манталитет на шампион. Със здраве!
|
|   |
|
 |
|
Balleta
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 18:57
И накрая и му се подиграха, микренски цирк … "Ръководството на ЦСКА-София публикува любопитно обръщение до бившия треньор на тима Любослав Пенев. Босовете задават четири въпроса на Ел Голеадор и му благодарят за "уникалните резултати" и "просветлението". Ето цялото обръщение на ръководството към Любослав Пенев:  |  |  |  | Цитат: Уважаеми Г-н Любослав Младенов Пенев,
Ние, ръководството на ЦСКА, сме Ви дълбоко признателни, че за тези 3 месеца внесохте изключителен професионализъм в редиците на нашия клуб. Благодарим Ви и за уникалните резултати, които постигнахте! Длъжни сме да отбележим обаче, че и възнаграждението за тази услуга беше на ниво. И то на доста добро ниво, надхвърлящо няколко пъти това на цялото ръководство заедно. Благодарим Ви за просветлението!
Не сме съгласни единствено с "търпението и справедливостта", за които споменавате. Защото ръководството по никакъв начин не Ви е дало повод за това съмнение. Все пак Вие бяхте Генералът и ние се съобразявахме единствено и само с Вас. Много Ви молим, г-н Пенев, за да е картината напълно прозрачна, като сте казали "А", кажете и "Б" и го подкрепете с необходимите доказателства и факти, за да е ясна на цялата армейска общност!
КОЙ Ви беше яростна опозиция? КОИ бяха некоректните ръководители? КОИ са непрофесионалистите? КОЙ се опита да Ви дискредитира? Посочете грешките, които допуснахме последните 3 години и на Вас не Ви стигна време да поправите!
Уважаеми Г-н Пенев, очакваме Вашите искрени отговори и напътствия. Също така сме готови да Ви приветстваме по всяко време на "Армията", Вас и екипа ви, за да продължите работата си за великия ЦСКА и да го отведете с Вашия професионализъм и компетентност до европейски и световни висини!
Вие сте завинаги в нашите сърца, г-н Пенев! Само ЦСКА!
От ръководството" |  |  |  |  |
|
|   |
|
 |
|
Anfield
(Real Green)
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 19:09
Грозна работа... Не знам кои точно са авторите на този срамен текст, но подобни писания наистина са по-скоро на нивото на тези, които се настаниха на Армията, а не на тези които им оставиха широко отворена вратата за това...
 |
|
Shifter
(Thug Slugs)
Регистриран на: 22.07.2012 14:22 Мнения: 3112 Местоположение: София
|

Re: ЦСКА сезон 2018/19 | 03.05.2019 19:16
Ганчев е свикнал да действа по този начин - в провинцията думата на местния велможа е закон и той не е свикнал да се отнася етично и коректно с хората... Да видим какво ще стане сега... Предполагам, че все пак ще има вълна от недоволство сред феновете и текстът ще бъде премахнат, но дотам.
|